Mit tud rólam a WhatsApp? | VPNOverview

A WhatsApp azzal az elképzeléssel jött létre, hogy privát, biztonságos platformot biztosítson az üzenetküldéshez. A felhasználók üzeneteket küldhetnek egymásnak olyan lehetőségekkel és előnyökkel, amelyek túlmutatnak a szöveges üzenetküldésen. A legtöbb WhatsApp-felhasználó értékeli üzenetének adatvédelmét. Nagyra értékelik azt a bizalmat, amelyet úgy érznek, hogy csak a szándékolt vevők ismeri a beszélgetések tartalmát. Meglepődhet, ha megtudja, hogy a WhatsApp sok információt gyűjt a felhasználókról.


A WhatsApp Facebook-kapcsolata

WhatsApp logóA WhatsApp az adatvédelem szem előtt tartásával jött létre, és évekig jól szolgálta a felhasználókat. De az utóbbi években a WhatsApp eladásra került a Facebookra. Sokan egyre növekvő aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a Facebook hogyan gyűjti és használja az információkat. Ez az összes szolgáltatását érinti, beleértve a WhatsApp-ot is.

A 2014-ben közzétett interjúban Jan Koum, a WhatsApp alapítója így szólt: „” És nem kell sokat tudnunk a felhasználókról. A hirdetések megfelelő célzásához a vállalatoknak tudniuk kell, hol vagytok, mit csináltok, kivel lehetél, hogy mi lehet tetszik vagy nem tetszik. Ez őrült mennyiségű adat. “

E filozófia szerint a WhatsApp gyors ütemben nőtt. Ez felhívta a figyelmet a világ legnagyobb közösségi médiaplatformjára. A WhatsApp alapítói alkalmazásukat olyan eszköznek tekintik, amely segít a barátok kommunikációjában. A Facebook látta a rekláminformációk aranyminiszterének lehetőségét.

2014-ben a Facebook 19 milliárd dollárért megvásárolta a WhatsAppot. Míg a Facebook milliárdos dollár bevételt hoz negyedévente, ez továbbra is jelentős tőkeköltség volt a versenytársak felvásárlásához. A WhatsApp adatai alapján ez az extravagáns ár is méltó befektetés.

A WhatsApp által összegyűjtött alapadatok

A WhatsAppnak össze kell gyűjtenie néhány alapvető információt az Ön számára történő szolgáltatás nyújtása érdekében. Ez szokásos és várható. A WhatsApp rendelkezik telefonszámával, mivel így jelentkezik be a szolgáltatásba és csatlakozik másokhoz. Az alkalmazás információkat gyűjt arról is, hogy ki a mobilszolgáltató. Ez az információ fontos lehet az eszközre történő küldés és fogadás során. A WhatsApp információkat is gyűjt a használt telefon típusáról és az operációs rendszerről, amelyen be van kapcsolva. Az alkalmazás más lényeges információkat gyűjt a kapcsolatáról és a jelerősségről. Mindez érthető lehet, ha felelősségteljesen gyűjtik és felhasználják.

Szokatlan információk gyűjtése a WhatsApp által

Fent fent olvashatott arról az általános információról, amelyet a WhatsApp összegyűjt. Itt található néhány további dolog, amelyet az alkalmazás nyomon követ.

Szokások és preferenciák

A WhatsApp információkat gyűjt arról, hogy mikor használja az alkalmazást, és milyen gyakran. Ezenkívül a cég nyilvántartást vezet arról, hogy mennyi időt tölt egy kapcsolattartással egy adott felhasználóval, és hogyan kommunikál velük. Ez kicsit zavarónak tűnik. Ez azt jelenti, hogy a vállalat nyomon követi, hogy valószínűbb-e képet vagy szöveget küldeni, és hogy inkább a barátokat részesíti előnyben, akik képeket küldenek a szövegekkel szemben. Nyilvánvaló, hogy az alkalmazásnak tudnia kell, mikor használja az eszközt, de a használati nyilvántartás vezetése sok felhasználó számára a magánélet támadásának tűnhet..

Elhelyezkedés

A WhatsApp a helyét is nyomon követi. A helyet annak elemzésével határozzuk meg, hogy melyik cellás tornyot használja a telefon a kapcsolathoz. A WhatsApp a közeli Wi-Fi hozzáférési pontokon és a Bluetooth jeleken keresztül is nyomon követi Önt. Az adatvédelmi beállítások módosítása a tartózkodási helyét csak a kapcsolatokkal szemben tartja titokban. De az alkalmazás továbbra is pontosan meghatározhatja tartózkodási helyét ezekkel az egyéb eszközökkel. Ez nem paranoid összeesküvéselmélet. Ezt világosan megfogalmazza a WhatsApp adatvédelmi irányelve.

Kapcsolatok

A WhatsApp az alkalmazáson keresztül is gyűjti a barátainak és a kapcsolatok elérhetőségét. Bár választhat, hogy egyesével adjon hozzá névjegyeket, a legtöbb ember megengedi, hogy a WhatsApp egyetlen gombnyomással hozzáadja a teljes névjegyzékét. Még ha nem is használja a WhatsApp alkalmazást, valószínűleg az egyik barátja ezt teszi. A WhatsApp elérhetőségi adatait a névjegyzékükön keresztül kaphatja meg. Még akkor is, ha soha nem használta az alkalmazást, akkor az alkalmazásnak már vannak az Ön adatai. Ez magában foglalja telefonszámát, e-mail címét és egyéb kapcsolattartási adatait az egyik ismerősének névjegyzékén keresztül.

Mit csinál a WhatsApp ezen információkkal

Ha a WhatsApp a gyűjtött információkat a felhasználói élmény fokozására használja, akkor valószínűleg nem aggódik a magánélet megsértése miatt. Ugyanakkor nem ez a helyzet. Noha a Facebook nem bontja bevételét termékenként, a Forbes becslései szerint a WhatsApp 2020-ig évente 5 milliárd dollárt fog keresni. Ezen a ponton a WhatsAppnak nincs hirdetése az alkalmazásban. A Facebook az alkalmazásban generált információkat használja a hirdetési célzási profilok javításához. Más szavakkal, a Facebook az Önön az alkalmazásban megismert információkat használja annak érdekében, hogy más termékek jobb hirdetéseit értékesítse.

A Facebook információkat gyűjt a WhatsApp kapcsolatokról, és összehasonlítja azokat más Facebook termékek elérhetőségével. Ez lehetővé teszi a társaság számára, hogy sokat tudjon meg arról, hogy kik vannak a kapcsolatok. Ha a vállalat felfedezi, hogy a WhatsApp-kapcsolattartó még nincs az Instagram-on (egy másik alkalmazás a Facebook tulajdonában van), akkor hirdetéseket jelenhetnek meg online, vagy a Facebook bármely más szolgáltatásában.

A helyelőzmények az élet legértékesebb információforrásai lehetnek. A helymeghatározás nyomon követésével a WhatsApp rengeteg információt fedezhet fel rólad. Ez magában foglalja a tartózkodási helyét, a munkavégzését, a vásárlást, és sok más. Ha rendszeresen elhagyja gyermekeit az iskolában, a WhatsApp tudni fogja erről. Ezután elemezni fogja ezeket az adatokat annak meghatározása érdekében, hogy gyermeke van-e, és milyen lehet koruk becsült életkora.

Ha rendszeresen elkezdi látogatni a plasztikai sebészt, a WhatsApp megoszthatja ezeket az információkat a hirdetőkkel. Ezután Ön lehet a kozmetikai sebészet vagy a kozmetika hirdetéseinek célja. Látogasson el a reproduktív szakemberbe, és a hirdetők jó pénzt fizetnek az adatokért. Ezután tudják, hogy szüksége lehet gyógyszerekre erektilis diszfunkcióhoz, születésszabályozási segédeszközökhöz vagy terhességi tesztekhez. Még akkor is, ha a WhatsApp nem közvetlenül hirdet Önnek, az adatai értékesebbé teszik a reklámozást más szolgáltatásokban.

A magánéletének védelme érdekében nem kell, hogy paranoid legyen

Nem egészségtelen az internetes adatvédelmi aggódása. Tekintettel a WhatsApp és más vállalatok által gyűjtött adatok mennyiségére, nehéz, hogy ne okozzunk valódi aggodalmat. Az önről gyűjtött adatok sokat fednek fel arról, hogy ki vagy. Az adatok felhasználásának és gyűjtésének módját illetően indokolt a gond. Lehetséges ésszerű óvintézkedések meghozatala a magánélet védelme érdekében, anélkül hogy paranoid lenne.

A magánélet védelme érdekében egyszerű lépéseket végezhet. Az egyik egyszerű módszer a WhatsApp hozzáférése az adatokhoz. Ha néhány percet vesz igénybe az adatvédelmi beállítások frissítésében, hozzájárulhat az adatok biztonságosabbá tételéhez. A WhatsApp számos olyan eszközt kínál, amelyek segítenek a magánélet tiszteletben tartásában a szolgáltatás használata közben. Miért nem használja ki őket??

Egy másik egyszerű lépés a virtuális magánhálózat (VPN) felhasználása. Ez a megoldás akadályt teremt közte és az online információszolgáltatások között. Ha csatlakozik egy távoli szerverhez, elősegíti az online tevékenységek névtelenségét. Szánjon rá néhány percet arra, hogy megtudja, hogyan segíthet a VPN magánéletének védelmében, és milyen további előnyöket nyújthat, például elkerülheti a földrajzi korlátozásokat a tartalom online streamingjében.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map