Online adatvédelem: Mennyire biztonságos a Snapchat? | VPNOverview

Miközben a Snapchat némelyikét már az idősebb felhasználók körében is észreveszik, a Snapchat összes felhasználójának csaknem fele 25 éves kor alatt van. A Snapchat miatt adatvédelmi aggályok merültek fel. Ha tisztában van az alkalmazás használatának korlátozásaival és kockázataival, megóvhatja magánéletét. Csak néhány percet vesz igénybe az adatvédelmi beállítások áttekintése és az alkalmazáson keresztül elérhető információk biztosítása. Gondoskodhat arról, hogy csak azokat az információkat fedje fel, amelyekkel Ön kényelmesebben nyilvános.


A Snapchat története

Snapchat logóA Snapchat története 2011-ben kezdődik, amikor az alapító Evan Spiegel elképzel egy új típusú közösségi hálózatot. A Facebook és a Twitter tárolja a beszélgetéseit, és olyan állandó rekordot biztosít, amelyet újra meglátogathat. A Snapchat viszont arra törekszik, hogy olyan helyré váljon, ahol a beszélgetések inkább a való élethez vezetnek.

Snapchapp A Snaps olyan, mint egy beszélgetés, amelyet szemtől szembe kell néznie egy barátjával. Mondsz valamit, ők mondnak valamit. Három nappal később egyikük sem emlékszik pontosan arra, amit a beszélgetésben mondtak, de az egymással való beszélgetés építi a kapcsolatot.

Ahelyett, hogy a beszélgetések konkrétak lennének és örökké élnének az ütemtervében, a Snapchat a pillanatképeket és a történeteket a pillanatnyi élethez tervezi. Megkapod a csevegést, és ez eltűnik, csak a memóriájában élve. Megtekintés után a Snapchasz üzenet eltűnik, vagy korlátozott idő elteltével megadja, mikor hozza létre és küldi el őket. Egyébként ez volt az ötlet.

A történet problémái

2012-re a Snapchat-nak több mint 10 millió felhasználója volt, elsősorban a tizenévesek körében. A tizenévesek menekültek a Facebook-ból, amikor a szüleik és a nagyszülők csatlakoztak. 2013-ra a Facebook megpróbálta a Snapchalt megvásárolni 3 milliárd dollárért – egy olyan ajánlatot, amelyet a Spiegel végül elutasított. A Snapchat folytatta robbanásszerű növekedését annak az ígéretének alapján, hogy a Snapchat álláshelyek örökre eltűntek. A Snapchat a magánélet értékesítését jelentette, és 2014 augusztusáig a 18 éves kor 40% -át akasztotta.

Sajnos a Snaps nem volt olyan magán, mint ahogy a Snapchat megígérte. A felhasználók képeket készítettek telefonjaikról, és megjelentek számos olyan harmadik féltől származó alkalmazás, amely elmentheti a Snapchat-on közzétett fényképeket és videókat. Lehet, hogy az alkalmazás a tudta nélkül továbbította a tartózkodási helyét, és sok esetben kérés nélkül gyűjtött információkat a címjegyzékből.

Mivel a Snapchat nem ellenőrizte a felhasználók telefonszámait, amikor feliratkoztak, hamis számlák alakultak ki, hogy információkat gyűjtsenek azoktól a felhasználóktól, akik azt hitték, hogy barátommal csevegnek. Ez a megszegés 4,6 millió Snapchant felhasználónevet és telefonszámot tett rossz kezekbe.

Az FTC-vel történő egyeztetés során világossá vált, hogy a Snapchat nem tudta teljesíteni azt a ígéretét, hogy a Snaps-ok teljesen megsemmisülnek örökre, miután megkapták őket. Noha az FTC nem finomította a Snapchat-ot, a következő 20 évben ellenőrizni fogják a társaság adatvédelmi előírásainak betartását.

Snapok adatvédelmi ma

A Snapchat közelmúltbeli frissítése ismét aggodalmat keltett az adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatban. Az Snap Map nevű szolgáltatás lehetővé teszi, hogy megossza a tartózkodási helyét barátaival az alkalmazásban. Alapértelmezés szerint a Snapchat kikapcsolja a helymegosztást. A bekapcsolás után azonban könnyen elfelejthető, hogy bárkivel megoszthatja tartózkodási helyét, aki az alkalmazást használja.

Szerencsére könnyen kikapcsolhatja ezt a funkciót, ha tudja, hol kell keresni az adatvédelmi beállításokban. A Snapchat javította a felhasználókkal folytatott kommunikációt azzal, hogy biztonságban vannak-e információik. Segítenek a felhasználóknak abban, hogy tisztában legyenek a pillanatképeik biztosításának módjaival. Biztosíthatja, hogy csak azt adja meg, amelyet meg szeretne osztani, azzal, akivel meg szeretné osztani.

Pillanatképek adatvédelmi beállításai

Az adatvédelmi beállítások eléréséhez az alkalmazásban érintse meg a profilképét a képernyő bal felső sarkában, hogy hozzáférjen a profiljához. Koppintson a fogaskerékre a jobb felső sarokban a beállítások eléréséhez. Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a „Kiegészítő szolgáltatások” cím, és érintse meg a „Kezelés” elemet. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely beállításokat módosíthatja fiókja magántulajdonossá tétele érdekében.

Snapchat beállítások

A Snapchat célzott hirdetései

Görgessen le a „Hirdetési beállítások” ponthoz, és koppintson rá, hogy felhívja a Snapchats hirdetési beállításait. A Snapchat az alkalmazás használatából származó adatokat felhasználja célzott hirdetések biztosítására. Ezenkívül a hirdetőktől begyűjtött információkat is felhasználja, hogy a hirdetéseket Önnek is célozza. Mindkét opciót alapértelmezés szerint választja ki. Törölje a „Közönség alapú” jelölőnégyzetet, hogy letiltja a célzást a hirdetőktől kapott információk alapján. Törölje a „Tevékenységalapú” jelölőnégyzetet, hogy letiltja az Ön számára célzott hirdetéseket a Snapchat-ban végzett tevékenysége alapján.

Kezelje a Snapchat névjegyek használatát

A „Kezelés” menüben görgessen le a Névjegyek elemhez. Alapértelmezés szerint a Snapchat nem szinkronizálja névjegyeit az alkalmazással. Ha a múltban engedélyt kapott a Snapchat számára, akkor minden változtatás után folyamatosan frissíti a kapcsolatait. Ennek kikapcsolásához törölje a Névjegyek szinkronizálása jelölőnégyzetet. Megtekintheti az összes olyan kapcsolatot is, amelyet a Snapchat-szinkronizált, vagy törölheti az összes kapcsolattartó adatait az alkalmazásból.

Ellenőrizze, hogy ki engedi, hogy kapcsolatba lépjen Önnel

A beállítások menüben görgessen le a „Ki tudja…” című fejezethez. Innentől kattintson a „Kapcsolatfelvétel” elemre annak korlátozása érdekében, hogy ki engedélyezi a kapcsolatfelvételt. A Snapchat csak egy lehetőséget kínál ennek a beállításnak a korlátozására: „Barátaim”.

A Snaps mellett a Snaps is elküldhető a történetéhez. Lehetősége van arra, hogy mutassa meg történetét mindenkinek vagy csak barátainak. Még testreszabhatja a Történetét, hogy megakadályozza egyes barátainak, hogy láthassanak minden olyan Snaps-ot, amelyet a Story-hoz hozzáadnak. Kattintson a „Saját történet megtekintése” elemre a beállítás eléréséhez.

Ha kölcsönös barátait vagy érdeklődésed van, a Snapchat javasolhatja másoknak a Gyors hozzáadás funkcióban. Ha inkább privátként szeretné tartani a profilját, érintse meg a „Lásd: Gyors hozzáadás” elemet, és törölje a jelölőnégyzetet.

A vitatott Snap Maps funkciót ebben a szakaszban is letilthatja, ha megérinti a „Saját helyzet” elemet. Ha a Ghost Mode be van jelölve, akkor nem osztja meg senkivel a tartózkodási helyét. Ez a Snapchat alapértelmezett módja. Ha a múltban úgy döntött, hogy megosztja a tartózkodási helyét, akkor ellenőrizze a Ghost módot, hogy elrejtse a helyét mindenki előtt. Alternatív megoldásként megoszthatja tartózkodási helyét barátaival, vagy kiválaszthatja a „Csak ezek a barátok…” lehetőséget, hogy csak azokat a barátokat válassza ki, akikkel meg szeretné osztani a tartózkodási helyét..

Adatvédelem a Snapchat-on kívül

VPN kapcsolatMég ha vigyázol is arra, amit megosztasz az olyan alkalmazásokban, mint a Snapchat, akkor valószínűleg többet fog megosztani, mint amennyit az interneten észlel. A magánélet online megóvásának egyszerű módja a minőségi VPN szolgáltatás igénybevétele. A VPN segíti az adatok online névtelenségét, védi az érzékeny információkat, és egyszerűen lehetővé teszi az adatvédelem online fenntartását. Kerülheti azt is, hogy a munkahelyén mely webhelyeket látogathatja meg, vagy a földrajzi korlátozásokat a tartózkodási helye alapján. Ha többet szeretne megtudni, olvassa el a VPN-k funkciójáról szóló bejegyzésünket.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map