Névtelen letöltés a Usenet | VPNoverview.com

Az internet nagymértékű anonimitást tesz lehetővé az interneten. De nap mint nap egyre világosabbá válik, hogy sok párt követi tevékenységünket. Legyen szó az Ön által használt keresőmotorról, a közösségi hálózatról, az online vásárlási webhelyről vagy a kormányról, nehéz nem érezni, hogy valaki szemmel néz rád, mint az interneten szörfözve. Ahhoz, hogy visszatérjünk azokba a napokba, amikor az internetes szörfözés sokkal privátabb volt, sokan régebbi technológiára fordulnak. A Usenet visszatér, és ha anonim módon szeretne böngészni, vagy diszkréten letöltni a fájlokat, akkor a Usenet lehet a válasz..  


Mi az a Usenet?? 

A Usenet egy olyan hálózat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az információk cseréjét fájlok megosztása révén. A Usenet egy külön hálózat a világhálón, és nem érhető el az internetről. Ha valaha is felkereste valamelyik régi hirdetőtábla rendszert, a Usenet ismerős lesz. Az információkat és a fájlokat a hírcsoportokba küldik. Számos internetes fórumot szintén felállítanak, hasonlóan a hírcsoportokhoz. Több ezer hírcsoport létezik, számos különféle információforrással olvasható vagy letölthető, beleértve e-könyveket, zenefájlokat, fényképeket és videókat.. 

Hogyan lehet hozzáférni a Usenethez? 

A Usenet eléréséhez általában előfizetnie kell egy Usenet szolgáltatót. Néhány internetszolgáltató (ISP) külön előfizetésként kínál hozzáférést a Usenethez. A Usenet hozzáférés tárhelyének bonyolultsága és a fájlok letöltéséhez szükséges sávszélesség miatt azonban a legtöbb internetszolgáltató inkább egyszerűen nem nyújtja ezt szolgáltatásként.  

A Usenet-szolgáltatónál feliratkozásod mellett egy Usenet-böngészőre is szükséged van, amelyet újságírónak hívnak. Ugyanígy, ahogyan egy böngésző csatlakozik az internethez, a Usenet böngésző pedig a Usenethez. Ha ez bonyolultnak tűnik, ne aggódjon. A gyakorlatban ez általában nagyon egyszerű. A legtöbb Usenet szolgáltató hírolvasót kínál, amelyet letölthet, így az indulás általában a szoftver telepítésének és bejelentkezésének egyszerű kérdése..

Csoportos beszélgetések és letöltések 

Miért szeretne feliratkozni egy Usenet szolgáltatóra, és hozzáférni a Usenethez? A Usenethez való hozzáférésnél nagyobb anonimitás áll rendelkezésre, mint az internet. Ezért számos olyan vita és eszmecsere történik, amelyek általában nem zajlanak az interneten. 

Ez azt eredményezheti, hogy úgy gondolja, hogy ez egy olyan hely, ahol a bűnözők találhatják egymást, de általában nem ez a helyzet. Egy olyan napon, amikor a leendő munkáltatók gyakran online keresést végeznek bármi, amit mondott vagy online tett közzé, néhány teljesen ártalmatlan véleményt vagy ötletet vissza lehet tartani attól a félelemtől, hogy hogyan néz ki a kontextusból. A Usenet névtelensége lehetővé teszi a kifejezés szabad mozgását, anélkül, hogy félne attól, hogy főnöke vagy nagyanyja belebotlik a beszélgetésbe.

Letölt egyedülálló a Torrentingből 

letöltés pcEzenkívül a Usenet megfelelő formátumban van a letöltött fájlok cseréjéhez. A digitális letöltések tárolására vagy cseréjére szolgáló másik népszerű módszer a Torrent. A Torrent-fájlokhoz azonban a rendelkezésre álló fájlokkal rendelkező felhasználóknak meg kell osztaniuk azokat, amikor letölteni akarják. Ez gyakran lassú és frusztráló folyamat lehet. Ezzel szemben a Usenet fájlokat küld a szerverre letöltésre. Ott mindig elérhető, és általában olyan sebességgel tölthető le, mint bármely weboldalról történő letöltés. 

Ez a Usenet kiváló forrása nagyméretű médiafájlok cseréjéhez. Az audio- és videofájlok korlátozottan letölthetők egy internetszolgáltató által. A média terjesztésének ez a szabadsága lehetővé teszi számos független művész számára, hogy munkáit oly módon jelenítse meg, amelyek egyébként nem érhetők el online.  

A Usenet szolgáltatók összehasonlítása 

Ha készen áll arra, hogy próbálkozzon a Usenettel, akkor először keressen egy Usenet szolgáltatót. Sok közül lehet választani, és mások jobban teljesítenek egyes dolgokat, mint mások. 

Néhány kulcsfontosságú funkció, amelyet egy Usenet szolgáltatónál kell keresni, a következők: 

 • Fájlmegőrzés. Meddig tartja a Usenet szolgáltató letölthető fájlokat a kiszolgálóikon feltöltött fájlokon? Minél hosszabb, annál jobb, mivel megkönnyíti a kívánt fájlok megtalálását. 
 • Sebesség. Mennyire gyorsak a szerverek? A letöltés megvárása unalmas, azt akarja, hogy a lehető leggyorsabban menjen. 
 • Hírcsoportok száma. Minél több hírcsoport áll rendelkezésre a szolgáltatáson keresztül, annál valószínűbb, hogy megtalálja a kívánt fájlokat, vagy érdekes beszélgetést talál, amely a. 
 • Biztonság. Az SSL-t kínáló Usenet-szolgáltató jobban védi névtelenségét, mint amelyik nem rendelkezik.

A legjobb Usenet szolgáltatók

Íme néhány a legfontosabb Usenet-szolgáltató, amelyet figyelembe kell venni: 

 • Newshosting. A Newshosting okokból a Usenet legfontosabb szolgáltatóinak sok listáján található. Az 1997-ben alapított szolgáltató elég hosszú ideje tudta, mit csinálnak. Még jobb, ha az egyik olcsóbb szolgáltató. Több mint 100 000 hírcsoporttal és több mint 3000 napos megőrzéssel szinte garantáltan megtalálja azt, amit keres. A Newshosting ingyenes hírolvasót és ingyenes próbaverziót kínál az induláshoz. 
 • Easynews. Az Easynews egyedülálló csatlakozási módot kínál, amely bármilyen webböngészővel működik, ahelyett, hogy hírolvasóra lenne szüksége. Az Easynews mobil eszközökön is működik, ami nagyszerű útközben is. Ezenkívül több mint 3000 napos fájlmegőrzést biztosítanak, és több mint 100 000 hírcsoporthoz férhetnek hozzá. Ez a szolgáltatás egy kicsit többet fizet a korlátlan tervért, de kipróbálhatja 14 napig ingyenesen, hogy megtudja, az Easynews megfelelő-e az Ön számára. 
 • UsenetServer. Egy másik régóta működő Usenet szolgáltató, a UsenetServer 20 éves, és továbbra is erős. Ha egyéves előfizetését választja, ez egyben a leginkább megfizethető. A UsenetServer a rendelkezésre álló leggyorsabb letöltési sebességeket kínálja. A szolgáltatás néhány kevés hátránya, hogy nem nyújtanak saját hírolvasót az Ön számára. A UsenetServer felsorol számos hírolvasót, amelyek közül választhat, így gyorsan elindulhat.

Usenet és VPN 

A VPN-ek és a Usenet-ek együtt mozognak, mint a mogyoróvaj és a zselé. Különösen keressen egy olyan VPN-t, amely titkosítja az összes bejövő és kimenő adatot. Ez megakadályozza az internetszolgáltatót, hogy az online tevékenységeit szimatoljon. Ha az internetszolgáltató rájön, hogy sok fájlt tölt le, akkor ezek csökkenthetik a sávszélességet. A VPN emellett név nélkül tartja tevékenységét azáltal, hogy egy kiszolgálóhoz vagy a tartózkodási helyéhez nem kapcsolódik. Ha online tevékenységed anonimként tartja, akár Usenet, akár szörfözés, megóvja az Ön személyes adatait, és jó lépés a mai világban.. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map