Megdöbbentő részletek A Google tud rólad VPNOverview

A Google-t 1998-ban alapították keresőmotorként. Ez a termék manapság még legismertebb. A Google ma másodpercenként átlagosan több mint 40 000 keresést végez, évente több mint 1,2 trillió keresést végez – és ez a szám tovább növekszik. A Google azonban sokkal több, mint segítséget nyújt vicces macskás videók és kedvenc receptek megtalálásában. A Google e-maileket, videókat, közösségi médiát biztosít a Google+ szolgáltatáson keresztül, irodai szoftvereket a Google Office termékein keresztül és még sok más. Minél többet használja a Google-termékeket, annál többet tud a Google rólad. Sőt, összehasonlíthatnak téged más felhasználók hasonló profiljaival. Tudja meg, mit tud a Google rólad, de készüljön fel sokkolásra.


Amit a keresési előzmények rólad szólnak

Google Chrome logóEz egy gyakori jelenség. Ön Google-keresést végez egy termékre, és a következő dolog, amiről tudod, hogy ugyanazon termékhez mindenhol hirdetések vannak. A termékkereséseken alapuló hirdetés azonban csak egy kis része annak a információnak, amelyet a Google gyűjt rólad, hogy hirdetési profilt hozzon létre. Online keressen információt egy bizonyos kutyafajtáról, és a Google naplózza az önről szóló információkat. Minél több keresést végez általában a kutyákkal vagy az adott kutyafajtával kapcsolatban, annál valószínűbb, hogy a Google rendszer úgy értékelné, hogy Ön a kutyafajta tulajdonosa.

Láthatja, hogy a Google milyen gyorsan képes profilját felépíteni az élet szinte minden szempontjából. A felkutatott orvosi kérdések alapján a Google meghatározhatja, hogy Ön gyakran gyomorégésű-e. A FoxNews a hírek forrása? A Google tudomásul veszi politikai hajlandóságát. Keresse otthonok felkutatását egy új területen, és a Google megtudja, hogy esetleg egy költözést tervez. Minden elvégzett keresés kiegészíti azokat az információkat, amelyeket a Google készít a profilodhoz.

Az e-mail – leginkább – bizalmas

gmail logóA Google 2017-ig kereste a Gmail-fiókok tartalmát információkkal célzott hirdetések létrehozása céljából. A Google a személyes Gmail-fiókokból küldött e-maileket – mind a bejövő, mind a kimenő – ellenőrizte, hogy a hirdetők számára hasznos információkkal rendelkezzen. Ez az irányelv már nincs érvényben. A Gmail-rel kapcsolatban azonban vannak még néhány dolgot, amelyeket érdemes megjegyezni.

A Google a 2017 előtti e-mailekből nem törölte a rólad szerzett információkat. Ha a 2016-ban küldött e-mailből a Google megtudta, hogy öt éven belül Arizonában vonul vissza, akkor ez az információ továbbra is a hirdetők célzott profiljának része..

Ezenkívül a Google nem állította le az e-maileket spam és adathalászati ​​kísérletek ellen. Ami azt jelenti, hogy a Google nyomon követi az Ön e-mail címeit, amelyek jönnek és kerülnek a fiókjára. Noha a Google azt állította, hogy abbahagyja az e-mail tartalmának a célzott hirdetésre való beolvasását, nem egyértelmű, hogy a Google abbahagyta-e a címekből származó információk felhasználását a célzott hirdetésekhez. Tehát, ha új brókert vagy ingatlanügynököt küld e-mailben, akkor valószínű, hogy az információkat felhasználják a profilod felépítésére is.

A Google Docs az információ tárolója

logó google docsAmint abbahagyja és átgondolja, ez nyilvánvalónak tűnik. A Microsoft nagy bevételt generál a Microsoft Office márkanévéből, beleértve a szövegszerkesztést, a táblázatokat és a prezentációs szoftvereket. Hogy lehet, hogy a Google ingyenes ugyanazokat a termékeket kínálhatja Önnek? A válasz egy része abban rejlik, hogy a Google átvizsgálja az Ön dokumentumait, hogy releváns tartalmat nyújtson Önnek – más néven célzott hirdetés. Minél jobb az információ minősége a potenciális ügyfelek megcélzására, annál több a Google számíthat fel információiért.

Ha valaha levelet írt a Google Docs segítségével, hogy információt szolgáltasson az ügyvédnek a közelgő válásról, a Google ezt az információt felhasználhatja az Ön megcélzására. Például a randevú-alkalmazások hirdetéseinek megjelenítésével. Ha összeállít egy egyszerű költségvetést a Google Táblázatok segítségével, akkor a Google észreveheti, hogy a televíziós költségvetés jelentősen meghaladja a térség átlagát. Hasznos információk a konkurens televíziós szolgáltatásokat kínáló cégek számára.

Noha az ilyen típusú célzott hirdetések kedvelik, nem szabad elfelejteni a veszélyeket. Az információ eladása a célzott hirdetések számára egy dolog. De mi a társaság, akkor elkezdi értékesíteni ezt az információt a biztosítótársaságoknak vagy a kormánynak?

A Google Drive remek hely az információk tárolására

Google DokumentumokCsodálatosan hasznos az információk rendelkezésre bocsátása bármilyen eszközön. Tárolhatja a fontos papírokat és a nyugtákat online, mentheti kedvenc dalait, és biztonságban tarthatja az adódokumentumokat. A szolgáltatási feltételek szerint tudod, hogy a fiók megszerzéséhez ellenőriznie kell, hogy vállalja-e a fiókját, de soha nem olvasottál igazán, a Google átvizsgálja meghajtója tartalmát, hogy „személyesen releváns termékjellemzőket” biztosítson. Még akkor is, ha az ott tárolt dokumentumokat nem a Google irodai termékeivel hozták létre, a vállalatnak most hozzáférése van ezekhez az információkhoz.

A Maps nyújthatja életének legjobb profilját

Google Maps ikonraA Google Maps és hasonló termékek sokkal egyszerűbbé tették a városban való megtalálást. De bár a Google Maps nem számít fel díjat a használatáért, semmi sem ingyen. Ha soha nem használt volna semmilyen más Google-terméket, a Google csak a Maps alapján készíthet egy átfogó profilját az életedről. A Maps információt nyújt otthoni címéről, a munkahelyéről, a gyerekek iskolájáról, a kedvenc éttermeiről, arról, hogy milyen gyakran jár az élelmiszerboltba, hogyan szereti szabadidejét eltölteni, akár a tónál horgászni, akár az ital mellett bár, és még sok más. Alapvetően megengedi, hogy valaki megbotlik.

Egyéb információforrások

A Google Chrome nyilvánvalóan nagyon sok információt nyújt a Google számára az online szokásaival kapcsolatban. A hirdetők számára fontos, hogy tudják, mely hirdetésekre kattintanak, és mennyi ideig maradnak az oldalon. A YouTube elmondja a Google-nak az ízléséről a zenében, filmelőzetesekben és vicces macskás videókban. A Google Fordító elmondja, hogy mely nyelvek érdekelhetnek, és mit próbál kommunikálni ezeken a nyelveken. A Google Shopping elmondja a Google-nak az online vásárlási szokásait, az Ön által túl magasnak tartott árat, amelyet a legújabb elektronika fizetése érdekében tart, és hogy elégedett-e a jelenlegi eszközeivel, és így tovább. Minden, a Google-lal folytatott interakció biztosítja azt a kulcsfontosságú információt, amelyet a hirdetők a hirdetések célzására használnak.

Tudja meg, mit tud a Google rólad

A Google vegye kiNoha izgalmas vagy félelmetes, az Ön nézőpontjától függően, hogy a Google mit tud rólad, sokat tanulhat arról, amit a Google tud rólad. Nyissa meg a Google Takeout szolgáltatást, és válassza ki, mely termékeket szeretné beépíteni az információk letöltéséhez. A lista hosszú, le kell görgetnie lefelé.

Kattintson a „Következő” gombra, hogy megjelenjenek az információk átadásának lehetőségei. Választhat egy .zip vagy .tgz fájlt, a maximális méretű fájlokat, mielőtt az információk felosztásra kerülnének (gondoljunk gigabájt információkra itt). Ezenkívül kiválaszthatja, hogy az adatokat e-mailben küldi el Önnek, vagy hozzáadja-e egy felhőalapú tárolási lehetőséghez. Ily módon betekintést nyerhet a tudásba, amelyet a Google az évek során gyűjtött rólad.

Önnek kell felelnie az adataiért

Nincs a természeténél fogva gonosz, ha a Google átvizsgálja az Ön adatait, hogy segítse a hirdetőket az Ön érdeklődésének relevánsabb hirdetéseiben. Néhány ember dönthet úgy, hogy inkább olyan termékeket és szolgáltatásokat hirdet, amelyek valóban érdekli őket. Ahelyett, hogy elárasztják a kiegészítőket olyan dolgokért, amelyeket soha nem vásárolnának. Ez azonban az Ön adata, és tudatában kell lennie azoknak az információknak, amelyeket a Google-nak megad. Ezenkívül jó tudatában lenni arról, hogy a Google mit csinál ezekkel az adatokkal. A Google adatvédelmi beállításait úgy módosíthatja, hogy ez kissé javítsa az adatvédelmet. A Google használata során azonban teljesen anonimnak lenni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me