Hogyan lehet megvédeni az adatvédelmet Android-eszközökön | VPNOverview

Android mobiltelefonAz Android operációs rendszer a legtöbb uralkodó a piacon. Az Android birtokolja az okostelefon-piac 87 százalékát. Sőt, a táblagépek 66 százaléka használja az Androidot. Az Egyesült Államokban ez több mint 107 millió ember számára jelent egy Android telefont a zsebében minden nap. Bár többségünk értékeli az Android telefonjaink kényelmét és szolgáltatását, sokan nem tudják, hogy ezen eszközök használata miként veszélyezteti magánéletüket. Az Android-eszköz néhány módosításával biztosíthatja az adatvédelem jobb védelmét.


Miért aggódik az Android adatvédelem miatt??

Mivel az Android a legnagyobb okostelefon-eszköz operációs rendszer, és a Google ilyen elismert név, akkor azt gondolhatja, hogy a termékek használatával kapcsolatos aggodalmak nem merülnek fel. Sajnos az Android adatvédelmi politikájának egyszerű olvasása sok aggodalomra ad okot az adatvédelmi szakértők számára.

A Google adatvédelmi politikája kifejezi azt a tényt, hogy Android-eszköze információkat gyűjt, beleértve az e-mailek, a fényképek és a videók tartalmát. Azt is követik, hogy miként használják az alkalmazásokat és böngészőket az eszközön. Ezenkívül a Google információkat gyűjt a keresési kifejezésekről, arról, hogy miként működik együtt a hirdetésekkel, kit hív, és mennyi ideig beszél velük. Az Android figyeli a tartózkodási helyét GPS-en, a készülék érzékelőin és a közeli Wi-Fi-n, cellás tornyokon és Bluetooth-eszközökön keresztül.

Mindezeket az információkat szolgáltatásaik fejlesztése érdekében gyűjtik. A Google különösen azt akarja, hogy javuljon a hirdetők célzása. A Google többet számíthat fel, ha nagyon specifikus embercsoportokra célozhat hirdetéseket. A Google által az Android-ból származó nyereség nagy része a hirdetésből származik, amelyet az eszközről összegyűjtött információkra alapoznak.

Hirdetési beállítások

A hirdetési beállítások felelõssége Android-eszközén az egyik legjobb lépés, amelyet megtehetsz a személyes adatainak védelme érdekében.

Adatvédelmi beállítások android

Ehhez nyissa meg az Android-eszköz beállításait. Keresse meg a Google-t. Ez eszközétől függően megtalálható a személyes vagy a rendszer lapon. Koppintson rá, hogy megjelenítse a Google-fiókjához közvetlenül kapcsolódó beállításokat.

Adatvédelmi beállítások android

A legtöbb eszközön a „Hirdetések” megjelenik a lista tetején. Koppintson a „Hirdetések” elemre, hogy megjelenítse a Google-fiókjába célzott hirdetésekkel kapcsolatos beállításokat.

Adatvédelmi beállítások android

A „Hirdetések” képernyőn érintse meg a „Google által nyújtott hirdetések” elemet, hogy egy weboldalra lépjen, amely további információt ad arról, hogy a Google hogyan használja az Ön adatait a reklámban. Ha nem szeretné megakadályozni, hogy az Androidos alkalmazások és szolgáltatások az Ön tevékenysége személyre szabott profiljait hozzák létre hirdetési célokra, kattintson a „Letiltás a hirdetések személyre szabása” linkre. Ez leállítja a jövőbeli profilozást, és megakadályozza a profil használatát a célzott hirdetések megjelenítésében.

Ha egy lépéssel tovább szeretne lépni, koppintson a „Reklám-azonosító visszaállítása” elemre, hogy eltávolítsa a profiljában már tárolt információkat az azonosítóból, amelyet a Google hozzárendel a fiókjához..

Helymeghatározási beállítások

Az Android egyik okosabb módja a tartózkodási helyének nyomon követésével az érdeklődési profiljának felépítése a hirdetők számára. Az Android-eszközével kapcsolatos útmutatások olyan fontos információkat tartalmaznak az offline életedről, amelyeket a hirdetők egyébként nem szerezhetnek. Ez sok szempontból rémálom lehet azok számára, akiket magánéletük miatt aggódnak.

Azáltal, hogy nyomon követi az Android-eszközét, a Google meghatározhatja otthoni és munkahelyi helyét, ahol gyakran vásárol, orvosa, hol jár a gyereke az iskolába, és sok más személyes adatot. Ez olyan információ, amelyet általában nem önként oszt meg a Google-lal, és szinte biztosan nem szeretné megosztani a hirdetőkkel. A helybeállítások módosítása segíthet személyes adatainak bizalmas kezelésében.

Adatvédelmi beállítások android

A Beállítások menüben a helybeállítások gyakran megtalálhatók az „Adatvédelem és biztonság” rovatban. Egyes készülékeken azonban egyszerűen megtalálható a „Hely” vagy hasonló címsor alatt.

Adatvédelmi beállítások android

A „Adatvédelem és biztonság képernyőn” érintse meg a „Hely” elemet a helybeállítások módosításához.

Adatvédelmi beállítások android

Itt görgetheti azokat az alkalmazásokat, amelyek a közelmúltban használták a helyadatait. Az egyes alkalmazásokra vagy szolgáltatásokra kattintva módosíthatja a helybeállításokhoz való hozzáférés engedélyét, vagy kikapcsolhatja az összes helyhozzáférést a képernyő tetején lévő csúszka elcsúsztatásával..

Adatvédelmi beállítások android

Az „A pontosság javítása” elem megérintésével elérheti azokat a beállításokat, amelyek a telefon GPS-eszközén kívül más módon is meghatározzák a helyét. Az Android átvizsgálhatja a közelben található Wi-Fi-hálózatokat, hogy segítsen meghatározni a helyét az Önhöz való közelség alapján. Az Android térképezheti az Ön tartózkodási helyét a környéken sugárzó közeli Bluetooth eszközökkel is. Ez akkor is működik, ha a készüléken a Bluetooth ki van kapcsolva. Annak érdekében, hogy tartózkodási helye anonim maradjon, rákattinthat az egyik vagy mindkettő csúszkáira az „Ki” lehetőségre.

Adatvédelmi beállítások android

A „Hely” képernyőn érintse meg a „Helymeghatározási módszer” elemet, hogy korlátozza a hozzáférést az eszköz helymeghatározásának különböző módjaihoz. A legkevésbé pontos módszer arra, hogy az Android csak a GPS használatára korlátozódjon. Válassza ezt a módszert a legnagyobb adatvédelem érdekében.

Alkalmazási engedélyek korlátozása

Ha bármilyen alkalmazást telepít az eszközére, az alkalmazásnak engedélyéhez lesz szüksége bizonyos szolgáltatások eléréséhez a telefonjáról az alkalmazás egyes funkcióinak engedélyezéséhez. Noha nem kell elfogadnia az összes kért engedélyt, bizonyos funkciók csökkenthetnek, ha megtagadják az engedélyt. Ez az oka annak, hogy a legtöbb ember egyszerűen beleegyezik abba, hogy bármilyen engedélykérelmet kérjen egy alkalmazás a telepítéskor.

Számos alkalmazás kihasználja ezt a tényt azzal, hogy engedélyeket kér, amelyek nem szükségesek a funkciók végrehajtásához. Ez magában foglalhatja a névjegyzék, a mikrofon, a kamera vagy más alkalmazások elérését. Jó ötlet lehet néhány alkalmazáson keresztül átnézni a megadott engedélyeket, és esetleg visszavonni azokat a programokat, amelyekre nincs szükség.

Adatvédelmi beállítások android

A Beállítások menüben keresse meg az „Alkalmazások” beállítást. Ez lehet az Eszköz fül alatt, a Személyes fül alatt, vagy a Beállítások alatt található listában.

Adatvédelmi beállítások android

Az „Alkalmazások” menüben érintse meg az „Alkalmazáskezelő” elemet. Ez megjeleníti az összes Android-eszközre telepített alkalmazás listáját. Koppintson minden olyan alkalmazásra, amelyhez meg szeretné vizsgálni az engedélyeket.

Adatvédelmi beállítások android

Koppintson az „Engedélyek” elemre annak beállításához, hogy az alkalmazás mely szolgáltatásokhoz fog hozzáférni.

Adatvédelmi beállítások android

Ha megnézzük a kameraalkalmazást, látjuk, hogy nyilvánvaló okokból hozzáférhet a „Kamera” -hoz. Sőt, hozzáférhet a „Tartózkodási helyéhez”, hogy megcímkézze fotóját azzal, ahol készítette, ha ezt az opciót választja. A kamera hozzáférhet a „Mikrofonhoz” is, így a hangvezérlés segítségével megmondhatja telefonjának, mikor készítheti el a fényképet. Végül, az alkalmazás hozzáféréssel rendelkezik a „Tároláshoz”, így elmentheti a készüléken készített fényképeket. Ezek bármelyikének letiltásához állítsa a csúszkát „Ki” állásba.

Noha nyilvánvaló, hogy miért van szüksége a kamera számára a „Kamera” -hoz, egyes alkalmazások engedélyei nem feltétlenül egyértelműek. A szükséges engedély kikapcsolása megronthatja az alkalmazást. Nem kell pánikba esnie, ha ez történik. Csak térjen vissza az alkalmazáshoz, és engedélyezze újra a szükséges engedélyt.

Fontos az adatvédelem

Függetlenül attól, hogy az Ön személyes adatait őrzi az Android-eszközén, vagy ha gyermeket ad neki, az adatvédelmi beállítások ellenőrzése jó módszer annak biztosítására, hogy adatai továbbra is bizalmasak maradjanak. Ezek az egyszerű intézkedések segítenek fenntartani az Ön számára megfelelő adatvédelmi szintet.

Egy másik egyszerű lépés az online kapcsolat beállítása a virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül. Ez a rendszer elősegítheti, hogy a tartózkodási hely és az internethasználat részletei névtelenek maradjanak, és olyan előnyöket is nyújthat, mint például a video streaming szolgáltatások földrajzi korlátozásainak elkerülése. Tudjon meg többet arról, hogy a VPN hogyan segíthet Önnek az adatvédelem online biztonságában.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map