Hogyan lehet megvédeni magánéletét a Reddit | VPNOverview

A Reddit egy széles körű fórum, ahol megbeszélhetik mindent, a hétköznapiktól a makabról kezdve. A Reddit-en évente több mint 168 milliárd oldal jelenik meg, ez a világ 8. legkeresettebb weboldala. Míg a Reddit ingyenes a felhasználók számára, a webhely reklámot nyújt a webhelyén, ideértve az Ön számára a webhelyen végzett tevékenység és az online tevékenységek alapján célzott hirdetéseket is. A Reddit adatvédelmi beállításainak elérése egyszerű, és azok áttekintése csak néhány percet vesz igénybe. Akkor miért nem biztosítja az információkat, miközben szörfözik a fórumon?


Miért kellene aggódnia a Reddit adatvédelméről

A Reddit a világ egyik legnagyobb és legkeresettebb webhelye. Ez gazdag információforrássá teszi a hirdetők számára, amelyek szűkítik a hirdetéseik célját. A Redditről folytatott megbeszélések széles körű jellege hozzájárul a felhasználók hajlandóságához megosztani véleményüket őszintébb módon, mint másutt. Ezenkívül a vitafórumok jellege felfedheti azokat az érdekeket, amelyeket más fórumokon nem általánosan kifejeztek. Más szavakkal: a hirdetők a Reddit-re néznek, és olyan dolgokat tanulnak rólad, amelyeket másutt nem tudnak megtanulni. Ha ez önre vonatkozik, lehet, hogy időt vesz igénybe magánéletének javítása érdekében.

Adatvédelmi beállítások a Reddit-en

Lehet, hogy nem volt oka arra, hogy ellássa a Reddit beállításait és beállításait. Bár a testreszabási lehetőségek kissé korlátozottak a platformon, van néhány lépés, amelyet megtehetsz az online adatvédelem javítása érdekében. A Reddit otthonában keresse meg közvetlenül a keresősáv felett a „Beállítások” linket. Ön rákattinthat a profilikonjára, és kiválaszthatja a „Felhasználói beállítások” lehetőséget. Kattintson a „Adatvédelem és biztonság” feliratú fülre az adatvédelmi beállítások eléréséhez. Az alábbiakban láthatja, milyen beállításokat lehet érdekes megváltoztatni.

Adatok testreszabása a Reddit-en

Reddit logóA Reddit segíti a hirdetőket a személyes profilba épített információk alapján a felhasználók megcélzásában. Ez a profil felhasználja a Reddit-en végzett tevékenységeit, az előfizetéseket, a különböző részhitelek látogatását és azt, amit a platformon kattint. Egy harmadik féltől származó webhely, amely integrálódik a Reddithez, szintén információkat adhat a Redditnek a profil készítéséhez.

Az „Adat testreszabása” gombra kattintva megjelenik egy képernyő, amelyen néhány opcióval módosíthatja ezt a viselkedést. Ne feledje, hogy ezek a beállítások csak a Reddit használatára vonatkoznak bejelentkezéskor. A Reddit használata bejelentkezés nélkül minden alkalommal visszaállítja az alapértelmezett beállításokat.

Az első lehetőség az, hogy visszavonják a Reddit engedélyét arra, hogy a webhelyen végzett tevékenységeit relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez használja. Ez visszavonja a Reddit engedélyét tevékenységének, a látogatások alhirdetésének és a linkeknek a felhasználására, amelyekre kattint a hirdetések célzására. Ön továbbra is hirdetéseket fog kapni, de a hirdetők nem kapják meg az Ön adatait.

Lehetőség van arra is, hogy visszavonja a Reddit engedélyét harmadik fél webhelyein található információk felhasználására a jobb hirdetéscélzás érdekében. Teljesen letilthatja, megtilthatja a hirdetések személyre szabását ezen adatok felhasználásával, vagy megtilthatja a tartalom személyre szabását az adatok felhasználásával.

Engedélyezett alkalmazások

Mind a Reddit, mind más harmadik fél alkalmazásai integrálódhatnak a Redditbe, hogy módosítsák a felhasználói élményt a webhelyen. Lehet, hogy engedélyt adott egy alkalmazásnak a Reddit figyelésére és a te nevében való közzétételére a múltban. Lehet, hogy visszavonja ezt a hozzáférést. A beállításokban kattintson az „Engedélyezett alkalmazások” elemre, keresse meg az engedély nélküli alkalmazást, majd kattintson a szakasz bal alsó részén található „Hozzáférés visszavonása” elemre..

Keresőmotorok indexelése

Alapértelmezés szerint a Reddit lehetővé teszi a keresőmotorok számára a profil indexelését. Ez azt jelenti, hogy a Google keresés megjelenítheti a Reddits-et, amelyet már korábban kommentáltak, az alhiteleket, amelyekben aktív vagy, és így tovább. A hirdetők, az ex-partnerek, a munkáltató és bárki más is megtalálhatja az ön tevékenységét Redditben egy egyszerű online kereséssel, ha ez be van kapcsolva. Az opció kikapcsolásához kattintson a „Keresőmotor indexelése” melletti csúszkára. Ily módon a Reddit-en végzett tevékenysége nem kerül indexálásra a keresőmotorokban.

Naplózó kimenő kattintások

Alapértelmezés szerint a Reddit rögzíti azokat a linkeket, amelyekre kattintott a Redditben, és egy másik webhelyre vezet. Ez az információ rendkívül értékes a hirdetők számára az érdekek jobb profiljának felépítéséhez. A hirdetők, hackerek vagy bárki, aki szinkronizál az Ön online tevékenységével kapcsolatban, felhasználhatja ezeket az információkat arra, hogy az Ön IP-címe alapján nyomon kövesse Önt a webhelyeken. A kikapcsoláshoz kattintson a „Kimenő kattintások naplózása” melletti csúszkára.

Bejövő üzenetek

Örülhet, hogy az emberek kapcsolatba akarnak lépni Önnel, hacsak kiderül, hogy őrült Stalker vagy hirdetési bot, amely eladási ajánlatokkal spammel téged. Görgessen le az „Üzenetkezelési adatvédelem” ponthoz, és kattintson a „Ki üzenetet küldhet” melletti nyílra. Lehetősége van arra, hogy engedélyezze mindenkinek az üzenet küldését, vagy felvegye a felhasználókat, akik üzenetet küldhetnek. Ha jól van, ha mindenki üzenetet küld Önnek, kivéve egy kis listát az emberektől, akkor ezeket a felhasználókat is feketelistázhatja. Így már nem tudnak üzenetet küldeni a Reddit-en.

Adatvédelem további védelme a Reddit-en és azon túl

Gondolhatja, hogy egyszerűen a Reddit használata kijelentkezés közben megóvja a magánéletét, és megakadályozhatja a hirdetőket, hogy sokat tanuljanak érdeklődéseiről és tevékenységeiről. Még ha kijelentkezett is, nyomot hagysz hátra. A hirdetők és bárki más, aki csak mérsékelt tehetséggel rendelkezik, vagy hozzáférhet az online követéshez szükséges tehetséghez, könnyen összeállíthatja tevékenységének portfólióját mind a Reddit-en, mind az interneten keresztül..

VPN kapcsolatVPN szolgáltatás használatával biztonságos közvetítőt helyezhet közted és az online világ többi része között. A VPN-be érkező és onnan érkező adatok titkosítva vannak, így biztosítva, hogy a kapcsolata nem szűrhető be. A VPN-kiszolgálók használatával anonimizálja adatait. Ezek a szerverek a világ bármely pontján megtalálhatók. Ha aggódik a magánélete miatt, a VPN az egyik legjobb dolog, amelyet megtehet online védelme érdekében. Az online igényeihez leginkább megfelelő VPN-szolgáltató megtalálásához olvassa el a cikkünket, amely az öt legjobb szolgáltatást tartalmazza.

Ebben a napban és korban fontos, hogy személyes adatait megóvjuk a kíváncsiságtól. A fiók adatvédelmi beállításainak megváltoztatása jó kezdet lehet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me