Méz és magánélet: biztonságos ez az ingyenes kiterjesztés? | VPNoverview

Méz logóAz online vásárlás népszerűsége folyamatosan növekszik. Ez nem túl meglepő. Annyira könnyű rákattintani a „vásárlás” gombra, és a csomag másnap megérkezik a küszöbére. Rengeteg online kedvezmény található. 20 dollár kedvezmény a legújabb Nintendo-ra, 10% kedvezmény a kedvenc ingére – minden megtakarított dollár nyert dollár. Itt lépnek be a kiterjesztések, például a Honey. Ezek a programok ellenőrzik az interneten, hogy aktív kuponkódokat és kedvezményeket szereznek-e a vásárolni kívánt termékekre, így soha nem fog költeni túl sok pénzt. Hasznosnak hangzik, de a méz valóban olyan csodálatos, mint amilyennek hangzik?


Ebben a cikkben többet fogunk mondani a Honey-ról, annak működéséről az online vásárlás során, hogyan keresnek pénzt, és hogy ez az ingyenes pénzmegtakarító alkalmazás hogyan kezeli az Ön személyes adatait és magánéletét.

Mi az a Drágám??

A Méz egy olyan alkalmazás- és böngészőbővítmény, amely segít pénzt megtakarítani, amikor online vásárol. 2012-ben alapították az Egyesült Államokban. Méz az interneten keresi a meglévő kuponkódokat, amelyek olcsóbbá teszik a vásárolni kívánt termékeket. Sok alkalmazás működik hasonló módon, például a PriceScout és az InvisibleHand. A méz azonban jelenleg a legismertebb.

Pénzmegtakarító alkalmazások keresik az interneten a legjobb ajánlatokat. Céljuk az, hogy az online vásárlás a lehető legolcsóbb és gyorsabb legyen. Konkrétan, a Honey alkalmazásnak van egy telefonja és táblagépe, valamint egy böngésző-kiterjesztése a számítógépéhez. A bővítmény a böngésző háttérben fut, tehát csak akkor látja, amikor szüksége van rá. Amikor online vásárol, kattintson a Böngésző tetején található Honey kiterjesztésre, hogy megtudja, mely kedvezmények állnak rendelkezésre.

Hogyan működik Honey?

Megtakarított drágám pénztHoney számos változtatást végez az internet élményében. Először, gombokkal bővíti a meglátogatott weboldalakat, leginkább a webáruházakban. Ezeknek a gomboknak köszönhetően menthet egy bizonyos terméket a „droplistába”. Ez azt jelenti, hogy a Méz folyamatosan ellenőrzi a termék árát, és értesíti Önt, ha egy bizonyos pont alá esik, így meg fogja vásárolni, amikor olcsóbb.

Egy másik lehetőség megtalálható az Amazonon, a hatalmas online piacon, amely szorosan együttműködik a Honey-val. Ott a Honey ellenőrzi, hogy az adott termékért fizetett ár a legolcsóbb-e az Amazonon. Időnként ugyanazt a terméket többször feltöltik az Amazon-ra, mindegyik bejegyzésnek eltérő ára van. A Honey segítségével mindig megtalálja a legolcsóbb lehetőséget anélkül, hogy magának keresnie kellene.

A Honey az Amazonon túl is képes lesz segíteni. Miután kitöltötte bevásárló kosaráját egy webáruházban és megtalálta magát a kijelentkezésnél, egyszerűen kattintson a Méz logóra böngészőjében. A méz megtalálja a legjobb kuponkódokat. Egy egyszerű és hasznos alkalmazás, úgy tűnik. De a kérdés: mi a fogás? A méznek több mint 17 millió tagja van. Hogyan sikerült ezt megszerezni? És honnan szerezték meg a pénzt egy vállalkozás működtetéséhez, ha a szolgáltatásuk valóban ingyenes?

Méz hirdetése: YouTube

Ha korábban hallottál a Honey kiterjesztésről, akkor az az esély, hogy együtt dolgoztak az egyik kedvenc online befolyásolójával. Honey számtalan híres YouTubert szponzorált, akik majd videóikban beszélnek a kiterjesztésről. Megemlíthetik azokat a hihetetlen kedvezményeket, amelyeket a Honey-val találtak, és arra buzdították a nézőket, hogy töltsék le a mellékletet, amely „csak két kattintással jár”. Íme egy példa egy ilyen szponzorált videóra, ebben az esetben MrBeast, egy híres YouTuber, közel 30 millió előfizetővel..

A befolyásolókkal való közvetlen kapcsolatfelvétel mellett a Honey szolgáltatásait a YouTube-on hirdetések megvásárlásával is értékesíti. Lehet, hogy ezeket a hirdetéseket a videó elején (vagy közvetlenül a közepén) látta. Mivel hirdetéseik és szponzorálásuk révén olyan platformon működnek, mint a YouTube, a Honey képes volt márkájának növekedésére és ezer (ha nem millió) új felhasználó beszerzésére..

Méz és pénz

A méz lehet egy ingyenes kiterjesztés, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem foglalkozik a pénzzel. A Honey által szponzorált videók némelyikét több tízezer dollárért szponzorálták. 2019 végén a PayPal felfedte, hogy 4 milliárd dollárért vásárolnak Mézet – ez volt eddig a legnagyobb akvizíció. Hogyan válhat ilyen értékesé a szabad szoftver??

Hogy méz pénzt keres?

Minden sikeres vállalkozásnak van pénzügyi stratégiája: az a mód, amellyel pénzt keresnek, és képesek továbbra is fennállni. A méz stratégiája a jutalékokkal és a kapcsolt vállalkozásokkal kapcsolatos. Partnereik, az eladók, akiknek kedvezménykódjait használja, jutalékot adnak nekik, ha egy Méztag valami vásárol egy promóciós kódot. Más szavakkal: ha a X webáruházból vásárol valamit a Honey kódjának felhasználásával, akkor a Honey pénzt fog kapni az X webáruházból. Így állítják, hogy képesek ingyen tartani a Honey-t anélkül, hogy felhasználói adataikat eladnák..

A Honey egyértelműen több, mint egy egyszerű adatbázis a kuponkódokhoz. Számos weboldal, üzlet és más vállalkozás kötött üzletet a Honey-val. Ezek az ügyletek, amelyek Honey-hoz jutalékot eredményeznek, a mellékállomány legnagyobb jövedelemformáját alkotják. Más szavakkal, a Honey által használt kódok nem csupán általános kódok, amelyeket az interneten választanak ki. Aktív promóciók, amelyek segítik a Honey munkatársainak megélhetést.

Honey Gold

Pénzeszsák dollár jel a számítógépenAhelyett, hogy kedvezménykódokat adna neked, Honey egy lépéssel tovább megy. Külön hűségprogramjuk van, amely lehetővé teszi pontok gyűjtését. Minél gyakrabban használja a kiterjesztést, annál gyorsabban kap pontokat ebben a rendszerben, amelyet Honey Gold-nak hívnak. Ha már van elég pont (1000 méz arany), bármilyen online áruházban, beleértve az Amazonot és az eBay-t, ajándékkártyákra cserélheti őket..

Ez az egyszerű jutalmazási rendszer a felhasználók iránti hűség érzetét kelti. Meg akarják szerezni azt a méz aranyat, hogy ajándékkártyát kaphassanak – és így folytatják a méz használatát.

Miért vásárolt a PayPal Honey-t?

A PayPal 2019 végén vásárolta meg a Honey-t. Az akvizíció legalább 4 milliárd dollárért történt. Honey nyilatkozatot adott ki arról, hogy ez hogyan befolyásolja a tagokat. A legfontosabb, hogy több kereskedővel együttműködhetnek és több fizetési lehetőséget kínálnak. A felhasználók most már csatlakozhatnak a Honey-hoz PayPal-fiókjaikon keresztül. Ezenkívül Honey kifejezetten megemlítette, hogy a felhasználók magánéletének kezelésében nem lesz változás. A következő részben részletesebben megvizsgáljuk.

A Honey számára a PayPal család részévé válása nyilvánvalóan számos előnnyel jár. Tehát mit kap a PayPal cserébe az üzletért? Lehet, hogy a méz ingyenes, de ez nem jelenti azt, hogy nem keres pénzt. Mint korábban említettük, Honey jutalékokat keres, amikor egy tag valamit vásárol valamelyik kedvezménykódjuk felhasználásával. A lehetséges jövedelmeken kívül a PayPal különösen akart szerezni a Honey technológiáját. A társaság szerint ez a technológia elősegíti a PayPal ügyfelek elérését és a vásárlási élmények személyre szabását. A kérdés az, hogy hogyan járnak együtt a személyre szabott vásárlási élmények és az adatvédelem?

Mit tud rólad a méz??

Egy olyan világban, ahol semmi sem „ingyen”, olyan ingyenes kiterjesztés birtoklása, mint a Honey, amely legalábbis valamilyen módon nem profitál tőled, lehetetlennek tűnik. Mi történik itt? Megvizsgáltuk.

Felhasználói adatok gyűjtése

Annak érdekében, hogy szolgáltatásuk működjön, a Honey-nak felhasználói adatokat kell gyűjtenie. Végül is tudnia kell, hol tartózkodik az interneten annak érdekében, hogy megfelelő típusú árengedményeket tudjon nyújtani Önnek. Mivel azonban a Honey sokkal többre válik, mint egy egyszerű engedmény-kereső, sokkal több felhasználói adatot gyűjtnek, például sütik segítségével. A bővítmény telepítésekor a következő képernyő jelenik meg, amely arra ösztönzi a fiók létrehozását.

Fiók létrehozása a Honey-nál

Ha úgy dönt, hogy Méz-fiókot hoz létre, az alkalmazás további információkat gyűjthet rólad. Pontosan mit tudnak? Adatvédelmi politikájukban megemlítik:

Személyes adat:

 • Bejelentkezés, ha úgy dönt, hogy használni fogja (beleértve az e-mail címét, felhasználónevét, jelszavát)
 • Bármely adat, amelyet a profilján megosztani választ, mint például a neve, a közösségi média hivatkozásai és a profiljai (ha bejelentkezik Google vagy Facebook-fiókjával, akkor képesek lesznek megtekinteni ezeket a fiókokat, de csak akkor, ha nyilvánosak elérhető)
 • Bármilyen kommunikáció a Honey-val e-mailben vagy más módon
 • Banki vagy hitelkártya-információk, ha a Honey Mobile App vagy a Honey Pay segítségével nyújtották be
 • Tételek, amelyeket hozzáad a Droplist-hez
 • Kuponok, promóciós kódok és ajánlatok, amelyeket megosztottál Honey-val
 • Barátok, akikre mézre utalsz
 • Azok az üzletek, amelyeket a Honey tracker használatával választanak

Technikai információ:

 • Az eszköz típusa
 • Az eszköz egyedi azonosítója
 • Az operációs rendszer
 • A böngésző típusa
 • IP-cím
 • Rendezvénybélyegzők
 • Hiba naplók

Mint láthatja, az összegyűjtött személyes információk nagy része attól függ, hogy megosztja velük vagy sem. Minél többet oszt meg, annál hatékonyabb lesz az alkalmazás, és annál kevésbé lesz adatvédelme. Az általuk összegyűjtött adatok néha anonimizáltak és összevonódnak, hogy segítsék szolgáltatásaik elemzését.

Ami a legfontosabb oldalt illeti, Honey megígéri, hogy soha nem követi nyomon keresőmotorjának előzményeit, e-maileit vagy böngészését olyan webhelyen, amely nem kiskereskedelmi webhely.

Az előre jóváhagyott kiskereskedelmi webhelyeken a Honey információkat gyűjt az adott weboldalról (a kereskedő neve, oldalmegtekintések), valamint az árképzésről és az áruk elérhetőségéről. Lehet, hogy ezeket az információkat és az Önnel összegyűjtött információkat személyre szabott ajánlások megadására, például a szponzorált termékek ajánlatainak bemutatására szolgálja. Más szavakkal, nyomon követi vásárlási szokásait, és ennek megfelelően módosítja az online vásárlási élményt.

Felhasználói adatok megosztása

Üzletemberek kezetMéz megígéri, hogy soha nem adja el személyes adatait. Azt lehet állítani, hogy a „személyes adatok” nem terjednek ki az összes általuk gyűjtött adatra: a megvásárolt termékekre vonatkozó információk valóban személyesek? Ez az információ, más néven metaadat, nagyon értékes lehet. Az a tény, hogy a Honey arra használja, hogy személyre szabott ajánlatait és testreszabott élményeit mutassa meg, ezt már igazolja. Adatvédelmi politikájuk szerint azonban Honey nem adja el ezeket az információkat. Mindazonáltal meg fogják osztani a különféle felekkel, többek között:

 • az szolgáltatók, amelyek elősegítik termékeik karbantartását, marketing, jogi kérdések, biztonsági védelem, fizetés-feldolgozás stb
 • Az üzletek a (z) -ban vásárol, amelyre szükség lesz a szállítási információkra, hogy elküldhesse a megvásárolt terméket (de csak akkor, ha a Honey Mobile alkalmazást használja)
 • az anyavállalat, a PayPal, valamint leányvállalatai és leányvállalatai

Ezeken kívül a Honey információkat is megoszthat más felekkel, például amikor a törvény erre kötelezi. Lehet, hogy anonimizált adatokat is megosztanak másokkal. Végül megemlítik ezt a témát, hogy megoszthatják egymással az információkat, „amikor jóhiszeműen hisznek abban, hogy meg kell védeni [jogaikat], megóvni az ön vagy mások biztonságát, vagy meg kell vizsgálni a csalásokat”. Bár ez a kijelentés valószínűleg homályos a nem várt helyzetekre vonatkozóan, ugyanakkor Honey számára is nagy teret biztosít a felhasználói adatok megosztására, abban az esetben, ha.

Mindez az információ megtalálható a társaság adatvédelmi politikájában, amely nyíltan elérhető a cég weboldalán. A méz elég sok információt gyűjt és oszt meg, ami problémát jelenthet, ha értékeli az online adatvédelmet. De legalább Honey nyitott a politikájáról.

Követi-e a méz minden mozdulatát??

A Honey személyre szabott ajánlásainak a felhasználók számára kíváncsi lehet, milyen mértékben tanulmányozzák az online viselkedését. Milyen információkat használnak személyre szabott ajánlatok megadására? Egyesek azon gondolkodnak, vajon a Honey valójában olyan kémprogramok-e, amelyek nyomon követik az online tevékenységeket, csak hogy profitálhassanak belőle. A társaság meghallotta ezeket az aggodalmakat, és egy speciális YouTube-videóval válaszolt. Ebben a videóban hazugságvizsgáló tesztet végeznek alkalmazottaik számára.

Az alkalmazottak arról beszélnek, hogy nem adják el az Ön személyes adatait, például az Ön e-mail címét. Megismétlik, hogy Honey jutalékokon keresztül keres pénzt, és elismerik, hogy maguk is igénybe veszik a szolgáltatást. Ez a videó okos marketingmozgás volt, mivel a hazugságvizsgáló tesztvideók nemrégiben népszerűvé vált online játékában játszik szerepet. Megvitassák a kérdést, hogy valóban hasznos-e megtudni, mennyire őszinte Méz. A felvételeket elvégre szerkeszthetjük. Sőt, bár a bővítmény nem értékesíti az Ön adatait, ez nem azt jelenti, hogy nem láthatja az adatait maguk számára – amit.

A Honey spyware?

Szem a laptopAnnak érdekében, hogy ennek mélyére juthassunk, magukat vizsgáltuk meg az ügyet. Egyesek attól tartanak, hogy a Honey kémprogramok lehetnek. A spyware egy olyan malware program, amely megfertőzi a számítógépet, okostelefont vagy más eszközt, és információkat gyűjt rólad. Szó szerint kémkedik az ön használatakor, amikor nyomon követi a böngésző előzményeit, a letöltési előzményeket, bármilyen személyes információt, például bejelentkezési adatokat és banki adatokat, valamint e-mailjeit.

A spyware rendszerint jelentősen lelassítja a készüléket. Mivel a rosszindulatú program folyamatosan naplózza mindazt, amit csinál, sok munkamemóriát fog felhasználni. A böngészés, streaming és a környékre kattintás mind lényegesen hosszabb ideig tart. Amikor telepítettük a Honey-t, erről nem volt szó.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, megvizsgáltuk a számítógépünk aktív folyamatait, hogy kiderítsük, a Honey szoftver aktív-e az eszköz háttérben. Ez nem volt a helyzet. Röviden: a Honey nem a kémprogramok egyik formája, annak ellenére, hogy gyűjti az Ön adatait, amint azt már fentebb említettük és az adatvédelmi politikájukban.

Méz tevékenysége a böngészőjében

Megállapíthatjuk, hogy Honey nem követi minden egyes mozdulatát, amelyet az eszközén hajt végre. Ilyen módon nem érinti az általános biztonságot és adatvédelmet. Mivel azonban ez egy böngésző-kiterjesztés, érdekes lenne megnézni, hogy működik-e a böngészőben. Telepítettük a Honey-t a Firefox-böngészőbe, és megpróbáltuk megnézni, hogy a program mennyit követi. Böngészőnk feladatkezelőjével megnézhettük, milyen aktív volt Honey a böngészés során.

A Méz egy böngészőbővítmény, amely úgy tűnik, hogy mindig aktív, bár gyakran csak nagyon kevés tevékenységet mutat. Amikor a kiskereskedelmi webhelyeket, például az amazont, felkeresi, Honey energiahatása felbukkan. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő kedvezményeket keresi, felismerve, hogy elérte a partner webáruházát. Semmi rendkívüli eddig: ez pontosan az, amit Honey célja.

Ha nem kiskereskedelmi webhelyeket látogatunk meg, például a saját webhelyünket vagy a Google internetes keresés során talált bármilyen egyéb informatív oldalt, a Honey energiahatása továbbra is alacsony. Bár az alkalmazás ellenőrizte, hogy a weboldal kiskereskedő-e, nem tesz semmi mást, amikor úgy döntött, hogy nem az. Semmi figyelemre méltó esemény nem történik, ha olyan közösségi médiát használ, mint például a Twitter és a YouTube. Úgy tűnik, hogy Drágám nem követi itt a mozgását.

Meglátogatott webhely
A méz energiahatása
Kiskereskedelmi webhely (Amazon)Átlagos / magas
Nonretail webhely (VPNoverview)Alacsony / zero
Közösségi média platform (YouTube, Twitter)Alacsony / zero

Ha a méz nagyon aktív, akkor az emléke növekszik. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazás információkat tárol az online vásárlási magatartásáról, ahogy ez ismert. Noha ez a gyakorlat határozottan befolyásolja a magánéletét, ez nem feltétlenül téves. Végül is a Honey használatával vállalja, hogy engedélyezi online mozgásainak nyomon követését és minden használt webáruház ellenőrzését. A kiterjesztés profilját állítja össze az Ön adataival, amelyeket az Ön tapasztalatainak személyre szabása céljából használ. Ezért nő a bővítmény memóriamennyisége.

Végső gondolatok

A Méz pénzmegtakarító alkalmazás a maga nemében az egyik legnépszerűbb. A szolgáltatás célja a felhasználók számára a legjobb, legrelevánsabb kedvezmények megtalálása. Cash-back rendszerrel rendelkezik, ahol a felhasználók a Honey segítségével új termékekre költött pénz egy részét kereshetik meg. Annak érdekében, hogy a Honey működjön, bizonyos személyes adatokat össze kell gyűjtenie. Lehetséges, hogy ezen adatok nagy részét megosztja, például az e-mail címét, a közösségi médiát és az egyéb érzékeny információkat. A szokásos felhasználók számára azonban a Honey adatokat fog felhasználni a vásárlási élmény beállításához és személyre szabásához.

A magánélet vonatkozásában a Honey nem a legjobb bővítmény. Ha anonimként szeretne online maradni, vagy egyszerűen nem akarja megosztani másokkal a vásárlási szokásait, azt javasoljuk, hogy tartózkodjon Honey-tól. Annak a célnak azonban, amelyre a mellékállítást tervezték, jó munkát végez. Úgy tűnik, hogy nem tartalmaz kémprogramokat, és csak akkor működik aktívan, ha a kiskereskedelmi webhelyen vagy a webáruházban találja magát. Ez a kiterjesztés nem adja el az Ön adatait a piaci szereplőknek (vagy bárki másnak), de maga a marketingista feladatait látja el. Azáltal, hogy személyre szabott élményt nyújt, megpróbálja rávenni, hogy még többet vásároljon online, így ők és partnereik üzletei profitálhatnak belőle. Nyugodtan használja a Honey-t, mindaddig, amíg tudod, hogy ez a cég sokat tud rólad és arról, hogyan vásárol online!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me