Mit tud rólam a Twitter? | VPNOverview

A Twitter a világ egyik legnagyobb közösségi média oldala. Az egész világon az emberek a platformot használják az okok támogatására és a folyamatos tájékozódásra. A Twitter ezt a szolgáltatást ingyenesen biztosítja a felhasználóknak azáltal, hogy célzott hirdetéseket értékesít, milliárd dolláros bevételt generálva. A Twitter elképesztő mennyiségű személyes információt gyűjt rólad, még akkor sem, ha soha nem jelentkezik be.


Mit érdemel neked az adatvédelem??

Képzelje el, ha valaki követne téged, vállán olvastam minden alkalommal, amikor tweetet küldött, új webhelyet látogatott meg, vagy egy hirdetésre kattintott. A betolakodás érzése arra készteti Önt, hogy elveszítse durva stalkerét. Ennek ellenére több millió ember görgeti át Twitter-fiókját, és nem tudja, hogy a Twitter minden dolgot feljegyez. Megváltoztathatja Twitter adatvédelmi beállításait, hogy visszavegye az adatainak nagymértékű ellenőrzését. A Twitter azonban továbbra is rengeteg információt gyűjthet rólad.

Megafon a világnak

A Twitteren közzétett információk nyilvánosak. Ha nem véd meg egy hozzászólást, akkor azok bárki számára elérhetők a világon. Bejegyzésed online kereshető, és az, amit közzétesz, sokat derít fel arról, hogy kik vagytok a hirdetők számára. Küldje el az aktuális eseményről a hírt és a Twitter-t, és a hirdetők véleményt készíthetnek az Ön politikai hajlandóságáról. Tegyen közzé humoros megfigyelést a munkájáról, és a Twitter figyelembe veszi az elvégzett munka típusát. Előfordulhat, hogy hirdetések jelentenek egy új álláskeresés elősegítésére, vagy olyan emberekre irányulhatnak, akik várható éves jövedelmével járnak.

Ha tweetjeit másokkal hasonlítja össze, és megjegyzi az általa követett embereket, a Twitter megismerheti a nemedet és még az életkorát is. A Twitter összerakja az információkat, még akkor is, ha nem adta meg ezeket az információkat profilinformációinak részeként. Ha nem kapcsolja ki a fotócímkézés opciót, a Twitter felismeri a képeit, és összehasonlíthatja azokat az interneten talált más képekkel. Ezután még többet megtudnak arról, hogy ki vagy a testreszabási profiljuk.

A Twitterbe küldött tartalom harmadik felek számára elérhető a programozási felületek révén, a magánéletükre vonatkozó politikájuknak megfelelően. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a Twitter segítségével fésülködjenek és elemezzék az Ön adatait. A hirdetők olyan felhasználókat keresnek, akiknek véleményük vagy érdeklődésük megoszlik, hogy jobban megcélozzák hirdetéseiket. Az információkat felhasználják arra is, hogy kutatást végezzenek arról, hogyan reagálhat egy hirdetésre. Kis méretű beágyazott tweet esetén ez ingyenes. De a Twitter az adatokhoz való nagyszabású hozzáférésért számol fel díjat.

A tweetek mögött rejtett információk

A Twitter használatakor, még akkor is, ha egyszerűen csak görgetsz mások tweetjein, a Twitter információt szerez tőled. Az a készülék típusa, amellyel kapcsolatba lép, rendkívül fontos a hirdetők, és így a Twitter számára is. A Twittert használ egy két éves telefonon? Fogadhat arra, hogy a hirdetők szívesen tudnák ezt, és újat eladnak Önnek.

Húzza fel a Twitter-t egy buszmegállóban? Mennyire hasznos a hirdetők számára, hogy megismerjék az útvonalat, hogy útközben elhelyezzenek célzott hirdetéseket az Ön nézetében? A Twitter a készüléke helyinformációit érinti el a reklámozás javítása érdekében. Még ha módosítja az adatvédelmi beállításait, hogy tartózkodási helyét a tweetjein is rejtsék, az az alkalmazás számára elérhető.

A csatlakoztatott eszköz IP-címe pontosan arra a pontra vonatkozik, ahol a Twitter adatokat küld. Ez Twitter-információt nyújt a környékről, ahol él, és ahol dolgozik. A Twitter nyomon követi, hogy mennyi időt töltenek a Twitter használatával a munkahelyen, gyakran tárolnak, és így tovább.

A Twitter nyomon követi az Ön által használt böngésző típusát, a készülék operációs rendszerét és a mobilszolgáltatóját. Az Ön adatai értékesek a Twitter számára. Ez segíti a hirdetőket abban, hogy megértsék, ki vagy, és hogyan tudják az érdeklődésének jobban megfelelő hirdetéseket bemutatni. Minél jobban ismeri a Twitter, annál értékesebb a hirdetési platformja. A Twitter milliárd dolláros éves bevételére alapozva nagyon jól ismernek téged.

Nem kell még Twitter-felhasználónak lennie

Ön úgy gondolhatja, hogy a Twitter állandó szippantása nem vonatkozik rád, mert nem megy a Twitteren. A Twitter azonban információkat gyűjt azokról, akik nem tartoznak a platformjukba. A társaság megállapodásokat kötött más weboldalakkal, amelyek beágyazják a tweeteket és más módon használják a Twitter-t. Ezen megállapodások révén a Twitter nyomon tudja követni a tevékenységeket, még azoknak is, akik nem használják a szolgáltatást.

Amikor olyan weboldalon landol, amely megállapodást kötött a Twitter-kel, akkor kincses információt kapnak rólad. Az Ön IP-címéből a Twitter pontos képet kap arról, hogy hol tartózkodik. Ez a jelenlegi tartózkodási helyétől függően megmondhatja nekik, hol él vagy dolgozik. A Twitter emellett megismeri azt a weboldalt is, ahonnan jött, mielőtt a hivatkozó webhelyre landolt. Amikor elhagyja a webhelyet, a Twitter tudja, hová ment. Ha engedélyezi a sütik használatát a böngészőben, akkor webes tevékenységét jóval a következő weboldalon túl lehet nyomon követni.

Reklám partnerségek

Természetesen mind a Twitter, mind a hirdetők érdeke, hogy együtt dolgozzunk az ön profilja javításában. E célból a Twitter hirdetői gyakran megosztják az Ön által a vállalkozásuknak megadott adatokat, vagy más módon megismerkedtek rólad. Ez magában foglalhatja a demográfiai információkat, mint például a kor, faj, nem és etnikai hovatartozás. A hirdetők gyakran osztanak hash-e-mail címeket, amelyek felhasználhatók az Ön azonosítására. A partnerek az interneten megosztják az ön érdeklődési körével és tevékenységeivel kapcsolatos saját információkat is.

Ha engedélyezi egy harmadik fél számára, hogy hozzáférjen az Ön adataihoz a Twitter-en, személyes adatait megoszthatják ezekkel a vállalatokkal. Adatvédelmi politikájuk lehetővé teheti számukra az információk megosztását más harmadik felekkel. Bizonyos esetekben ez megtehető aktív hozzájárulása nélkül. A „feltételekhez” való elfogadása hallgatólagos hozzájárulást ad számukra az információk megosztására.

Mit tehetek a személyes adataim védelme érdekében a Twitteren?

Az adatvédelmi beállításainak áttekintése a Twitter-en segíthet az adatok biztonságában. Ha néhány perc alatt átjárja a beállításait, korlátozhatja a Twitter által megadott információkat. Szűkítheti az adatok felhasználásának módját is, és biztosíthatja, hogy több szava van a megosztott rólad kapcsolatban.

Amint láttuk, a Twitter még olyan emberekkel is gyűjt információkat, akik nem Twitter-felhasználók. Jó módszer annak megakadályozására, hogy a platform annyi információt szerezzen, amely anonimizálná az online tevékenységeit.

A magánéletének a Twitter és más platformok általi támadásainak megakadályozása érdekében az egyik legjobb lépés az, hogy feliratkozik egy minőségi virtuális magánhálózatra (VPN). A VPN elősegíti az adatvédelem biztonságát azáltal, hogy névtelenné teszi online. Szánjon néhány percet további információra arról, hogyan javítja a VPN az adatvédelmet, és mely szolgáltatókra érdemes fontolóra venni. A különböző szolgáltatók jobban működnek a különböző igények kielégítése érdekében. Találjon egyet az Ön igényeinek leginkább megfelelõ módon, és megóvja magánéletét.

Az adatgyűjtés elleni lehetséges védelemnél talán fontosabb a tudatosság. Fontos, hogy tudd, milyen információkat adsz el.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me