Legjobb böngészőbővítmények az online adatvédelem és biztonság érdekében

Ebben a pillanatban lehet, hogy az egyetlen személy, aki fizikailag használja a számítógépet. Lehet, hogy te is az egyetlen ember vagy a szobában. Ha azonban nem tesz lépéseket az anonim maradására az interneten, akkor nem egyedül böngész. Minden alkalommal, amikor online lép, elhagy egy olyan nyomot, amely több harmadik fél számára látható, mint gondolnád – és a böngésző előzményeinek törlése semmit sem változtat.


Manapság nem tehetünk egy hétet olyan hírek nélkül, hogy a kormányok túljutottak abban, hogy megpróbálják megfigyelni és ellenőrizni polgáraikat az interneten. De a kormányok nem csak akarták megnézni az online forgalmat. Számos más alacsonyabb szintű entitás is gyűjtheti az azonosító információit az ön ismerete nélkül. Ide tartoznak az internetszolgáltató, a keresőmotorok, az egyes webhelyek, a közösségi hálózatok, a helyi hálózati rendszergazdák, az alkalmazások, az operációs rendszer és mindenki kedvenc internetes gazemberje: hackerek.

Ebben a cikkben számos böngésző-bővítmény található, amelyek segítenek az adatvédelem szemmel tartásában. A VPN-kiterjesztések segítenek anonim nélkül szörfözni és megakadályozzák az adatok nem kívánt elérését, míg az adblokkolók blokkolhatják a bosszantó hirdetéseket, a jelszókezelők pedig biztonságban tartják jelszavait anélkül, hogy emlékeznie kellene rájuk..

Mi a bsorvédő kiterjesztés?

Mielőtt maguk a kiterjesztéseket mutatnák be, fontos megérteni, hogy mi a böngésző-kiterjesztés. A böngészőbővítmény egy olyan alkalmazás, amely csatlakozik a böngészőhöz, például a Firefoxhoz, a Chrome-hoz, az Edge-hez vagy a Safari-hoz, hogy működését kibővítse. Minden kiterjesztésnek megvan a maga sajátos funkciója, és feltételezhetően olyan feladatot vállal, amelyet a böngésző önmagában nem tud végrehajtani. A legtöbb böngészőnek csak funkcionális szükséglete van. Online adatvédelme és védelme sokat növelhető, ha kiválasztja a megfelelő külső kiegészítőket. Miközben a böngészők tovább haladnak a lehetőségeiknél, nem felelnek meg a dedikált alkalmazások funkcióinak. Ezek az alkalmazások magukban foglalják a virtuális magánhálózatokat (VPN-ket), hirdetési blokkolókat és jelszókezelőket.

VPN-kiterjesztések a biztonságos és a privát böngészéshez

VPN-kapcsolat-InternetA virtuális magánhálózatok már régóta léteznek, ám viszonylag legutóbb az informatikai szakemberek birodalmában voltak. A kormányok és a vállalkozások felhasználták őket arra, hogy biztonságos hozzáférést biztosítsanak az alkalmazottaknak távoli helyekről. Most azonban szinte bárki használhatja egyet. A VPN átirányítja a forgalmat egy külön magánhálózaton keresztül a végső rendeltetési hely felé vezető úton. A VPN a felhasználó adatait a saját adataival helyettesíti, így még a végső webhely sem tudja, honnan származott az eredeti forgalom. Három fő előnye van a VPN-knek:

 • Névtelenség: Minden webhely olvassa és gyakran tárolja a felhasználók IP-adatait. Ezek az adatok információkat tartalmaznak a számítógépéről és a hálózati kapcsolatról, és felhasználhatók az Ön személyes azonosítására. Mint fentebb említettük, a VPN köztes lépést tesz az adatok útjába. Ezért a céloldal csak a távoli hálózat IP-adatait látja, nem a sajátja.
 • Biztonságos navigáció: Az adatok anonimizálása mellett a VPN-hálózatok is jól titkosítva vannak. Ez magát az adatot rendkívül nehézzé teszi, és ezeket jogosulatlan harmadik felek olykor lehetetlenné teszik. Ez különösen akkor hasznos, ha nem biztonságos nyilvános Wi-Fi hálózatokhoz kapcsolódik, például a kávézókban, könyvtárakban stb.
 • Blokkolás nélküli tartalom: Az internet a legnagyobb előrelépés abban, hogy a világot az emberiség számára kisebb és jobban összekapcsolt helyré tegye. Tele van gazdag, változatos tartalommal a világ minden tájáról. Sajnos bizonyos tartalmak továbbra sem érhetők el egy meghatározott földrajzi területen kívül. Vagy még rosszabb: bizonyos országokban bizonyos tartalmak még blokkolva vannak. Elég gyakori, hogy a YouTube és a Netflix felhasználói üzenetet kapnak, amely állítja, hogy népszerű videó nem érhető el országukban. A VPN-k lehetővé teszik az ilyen geoblokkok megkerülését azáltal, hogy a forgalmat a videó gazdagépének szerverén keresztül irányítják.

A VPN-k leggyakrabban önálló alkalmazásokként érhetők el, de két kedvencünk intuitív böngészőbővítményeket tartalmaz a funkcióikhoz való egyszerű hozzáférés érdekében. Itt vannak:

ExpressVPN böngésző-kiterjesztés Firefox, Chrome és Safari számára

Az ExpressVPN egy népszerű VPN-szolgáltatás, amely folyamatosan magas pontszámot szerez a házon belüli véleményeinkben. Mint minden prémium VPN, az ExpressVPN előfizetést igényel, bár biztosan megkapja azt, amit fizet. Miután telepítette az alkalmazást a számítógépére, a bővítmény közvetlen hozzáférést biztosít a beállításokhoz és funkciókhoz közvetlenül a választott böngészőből. Ez lehetővé teszi a VPN-kiszolgálók megváltoztatását, hogy azok megfeleljenek a cél weboldalnak anélkül, hogy el kellene hagynia a böngészőt. Az ExpressVPN 94 országban több mint 2000 szerver hálózattal büszkélkedhet, így nem lesz gondja az Ön igényeinek megfelelő kiszolgálással. Mint az alkalmazás is, a kiterjesztés nagyon könnyen használható és kellemesen használható.

Az ExpressVPN hosszú ideje az első 5 legjobb VPN-nál első számú helyet foglal el. A VPN böngésző kiterjesztése is ugyanolyan jól működik. Ennek a kiterjesztésnek a használatához először be kell szereznie ExpressVPN előfizetését az alábbi mezőben található gombra kattintással. Miután letöltötte az alkalmazást és a böngészőbővítést az ExpressVPN webhelyről, néhány kattintással biztonságosan böngészhet és letölthet..

Az ExpressVPN által kínált böngésző-bővítmény telepítése után megjelenik a böngésző jobb felső sarkában. A felbukkanó képernyőn könnyen kiválaszthat egy helyet, és aktiválhatja a VPN-t. Az alábbi képernyőképeket képet kaphat a kiterjesztésről.

Az ExpressVPN böngésző kiterjesztése aktiválva

NordVPN böngésző kiterjesztés a Chrome és a Firefox számára

A NordVPN egy másik VPN-szolgáltatás, amely jól megtervezett böngésző-kiterjesztési opcióval rendelkezik. Noha ez az ExpressVPN olcsóbb alternatíva, mégis nagyon prémium szolgáltatás. Közel 4500 szerverrel rendelkezik, amelyek több mint 60 országban vannak elosztva. Ha a biztonság kiemelt prioritás, akkor a NordVPN 2048 bites SSL-titkosítása és az összes fő VPN-protokoll támogatása bizalmas választássá teszi. Lehet, hogy nem lesz olyan gyors, és elérheti olyan sok országot, mint az ExpressVPN, de nehezen fogja nyomni, hogy ezen a ponton jobbat találjon..

A NordVPN böngésző kiterjesztése elérhető a Chrome, a Brave és a Firefox számára. A letöltés nagyon egyszerű, bár a működéshez előfizetésre van szüksége. Kattintson az alábbi gombra, hogy belépjen a NordVPN webhelyre. Kövesse az utasításokat, töltse le a kiterjesztést, és jó, ha bemegy néhány perc múlva.

Az Opera VPN-kiterjesztései

Az Opera böngészőt nem annyira használják, mint más böngészőket, például a Chrome, az Edge és a Firefox. Ezért a legtöbb nagyszerű VPN-szolgáltatás, például az ExpressVPN és a NordVPN, nem kínál semmilyen böngésző-kiterjesztést az Opera számára. Ez nem azt jelenti, hogy az Opera felhasználóinak nincs lehetősége. Számos VPN kínál VPN kiterjesztéseket, amelyeket az Opera böngésző is támogat. Az opciók között szerepel a Zenmate VPN, PIA és Tunnelbear. Ha megnézi az Opera kiterjesztés oldalát, akkor megtalálja az Opera összes elérhető böngésző kiterjesztését is.

Az említett kiterjesztések némelyike, például az Tunnelbear, teljesen ingyenesen használható. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ingyenes VPN általában rossz ötlet. Számos online VPN-alkalmazás valójában nem fogja biztonságban tartani az ön és az adatforgalom szempontjából. Összegyűjtheti az Ön személyes adatait, hogy azokat más feleknek eladja, mindenféle rosszindulatú programot beültessen a készülékébe, vagy pénzt keressen azzal, hogy túl sok hirdetést jelenít meg Önnek. Ha valóban egy ingyenes VPN szolgáltatást szeretne használni, akkor győződjön meg arról, hogy jó minőségű – például először nézd meg a listánkat tisztességes ingyenes VPN szolgáltatásokkal.

Figyelem: Ne használja a Hola VPN-t

A Hola egy nagyon népszerű VPN kiterjesztés, amely több böngészőben használható. Ez könnyű, gyors és ingyenesen használható! Tökéletesen hangzik, igaz? Nos, nem igazán. Valójában Hola-t egyáltalán nem is nevezik VPN-nek. A prémium VPN opcióktól eltérően a Hola titkosítatlan, nem rendelkezik ügyfélszolgálattal, és nem támogatja könnyen a Netflixet vagy a torrenteket. Ezen túlmenően, míg a NordVPN és az ExpressVPN, például olyan szolgáltatások, amelyek nem tárolnak forgalmi naplókat, a Hola igen. Ez azt jelenti, hogy az összes online adatot tárolják, és a forgalmuk könnyen nyomon követhető.

Még ennél is rosszabb, hogy a Hola peer-to-peer hálózat. A Hola mögött élő emberek nem tartják fenn a saját szerverhálózatukat. Ehelyett visszaveszik a felhasználók sávszélességét. Ez azt jelenti, hogy a fizetett felhasználók a nem fizetett felhasználók IP-címein keresztül csatlakoznak. Hola állítása szerint ez a módszer biztonságos, de valójában nem. Titkosítás, naplómentes házirend és bármilyen másfajta bizonyosság nélkül bármi rosszra fordulhat a Hola használata közben. Röviden: maradjon távol e hamis VPN-től.

Hirdetésblokkolók a nem kívánt hirdetések és szkriptek kiküszöbölésére

A hirdetést blokkoló kiterjesztés az egyik legjobb és legegyszerűbb módszer az online élmény fokozására. Mint ahogy a neve is sugallja, ezek a kiterjesztések megakadályozzák a hirdetések és más nem kívánt szkriptek megjelenését a meglátogatott oldalakon. A hirdetések bosszantóak lehetnek, különösen a felbukkanó típusú, de általában ártalmatlanok a végfelhasználó számára. Ez azonban nem az összes hirdetés esetében: egyesek rosszindulatú programokat tartalmaznak, vagy átirányítanak olyan oldalakra, amelyek mások, mások sértő tartalmat és NSFW képeket tartalmaznak, amelyek még akkor is, ha nem kapcsolódnak a meglátogatott oldal tényleges tartalmához, kellemetlen helyzetet okozhatnak ha nyilvános vagy. A hirdetésblokkolók jobban ellenőrzik az online élményt, ezért javasoljuk azok használatát – mindaddig, amíg a megfelelőt használja.

uBlock Origin

UBlock logóAz uBlock Origin az összes főbb böngészővel működik, és kevés rendszer erőforrást használ. Mint a legtöbb adblokkoló, ingyenesen letölthető. Miután sikeresen telepítette az uBlock Origin böngészőjében, ez a kiterjesztés hatékonyan kiszűri a hirdetéseket és a nem kívánt szkripteket. Mivel ez már régóta működik, és folyamatosan küld új frissítéseket, szinte minden hirdetést blokkolunk.

Ez a kiterjesztés egy átfogó alapértelmezett blokkoló listát és egy eszközt tartalmaz az oldal elemeinek menet közbeni blokkolásához. Csak annyit kell tennie, hogy jobb egérgombbal kattint egy képre vagy mezőre, és válassza a “Block Element” elemet. Ezzel megjelenik az elem URL-jével kitöltött szövegmező. Kattintson a „Létrehozás” elemre az elem hozzáadásához a blokkoló listához, és az azonnal eltűnik. Az uBlock eredete szintén testreszabható, lehetővé téve a megbízható oldalak engedélyezését.

Noha néhány más adblokkolót kissé könnyebben lehet használni, az uBlock Origin egy rendkívül jó adblokkoló. Kiválóan működik, teljesen ingyenes, és egyetlen hirdetést sem enged át, csak hogy pénzt kereshessen belőlük.

AdBlock Plus

adblock plusz logóA piacon a legnépszerűbb hirdetésgátló az AdBlock Plus. Ingyenes bővítmény minden nagyobb böngészőhöz (nevezetesen Firefox, Chrome, Edge, Safari és Opera), valamint néhány kisebb böngészőhöz (például Yandex, Maxthon és Chromium) is. Egy frissen telepített bővítmény blokkolja a legtöbb hirdetést az alapértelmezett listájával. Ez lehetővé teszi más listák importálását vagy a saját létrehozását. Arra is lehetősége van, hogy engedélyezze vagy letiltja a blokkolást egy adott oldalon. Ez nagyon fontos számos webhely folyamatos fennmaradása szempontjából. Sajnos az AdBlock Plusnak negatív oldala is van.

Az AdBlock Plus egyik fő hátránya az „Elfogadható hirdetések” kezdeményezés. Az AdBlock Plus az elsődleges pénzkeresési mód az, ha lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy fizetjenek, ha hirdetéseiket megjelenítik. Ezért, még akkor is, ha egy „Hirdetésblokkolót” használ, akkor is hirdetéseket lehet megjeleníteni, ha egy vállalat elég fizet. Számunkra ez teljesen meghiúsítja a célt, és javasoljuk egy olyan alternatíva keresését, mint az uBlock Origin.

Támogassa kedvenc webhelyeit azáltal, hogy engedélyezi a listán szereplőket

Fontos felismerni, hogy a hirdetések blokkolása közvetlenül érinti a meglátogatott webhelyek bevételeit. Az olyan böngészőbővítmények, mint az uBlock Origin és az AdBlock Plus, friss levegőt jelentenek a személyes online adatvédelem és az online élmény szempontjából, ám ezek negatív hatással vannak a meglátogatott webhelyekre. Ez viszont rosszul fordulhat Önnek, mint látogatónak.

A legtöbb weboldal ingyenesen használható, mivel az alkotók hirdetési helyet adhatnak el. Ha mindenki blokkolja ezeket a hirdetéseket, sok webhely teljesen kihagyná bevételét. A fennmaradás érdekében a webhelyek fizetett tagságot igényelhetnek. Ebben az esetben fizetnie kell a weboldal tartalmához való hozzáférésért. Ha egy webhely ezt nem teszi meg, vagy nem képes, akkor az teljesen eltűnik.

A weboldal készítése és karbantartása időt, erőfeszítést és legtöbb esetben pénzt igényel. Van egy olyan webhely, amely szerinte megérdemel-e bármilyen bevételt, amelyet megszerezhetnek a hirdetések megjelenítésével? Ezután választhatja, hogy engedélyezte-e a weboldalt az AdBlock Plus és az uBlock Origin egyaránt. Ily módon a hirdetéseket ezeken az oldalakon láthatja, és segít nekik a webhely fenntartásában. Ezért, ha bízol egy webhelyen, és hirdetéseik nem túl zavaróak, fontolja meg támogatását, ha az URL-t hozzáadja a fehérlistához.

Egyes webhelyek akár teljesen meg is tagadják a felhasználók hozzáférését tartalmukhoz, ha adblokkolót használnak. Ha ilyen webhelyen böngészi, akkor egy üzenet jelenik meg, amelyben azt mondja, hogy csak akkor kap hozzáférést, ha a weboldalt engedélyezi. Ilyen módon a webhelyek kényszeríthetik az internet-felhasználókat, hogy (részben) kapcsolják ki adblokkolóikat.

Bővítmények, amelyek segítenek biztonságosan és névtelenül szörfözni

Szinte lehetetlen szörfözni az interneten anélkül, hogy nyomokat hagyna magáról. Kétségkívül olyan sütikkel és más nyomkövetővel találkozik, amelyek megkísérlik nyomon követni az internetes viselkedését. Szerencsére nagyon sok böngészőbővítményt fejlesztettek ki, amelyek segítségével sokkal biztonságosabbá és névtebbé tehetik az internetes munkameneteket. Itt néhány jó lehetőséget fogunk megvitatni.

Adatvédelmi borz

Adatvédelmi borzA Privacy Badger egy intelligens, ingyenes kiterjesztés, amelyet az Electronic Frontier Foundation fejlesztett ki, amely fokozatosan megtanulja blokkolni a láthatatlan nyomkövetőket. A telepítés után a bővítmény figyelni kezdi az összes lehetséges nyomkövetőt minden látogatott webhelyen. A kiterjesztés nem blokkolja a sütik kezdetét. Ehelyett a Privacy Badger az összegyűjtött információkat felhasználja tanulásra. Az idő múlásával a Privacy Badger rájön, mely harmadik féltől származó sütik folyamatosan követik az interneten, és blokkolják azokat. Ennek eredményeként hirdetéseiben nem fog folyamatosan ugyanazt a kézitáskát futtatni, míg a hasznos és kevésbé tolakodó sütik érintetlenül maradnak.

A Privacy Badger kiterjesztés egyedülálló tanulási rendszerrel működik. Emiatt a bővítmény jobban és hatékonyabban fog működni, minél tovább használja. Az Privacy Badger jelenleg az Opera, a Chrome, a Firefox és a Firefox operációs rendszeren működik az Android rendszeren.

Ghostery

GhosteryA Ghostery egy további kiterjesztés, amelynek célja a weboldal-követők irányítása. Feltárja a felkeresett weboldalon aktív nyomkövető sütiket, és lehetőséget ad arra, hogy blokkolja azokat. Ha letiltja a sütik használatát, a webhelyek kevesebb információt gyűjthetnek rólad. Ezért a Ghostery növeli online adatvédelmét és biztonságát. A hirdetései már nem igazodnak az online viselkedéshez. Például nem fogja mindenhol megtalálni azokat a hirdetéseket, amelyek a kedvezményes esküvői ruhákról szólnak, csak azért, mert azt mondta a Facebook-nak, hogy az unokatestvéred esküvőjén volt a múlt héten.

Mivel a böngészőbővítmények közül sok a cikkben tárgyalt, a Ghostery ingyenes és elérhető a legtöbb böngésző számára, beleértve a Firefox, a Chrome, az Opera, a Safari, az Edge, a Brave és a Cliqz böngészőt. Mobil változatot kínálnak mind Android, mind iOS számára.

Tipp: Néhány felhasználó aggodalmát fejezte ki a Ghostery adatvédelmi irányelveivel kapcsolatban. Lehetőség van a Ghostery programjának GhostRank adatgyűjtés nevű programjába való belépésre. Ez az információ a szolgáltatás minőségének javítása érdekében gyűjtött. Ha azonban úgy dönt, hogy nem engedélyezi a GhostRank használatát, akkor nem kell aggódnia, hogy a Ghostery használatával összegyűjtött adatokkal.

Cookie automatikus törlése

Cookie automatikus törléseA kiterjesztés neve nagyjából magáért beszél. A Cookie AutoDelete gondoskodik arról, hogy a böngészőben a cookie-k automatikusan törlődjenek a lap bezárása után. Egyes sütik eljuthatnak a Ghostery vagy a Privacy Badger mellé, ahol a Cookie AutoDelete lép fel. Fontos a sütik rendszeres törlése. Ennek hiányában a weboldalak hosszabb ideig követhetnek el téged online. Ennek a kiterjesztésnek a használatakor nem kell megjegyeznie, hogy kiürítette a gyorsítótárát: a program az Ön számára megcsinálja.

Ha szeretne, akkor hozzáadhat sütiket a Cookie automatikus törlési engedélyezési listájához. Ez azt jelenti, hogy bízik a sütikben, és nem akarja, hogy törölje őket. A süti engedélyezési lista használata nagyon hasznos lehet. Például, ha hozzáadja a Netflix sütiket ehhez a listához, akkor nem kell minden alkalommal bejelentkeznie, amikor új fülön böngészi a Netflix honlapján. A Cookie AutoDelete elérhető a Firefox és a Chrome számára.

HTTPS mindenhol

HTTPS mindenholA webhelyek működhetnek a HTTP vagy a HTTPS protokollal. Ezt egyértelműen láthatja a webhely URL-jében, amely a http: // vagy a https: // kezdőbetűvel kezdődik. Az utóbbiban szereplő extra „s” azt jelenti, hogy az e protokollt használó weboldalakkal folytatott kommunikáció titkosítva lesz. Ez biztosítja az online biztonságot és adatvédelmet: az adott webhelyen végzett online tevékenységei nem lesznek láthatóak mások számára. Ezenkívül az ön és a weboldal közötti információcserét a külső erők nem változtathatják meg. Ilyen módon jelentősen csökken az esély, hogy véletlenül egy hamis webhelyre kerül, és úgy tesz, mintha online bankkörnyezete lenne..

A tényleges kiterjesztéshez: A HTTPS visur biztosítja, hogy minden olyan webhely, amely képes működni a HTTPS-sel, ezt megtegye. Ez növeli az online biztonságot. A HTTPS Everywhere kiterjesztést az Electronic Frontier Foundation, amely szintén kifejlesztette a Privacy Badger-et, és a The Tor Project együttműködésével állították elő. A HTTPS visur elérhető a Firefox, a Chrome, az Opera, az Android és a Brave számára.

DuckDuckGo Privacy Essentials

DuckDuckGo

A DuckDuckGo egy magánélettel foglalkozó cég, amely arra törekedett, hogy az adatvédelmet az interneten terjessze azáltal, hogy alternatív szolgáltatásokat kínál kevésbé a magánélettel foglalkozók számára. A legfontosabb, hogy a DuckDuckGO alternatív keresőmotort hozott létre a Google számára, amely valóban tiszteletben tartja az Ön személyes adatait. Látogathatja meg a https://duckduckgo.com oldalon

A Privacy Essentials a portfólió legújabb iterációja. Ez a kiterjesztés három mechanizmus révén segíti a magánélet védelmét:

 1. Automatikusan blokkolja a nem kívánt nyomkövetőket
 2. Automatikusan arra készteti a webhelyeket, hogy a webhely jobban védett HTTPS verzióját használják. (ennek a kiterjesztésnek a telepítése azt jelenti, hogy nincs többé szüksége HTTPS mindenhol.
 3. Adjon áttekintést minden meglátogatott webhelyről, ahol gyorsan felmérheti egy weboldal megbízhatóságát és megbízhatóságát az összesített ablakban.

A DuckDuckGo Privacy Essentials ingyenes, és elérhető a Firefox, a Chrome, a Brave, az Opera, az Android és az iPhone számára..

Jelszókezelő böngésző-kiterjesztések

Sokunknak számos online fiókja van például banki, közösségi hálózatok, üzenőfalak, e-mail stb. Ideális esetben minden fiókhoz külön felhasználói névvel és egyedi erős jelszóval kell rendelkeznie. Nehéz megjegyezni ezeket a különféle jelszavakat, és nem akarja elírni őket egy darab papírra, amely elveszhet vagy ellopható. Ehelyett használhat egy jelszókezelőt. A jelszókezelő titkosítja és tárolja a jelszavait egy központi helyen, tehát tucatnyi emlékezés helyett csak egyre kell emlékeznie. A jelszókezelő általában a böngésző egyszerű kiterjesztése. Itt beszélünk néhány jó jelszókezelőről, hogy segítsen az indulásban.

LastPass

LastPass logóA LastPass egy népszerű jelszókezelő, amely minden jelszavát egy fő jelmondat alatt biztosítja. Ez lehetővé teszi a hosszú és összetett jelszavak tárolását minden fiókjában, így nem kell többé támaszkodnia a memóriájára. A LastPass robusztus AES-256 bites, csak helyi titkosítással büszkélkedhet, amely adatait rejtette mindenki kivételével. A fő jelszavát és a titkosítási kulcsokat a készüléken tartják, és soha nem küldik el a LastPass kiszolgálóinak.

A Lastpass szinte minden nagy böngésző számára plug-ineket és kiterjesztéseket kínál, és asztali, laptop, táblagépen és okostelefonon működik. A fiókjában végrehajtott bármilyen változást, például egy új bejelentkezés hozzáadásakor, szinkronizálnak az eszközök között.

A LastPass alapvető funkciói ingyenesen elérhetők. Amellett, hogy a társaság számos prémium szintet kínál, amelyek olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint több tényezős hitelesítés, prioritást élvező technológiai támogatás, titkosított fájltárolás, több licenc, megosztott mappák és számos üzleti-specifikus funkció. Az extra funkciók eléréséhez fizetnie kell. Függetlenül attól, hogy a LastPass egy nagyon tisztességes jelszókezelő, egy ingyenes verzióval, amely több mint megfelelő módon működik. Szeretne többet megtudni róla? Itt megtekintheti a LastPass webhelyet.

Dashlane

Dashlane ogoA Dashlane egy másik jó lehetőség mindenkinek, aki egyszerű jelszókezelőt keres. A bővítmények minden népszerű böngészőn működnek, beleértve a Chrome-ot, a Firefox-ot, az Internet Explorer-t, a Safari-t, az Edge-t, az Opera-t és a Brave-t. Mint a LastPass, magas szintű titkosítást is használ, és van egy freemium modellje is, ami azt jelenti, hogy van egy ingyenes verzió is, de fizetnie kell, hogy bizonyos funkciókkal dolgozzon. A Dashlane szoftver a titkosítási kulcsokat és a fő jelszavakat az eszközén helyben kezeli, így maga a vállalat nem fér hozzá hozzájuk..

Ingyenes verziójával a Dashlane lehetővé teszi akár 50 jelszó kezelését egy eszközön. Prémium csomaggal korlátlan eszközöket, biztonságos fájltárolást, távoli fiókhozzáférést, erősebb két tényezős hitelesítést engedélyezhet és még sok minden mást. Dashlane figyelemmel kíséri a kiszivárgott és ellopott fiókok adatainak listáját a sötét interneten, és értesítést küld Önnek, ha az adatai megjelennek. Ha érdekli a Dashlane használata, itt meglátogathatja hivatalos webhelyüket.

RememBear

RememBear logóA harmadik lehetséges lehetőség a RememBear. Ezt a jelszókezelőt az TunnelBear fejlesztette ki. Az TunnelBear saját VPN szolgáltatással is rendelkezik, amelyet széles körben teszteltünk a platformon. A RememBear és az TunnelBear felhasználóbarát és még vicces interfészeikről is ismertek. Minden témája: a RememBear használatakor a saját „medve” lesz hozzárendelve, aki biztonságban tartja a jelszavait. Ezen túlmenően az interfész tele van medve-bimbókkal, mivel a szolgáltatás neve már utalhat rá.

Ez a szórakoztató megjelenés azonban nem jelenti azt, hogy a RememBear biztonságának hiánya lenne. A kiterjesztés erős végponttól végpontig terjedő AES256 titkosítást használ, és független ellenőrzés révén sikeresen elkészítette. A RememBear több eszközön működik egyszerre, és automatikusan szinkronizálja az ezekben az eszközökben található információkat. A jelszavak és bejelentkezések mellett a program segítségével érzékeny jegyzeteket is menthet. A RememBear böngésző-kiterjesztéssel rendelkezik a Chrome, a Firefox és a Safari számára. Ezen felül alkalmazások érhetők el iOS, Android, Windows és MacOS rendszerekre. További információkért és a saját medve letöltéséhez szeretnénk utalni a RememBear webhelyre.

Végső gondolatok

A megfelelő böngészőbővítmények használata könnyebbé és biztonságosabbá teszi az online életet. Szeretne minél többet kihozni internet-élményéből? Ezt a következő programok és kiterjesztések aktív használatával teheti meg:

 • A megfelelő internet böngésző
 • VPN szolgáltatás
 • A böngésző kiterjesztése a VPN-szolgáltatáshoz
 • Adblokkoló a bosszantó és kellemetlen hirdetések kiszűrésére a képernyőn
 • Jelszókezelő az Ön által használt (erős) jelszavak előállításához és biztonságához

Ezek az ajánlott kiterjesztések a biztonságos online megőrzéshez. Természetesen sok más módon is javíthatja online névtelenségét és biztonságát. Szeretne többet olvasni? Ne felejtsd el megnézni a „névtelen böngészés” szakaszt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map