Mit tud a Facebook rólam? | VPNOverview

facebook logóA több mint 2 milliárd aktív felhasználóval a Facebook a mai társadalmi változások egyik fő mozgatórugója. A webhely vonzereje az összes demográfiai mutatóra kiterjed, és gyakorlatilag minden országra kiterjed. Az adatvédelmi szakértők már régóta aggódnak amiatt, hogy a Facebook hogyan gyűjti és használja az információkat. A hír legfrissebb botrányaival egyre több ember kezd aggódni a Facebook-on fennálló adatvédelem miatt. A legtöbb embernek kevés ötlete van a Facebook által létrehozott részletes felhasználói profilokról. A webhelyen és azon kívüli tevékenységek alapján a Facebook többet tud rólad, mint sok közeli barátja.


A nyúllyukon

A legtöbb ember tudatában van annak, hogy a Facebook néhány dolgot ismer rólunk, és ezeket az információkat olyan hirdetések megjelenítéséhez használja, amelyeket jobban szeretnénk látni. Ez kicsinek tűnhet, vagy kettő ártalmatlan célokra. Például keres egy terméket az Amazon-on, majd később megjelenik egy hirdetés erről a termékről a Facebookon. Ez ártalmatlannak és esetleg hasznosnak is tűnik. Mivel hirdetéseinknek csak kis hatása van, gyakran nem látjuk a Facebook bonyolult profilját rólunk.

A helyzet valósága az, hogy a Facebook többet tud rólad, mint valószínűleg feltételezi. A Facebook számolt be arról, hogy 2018. első negyedéves bevétele 11,97 milliárd dollár volt. Ez a megdöbbentő jövedelem szinte teljes egészében marketing- és reklámbevételekből származik, és világszerte megközelíti a két milliárd embert. Az Egyesült Államokban a Facebook 2017. január 4-én több mint 26 dollárt hozott felhasználónként. A Facebook világméretű átlaga több mint 6 dollár egy felhasználónként. A Facebook megcélozhatja az ilyen bevételt a célzott hirdetések miatt. Ennek eredményeként a hirdetők képesek arra, hogy rosszul specifikus, nagyon hatékony hirdetéseket jelenítsenek meg.

A Facebook tudja, mit gondol

A vallás és a politika megbeszélései gyakran ellentmondásosak. Felfogják a fájdalmas érzések és a nem szándékos bűncselekmények lehetőségét. Ezért sok ember gyakran elkerüli ezeket a témákat. Nem ritka, hogy a közeli barátok is tudatában vannak sok ellentmondásosabb véleményünknek. Ez gyakran megjelenik a nagy választásokon, ahol az ismert emberek többsége erősen ellenzi a jelölttel, aki végül nyer. Nem mindig adjuk ki barátainknak ezekről a dolgokról szóló valódi véleményünket.

Nem így a Facebook-on. Az Európai Unió e magánélet védelmére vonatkozó törvényeket fogad el ezekben a témákban, amelyekre az Egyesült Államok törvényei nem vonatkoznak. A Facebook még ezekkel az érzékeny témákkal kapcsolatban is információkat gyűjt rólad. A Facebook beállításmenüjében rejtett olyan menü található, amely lehetővé teszi, hogy megnézze néhány információt, amelyet a Facebook összegyűjt magáról. Az amerikai politikai részleg felfedi azt, amit a Facebook tud a politikai véleményéről. Noha a barátaid azt gondolhatják, hogy Ön nagyon középút az embernek, a Facebook tudja, hogy nagyon konzervatív vagy nagyon liberális.

A politikai hajlandóság ismerete segít a Facebook-nak meghatározni, hogy melyik hirdetés lenne hatékonyabb. Még ugyanazon termék hirdetései testreszabhatók úgy, hogy több csoportra vonzzák őket. A politikai reklámokat különösen a meghatározott célok elérése érdekében alakítják ki.

A Facebook tudja, hol vagy

A Facebook-felhasználók több mint 75% -a mobil platformon fér hozzá a platformon. A kényelme annak, hogy kikapcsolva és körülbelül a Facebook alkalmazást felbukkanhatjuk, túl jó ahhoz, hogy a legtöbb ember elhaladjon. A legtöbb ember másodszor nem gondolkodik az alkalmazás telefonján történő adatvédelmi következményeiről. A Facebook a telefonjának helyadatait használja a nap minden pillanatának követésére. Mennyit tanulhat a Facebook a tartózkodási helyéről?

Helyelőzmények

A Facebook most lehetővé teszi a helyelőzmények online elérését. Jelentkezzen be, és bárhol láthatja a telefonon a Facebook alkalmazást. Ebből a részletes naplóból a Facebook könnyen meghatározhatja, hol él. Bár sokan megpróbálják megvédeni magánéletüket azzal, hogy elhagyják ezeket az információkat profiljukból. Miközben elrejtheti az információkat a nyilvánosságtól, a Facebook továbbra is látni fogja azokat. A napi útvonal trendeinek megfigyelésével a Facebook meghatározhatja, hol dolgozik. A tartózkodási helye megmutatja, hol hagyja el gyermekeit iskolába. Annak ismeretével, hogy milyen iskolában hagyja el őket, a Facebook megtanulhatja gyermekeinek hozzávetőleges életkorát. A Facebook megismerheti kedvenc vásárlási helyeit, azt, hogy mennyi ideig szeret elkísérni az üzletekben, és melyik hét napján vásárol.

A Facebook a helymeghatározási adatokkal tudhatja meg, mikor látogat meg egy autókereskedést. A hirdetők figyelmeztetést kapnak, amely szerint jó ideje lehet egyes hírcsatorna-hirdetésekre. Látogasson el néhány nőnél néhány alkalommal a nőgyógyászhoz, és előfordulhat, hogy takarmányában megjelenik a babatermékek hirdetése.

Hogyan csinálják?

A Facebook ezt a részletes helyinformációt számos forrásból szerezte meg. A közeli Wi-Fi hozzáférési pontok, Bluetooth jelek és mobil tornyok feltárják, hol tartózkodnak. Ezek a módszerek a GPS kikapcsolt állapotában is pontos előrejelzést adnak az Ön aktuális tartózkodási helyéről. A Facebook azt is meg tudja határozni, hogy a fényképezőgép látja-e a fényképeket, vagy mi képei vannak a háttérben. Ez nem spekuláció, ezt megfogalmazza a Facebook a nyilvánosság számára elérhető adatpolitikájában.

A Facebook mindent tud

A Facebook nyomon követi az összes olyan hozzászólást, amelyre kattint. Ez követi az összes megtekintett videót és azt, hogy mennyi ideig nézi a videót. Sőt, minden barát kérdezi, hogy hagyja jóvá vagy elutasítja, és minden kattintott hirdetés adagolja az adatait. A Facebook rendelkezésére álló összes adatcsatornának köszönhetően a cég részletes profilot készíthet arról, hogy ki vagy. A Facebook több mint 1300 kategóriát tartalmaz a hirdetők számára, hogy szűkítsék a célzási információkat.

Az Ön pénzügyei

A Facebook kategorizálja Önt a hitelkártyák száma alapján. Van egy kategóriája annak meghatározására, hogy Ön egy elkötelezett vásárló – e, és valószínűleg kattint egy érdekes linkre. A Facebook tudja, mennyi ideig használt mobilkészüléket, és ki a szolgáltatója. A közösségi média platform nyomon követi, hogy otthonod van-e vagy bérel-e, mennyi földterület található-e, és még sok más.

A Facebook nem csak arról szól, hogy mit csinálnak a felhasználók online, hanem információkat is vásárol az offline kiadási szokásairól. Információgyűjtésével hitel- vagy bankkártya-használatáról az interneten kívül jobban megcélozhatja adatait. Ez lehetővé teszi a társaság számára, hogy jobb profilt mutatjon be a hirdetők számára.

Partneri kapcsolat a hirdetőkkel

A Facebook adatokat gyűjt a hirdetőktől is. A Facebook-lal partnerként működő vállalkozás számára szolgáltatott adatokat megosztják az Ön profiljával. Más hirdetők információkat gyűjtnek arról, hogy miként lépnek kapcsolatba a saját weboldalaikkal. Ezt meg lehet osztani a Facebook-on is. Azáltal, hogy összegyűjti ezeket az információkat a hirdetőktől, a Facebook további betekintést nyer az online viselkedésedbe és tevékenységébe. Ez a Facebook rólad készített profilját vonzóbbá teszi a hirdetők számára. Minél jobb a profilja, annál jövedelmezőbb a társaság számára.

Big Data Research

A Facebook a felhasználói csoportok számára is információkat gyűjt. A társaság ezt követően fordíthatja és eladhatja ezeket az információkat azoknak a vállalatoknak, amelyek elemzést és kutatást végeznek a Facebook számára. Az összesített információkat eladóknak és szolgáltatóknak is eladják. Ezeket az információkat eladják a tudósoknak és másoknak, akik tudományos kutatást végeznek. A Facebook információkat nyújt a bűnüldözésnek vagy a jogi kéréseknek is.

Hogyan tudom jobban megvédeni az adatvédelmemet?

A Facebook egy ingyenes szolgáltatás. Ez segít vonzza a felhasználókat, akik egyébként nem tudnák használni a szolgáltatást. Sok ember hajlandó feladni magánéletét cserébe relevánsabb reklámért és a Facebook-hoz való hozzáférésért. De ha inkább korlátozza bizonyos adatait, akkor néhány lépést megtehet.

Először is, a Facebook adatvédelmi beállításai lehetővé teszik az információk gyűjtésének és felhasználásának bizonyos módjait. Ez lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a Facebook arcfelismerési beállításait, mely alkalmazások férhetnek hozzá a fiókja adataihoz, milyen típusú hirdetésekkel látja a Facebook, hogy érdekli, és még sok más.

Annak érdekében, hogy adatai és tevékenységei online névtelenek legyenek, fontolja meg a virtuális magánhálózat (VPN) használatát. Nézze meg útmutatóját az Ön igényeinek megfelelő VPN kiválasztásához. A VPN egy közti távolság, amely távol tartja Önt az online küldött és fogadott információktól. A jó VPN-szolgáltatást könnyű beállítani és használni, és ez segíti az adatvédelem védelmét, miközben továbbra is hozzáférhet a Facebook-hoz és más szolgáltatásokhoz, amelyektől függ.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map