Hogyan lehet biztonságosan hozzáférni a sötét webhez: lépésről lépésre

A sötét háló elég veszélyes hely lehet, ha nem veszi be a megfelelő óvintézkedéseket. Viszonylag biztonságos maradhat egy jó víruskereső és egy tisztességes VPN segítségével. Ha azonban teljesen anonim akar lenni, és megvédi a készüléket, ehhez valamivel többre van szüksége. Az alábbiakban 16 lépést talál, amelyek segítenek a sötét web biztonságos meglátogatásában. Ne feledje azonban, hogy a dolgok gyorsan változnak, és a hackerek minden nap okosabbá válnak.


 1. Győződjön meg arról, hogy megvan az alapjai
 2. Használjon mobil élő operációs rendszert (opcionális)
 3. Használjon VPN-t az internetes forgalom titkosításához
 4. Töltse le a Tor-ot hivatalos webhelyéről
 5. Tegye meg a biztonsági óvintézkedéseket
 6. Tilos a szkriptek a Tor böngészőben
 7. Változtassa meg a biztonsági szintet a Tor böngészőben
 8. Ellenőrizze, hogy nincs-e IP-, DNS- vagy WebRTC szivárgás
 9. Legyen tisztában a gyakori sötét internetes mítoszokkal
 10. Használjon további névtelen szolgáltatásokat
 11. Kerülje a bejelentkezéseket, előfizetéseket és fizetéseket
 12. Tudja meg, hová megy
 13. Használjon kriptovalutát
 14. Zárjon be mindent, ha kész
 15. Tudja meg, hogy soha nem vagy 100% -ban biztonságos
 16. Forduljon online útmutatókhoz, blogokhoz, keresőmotorokhoz, csevegőhelyekhez stb.

1. Győződjön meg arról, hogy megvan az alapjai

Ez unalmasnak tűnhet. De a sötét web egy összetett hely, ahol sok minden rosszul mehet. Tele van csalókkal, rosszindulatú programokkal és adathalász webhelyekkel. Néha jobb tanulni cselekedetekkel. A sötét hálóval azonban ez nem a legjobb módszer. Inkább nem fertőzheti meg számítógépét rosszindulatú programokkal, vagy elveszít egy csomó pénzt, mielőtt meg nem értené, hogyan működik ez az egész. Több, mint elég ember van a sötét webben, akik visszaélni akarnak a tudatlansággal.

Ezért fontos, hogy a szoftver letöltése vagy a böngészés megkezdése előtt pontosan tudja, mit akar elérni a sötét interneten. Ha tudja, mit szeretne csinálni, vagy felfedezi a sötét interneten, akkor jobban felkészülhet:

Ha csak valami izgalmas vagy szokatlanat keres: Ne felejtse el tudni, hogyan kell biztonságosan navigálni a sötét webben.
Ha a Bitcoin vagy más kriptovaluták révén próbál profitot keresni: Győződjön meg róla, hogy megérti, hogyan működnek a kriptovaluták, mi a blockchain, és milyen megbízható platformok vannak a többi felhasználóval történő kapcsolattartáshoz.

2. Használjon élő mobil operációs rendszert (opcionális)

A névtelenség a legfontosabb dolog, amelyet meg kell védeni a sötét interneten. Nem azért, mert a sötét web illegális (nem az), hanem azért, mert minél névtelenül vagy – annál biztonságosabb. Sajnos az olyan operációs rendszerek, mint a Windows 10, nem igazán alkalmasak a sötét internetes adatvédelemre. A Windows a következőket hajtja végre, amelyek nem segítik a névtelenséget:

 • Az Ön adatait folyamatosan szinkronizálja: a böngésző előzményei, a nyitott webhelyek, az alkalmazás beállításai és a wifi hotspotok mind nyomon vannak követve
 • Az Ön készüléke automatikusan kapcsolódik egy harmadik felek egyedi hirdetési azonosítójához
 • A Cortana olyan adatokat gyűjt, mint például: a billentyűzetet, a keresési eredményeket, a mikrofon hangüzeneteit, a naptár adatait, a zenelejátszási listákat és még az online vásárlásokat is.
 • A Microsoft mindenféle személyes adatot gyűjthet: személyazonossága, jelszavai, szokásai és érdeklődési körei, felhasználói adatok, névjegyek és helyek

Ha a hackereknek sikerül bejutniuk a rendszerébe a sötét weben keresztül, akkor az összes ezt az információt kihasználhatja. A Windows ezen beállításai közül sok könnyen kikapcsolható (bár nem minden!). Ezt megteheti a Windows beállításain keresztül, vagy egy olyan intelligens szoftver használatával, mint például a W10Privacy.

Sokkal jobb ötlet, mint a sötét interneten a Windows 10 rendszeren keresztül haladni, egy élő mobil operációs rendszer használata, például a Tails, a Whonix, a ZuesGuard vagy a Qubes..

Farok, Whonix, ZeusGuard vagy Qubes

Farok logóA farok (az Amnesiac Incognito Live System) egy olyan Linux operációs rendszer élő verziója, amely nem hagy nyomot a tevékenységéről vagy a számítógép operációs rendszeréről. Ez az ingyenes operációs rendszer letölthető USB flash meghajtóra vagy DVD-re. Nem kell telepítenie a számítógépére. Egyszerűen csatlakoztassa az USB flash meghajtót, vagy helyezze be a DVD-t, amikor nyomot keresni nem akar, és betölti az operációs rendszert. Nem mentheti a sütiket a merevlemezen, kivéve, ha Ön személyesen megmondja.

A Farokhoz a Tor böngésző előre telepítve van. A Tor böngésző elengedhetetlen a sötét web eléréséhez, és a farok flash-meghajtóra történő telepítése megkönnyíti a Tor telepítésének a számítógépére vagy laptopjára való telepítésével járó nehézségeket..

A farok alternatívái

A farok alternatívái a Whonix, a ZeusGuard (fizetett) és a Qubes OS. Mindháromnak van hátránya és hátránya. Valójában személyes preferencia kérdése.

A Whonix nagyon hasonlít a farokhoz, mivel egy élő operációs rendszer fut a normál operációs rendszer mellett. Más szavakkal, használhat Windows, Mac vagy Linux rendszert, csak oldalán a Tails vagy a Whonix elemet. Mindent, amit a Whonix-on csinálsz, Tor-on keresztülvezetik. A különbség az, hogy a Whonix egyidejűleg egy virtuális gépen keresztül fut a szokásos operációs rendszerére. Ez sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a bejelentkezést a sötét webből. Ez vitathatóan szintén kevésbé biztonságos. Honlapjuk részletes utasításokat tartalmaz.

A Qubes OS egyetlen felhasználó, asztali operációs rendszer, amelyben egy csomó virtuális gép fut. Csak kb. 30 ezer felhasználó van. Vitathatatlanul ez a legbiztonságosabb választása, mert az operációs rendszer több különféle virtuális gépről áll. Edward Snowden például a Qubes operációs rendszert használja anonimitásának védelme érdekében.

Az élő operációs rendszer nem támogatja a VPN-ket

Nagyon fontos megjegyezni, hogy sok élő operációs rendszer nem támogatja a VPN-ket. Ennek jó oka van. Az ilyen típusú operációs rendszerek izolált virtuális gépeken futnak, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés ahhoz, hogy csatlakoztassa az identitásához vagy bármi máshoz a számítógépen. Ebben az esetben a VPN-előfizetés valójában észlelhetőbbé teheti Önt, mint pusztán a Tor-hálózat használatát. Ennek oka az, hogy a VPN-ek ebben az esetben állandó belépésvédőt vagy állandó kilépési csomópontot vezetnének be. Ez csak azt jelenti, hogy eléggé ironikusan a VPN új módszerrel vezet be a felismerést.

 • Tehát egy élő operációs rendszer használatakor -> Használja a Tor-t, de ne a VPN-t (kihagyhatja a 2. és 3. lépést, és folytassa a 4. lépéssel)
 • Windows, Mac vagy Linux használata esetén -> Használja a VPN-t, majd a Tor-t (folytassa a 2. lépéssel)

Természetesen nem mindenki érzi kényelmesnek egy teljesen új operációs rendszer letöltését és használatát. Ha úgy dönt, hogy nem érinti a sötét webet a farokon keresztül, akkor mindenképpen kövesse ezeket a következő lépéseket.

3. Használjon VPN-t az internetes forgalom titkosításához

VPN Internet NorwegianMég ha a Tor böngészőt is használjuk, a forgalmát bárki megkeresheti, aki elegendő idővel, erőforrásokkal és know-how-val rendelkezik. Valójában a Tor böngészőben 2017-ben sebezhetőséget találtak, amely egyes esetekben valódi IP-címeket szivárogtatott fel. Ez a probléma különösen súlyos volt a MacOS és a Linux felhasználók számára. Ha ezek a felhasználók megtették az óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a VPN a háttérben is működjön, akkor valódi IP-címük nem lett volna veszélybe sodorva.

Ezért nagyon ajánlott, hogy a Tor mellett a VPN-t is használja a sötét web böngészése közben. A VPN-k titkosítják a webes forgalmat, és ellenőrzik, hogy az IP-cím rejtve marad-e minden hackertől vagy kormányzati megfigyeléstől, még akkor is, ha szivárgás tapasztalható a Tor böngészőben. A VPN-kel kapcsolatos további információkért lásd a részletes magyarázatot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem minden VPN-szolgáltató egyformán megbízható. Az ingyenes verziók gyakran szenvednek a lassú szolgáltatástól, az adatkorlátozásoktól és a biztonsági szivárgástól. Javasoljuk, hogy a NordVPN-t olyan jó VPN-ként használja, amely jól működik a Tor-nal.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy sok élő mobil operációs rendszer, például a Tails, nem támogatja a VPN használatát. Ha az egyik ilyen élő mobil operációs rendszert használja, akkor kihagyhatja a VPN telepítésének ezt a lépését, és egyenesen további biztonsági óvintézkedéseket tehet..

4. Töltse le a Tor-ot hivatalos webhelyéről

Tor the Hagyma router logójaA mobil élő operációs rendszer, például a Tails és a Whonix már rendelkezik a Tor böngészővel előre telepítve, így az előbb léphet a 4. lépésre, ha ezeket használja. A Windows, Mac, Linux vagy Android felhasználók számára ez azonban fontos.

A Tor böngésző érdekes célpont a hackerek és a kormányzati ügynökségek számára. A Tor böngésző hamis verzióit úgy hozták létre, hogy akár megsértsék a felhasználókat, még mielőtt elérik a sötét webet, vagy pedig figyelemmel kísérik a felhasználó viselkedését a sötét webben. Ez utóbbi megközelítés különösen vonzó a kormányzati ügynökségek számára.

Mint ilyen, mindig töltse le a Tor böngészőt annak hivatalos webhelyéről: https://www.torproject.org/
Mindig töltse le a böngésző legújabb verzióját, és mindig frissítse. Ily módon biztosítani fogja, hogy a legújabb biztonsági előírások be vannak-e állítva.

5. Tegye meg a biztonsági óvintézkedéseket

A Tor böngésző megnyitása előtt tegye a következőket:

 • Zárja be a számítógép minden nem alapvető alkalmazását, például a Netflix, a jelszókezelők.
 • Állítsa le a felesleges szolgáltatások futtatását, például az OneDrive alkalmazást.
 • Fedje le webkameráját egy darab papírra. Meglepően könnyű hozzáférni a webkamerához, még akkor is, ha észre nem veszi.
 • Telepítsen egy jó hírű és teljesen frissített víruskereső programot az eszközére.
 • Telepítsen minőségi és naprakész anti-malware szoftvert. A rosszindulatú programokkal kapcsolatos általános információkért olvassa el a rosszindulatú programok részünket.
 • Kapcsolja ki a tartózkodási helyét a készüléken. A tartózkodási hely az IP-címen, valamint a készüléken keresztül is megtalálható.
  • Windows 10 esetén a Beállításokból kikapcsolhatja a tartózkodási helyét > Magánélet > Elhelyezkedés > Kapcsolja ki a helyet és törölje a helyelőzményeket
  • MacOS esetén: Rendszerbeállítások > Biztonság & Adatvédelmi panel > Magánélet > törölje a „Helymeghatározási szolgáltatások engedélyezése” négyzetet
  • Farok vagy más élő operációs rendszer esetén: nem kell aggódnia, hogy kiszivárog a helyed.

A sötét web a hackerekkel mászik be, akik megragadnak minden lehetőséget, hogy kiaknázhassanak minden olyan részletet, amelyet esetleg figyelmen kívül hagytak. Ha a sötét webes hackernek sikerül feltörnie a rendszerét, akkor a háttérben futó összes alkalmazás és szolgáltatás támadásra kész.

Alapvetően a sötét web biztonságos megőrzésének legjobb módja az, ha megbizonyosodunk arról, hogy a potenciális hackerek kevés információval rendelkeznek-e vagy nem rendelkeznek ilyen információkkal. Ez azt jelenti, hogy nem szabad véletlenszerűen böngészni a sötét interneten, és nem adhat ki személyes információkat. Ne kattintson a gyanús linkekre. A lehető legkevesebb nyomot hagyjon jelenlétében. Ezek az óvintézkedések csökkentik annak esélyét, hogy megcélozzák.

Miután megnyitotta a Tor böngészőt, ne változtassa meg a Tor böngésző képernyő méretét. Furcsa módon ez biztonságosabbá fogja tenni. Sőt, hogy biztonságban lehessen, soha ne írjon közvetlenül a Tor böngészőbe. Ehelyett írja be a keresést egy jegyzettömbbe, és másolja át a böngészőbe. A fejlett nyomonkövetési módszerek meghatározzák a gépelés konkrét módját.

Az sem fáj, hogy ellenőrizze, hogy a Tor böngészője (vagy a mindennapi böngészője, ha nem tartózkodik a sötét interneten) biztonságos-e a követés ellen. A Panopticlick lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással ellenőrizze, hogy a böngésző védve van-e: reklám-követőkkel, láthatatlan nyomkövető-kkel, úgynevezett „elfogadható hirdetésekkel” és a digitális ujjlenyomatával.

6. Tilos a szkriptek a Tor böngészőben

A webhelyeken található parancsfájlok segítségével nyomon lehet követni online tevékenységeidet: ezek a digitális ujjlenyomat részét képezik. A Tor beépített egy szép funkciót böngészőjébe, amely biztosítja, hogy egyetlen webhely sem tudja futtatni szkripteket. Ennek aktiválásához lépjen a böngésző jobb felső sarkába, és kattintson az „S” betűvel jelölt szimbólumra. Válassza ki a lehetőséget Engedélyezze a korlátozásokat globálisan, és akkor jó menni.

A Tor böngésző szkriptek korlátozásai

Fontos megváltoztatni ezeket a beállításokat, mivel a webhelyek gyakran szkripteket futtatnak anélkül, hogy értesítenék Önt. Ez különösen veszélyes a sötét interneten, mivel a .onion webhelyek nem vannak szabályozva, és sok rosszindulatú program fut körül. A szkriptek blokkolásával csökkenti a számítógép fertőzésének esélyét. Még a szkriptek blokkolása sem védi meg az összes kárt. Ezért a sötét internetes böngészés során továbbra is óvatosan kell eljárni.

Annak ellenőrzéséhez, hogy sikeresen tiltotta-e a szkripteket a Tor böngészőben, nézze meg a jobb felső sarokban található „S” betűt. Ha mellette egy felkiáltójel található, a webhelyek továbbra is jogosulatlan szkripteket futtathatnak. Ha nincs felkiáltójel, akkor biztonságban van a nem kívánt szkriptek ellen.

Ha le akarja tiltani a szkriptek mindennapi használatát egy másik böngészőben, ezt a kibővítéssel lehet a legjobban megtenni.

 • Króm vagy bátor: Scriptsafe
 • Firefox: NoScript

Mindkét kiterjesztés lehetővé teszi annak eldöntését, hogy mely webhelyek futtathatják a JavaScriptet, és melyek nem. Kérjük, vegye figyelembe: mindkét bővítmény a JavaScript letiltásával kikapcsolhatja az összes szokásos webfunkciót.

7. Változtassa meg a biztonsági szintet a Tor böngészőben

A Tor böngésző biztonsági szintjét szintén növelhetjük. Megteheti ezt azáltal, hogy kattintson a Tor logóra a bal felső sarokban. Most válassza ki Biztonsági beállítások. Megnyílik egy ablak, amely lehetővé teszi a biztonsági szint közepes és magas szintre változtatását.

A Tor böngésző biztonsági beállításai

biztonsági beállítások tor

Természetesen a legmagasabb beállítás a legbiztonságosabb. Sajnos ez a beállítás jelentősen lelassítja az internetkapcsolatot, és egyes webhelyek nem működik teljesen. A legmagasabb biztonsági beállítás letiltja a legtöbb video és audio formátumot, egyes betűtípusok és ikonok esetleg nem jelennek meg megfelelően, a JavaScript le van tiltva, és egyes képek nem feltétlenül jelennek meg megfelelően.

A Tor beépítette ezt a biztonsági beállítást azzal a szándékkal, hogy megóvja felhasználóját a sötét web sok olyan oldalától, amelyek megpróbálhatják átvenni az irányítást az Ön készüléke felett, vagy rosszindulatú programokat terjeszthetnek. Ez a beállítás mindazonáltal korlátozott, mivel nem teszi lehetővé a sötét web korlátlan böngészési élményét. Végül a biztonság és a hozzáférés közötti döntésről van szó. Javasoljuk, hogy tartsa be a legmagasabb biztonsági beállítást.

8. Ellenőrizze, hogy van-e IP, – DNS- vagy WebRTC szivárgás

Lehetséges, hogy még ezen összes biztonsági óvintézkedés végrehajtása után továbbra is fut egy IP- vagy DNS-szivárgás. Ez azt jelenti, hogy valamilyen hiba vagy szivárgás révén az Ön IP-címe továbbra is nyomon követhető harmadik felek számára. A WebRTC be van építve a legtöbb böngészőbe, hogy lehetővé tegye a valós idejű kommunikációt, például hang- és videohívásokat. Ez lehetővé teszi, hogy egyenesen a böngészőből beszélgessen a webkamera, mikrofon vagy headset segítségével. A probléma az, hogy a legtöbb hanghívást peer-to-peer kapcsolaton keresztül küldik, amelyhez pontos IP-cím szükséges. Tehát, ha például a Google Chrome-ban van, és fut a WebRTC, akkor a tényleges IP-címe akkor is felfedi, ha VPN-t használ. Ez a probléma különösen a Google Chrome esetében fordul elő. Ennek a szolgáltatásnak a felborításához telepítse ezt a Chrome-bővítményt.

Annak ellenőrzéséhez, hogy a kapcsolat valóban névtelen-e, keresse fel a következő webhelyeket:

 • ipleak.net
 • dnsleaktest.com
 • WebRTC teszt

Ezen az oldalon láthatja, hogy látható-e valódi IP-címe. Ezeknek a webhelyeknek az alapja ugyanaz. Az oldal tetején látható a nyilvános IP-cím, mögötte pedig a tartózkodási hely. Ha a VPN megfelelően működik, akkor a valódi címe és IP-címe nem lesz látható az oldalon.

9. Legyen tisztában a gyakori sötét internetes mítoszokkal

Sok mítosz van a sötét webről. Ezek tudatában jobb képet kap arról, mire számíthat, és mit remélhet a sötét interneten. Ha tudatában vagy ezeknek a mítoszoknak, kevésbé valószínű, hogy hackerek vagy csalók áldozatává válnak. Ez a leggyakoribb mítoszok közül néhány:

Mítosz
Igazság
Minden számítógépes bűnözés a sötét interneten zajlikA legtöbb számítógépes bűnözés a normál interneten zajlik
A sötét web masszívA mélyhálóval összehasonlítva a sötét szövedék viszonylag kicsi. A mély weben akadémiai adatbázisok, banki portálok, vállalati adatok, vállalati hálózatok, webmail fiókok és még sok más található. Ez jóval nagyobb, mint a sötét interneten létező 250 000–400 000 webhely
A sötét web csak a technikus profiknak vagy az apróságoknak szól.Ha megteszi a megfelelő óvintézkedéseket, bárki viszonylag biztonságosan beléphet a sötét webbe. A Tor böngésző, a VPN-ek és a farok vagy más élő operációs rendszer bárki számára elérhető, és nem nagyon nehéz használni kezdőknek.
A sötét web illegálisMaga a sötét web nem illegális. A Tor böngésző, amelyhez hozzáférnie kell a sötét webhez; azonban nagyon erős titkosítást használ, amely egyes országokban illegális. Mint ilyen, a sötét web néhány országban közvetetten illegális. Ezekben az országokban egyébként sokkal messzebb internet-korlátozások vannak érvényben. Ezek olyan országok, mint Kína, Oroszország, Fehéroroszország, Törökország, Irak és Észak-Korea
Bármi, amit megtehetsz a sötét interneten, illegálisMaga a sötét web sem törvénytelen, sem az, ami ott történik, nem illegális. Az, hogy valami illegális-e a sötét interneten, attól az országtól függ, ahonnan hozzáfér a sötét webhez. Az érthetőség kedvéért: csak alkalmazza ezt a hüvelykujjszabályt: ha valami illegális az országban, ahol tartózkodol, akkor ugyanezt ugyanazt a műveletet a sötét interneten is törvénytelen tenni. Tehát, ha illegális a drogok offline értékesítése, akkor illegális az a drogok eladása a sötét interneten. Ha kétségei vannak, mindig győződjön meg róla, hogy mi a legális és mi nem

10. Használjon további névtelen szolgáltatásokat

Még akkor is, ha teljesen anonim módon lép be a sötét webbe, néhány online szolgáltatás, például keresőmotorok, kiterjesztések, fájlmegosztás, üzenetküldők, e-mailek stb. Segítségével véletlenül kiadhatja személyes adatait. Sok online szolgáltatás sütiket, nyomkövetőket és szkriptek, hogy konkrét adatokat gyűjtsenek rólad. Ezért jobb az alternatív online szolgáltatások választása, amelyek értékelik a magánélet védelmét. Az alábbiakban számos olyan szolgáltatást talál, amelyek jól megvédik az Ön személyes adatait.

Névtelen keresőmotorok

Egy jó privát keresőmotorhoz a Google helyett a DuckDuckGo keresőt használhatja. Bár a legtöbb keresőmotor nem fog működni a sötét interneten, a DuckDuckGo igen. A hagyma címe: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

A sötét interneten működő alternatív keresőmotorok a SearX és a Startpage

Biztonságos jelszavak

Laptop jelszóvalA biztonságos jelszavak még fontosabbak a sötét weben, mint a normál (felszíni) weben. Ha nem akarja átélni a gondot, ha minden alkalommal előáll egy tisztességes jelszót, és biztonságosan tárolja őket, akkor kap egy jó jelszókezelőt. Két jó lehetőség a Bitwarden és a LessPass. Mindkettő ingyenes és nyílt forráskódú. A legjobb megoldás az, ha ezeket a szolgáltatásokat webhelyükön töltik be.

Fájltitkosító

Ha fájlokat szeretne letölteni vagy feltölteni a sötét interneten, akkor jó ötlet, ha titkosítva kapja meg őket. A PeaZip megbízható, ingyenes és nyílt forráskódú titkosítási eszköz. Ez az eszköz 181 különféle fájltípust támogat. Sajnos a PeaZip nem érhető el a macOS felhasználók számára. A Mac felhasználók számára a Keka alternatívája.

Névtelen feltöltés / megosztás

Ha név nélkül szeretné megosztani a fájlokat, akkor az OnionShare nagyon jó lehetőség. Ez elérhető Windows, macOS és Ubuntu rendszerekhez. A Dropbox és más hasonló fájlmegosztó szoftverek hírhedtek, mert nem tartják tiszteletben a felhasználók vagy az adatok adatvédelmét. Az OnionShare segítségével bármilyen méretű fájlt megoszthat egy webszerver segítségével. Alternatív megoldás a Firefox Send. Noha a Firefox alkotói tervezték, felhasználhatja a Firefox böngészőn kívül is. Ezzel a szolgáltatással legfeljebb 1 GB, vagy feltöltésenként 2,5 GB fájlokat oszthat meg, ha fiókot hoz létre – amit nem ajánlunk.

Névtelen irodai szolgáltatások

Ha a biztonságosabb Google Docs alternatíváját keresi, nézzen meg az Etherpadon. Ez a szoftver teljesen nyílt forráskódú, és ahhoz még használatához nincs is szüksége fiókra. Egy másik lehetőség a Cryptpad. Használhatja szövegek írására, táblázatok létrehozására vagy mutatós prezentációk készítésére. Csak azok a személyek férhetnek hozzá a fájlokhoz, akik számára hozzáférési kulcsot kaptak.

Videocalling (VoIP)

A (video) hívásokhoz számos jó szolgáltatás érhető el, például a Linphone vagy a Mumble. A Linphone ingyenes és nyílt forráskódú, Windows macOS, IOS, Android és GNU / Linux rendszerekhez használható. A szoftver teljes körű titkosítással rendelkezik. Mumble egy kicsit más. Kifejezetten játékra tervezték, nem tart naplókat, és semmilyen beszélgetést sem rögzít. Ennek azonban nincs végpont közötti titkosítása. A szoftver elérhető Windows, macOS X, IOS és Ubuntu rendszerekhez. Ha többet szeretne tudni, tekintse meg a legjobb videohívási szolgáltatások listáját.

Névtelen üzenetek küldése

A Ricochet vagy a Signal biztonságosabb szöveges üzenetküldési eszközöket biztosít, mint a szokásos üzenetküldő alkalmazás. Egy másik jó lehetőség a TorChat. Ez az alkalmazás a Tor részét képezi, és lehetővé teszi, hogy bárkivel beszélgethessen, aki szintén használja. Nem kell regisztrálnia. A TorChat automatikusan hozzárendel egy szám-azonosítót, amelyet el kell küldenie a másik személynek, akivel beszélni szeretne. Ezt megteheti úgy, hogy közvetlenül megmondja a másiknak (szemtől szemben), vagy elküldi az azonosító számát egy titkosított e-mailben (lásd a következő lépést). Ez nagyfokú névtelenséget tesz lehetővé, ha csevegni nem lehet általában máshova.

E-mailek küldése biztonságosan és névtelenül

Nagyon dicséretes online e-mail szolgáltatás a ProtonMail. E-mail fiókjaik szabványos végpontok közötti titkosítással rendelkeznek. A Gmailen vagy a Hotmail-en keresztül küldött e-maileket általában könnyű elfogni és / vagy megfejteni. A titkosított e-mail szolgáltatások sokkal biztonságosabb lehetőség. Ezeknek a szolgáltatásoknak szigorúbb adatkorlátozása van. Tehát ha kizárólag titkosított e-mail fiókokat kíván használni, akkor érdemes egynél többet létrehoznia. Itt található a titkosított e-mail szolgáltatók listája.

Lehetőség van egy ideiglenes e-mail cím (ún. Író) létrehozására is. Ennek előnye az, hogy bármilyen weboldalon online fiókot hozhat létre, megerősítheti a regisztrációt, és soha nem kell aggódnia, hogy a beérkező levelek magukkal robbantanak az említett webhelyről származó haszontalan e-mailekkel. Néhány ismert ideiglenes e-mail szolgáltató a következő: TempMail, 10minutemail és Guerrillamail.

Ha valóban nem akarja átváltani egy másik e-mail címre a sötét böngészés érdekében, akkor legalább ellenőrizze, hogy a szokásos e-mail fiókja extra védelmet kap-e a PGP-n keresztül (nagyon jó adatvédelem). Ezt úgy lehet megtenni, hogy egy kiegészítő szolgáltatást ad hozzá a szokásos e-mail fiók tetejéhez, például a Mailvelope. Ez a szolgáltatás olyan szolgáltatókkal működik, mint a Gmail vagy a Hotmail és még sok más. Vegye figyelembe, hogy ez a lehetőség kevésbé biztonságos, mint egy ideiglenes e-mail cím vagy egy titkosított e-mail cím. Nagyon sok információt szerezhet vissza a szokásos e-mail címen.

11. Kerülje a bejelentkezéseket, beépülő modulokat, előfizetéseket és fizetéseket

Ha biztonságosan szeretné böngészni a sötét internetet, akkor a névtelenség a legjobb választás. Ha úgy dönt, hogy bejelentkezik bizonyos felhasználói vagy bankszámlákra, akkor anonimitása veszélybe kerül. Soha nem jó ötlet bejelentkezni online bankszámlájára a sötét interneten keresztül. Miután bejelentkezett egy felhasználói fiókba, a webhely minden tevékenysége hozzárendelhető ahhoz a profilhoz, Tor vagy nem. Ezért a sötét interneten való böngészés során a legjobb, ha nem jelentkezik be semmilyen profilba vagy fiókba.

Néhány webhely azonban megköveteli, hogy fiókkal rendelkezzen a hozzáféréshez. Ebben az esetben létrehozhat egy véletlenszerű és eldobható e-mail címet, létrehozhat egy olyan fiókot, amelyet semmilyen módon nem lehet személyesen azonosítani, és ezzel a fiókkal böngészhet a webhelyen. Olyan felhasználói fiók létrehozása, amelyre nem vezethető vissza, azt jelenti, hogy nem használja a nevét, születésnapját, hobbijait, érdeklődési körét, helyét stb. Minél véletlenszerűbb és anonimabb, annál jobb. A biztonságos jelszó létrehozásával kapcsolatos további segítségért tekintse meg ezt az útmutatót.

A legtöbb ember legalább néhány plugint használ a böngészőiben. Ezek közül a bővítmények közül sok személyes információkat gyűjthet rólad, tartózkodási helyéről és online magatartásáról. Ezért jobb, ha ezeket nem engedélyezte a sötét webes keresés közben.

12. Tudja meg, hová megy

A sötét web nem rendelkezik olyan szokásos keresési mutatóval, mint például a Google. Mielőtt felkerül a sötét webre, tudnia kell, hová kíván menni. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő oldalakhoz való eljutáshoz készen kell tartani az egyes URL-eket. Nem bölcs dolog véletlenszerűen ellátogatni a weboldalakra, mivel könnyű megérkezni valahova, ahol nem akarja. A sötét web az Internet néhány íztelen eleme, például a gyermekpornográfiai webhelyek.

Annak érdekében, hogy valamilyen irányt érzékeljen a sötét interneten, vannak könyvtárak, amelyek segítenek megtalálni azt, amit akar. Az egyik leggyakoribb hely, amelyet sok első alkalommal meglátogatnak a „Rejtett Wiki”.

További jó helyek a sötét internetes navigációhoz:

 • DuckDuckGo: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/
 • SearX
 • Kezdőlap

13. Használjon kriptovalutát

BitcoinA sötét web különféle piacokon működik (leghíresebb a most már elveszett Selyemút). E piacok közül sok valószínűleg az Ön országában illegális termékeket árusít. Ezért körültekintően és körültekintően kell figyelembe vennie országának törvényeit, mielőtt bármit megvásárolna a sötét interneten.

A sötét interneten történő eladás azonban nem mindent illegális. És az is lehetséges, hogy érdemes vásárolni valamit legálisan, de névtelenül. Nem minden, amit vásárol, nem feltétlenül köztudat. A sötét web minden pénzügyi tranzakciója kriptovalután megy keresztül, nem pedig rendes banki átutalásokon vagy hitelkártyákon. Ennek célja anonimitás biztosítása mind Ön, mind az eladó számára.

A Bitcoin általában az első név, amelyre az emberek gondolkodnak, amikor kriptovalutát hallnak. Jól ismert névvel rendelkezik, és gyakran biztonságosnak, megbízhatónak és névtelennek tekintik. Ez azonban nem teljesen igaz. A Bitcoinnak számos adatvédelmi kérdése van, például a cím újrafelhasználása, a csatlakoztatott csomópontok, a követő sütik és a blokklánc elemzése. Ez azt jelenti, hogy valaki összekapcsolhatja személyes adatait egy tranzakcióval. Mint ilyen, előnyösebb lehetőség a magánéletre összpontosító érme használata. A kettő közül a legnépszerűbb a Monero és a Zcash, bár vannak más lehetőségek is. Jó áttekintés található itt.

Mielőtt bármit megvásárolna a sötét interneten, ellenőrizze, hogy tisztában van-e az ország törvényeivel és a kriptovaluták működésével..

14. Zárjon be mindent, ha kész

Amikor befejezi a sötét web böngészését, mindenképpen zárja be az összes böngészőablakot és az összes kapcsolódó tartalmat. Ha Tails-t használt, állítsa le az operációs rendszert, és térjen vissza a szokásos operációs rendszerhez. A biztonságos oldalról: hajtsa végre a gyors újraindítást.

15. Rájön, hogy soha nem vagy 100% -ban biztonságos

Még akkor is, ha hűen követi az összes előző lépést, továbbra sem garantálja a teljes biztonságot a sötét webben. Véletlenül személyes információkat adhat ki, vagy rákattinthat egy sérült linkre. A hackerek folyamatosan új módszereket találnak a biztonsági rendszerek és beállítások körül. Az előző lépések egyike sem védi meg a veszélyeztetett hardverektől. Ha a számítógép hardvere valamilyen típusú rosszindulatú programmal fertőzött, az internethasználat már veszélybe kerül. Röviden: sokat tehetünk a biztonság javítása érdekében a sötét interneten, de semmi sem lehet bolondos.

16. Forduljon online útmutatókhoz, blogokhoz, keresőmotorokhoz, csevegőhelyekhez stb.

Meglehetősen nehéz lehet megtalálni az utat a sötét interneten. Ezért gyűjtöttünk néhány forrást, amelyek felhasználásával segíthetnek Önnek tovább. Nemcsak a könyvtárakra kell támaszkodnia. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a webhelyek tartalmazhatnak szokatlan karaktereket vagy akár egyenesen rosszindulatú programokat is. A sötét webben semmi sem lehet igazán biztonságos. Ne bízz senkiben, használja a józan észét, és lépjen be saját felelősségére.

Webhelytípusok
Link
Fórumok
 • A központ: http://thehub7xbw4dc5r2.onion/index.php
 • Rejtett válaszok: http://answerszuvs3gg2l64e6hmnryudl5zgrmwm3vh65hzszdghblddvfiqd.onion/
Kereső motorok
 • Gyertya: http://gjobqjj7wyczbqie.onion/
 • Nem gonosz: http://hss3uro2hsxfogfq.onion/
Blogok
 • OnionSoup: http://soupksx6vqh3ydda.onion/?ref=VisiTOR
Newssites
 • New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
 • Adatvédelmi hírek: https://privacyintyqcroe.onion/
 • ProPublica: https://p53lf57qovyuvwsc6xnrppyply3vtqm7l6pcobkmyqsiofyeznfu5uqd.onion/

Végső gondolatok

Ezen útmutató segítségével viszonylag biztonságban maradhat a sötét internetet látogatva. Amint azt korábban említettem, a sötét háló mégis meglehetősen trükkös. Nagyon sok erőfeszítést igényel, hogy felkerüljön a sötét webre, és ha egyszer ott tartózkodsz, valószínűleg nem fogsz sok webhelyet meglátogatni. Javasoljuk, hogy sokat olvassa el a sötét webről, mielőtt megpróbálja meglátogatni az internetet. Végül, ha nem biztos benne, hogy mit kell tennie a sötét interneten, akkor valószínűleg ragaszkodik a felszíni internetes webhelyekhez is.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map