Mennyire biztonságos a Bluetooth kapcsolat? | VPNoverview.com

A Bluetooth vezeték nélküli módszer az információ átvitelére egyik eszközről a másikra. A legtöbb esetben a Bluetooth biztonságosabb, mint a Wi-Fi. Mint minden vezeték nélküli rendszernél, az adatok átadhatók másoknak is, akiknek nem akarták hozzáférni az adataihoz. És nemcsak a Bluetooth fejhallgatóra történő zene streaming lehet veszélyeztetve. A Bluetooth sok adatot fedhet fel mobiltelefonjáról, laptopjáról vagy számítógépről. Ideje volt, hogy tudatában legyen a Bluetooth használatával kapcsolatos biztonsági és adatvédelmi kockázatoknak.


Hogyan működik a Bluetooth

bluetoothA tizedik században Harald Dánia lett Dánia királya, és egyesítette a királyságot Norvégiával. Az északi országok fontosságának elismeréseként a mobiltelefon-technológiák világában a mobiltelefon-fülhallgatók vezeték nélküli összekapcsolására szolgáló technológiát nevezték el neki. A Bluetooth technológia egy helyi hálózat létrehozására szolgáló protokoll. Ebben a hálózatban a fülhallgatók és más perifériák kommunikálhatnak a mobiltelefonjával és más eszközökkel.

A Bluetooth-eszköz csatlakoztatásakor információcsere történik a számítógéppel vagy a telefonnal. Először meg kell állapítania, hogy ez egy olyan eszköz, amely korábban csatlakozott, vagy új kapcsolatot létesíteni. Szokásos használat esetén a telefon vagy a számítógép nem fog automatikusan csatlakozni egy új eszközhöz. Mivel az új kapcsolatokat jóvá kell hagynia, a Bluetooth-kapcsolat általában védve van a külső eszközökön történő feltöréstől, amely még nem része a hálózatnak.

Mint általában, a hackerek azonban megtalálják a módját, hogy megkerüljék ezeket a védelmeket, hogy hozzáférjenek telefonjához vagy számítógépéhez. A Bluetooth az egyik legbiztonságosabb vezeték nélküli kommunikációs protokoll. De vannak olyan sebezhetőségek, amelyeket a hackerek kihasználhatnak.

Hogyan férhetnek hozzá a hackerek Bluetooth-on keresztül

Egyetlen biztonsági rendszer sem tökéletes, és a Bluetooth sem kivétel. A készülék és a Bluetooth-hoz csatlakoztatott periféria közötti adatok titkosítva vannak. A hackerek azonban folyamatosan azon dolgoznak, hogy megtörjék ezt a titkosítást. A hackerek valószínűbben dekódolják a régebbi Bluetooth verziót használó eszközök adatait. Miután a titkosítás megsérült, a hackerek hallgathatnak minden adatot, amely a készülékre és az eszközről továbbítódik. Érintse meg a bank jelszavát egy régebbi, Bluetooth-hoz csatlakoztatott órában, és a hackerek képesek lesznek az adatok felvételére.

A Bluetooth egyik legjobb tulajdonsága az a tartomány, amelyen csatlakozhat az eszközéhez. Sétálhat a telefonjától az asztalán, és még mindig üzeneteket húzhat az intelligens órájára. Ez a tartomány azonban a hackerek számára is sok helyet enged a jel elfogására. Akár az edzőteremben, akár a helyi kávézóban, lehetséges, hogy a hackerek szippanthatják a Bluetooth-jelet.

fejhallgató bluetoothNéhány headseten biztonsági rések vannak, amelyek megkönnyítik a feltörést. Amint a hacker feltöri a fejhallgatót, számukra könnyű meghallgatni, vagy egyszerűen rögzíteni a beszélgetést. A hacker ezután személyes információkat szerezhet, amelyeket felhasználhat veled szemben. A legtöbb társaságnak személyes információkra van szüksége az Ön személyazonosságának igazolására, amikor felhívja. A telefonhívást figyelő hackerek akkor megszemélyesíthetik Önt, hogy ellopják személyazonosságukat. Megtudhatná a címet is, és hallhatja, hogy a közelgő nyaralási tervekről beszélget. Ez könnyű lehetőséget kínálhat arra, hogy betörjön otthonába, amikor tudják, hogy távol van.

Egy másik népszerű hack becsapja telefonját egy új készülékkel való kapcsolatteremtésbe. A hackerek meghaladják az új eszközök engedélyezésének követelményét. Ez a támadás több készséget igényel, mint sok más Bluetooth-hackelés. De ez sokkal több információt is nyújthat. Miután az eszköz létrehozott egy ilyen kapcsolatot, a kapcsolaton keresztül elküldi és fogadja a kért adatokat.

A Bluetooth védelme a feltöréssel szemben

Bár nem biztos, hogy megvédi magát minden lehetséges biztonsági fenyegetéstől, néhány egyszerű lépés jelentősen javítja a Bluetooth biztonságát. Először a Bluetooth-beállításokban állítsa be a készüléket úgy, hogy csak megbízható eszközökkel csatlakozzon. Ez gyakran meghiúsítja az új eszközökkel való kapcsolatteremtési kísérleteket. Másodszor, beállíthatja eszközét, hogy PIN-kódot kérjen egy új kapcsolat létrehozásához. Ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy valaki becsapja a telefonját egy új kapcsolat létrehozásába.

Az egyik legjobb dolog, amelyet megtehet a Bluetooth-eszköz lehallgatása vagy más meggátolása ellen a fejhallgató feltörése ellen, a Bluetooth kikapcsolása, ha nem használja. Korlátozva a támadók lehetőségeit hozzáférni a Bluetooth-hoz, javítja a biztonság fenntartásának esélyét. Számos olyan automatizálási alkalmazás, mint például az If This Then That vagy a Tasker, beállítható úgy, hogy automatikusan kikapcsolja a Bluetooth-ot, amikor elhagyja a helyet, vagy leválasztja az eszközt. Ez nem csak javíthatja biztonságát, de enyhén növeli az eszköz akkumulátorának élettartamát is.

Nem csak a hackereknek kell aggódniuk

Gondolhatja, hogy a hackerek az egyetlen fenyegetés, amelyet attól kell aggódnia, hogy a Bluetooth-t olyan módon próbálja használni, amelyet nem hagyott jóvá. Sajnos ez nem erről van szó. Számos alkalmazás, köztük a Facebook, a Google és mások népszerű alkalmazásai is használhatja eszközének Bluetooth-ját a tartózkodási helyének folyamatos figyelésére.

Smartphone Location MarkerAmikor kikapcsolja a Bluetooth eszközt, leállítja az átvitelt, de felismeri az eszköz közelében lévő Bluetooth jeleket. Az alkalmazáskészítők információkat használhatnak arról, hogy melyik Bluetooth-jel érkezik a telefonjára, hogy pontosan meghatározzák a helyét. Számos alkalmazásgyártó az adatvédelmi nyilatkozatában kifejti, hogy a Bluetooth segítségével fogja követni a helyét. Ez azt jelenti, hogy ezek a vállalatok nyomon követhetik otthoni és munkahelyi címét, amikor új orvoshoz látogat, a kedvenc vásárlási helyeihez és még sok máshoz tartozik az életéről. A Bluetooth nagyon pontos nyomkövető jel.

Védheti magánéletét az alkalmazások készítőinek a Bluetooth általi inváziójától. Gondosan olvassa el az adatvédelmi nyilatkozatot, és ellenőrizze, hogy az Ön által használt alkalmazások helymeghatározásuk során használják-e a Bluetooth-ot. Mivel a helymeghatározáshoz engedély szükséges, a készüléken engedélyezheti az ezen alkalmazások engedélyét. Fontos megjegyezni, hogy még akkor is, ha a helymeghatározási szolgáltatások és a Bluetooth ki van kapcsolva az eszközön, az alkalmazások készítői nyomon követhetik az Ön helyzetét Bluetooth-on keresztül, mindaddig, amíg nem kapcsolja ki az alkalmazás engedélyeit.

Védje magánéletét és biztonságát néhány egyszerű szabály betartásával a Bluetooth használatával. Kapcsolja ki a Bluetooth-t, ha nem használja, csak csatlakozzon megbízható eszközökkel, és figyelje az engedélyeket, amelyeket az alkalmazásoknak adnak, amikor telepíti őket. Bár egyetlen biztonsági rendszer sem tökéletes, az alábbi egyszerű óvintézkedések megtételével a Bluetooth a lehető legbiztonságosabbá válhat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map