Maradjon biztonságban a Grindrnél: Hogyan lehet megvédeni magánéletét VPNOverview

Grindr logó


Világszerte több millió felhasználóval a Grindr az egyik legnépszerűbb randevú alkalmazás meleg és biszexuális férfiak számára. Az alkalmazást 2009-ben indították el, így régebbi, mint a Tinder. Azóta Grindr teljesen megváltoztatta a meleg jelenetet. A Grindr célja, hogy biztonságos (randevú) platformot biztosítson az LGBT közösség férfiainak. Az alkalmazás segítségével a felhasználók megnézhetik a környéken lévő emberek profiljait, üzeneteket cserélhetnek és dátumot kereshetnek.

Az online társkereső többnyire szórakoztató. Ennek ellenére mindig jó tudatában lennie azoknak a lehetséges adatvédelmi kockázatoknak, amelyek társkereső alkalmazásokkal, például a Grindr-rel járnak. Nem azt akarjuk, hogy pánikot keltsünk, vagy hogy megakadályozzuk az embereket a randevú-alkalmazások használatában. Ugyanakkor azt akarjuk biztosítani, hogy Ön és más felhasználók is megvédjék magukat és magánéletüket. Különösen néhány országban, ahol a helyi törvények nem fogadják el az LMBT-közösséget, az óvatosság rendkívül fontos. Sajnos sokan még mindig megkülönböztetnek mások szexualitásuk alapján, ami szükségessé teszi a biztonsági intézkedéseket.

A VPNOverview beszélt Philip Tijsma szakértővel, aki a COC tagja, egy Hollandia hivatalos LGBT szövetsége, valamint Azza Sultan-nal, a Grinder for Equality munkatársának. Ezt követően tippek listáját állítottuk össze azok számára, akik komolyan veszik a Grindr adatvédelmét: ne osszanak meg felesleges személyes információkat, ne kapcsolják ki a tartózkodási helyét, és hamis helymeghatározó alkalmazást használnak egy Android emulátoron keresztül.

Milyen adatvédelmi kockázatokkal jár a Grindr?

Sok felhasználó számára a Grindr olyan platform, amelyen szégyen nélkül maguk is lehetnek. Meleg lenni adott. Ez gyakran hatalmas megkönnyebbülés egy olyan világban, ahol sokan még mindig két kezét bírálnak. Sajnos a rossz szándékú emberek egy kis csoportja használja a Grindr-t saját céljaira. Ez potenciális veszélyeket okozhat a magánélet és a jólét szempontjából.

Más felhasználók felfedhetik az Ön tartózkodási helyét

Smartphone Location MarkerHa azt szeretné, hogy a legtöbbet hozza ki a Grindr, akkor az alkalmazásnak folyamatosan tudnia kell, hol van. A program GPS-t és Wi-Fi-t használ, hogy megfeleljen a földrajzi terület többi Grindr-felhasználójának. Ugyanakkor a Grindrnek, akárcsak más népszerű társkereső alkalmazásokhoz hasonlóan, számos biztonsági rése van, amelyek lehetővé teszik az idegenek számára, hogy megtudják az Ön tartózkodási helyét. Például, az alkalmazás megmutatja, hogy milyen messze vannak a „mérkőzések”. 2014-ben a Synack kiberbiztonsági kutatói felfedezték, hogy a Grindr felhasználók könnyen felhasználhatják ezeket az információkat, hogy felfedjék más felhasználók helyét. A Grindr azzal a problémával foglalkozott, hogy lehetővé tette a felhasználók számára a helymegosztás letiltását.

A Trever Faden által végzett nyomon követő tanulmány azonban kimutatta, hogy a kiberbiztonsági kutatók továbbra is megtalálhatják a Grindr felhasználói helyét, más személyes adatokkal együtt. Ez akkor is lehetséges, ha a felhasználók letiltották a helymegosztást, mivel a felhasználó helyadatait továbbra is a Grindr szerverére küldik, ahol azokat feltárhatják. A Faden létrehozott egy weboldalt, ahol a felhasználók azonosíthatták, ki blokkolta őket a Grindr-en. Ezen információk feltárása érdekében a felhasználóknak csak a Grindr felhasználónevüket és jelszavaikat kellett megadniuk.

Faden tanulmányát követően Grindr korlátozta a hozzáférést azon felhasználók adataihoz, akik blokkolták a többi felhasználót. Ezenkívül a Grindr azt mondta a felhasználóknak, hogy ne használják a Grindr bejelentkezési adataikat más webhelyek számára.

A melegellenes szabályozással rendelkező országokban a Grindr felhasználók veszélyben lehetnek

Mivel a Grindr lehetővé teszi az emberek számára, hogy meghatározzák a felhasználók pontos helyét, az adatvédelmi kockázatok rendkívül nagyok, főleg azokon a helyeken, ahol a melegek bűncselekménynek tekintik. A homoszexualitást 69 országban továbbra is illegálisnak tekintik, és néhány országban még a halálbüntetést is alkalmazzák. Ha Grindr felhasználóvá válik ezen a helyen, szélsőséges következményekkel járhat. Egyiptomi kormány például a Grindr alkalmazást és annak mulasztásait követte nyomon és akár letartóztatta a meleg állampolgárokat, annak ellenére, hogy a homoszexualitás ott műszakilag nem illegális. Irán is a Grindr biztonságának hiányát használta fel az alkalmazás felhasználóinak azonosításához. Végül 200 Grindr-felhasználót őrizetbe vettek. Grindr megpróbálta leküzdeni ezt a veszélyt az alkalmazásban használt távolságjelző elrejtésével, de ezeket a változásokat könnyen megkerülték.

A Grindr célja az azonos területen élő emberek összekötése. Ezért az összes felhasználó helyének teljes törlése értelmetlenné tenné az alkalmazást. Ezen információ hiányában az emberek, akik egymástól száz vagy ezer mérföld távolságra vannak egymástól, párosulhatnak egymással anélkül, hogy lehetősége lenne találkozni a való életben. Valószínű, hogy ezek a gyakorlati kérdések nagy szerepet játszanak a Grindr azon döntéseiben, hogy küzdenek az alkalmazásukkal való visszaélés ellen.

Lehet, hogy az Ön egészségügyi adatait felfedik

Smartphone egészségügyi ikonraA Grindr-rel együtt járó másik adatvédelmi kockázat az Ön személyes adataival kapcsolatos. A társaságról ismert, hogy megosztja a felhasználók bizalmas adatait, ideértve az érzékeny egészségügyi információkat is. 2018 áprilisában a Grindr rossz helyzetbe került, amikor kiderült, hogy a vállalat megosztja a felhasználók HIV-státuszát más vállalatokkal, a helyadatokkal és az e-mail címekkel együtt..

A Grindr képviselői kezdetben védték a gyakorlatot. Azt állították, hogy az adatmegosztás széles körben elterjedt, és hogy a felhasználók hozzájárulnak az adatmegosztáshoz, amikor feliratkoznak az alkalmazásra. A gyakorlatban azonban sok Grindr-felhasználó nem volt tudatában annak, hogy megosztják egészségügyi adataikat. Ha a Grindr-felhasználók úgy döntenek, hogy felfedik a HIV-státuszukat, akkor ez az információ minden olyan Grindr-felhasználó számára látható, aki megtekinti profilját. Ennek ellenére sok felhasználó nem számított arra, hogy az alkalmazás megosztja érzékeny egészségügyi adatait a Grindr-en kívül.

A magánélet súlyos megsértése nyilvános felháborodást váltott ki, és a Grindr végül kijelentette, hogy a felhasználói adatokat soha nem adják el harmadik feleknek. Ennek ellenére a Grindr felhasználóknak komolyan meg kellene fontolniuk, hogy az egészséggel kapcsolatos információkat fel akarják-e venni profiljukba.

A Grindr tippeket és útmutatásokat kínál a felhasználók számára

Nyilvánvaló, hogy a Grindr folyamatosan dolgozik a szolgáltatások megváltoztatásán. A társaság megpróbál átláthatóságot elérni azáltal, hogy ügyfeleit a lehető legjobban tájékoztatja. Sőt, új lehetőségeket és javításokat fejlesztenek ki, amikor az emberek azt kérik. Megkérdeztük a Grindrt a felhasználók biztonságával és magánéletével kapcsolatos legújabb fejleményekről, és az alábbi választ kaptuk az Azza Sultan-tól, a Grindr egyenlőségért felelős társult igazgatójától:

„Grindrben megértjük, hogy a biztonság nem csupán a randevú-alkalmazások felelőssége. Ezért a Grindr folyamatosan arra törekszik, hogy fejlessze és fejlessze biztonsági funkcióit annak érdekében, hogy nemcsak védelmezzék a felhasználókat, hanem hogy biztosítsák számukra a biztonságos randevú élmény biztosításához szükséges kritikus biztonsági információkat. A felhasználók számára biztosított biztonsági iránymutatásokon kívül jelenleg egy átfogó biztonsági útmutatót dolgozunk ki, amely hamarosan elérhető lesz különböző nyelveken. ”

Ez az útmutató most elérhető a Grindr weboldalán, és a következő linkre kattintva érhető el: grindr.com/safety.

Veszélyek a mindennapi életben

Az olyan társkereső alkalmazások, mint a Tinder, a Happn és a Grindr, érzékeny információkat tartalmaznak a felhasználókról. Ha ezek az adatok rossz kezekbe kerülnek, súlyos következményekkel járhat. Különösen igaz ez azokban az országokban, ahol az LMBT-ek fennállását a helyi törvények fenyegetik. Lehet, hogy nem tűnik annyira relevánsnak, ha olyan országban élsz, ahol a homoszexualitás teljesen legális, de sajnos ez nem mindig igaz. Az előítélet és a társadalmi elfogadás hiánya nagy kockázatokat jelentenek minden Grindr-felhasználó számára.

Grindr külföldre vitele

Repülőgép a Föld bolygó felettAz üdülési célállomáson való randevúzás jó módszer lehet új emberekkel való találkozásra. Ez mind nagyon jó móka, de óvatosnak kell lennie. Ha az Ön országa teljes mértékben elfogadja az LGBT közösséget, akkor számíthat arra, hogy bármely más ország is így lesz. Nem mindig ez a helyzet. A Grindr automatikusan beállítja a helyét minden alkalommal, amikor aktiválja az alkalmazást. Mint fentebb említettük, ez sok helyen veszélyes lehet, például Algériában, Nigériában, Barbadoson, Indiában és Pakisztánban. Ezen országok mindegyikének olyan politikája van, amely az azonos nemű cselekedeteket illegálissá teszi.

Hasonlóképpen vannak olyan országok, ahol a homoszexualitás törvény szerint törvényes, de még mindig büntetett. Példa erre Oroszország és Egyiptom. Egyiptomban, amely sokak számára továbbra is nagyon népszerű üdülési célpont, a kormány elrendelte, hogy több embert verjék ki és zárjanak le, miután megbeszéltek egy dátumot a Grindr-en keresztül. A fiatal Firas volt az egyik áldozat: egy randevút tervezett egy fiúval, akivel az alkalmazásban találkozott, de felállították, őrizetbe vették és „bűnbánat” miatt ítélték el, amely az egyiptomi törvények szerint illegális.

Grindr-t vagy hasonló társkereső alkalmazást használ, és utazni készül? Ezután mindig ellenőrizze az úticél helyi törvényeit és a homoszexualitás iránti általános hozzáállását. Az ILGA (Nemzetközi Leszbikus, Meleg, biszexuális, Transz és Intersex Egyesület) által az államilag támogatott homofóbiaról szóló éves kutatási jelentések jó indulási lehetõségek lehetnek. A cikk alján összefoglaljuk azokat az országokat, ahol az azonos nemű cselekedeteket illegálisnak tekintik. Azt tanácsoljuk, hogy gondosan mérlegelje ezt a listát, és végezzen néhány további kutatást is, így véletlenül nem érkezik olyan helyre, mint Egyiptom az aktivált Grindr alkalmazásával..

Sőt, még azok az országok is, amelyek törvényben és a gyakorlatban teljes mértékben elfogadják a homoszexualitást, nem mindig jó helyzetben vannak. Az ítéleti egyének megpróbálhatják használni a Grindr-t olyan módon, amely káros az LGBT-közösség tagjai számára. Ezért mindig fontos, hogy a lehető legjobban megvédje magát és magánéletét – akár társkereső során is.

Névtelen randevú a Grindr-en?

Névtelenség okostelefonA magánélet érintetlenül hagyása a társkereső során bizonyos dilemmával jár. Ha minden Grindr-felhasználó a magánéletét állítja előtérbe, akkor a randevúk sokkal nehezebbé válnak – ha nem is lehetetlenné válnak. Honnan tudja biztosan, hogy a meccsed az, akinek mondja? Mikor biztonságos találkozni valakivel? És hogyan tudja tudatni a másiknak, hogy nem érti ártásuknak, és csak randizni akar?

A Grindrnek a közelmúltban tapasztalt negatív figyelem ellenére továbbra is pozitív tér marad. Az összes dátum, beszélgetés és találkozó 99% -a megy jól és minden gond nélkül. Annak biztosítása érdekében, hogy ez a helyzet az Ön számára is, számos óvintézkedést megtehet. A Grindr készített egy listát olyan biztonsági intézkedésekről, amelyeket minden felhasználó használhat és használhat. Példák: mindig értesítsen egy barátjának vagy családtagjának a tartózkodási helyét, amikor Grindrrel találkozik valakivel, és bízzon ösztöneiben. Ha valami nem érzi magát, akkor valószínűleg az.

Hogyan lehet megvédeni magánéletét a Grindr-en

A Grindr által biztosított általános biztonsági irányelvek betartása mellett bármilyen más biztonsági intézkedést is alkalmazhat a magának a lehető legjobb védelme érdekében. Íme három jó tipp, amelyek segíthetnek ebben:

Ne ossza meg túl sokat

Más társkereső alkalmazásokhoz hasonlóan mindig bölcs dolog korlátozni a profilodba beillesztett személyes adatok mennyiségét. Kerülje a név, telefonszám, e-mail cím, HIV állapot és egyéb érzékeny információk felhasználását. Ezenkívül bölcs dolog feltölteni egy olyan profilfotót, amely máshol nem jelenik meg online. Ellenkező esetben a felhasználók megpróbálhatnák fordított képet keresni a fényképről, és megtalálni a többi közösségi médiát. Ha ugyanazt a fényképet használja a Facebookon vagy a Twitteren, akkor azonnal megtalálják a fiókjait, és felhasználhatják az ott található információkat az Ön személyazonosságának további feltárására..

Ezen felül, ha úgy dönt, hogy leállítja a beszélgetést az alkalmazásból, akkor biztonságosabb a Google Voice vagy hasonló szolgáltatás használata. Az ilyen alkalmazások lehetővé teszik, hogy saját telefonszámát magántulajdonban tartsa, és helyette másodlagos számmal dolgozzon.

Kapcsolja ki a távolság funkciót

A Grindr és más társkereső alkalmazások a telefon GPS-helyzetét használják, hogy összeegyeztessék Önt a környékbeli emberekkel. Pontosan láthatja, hogy valós időben milyen messze vagytok az adott személytől. Kényelmes, ha azonnal meg akarja találkozni: a sarkon lévő bár könnyen elérhető mindkettő számára! Sajnos ez azt is jelenti, hogy más felhasználók is feltárhatják az Ön pontos helyét. Ha egy másik Grindr-felhasználó ismeri köztük a távolságot, akkor kiszámíthatják, ha háromszorításnak nevezett folyamatot használnak. Ezért fontos, hogy elrejtse távolsági adatait.

Az alábbi műveletekkel elrejtheti távolságát a Grindr-en:

 1. Nyissa meg a Grindr app a készüléken
 2. Menj a magadhoz profil
 3. Érintse meg “Beállítások”A jobb felső sarokban
 4. Menj “Megjelenítési beállítások
 5. Kikapcsolni “Mutasd a távolságomat

Légy tudatában annak, hogy ennek a funkciónak a kikapcsolása miatt a többi felhasználó csak azt látja, hogy pontosan milyen messze van. Profilod továbbra is kategorizálva lesz és megjelenik a környéken lévő többi Grindr felhasználó számára. Ez azt jelenti, hogy tartózkodási helye továbbra is sebezhető lesz, ha más helyi Grindr-felhasználók közlik a távolságra vonatkozó információkat.

Használjon hamis helymeghatározó alkalmazást

Térkép a helyévelA távolság elrejtése a Grindr-rel máris megkönnyítheti a gondolatait. Mivel azonban továbbra is párba kerültek a közvetlen környezetben lévő emberekkel, ez nem biztosítja a teljes adatvédelmet. Talán nem gondolod, hogy erre szükséged lesz: Végül is a Grindr az emberekkel való találkozásról szól.

Ha egy lépéssel tovább kíván lépéseket tenni, akkor a legjobb megoldás az, ha telepít egy hamis helymeghatározó alkalmazást, és hamisítja a tartózkodási helyét. Ezek az alkalmazások becsaphatják más alkalmazásokat arra gondolva, hogy valahol máshol vagytok. Szinte minden esetben ez a randevú-alkalmazásokon is működik. Sajnos a közelmúltbeli Grindr-frissítés miatt a helymeghatározók nem működnek tovább a mobiltelefonon. Ez veszélyes helyzeteket okozhat egyes felhasználók számára. Ha egyébként el akarja hamisítani a tartózkodási helyét, letölthet egy Android-emulátort a számítógépére, és ott használhatja a Grindr alkalmazást. Ez segít elrejteni a valódi tartózkodási helyét.

Bluestacks a számítógépéhez

A Bluestacks megbízható Android emulátor, amely segít megkerülni a Grindr által a helyhamisításról szóló legutóbbi korlátozásokat. Ha letölti a Bluestacks fájlt a számítógépére, és ott továbbra is használja a Grindr-t, akkor továbbra is megváltoztathatja a Grindr virtuális helyét. A Bluestacks futtatásához kövesse ezeket a lépéseket.

 1. Letöltés a Bluestacks legújabb verziója hivatalos weboldalukról.
 2. Belépés a Google Playen egy fiókkal.
 3. Letöltés a hivatalos Grindr alkalmazás a Play Áruházból.

Mielőtt továbbmenne, meg kell találnia egy olyan alkalmazást, amely lehetővé teszi a hely hamisítását. Népszerű lehetőség a hamis GPS GO Location Spoofer. Kipróbáltuk ezt az alkalmazást, és elmondhatjuk Önnek, hogy működik mind a Grindr, mind a Happn számára.

Hamis GPS GO helymeghatározó hangszóró

A hamis GPS GO meglehetősen egyszerűen telepíthető és elérhető az Android 6.0 vagy újabb verziójához. Használatához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Letöltés az alkalmazás a Bluestacks-ben.
 2. Nyissa meg az alkalmazást, és koppintson a „A helymeghatározások engedélyezése”Az első képernyőn.
 3. Menj a térképre, válassza ki a helyet használja, majd kattintson a képernyő bal alsó sarkában található lejátszás gombra.
 4. Abban az esetben, ha megjelenik a „Mock Helyek letiltva vagy az alkalmazás nem az alapértelmezett Mock Location alkalmazás, kérjük, engedélyezze a folytatáshoz” üzenet, kattintson az Engedélyezés lehetőségre.
 5. Az “Fejlesztői beállítások”Képernyő jelenik meg. Kattintson a „Válassza a Mock Location App lehetőségetÉs válassza a „FakeGPS Ingyenes„.
 6. Menjen vissza, és nyomja meg a gombot lejátszás gombra ismét a hamis GPS beállítás engedélyezéséhez.

Miután beállította a hamis helyét, bejelentkezhet a Grindr-fiókjába az emulátoron, és a szokásos módon használhatja azt..

Az iTools hamis GPS-helyzete *

Kövesse ezeket a lépéseket, hogy hamisítsa a tartózkodási helyét az iOS rendszeren az iTools segítségével:

 1. Telepítés iTools a számítógépeden.
 2. Nyissa meg a programot, és válassza a „Ingyenes próbaverzió„.
 3. Lépjen a „Eszköztár”Fülre.
 4. Menj “EszközkészletekÉs válassza a „Virtuális hely„.
 5. Írd be a hamis hely a térkép szövegmezőjébe, és nyomja meg az Enter billentyűt.
 6. Amikor a hamis hely jelölője megjelenik a térképen, kattintson a „Gyere ide”Beállíthatja iPhone-ját arra a helyre.

* A Grindr legutóbbi frissítései óta Android-emulátor használata szükséges, ha hamisítani szeretné a tartózkodási helyét. Ez azt jelenti, hogy a hamis GPS GO Location Spoofer alkalmazást kell használnia.

Legyen biztonságos, de keresse meg a megfelelő profilokat

A telefon GPS-jének hamis helyre állítása jelenleg a leghatékonyabb módja annak, hogy megvédje tartózkodási helyét a Grindr-en és más társkereső alkalmazásokon. Ne feledje azonban, hogy a hamis hely közelében lévő profilokkal fog megfelelni, nem pedig a tényleges tartózkodási helyével. Ennek ellenére a hamisítás nagyon hasznos lehet: mindig választhat olyan helyet, amely csupán néhány mérföldre van attól, ahol tartózkodik. Ily módon egyezik meg a szomszédságában élő emberekkel, de nem adják el a tényleges helyét.

Lehet, hogy nem érzi magát méltányosan a dátummal szemben, ha hamis helyet használ. Ha igen, akkor teljesen jó, ha a témát egy első vagy második randevún vetik fel, így nem látnak harcsaként. Beszéljen a Grindr helyének beállításának lehetőségeiről és az előnyeiről. Mindig van esély arra, hogy az Önnel szemben ülő személy ugyanolyan aggódik a magánélet és a biztonság ellen, mint Ön. Talán még többet szeretne tudni erről.

TARKÓBŐR

A Grindr folyamatosan üldözi a felhasználók által felmerült problémák megoldásait. A biztonság ebben óriási szerepet játszik. A Grindr azonban nem az egyetlen alkalmazás, amely ezen dolgozik. A homoszexuális és biszexuális férfiak másik társkereső platformja a SCRUFF. Céljuk egy (meleg) emberek hálózatának létrehozása, akik információt cserélhetnek egymás biztonsága érdekében. Az alkalmazásnak lehetősége van kapcsolatba lépni a helyi nagykövetekkel: az alkalmazás különleges tagjaival, akiknek tippeket kérhetnek, ha az országukba vagy városukba utaznak..

Úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk az alkalmazást magunk számára, és kapcsolatba léptünk a különböző országok SCRUFF nagyköveteivel. Kérdéseinket gyorsan és alaposan megválaszolták, és néhány maroknyi hasznos utazási tippet is kaptunk. Nyilvánvalóan egy sikeres rendszer. Ezen nagyköveteken kívül az SCRUFF ILGA-adatokkal figyelmezteti felhasználóit a több mint 80 ország helyi helyzetéről, amit a Tinder a közelmúltban is elkezdett tenni. Ez különösen akkor hasznos, ha még nem vagy teljesen naprakész az úticél helyzetével kapcsolatban, amikor már útban van.

Végső gondolatok

A randevúnak, akár a valós életben, akár az interneten, mindenki számára biztonságosnak kell lennie. A társkereső alkalmazások önmagukban nem veszélyesek; egyszerűen olyan eszközök, amelyek megkönnyítik az emberek találkozását. Ez általában csak nagyon szórakoztató. Sajnos még mindig sok a rossz szándékú ember, aki gyűlöli az olyan alkalmazásokat, mint a Grindr, mert meleg és biszexuális férfiakat céloznak meg. Ezek az emberek sok problémát okozhatnak, különösen azokban az országokban, ahol a homoszexualitást továbbra is illegálisnak tekintik.

A Grindrnek ugyanolyan biztonsági rései vannak, mint más társkereső alkalmazásokkal, különösen amikor a felhasználók tartózkodási helyét titokban tartják. Annak ellenére, hogy Grindr megpróbálta kijavítani ezt a biztonsági rést, a Grindr felhasználók és néha még a kormányok is felfedezhetik a felhasználók személyazonosságát. Jelenleg a profilján megosztott információk korlátozása és hamis helymeghatározó alkalmazás használata a számítógépen a legjobb óvintézkedések, amelyeket a Grindr használatakor megtehet..

A Grindr kapcsán fontos tisztában lenni azokkal a lehetséges kockázatokkal, amelyeknek ki vannak téve a társkereső szolgáltatás igénybevétele során. Ne hagyja, hogy ez megakadályozza az alkalmazástól. Mindaddig, amíg bölcsen kezeli a személyes adatait, és átgondolja a tetteit, a rossz események esélye nagyon csekély.

Hol tekintik illegálisnak az azonos nemű cselekedeteket??

Az alább bemutatott interaktív világtérkép áttekintést nyújt a homoszexualitás jogszerűségéről az egész világ országaiban. Ügyeljen arra, hogy egyes országok és területek, ahol a homoszexualitást törvény szerint törvényesnek tekintik, még mindig nem támogatják az LGBT-jogokat. Ezeken a helyeken, például Oroszországban, megkülönböztetéssel, erőszakkal és megbélyegzéssel kell szembenézni.

Az LMBT-jogok interaktív világtérképe (jelezve a homoszexualitás jogellenességét)

Több országnak szüksége van további magyarázatra, mivel az ottani helyzet nem olyan könnyen meghatározható. Ezeket az országokat és a szükséges megjegyzéseket az alábbi táblázatban találja meg.

Ország
A homoszexualitás jogszerűsége
Megjegyzések
EgyiptomHivatalosan törvényes, de az ember ellen továbbra is büntetőeljárást lehet indítaniElméletileg a homoszexualitás nem illegális, de a gyakorlatban gyakran úgy tekintik, mint a „erkölcsi törvények” megsértését. A nőkre vonatkozó szabályok továbbra sem egyértelműek.
IndonéziaHelytől függA melegség Indonézia nagy részében legális, kivéve a következő területeket: Aceh, Dél-Szumátra és Palembang város..
IrakJogiA törvény szerint a homoszexualitás törvényes Irakban, de az LMBT-közösség részeként való kifejezés rendkívül veszélyes azon polgárok miatt, akik a törvényt a saját kezükbe veszik.
LibanonIllegális a férfiak és a nők számáraEgyes bírák úgy döntöttek, hogy nem indítanak vádat az egyes személyekkel szemben, de ezt a törvény még nem határozta meg.
Észak KóreaJogiÉszak-Koreában nincs törvény a homoszexualitás ellen. Az ország egyszerűen teljes egészében tagadja létezését.
PalesztinaHelytől függA meleg lenni illegális a gázai férfiak körében. A homoszexualitás az ország többi részében hivatalosan legális.
OroszországHelytől függIllegális Csecsenföldön. Úgy tűnik, hogy a melegeket koncentrációs táborokba helyezik.
SingaporeIllegális a férfiak számáraA nők számára legális. A férfiak esetében a törvényt 1996 óta nem tartják be.
Srí LankaHomályosEgyes források szerint a homoszexualitást dekriminalizálták.

Az egyik legnagyobb nemzetközi szervezet, amely az LMBT-jogokkal foglalkozik, a Nemzetközi Leszbikus, Meleg, biszexuális, Transz és Intersex Egyesület vagy röviden az ILGA. Egy még részletesebb világtérképet készítettek a szexuális irányultságra vonatkozó törvényekről és törvényekről.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map