Mit tud rólam az Instagram? | VPNOverview

Az Instagram gyorsan népszerűvé vált, miután az iOS-en 2010-ben elõször kiadta. A napi 500 millió aktív felhasználóval a webhely tovább növekszik, mint a fényképszerkesztõ és -megosztó webhely. A sok aktív felhasználóval nyilvánvaló a vonzerő a hirdetők számára. A platform egyre inkább a márkákat online építő marketingszakemberek fókuszpontjává válik. A jobb hirdetések érdekében az Instagram személyes adatokat gyűjt a felhasználókról. Az az adatmennyiség, amelyről az Instagram rendelkezik rólad, meglepheti Önt. 


Úgy érzi, hogy valaki figyel téged?

Van valaha olyan érzésed az emberek tömegében, hogy valaki figyel téged? Minden alkalommal, amikor körülnéz, elkap valakit, ahogy elfordul. Természetesen ez véletlen egybeesés lehet. És azt gondolhatják, hogy figyeli őket, az alapján, hogy milyen gyakran néz rájuk, hogy néz-e téged. De ha a véletlen egybeesések gyakran fordulnak elő, akkor igaza lehet, hogy gyanús.

Ez olyan rendszeresen történik olyan alkalmazásokban, mint az Instagram, lehet, hogy már nem is veszi észre. Online keres egy új fejhallgatót. Később, amikor megnyitja az Instagram-ot, ott van egy hirdetés azokról a fejhallgatókról, amelyeket korábban néztek. Vagy rákattint egy hirdetésre az Instagram-ban, csak ahhoz, hogy ugyanazon cég hirdetése legyen, vagy egy hasonló termék később felbukkanjon a Facebookon. Olyan, mintha valaki figyel téged, de nem látja őket.

Valójában az Instagram ezt teszi. Az Instagram célzott hirdetések eladásával keres pénzt. És ez nem csak egy kis pénz. Statista szerint az Instagram több mint 6 milliárd dollár hirdetési bevételt hoz 2018-ban. A hirdetők csak akkor bocsátanak ki ilyen pénzt, ha eredményeket látnak. Az Instagram annyi jövedelmet generál annak alapján, hogy mennyit tudnak rólad. Szóval, mit tud az Instagram rólad? A válasz sokkoló lehet.

Az Instagram összehasonlítja a megjegyzéseket rólad

Emlékszel, mikor jelent meg az új iskola az iskolában? Te és barátai összegyűltek, hogy összehasonlítsák a megjegyzéseket arról, hogy mit tudtak róluk. Az Instagram ugyanazt csinálja. A Facebook, a Instagram és a Messenger mind megosztják egymással az információkat. Az Instagram minden hashtagját összehasonlítják a Facebook kedvelőinek. Ezeket hasonlítják össze a Messenger segítségével küldött üzenetekkel. Együtt összeállítják az ön részletes profilját. 

Az Instagram információkat gyűjt a hirdetési partnerektől és más alkalmazásfejlesztőktől is. A Facebook lehetőséget kínál arra, hogy alkalmazásukon keresztül bejelentkezzen más webhelyekre. Ez kényelmes módja annak, hogy ne emlékezzen új jelszóra. Ezenkívül hozzáférést biztosít a Facebook-hoz és az Instagram-hoz az Ön webhelyén található információkkal kapcsolatban. Tehát, amikor meglátogatja az oldalt, az Instagram figyel téged. Kattintson egy linkre, és az Instagram tudja. Használja ezt az alkalmazásokhoz és az Instagram észreveszi, hogy milyen gyakran használja az alkalmazást, és mennyi ideig marad.

Minden mozgatás, amit csinálsz

Mint a stalker, amely mindig úgy tűnik, hogy tudja, hol tartózkodik, az Instagram is tudja a tartózkodási helyét. Még ha módosítja az adatvédelmi beállításait a helyadatok korlátozása érdekében, az Instagram odafigyel arra, hogy hol tartózkodik. Az Instagram pontosan meghatározhatja az Ön tartózkodási helyét a közeli Bluetooth-kibocsátók, Wi-Fi hozzáférési pontok vagy GPS-helyzet segítségével. Az alkalmazás felhasználhatja azt is, ami látható a fényképezőgépen vagy a képek háttérben. Ez nem valamelyik ónfólia kalapban lévő paranoid csapkodása. Az Instagram adatpolitikája egyértelmű és hozzáférhető mindenkinek, aki szeretne bajba kerülni, hogy ténylegesen elolvassa.

 Az Instagram ismeri mobilszolgáltatóját, telefonszámát és IP-címét. Ez az információ felhasználható a helyének ésszerű pontossággal történő megismerésére. Az Instagram nyomon követi ezeket az információkat, és összehasonlítja azokat egy térkép-programmal. Ezzel az Instagram megtudhatja, hol él, hol dolgozik, kedvenc vásárlási helyein, ahol gyerekei iskolába járnak, és még sok más. 

Látogasson el egy kültéri felszerelés üzletbe, és az Instagram tudja, hogy hamarosan kempingre vágyik. Hamarosan számíthat releváns hirdetésre. Látogasson el egy új orvoshoz, és a hirdetőket figyelmezteti az Ön egészségügyi állapotára. Vigye kutyáját az állatorvoshoz, és az Instagram megjelenítheti a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai számára érdekes termékek hirdetéseit.

Minden szót, amit mondasz

A tisztesség kedvéért a Facebook erőteljesen tagadja az eszköz mikrofonjának használatát a beszélgetések meghallgatására. De sok hiteles, jól dokumentált jelentés található olyan emberektől, akik másként javasolják. Sokan arról beszélnek, hogy egy termékről beszélgetnek, majd hamarosan látják, hogy egy termékkel megjelenik egy hirdetés. Igen, ezek a jelentések véletlen egybeesések lehetnek. Lehet, hogy korábban már keresették a terméket az interneten, és elfelejtették róla. Ha ezek a jelentések nem pontosak, a következtetés még zavaróbb lehet. Azt jelentené, hogy az Instagram csak a profilodból pontosan tudta, mikor érdekli egy termék.

Amit az Instagram összerakhat az adataiból

Boltba látogatás, akár online, akár személyesen, értékes betekintést nyújthat az Instagram számára. Az a terméktípus, amelyet érdekelhet a vásárlás, és mikor segít a hirdetések jobb megcélzásában. Az Instagram összegyűjti az önökkel kapcsolatos összes jelentős információt, és teljes képet készít arról, hogy ki vagy. Ez a teljes kép lehetővé teszi az Instagram számára, hogy milliárd dollárnyi reklám dollárt keressen.

A felkeresett webhelyek nyomon követésével az Instagram épít a profiljára. Ezt az információt vagy az Instagram linkre kattintva, vagy a Facebook és az Instagram partnerével rendelkező webhely felkeresésével kapják meg. Látogassa meg a FoxNews.com webhelyet, és az Instagram hozzáadja a politikai hajlandóság profilját. Látogasson el a meditációs webhelyre, és az Instagram hozzáad egy újabb puzzle-darabot a vallási meggyőződéséhez. Keresse meg a sport sportértékeit és frissítse érdeklődési körét.

Az Instagram a profilját azon információk alapján alapozza meg, amelyek a szolgáltatásuk igénybevétele során elérhetőek számukra. Tudják a ruházati preferenciáidat, a nemét, életkorát, ízét az ételben és valószínűleg a szexuális preferenciáit. Az Instagram valószínűleg olyan dolgokat ismer rólad, amelyeket legközelebbi barátainak meglepő lenne megtanulni.

A közismert YouTuber Safiya Nygaard megkísérelte az Instagram által ajánlott tételeket vásárolni, hogy megtudja, hogyan működnek az algoritmusok. Érdekes látni, hogy az Instagram miként értelmezi tevékenységét platformján.

A megosztás törődés

Az Instagram nem tartja magában az összes információt. Összegyűjti az Ön adatait millió más felhasználóval, és eladja azokat harmadik felek számára. Ezek lehetnek hirdetők, kutatók, gyártók, bűnüldöző szervek és még sok más. Ez az információ alapértelmezés szerint nem azonosítja Önt. De a felhasználók engedélyt adhatnak az Instagram számára a személyes adatok megosztására harmadik felekkel. Ha valaha arra kattintott, hogy „egyetért” valamivel, amit nem olvasta el nagyon jól, akkor valószínűleg engedélyezheti az Instagram számára, hogy megossza személyes adatait harmadik felekkel. Még ha később visszavonja is ezt az engedélyt, adatai már ott vannak.

Míg azoknak, akik megosztott információt kapnak az Instagram-tól, ésszerű adatvédelmi irányelveik vannak, sokan nem. Ezek viszont megoszthatják az Ön adatait másokkal. Az Ön adatait birtokló harmadik feleknek nem mindig biztosított a legnagyobb biztonság. Míg az Instagramnak szigorú adatbiztonságot kell fenntartania, vagy kockázatot kell tennie a nyilvános visszahúzódásra, egy olyan vállalkozás, amelyről még soha nem hallottál, sokkal kevesebb kockázattal néz szembe, ha biztonságuk kiteszi az Ön adatait.

Az Ön adatait érdemes megőrizni

Nincs semmi rossz az Instagramban, amely felhasználja az ön által összegyűjtött információkat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a látott hirdetések olyan termékekre vonatkoznak, amelyeket meg akar vásárolni. Valójában sok ember értékeli a célzott hirdetések kényelmét. A legtöbb ember azonban meglehetősen zavartan tanulja meg, hogy az Instagram-hoz hasonló alkalmazások mennyi információt tudnak gyűjteni a felhasználókról. 

Noha az adatvédelmi beállításainak módosítása korlátozhatja az Instagram által összegyűjtött adatokat, mégis elegendő lesz az átfogó profil felépítéséhez. Az egyik egyszerű módja annak, hogy az Instagram és más alkalmazások révén az online élmény névtelenné váljon, a virtuális magánhálózat (VPN) használata. A VPN távolságot tesz közted az Ön által használt webhelyek és alkalmazások között, így a vállalatok nem tudnak annyi személyes adatot gyűjteni. Ez elősegíti a magánélet védelmét, és egyéb hasznos előnyöket is nyújthat, például a korlátozott tartalom online feloldását.

A VPN segíthet elkerülni az internethez való hozzáférés korlátozását a munkahelyen. Számos nagyszerű VPN-szolgáltatás létezik, amelyek hihetetlenül egyszerűen beállíthatók és rendszeresen használhatók. Ha fontos a magánélet védelme, miért ne nézzen meg lehetőségeit adatainak online védelme érdekében? 

Bármit is végez, fontos oktatni magát e platformok használatának módjairól. Így nem lep meg, ha személyre szabott hirdetéseket kap.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map