Hogyan kezeljük az adatvédelmi beállításait a Tinder-en VPNOverview

Tinder logóA Tinder kétségkívül a legnépszerűbb társkereső alkalmazás a világon. 2012 óta elcsúsztathatjuk a közeli felhasználók profiljait jobbra („érdekel”) vagy balra („nem érdekel”). Becslések szerint körülbelül 50 millió ember használja az alkalmazást az egész világon. A balra és jobbra való ellop jelentése sokak számára közismertvé vált. Az online társkereső általában csak nagyon szórakoztató. A randevú-alkalmazások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy másokkal találkozzanak, miközben a nappali kanapén ülnek. Ugyanakkor ezeknek az alkalmazásoknak számos adatvédelmi kockázata van. Mindig bölcs dolog tudomásul venni ezeket.


Ennek a cikknek nem az a célja, hogy pánikot okozzon, vagy megakadályozza az embereket a randevú-alkalmazások használatában. Szeretnénk azonban segíteni abban, hogy a lehető legjobban megvédje magát a magánéletét érintő kockázatokkal szemben. Annak érdekében, hogy a társkereső alkalmazások, például a Tinder használata továbbra is szórakoztató, javasoljuk, hogy tegyen néhány óvintézkedést. Például, soha ne használja a Twitter vagy Instagram profilképét a Tinder alkalmazásban, legyen óvatos és vigyázatos, amikor dátumot tervez, ne ossza meg túl sok információt magáról, jelentsen minden gyanús viselkedést, és ha lehetséges, használja a VPN-t.

Melyek a Tinder használatának adatvédelmi kockázata??

Tevékenységét figyelemmel lehet kísérni

Lehet, hogy a Tinder tevékenysége nem olyan privát, mint gondolnád. A Checkmark kiberbiztonsági vállalat jelentése két fő sebezhetőséget említ a Tinder iOS és az Android alkalmazásokban. Mindkét biztonsági rés a nem megfelelő titkosítás kérdését érinti. Az egyik probléma az, hogy az alkalmazás nem használja a biztonságos HTTPS protokollt a profilképek titkosításához. Ezenkívül a Tinder szervereiről különböző adatok kerülnek elküldésre a bal és a jobb oldali ellophoz.

Ennek eredményeként, míg a szöveg, például a nevek és a személyes adatok titkosítva vannak, a Tinder profilképei nem. Ez azt jelenti, hogy a hackerek megfigyelhetik tevékenységét és láthatják, hogy mely profilképeket nézi. Ezt úgy tehetik meg, hogy megszakítják a mobil eszköz és a Tinder szerverek közötti forgalmat. Ezenkívül a hackerek a Tinder szervereitől származó adatokat felhasználhatják annak meghatározására, hogy a képet jobbra vagy balra húzták-e. Annak érdekében, hogy a hackerek elfogják az Ön adatait, ugyanabban a Wi-Fi hálózatban kell lennie, mint te, és a nyilvános hálózatok a legsebezhetőbbek.

Bár valószínűtlen, hogy a Tinder adatait elfogó hackerek személyazonosság-lopást eredményeznek, a felhasználó számára továbbra is vannak következmények, amelyek ennek következményei lehetnek. Különösen igaz ez azokban az országokban, ahol negatív vélemények vannak a randevúkról, a homoszexuális kapcsolatokról és a házasságon kívüli intim kapcsolatokról.

Más felhasználók megtalálhatják a tartózkodási helyét

Smartphone Location MarkerSajnos a Tinder használatakor a tartózkodási hely más felhasználók számára is látható lehet. A Tinder helymeghatározó adatainak feldolgozása az ügyfél oldalán történik. A 25 mérföldes körzetben lévő illeszkedő felhasználók helymeghatározási adatait elküldik a felhasználók készülékére, és rendkívül pontosak. 2014 júliusában egy biztonsági rést fedeztek fel azzal kapcsolatban, ahogyan a Tinder szélességi és hosszúsági koordinátákat küldött a felhasználói eszközökhöz. A sebezhetőség azt jelentette, hogy bárki, aki rendelkezik alapvető programozási ismeretekkel, megkeresheti a hely koordinátáit. Emellett növeli a felhasználók kockázatát, hogy a Tinder alkalmazást használó ragadozók megzavarják őket.

A Tinder ezt a sebezhetőséget úgy javította, hogy a koordinátákat távolságmérővel váltja fel, így a felhasználók számára nehezebb, de nem is lehetetlen feltárni az Ön tartózkodási helyét.

A Tinder az Ön személyes adatait tárolja

A Tinder adatvédelmi politikája kimondja, hogy adatai felhasználhatók hirdetési célokra. Ezután azt mondja, hogy „ne számítson arra, hogy személyes adatai, csevegései és kommunikációja mindig biztonságban marad”. A gyakorlatban ez több száz oldalas adatot eredményezhet.

2017-ben a francia újságíró, Judith Deportail kérte Tindertől, hogy adja ki személyes adatait, és sokkolta, amikor Tinder 800 oldalra küldte személyes adatait. A Deportail esete nem szokatlan, mivel a Tinder hatalmas mennyiségű adatot tartalmaz minden felhasználójáról. A Tinder által megszerzett információtípusok tartalmazzák az Ön tartózkodási helyét, a Facebook kedveltségét, az Instagram fotókra mutató linkeket (még akkor is, ha a fiókot törölték), a Tinder beszélgetéseket a mérkőzésekkel, és hány Facebook-barátod van.

Fontos megjegyezni, hogy amikor valakivel a Tinder felett beszélget, az adatait az alkalmazással közzéteszi azon személy mellett, akivel beszélget.

Lehet, hogy a Tinder tevékenysége látható lesz a Facebookon

Ha úgy dönt, hogy a Tinder segítségével feliratkozik a Facebook-fiókjával, akkor vegye figyelembe, hogy lépéseket kell tennie annak biztosítása érdekében, hogy a Tinder tevékenysége nem látható a Facebookon. Amikor feliratkozik a Tinderre a Facebookon, az alkalmazás teljes hozzáférést kap a Facebook-profiljához. Ezután adatokat gyűjt a profilodból, hogy megkapja képeit, tartózkodási helyét és érdeklődési köreit, hogy összeegyeztesse Önt a környéki emberekkel. Ennek az integrációnak az a hátránya, hogy véletlenül felfedheti, hogy Tinder-et használ minden Facebook-barátjának. Fennáll annak a veszélye is, hogy valaki, akivel a Tindernél találkozott, a Facebookon találja meg és kapcsolatba lép Önnel. Ha feliratkozik a Facebook-ra, ennek elkerülése érdekében módosítania kell adatvédelmi beállításait. Egy másik lehetőség, hogy regisztráljon a Tinderre a mobiltelefonszámával.

Veszélyek a mindennapi életben

A Tinder online társkereső szolgáltatás és továbbra is. Ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy miként használja az alkalmazást, idegen emberekkel fog kapcsolatba kerülni. Valószínűleg semmit sem fog tudni ezekről az idegenekről, így mindig fennáll annak a lehetősége, hogy kifogtak. Bár ez félelmetesnek tűnhet, nem teljesen váratlan. Ennek ellenére szeretnénk tájékoztatni Önt a Tinderre jellemző különféle veszélyekről. Ez nem azt jelenti, hogy maga az alkalmazás veszélyes, hanem az, hogy az emberek visszaélnek a Tinder által kínált létező közösségi hálózattal.

A „Tinder Stalking Guide”

stalker a bokrokbanTöbb fórumon és webhelyen az emberek a „Bádogos ragaszkodási útmutatóról” beszélnek. Ez egy online útmutató volt, amely pontosan elmondta, hogyan lehet minél több információt megtudni a Tinder-mérkőzésről. Perceken belül személyes információkat találhat a Tinder profilok több mint 40% -áról, például a Twitter, Instagram vagy Facebook fiókok felkutatásával..

Úgy tűnik, hogy ez az útmutató eltűnt az internetről vagy legalábbis a felszíni internetről, de még így is nagyon nehéz az idegenek számára információkat találni rólad. Az egyetlen dolog, amire szükségük lehet, a Tinder profilképe és a neve. A Google-n keresztül fordított képkereséssel használhatják a többi közösségi média csatornádat. Megemlíti a várost, amelyben lakik, a munkáját, vagy a kedvenc éttermét? Akkor mindenki, akinek rossz szándéka van, felhasználhatja ezeket az információkat, hogy megkísérelje vagy zsarolja. Néhány felhasználó érdemes kissé többet megismerni rólad még a randevú megkezdése előtt. Ebben az esetben meg kell kérdeznie magától, hogy jó-e az, hogy egyszerűen a Google segítségével meg tudnak tanulni mindenféle dolgot a magánéletedről az Ön engedélye nélkül..

Festék és bűnözés

Grindr meglehetősen gyakran jelenik meg a hírben, mert a bűnözők az alkalmazást bűncselekmények elkövetésére használták az LGBT közösség tagjai ellen. Egyes híroldalak teljes hírcikk-gyűjteményét tartalmazzák a Tinder dátumairól, a legrosszabb módon. Tinder dátuma 2017-ben megölte az amerikai Sydney Loofe-t. Egy évvel korábban egy nő csontjai találtak Mexikóvárosban. Ez csak akkor maradt, amikor az a férfi, akivel a Tindernél találkozott, sósavba dobta a testét.

Számtalan más példa található az emberekre, akik Tinder révén gyilkosság vagy visszaélés áldozatává váltak. Mind a férfiak, mind a nők kockázatot jelentenek. A Tinderrel való első találkozás után a való életben való találkozás szinte minden esetben rendkívül rosszul ment. Az ilyen bűncselekményeket Tinder számára nehéz megelőzni, mivel egyikük sem valósul meg maga az alkalmazásban. Ezért rendkívül fontos, hogy óvatos legyen, amikor úgy dönt, hogy találkozik valakivel.

zsaroló

A kezdeti Tinder-mérkőzés rémálommá válhat nemcsak a fizikai erőszak miatt. Az online zsarolás rendszeresen is előfordul. Két évvel ezelőtt egy 20 éves fiú Hollandiában véget vetett az életének, miután becsaptak és zsarolták a Tinderbe. Egy ott levő férfi úgy tett, mintha nő lenne, és meztelen képeket és videókat cserélt az áldozattal. A kezdeti kifogás után a hamis profil mögött álló férfi a fiú ellen fordult, és arra kényszerítette, hogy fizessen, ha nem akarja, hogy az anyagot minden barátjának és családjának elküldje. A pánikban a fiú öngyilkosságot követett el.

Sajnos az ilyen zsarolás esetei, mint például a Tinder, nagyon gyakran fordulnak elő. Mivel az ilyen típusú bűncselekményekhez nincs szükség valós találkozóra, a számítógépes bűnözők könnyen jelentkezhetnek, mint valaki más. Egy férfi kereshet néhány képet a Google-on, és kitalálhat egy női Tinder-profilt heteroszexuális férfiak megcélzására. Ily módon soha nem tudhatod, kiivel foglalkozol.

Hogyan lehet megvédeni az adatvédelmet a Tinder-en?

Tekintettel a magánélet minden lehetséges megsértésére, amely a Tinder esetében előfordulhat, mit tehetne magánéletének védelme érdekében? Különféle lépések közül választhat, hogy elrejtse helyét és személyazonosságát a Tinder alkalmazásban. Itt van néhány a legfontosabb:

Legyen óvatos, amit online oszt meg

Fontos, hogy mérlegelje a következményeket, mielőtt bármit közzétesz online vagy a társkereső alkalmazásokban. Még akkor is, ha nem adja meg teljes nevét vagy elérhetőségi adatait, a többi felhasználó más módon is azonosíthat téged. Például, valaki a Tinder szolgáltatásban fordított képet kereshet, hogy kiderüljön-e a kép máshol az interneten. Ha a Facebook segítségével feliratkozott a Tinderre, valaki könnyen megtalálhatja a Facebook profilját, mivel a Tinder a Facebook oldaláról húzza ki a profilképét. A magánélet védelme érdekében más képet kell használnia a Tinderről, amely az interneten másutt nem létezik. Kerülje azt is, hogy munkahelye vagy iskola neve ne kerüljön a Facebookra. Ezenkívül kerülje az Instagram vagy a közösségi média kezelőinek linkeit a Tinder profilján.

Használjon egy Burner Facebook-fiókot a Tinderhez

A Tinder és a Facebook profilok elkülönítésének egyik népszerű módja egy további Facebook fiók létrehozása, amelyet csak a Tinder számára használ. Így az égő Facebook-fiókjával hozzáférhet a Tinderhez, miközben jobban ellenőrizheti az adatvédelmet. Regisztrációkor használjon ideiglenes e-mail címet, és használjon becenevet az égő Facebook-fiókjához. Az is jó, ha feltölt néhány képet róla, amelyek még nem léteznek online. Ezen óvintézkedések megtételével megkönnyítheti valakinek, akivel csak találkozott a Tinder-en, online megtalálását.

Állítsa be a Facebook adatvédelmi beállításait

Függetlenül attól, hogy az égő Facebook-fiókot választja, fontos, hogy módosítsa a Facebook adatvédelmi beállításait. A cél az, hogy a Tinder mérkőzéseit az online alkalmazásban tartsa, és megakadályozza, hogy a Facebookon keresztül kapcsolatba lépjenek Önnel. A legjobb módszer erre az, ha felkeresi a Facebook Adatvédelem lapot, és módosítja a beállításokat a következőkre:

 • Ki láthatja a jövőbeni posztjaidat? > Csak én
 • Ki láthatja a barátok listáját > Csak én
 • Ki küldhet neked egy barát kérést? > Barátok barátai
 • Ki kereshet fel e-mailben? > barátok
 • Ki kereshet fel telefonszám alapján > barátok
 • Hagyja, hogy a Facebookon kívüli keresőmotorok összekapcsolódjanak a profiloddal > Jelölje be a négyzetet

A következő lépés: kattintson a Címkézés és idővonal fülre a Facebook beállításain. Változtassa meg ezeket a beállításokat a következőkre:

 • Ki posztolhat az idővonaladra? > Csak én
 • Ki láthatja megcímkézett hozzászólásait az ütemtervén? > Csak én
 • Ki láthatja, hogy mások mit jelentenek az ütemtervön? > Csak én
 • Ha megcímkéztek egy bejegyzésben, ki szeretné felvenni a közönséget? > Csak én
 • Címkézési javaslatok > Senki

Ezeknek a lépéseknek a segítségével megbizonyosodhat arról, hogy Facebook-profilod nem lesz látható az idegenek számára.

Rejtsd el a Tinder alkalmazást a Facebookon

Mivel a Facebook lehetővé teszi a sok szolgáltatással történő integrációt, beleértve a Tinder alkalmazást is, lépéseket kell tennie a Tinder alkalmazás elrejtéséhez a Facebook-tól. Ha el akarja rejteni azt a tényt, hogy a Tinder alkalmazásban van a Facebook-barátaidtól, akkor keresse meg a Facebook adatvédelmi beállításait, és válassza a „További beállítások megtekintése” lehetőséget. Innen ki kell választania az Alkalmazásokat, keresse meg a Tinder alkalmazást, és nyomja meg az alkalmazás jobb oldalán található „Szerkesztés” opciót. Lépjen az Alkalmazások és hozzászólások láthatósága elemre, és válassza a „Csak én” lehetőséget. Ez azt jelenti, hogy csak Ön láthatja a Tinder hozzáférését.

Használjon VPN-t

VPN mobilonSzámos társkereső alkalmazás nem elég óvatos az adataival. Nem biztonságos kapcsolatokat, például a HTTP protokollt használnak a képek feltöltésére. Ez nagyon bánthatóvá teszi őket a középtámadások során. VPN használatával biztosíthatja, hogy társkereső adatai ne kerüljenek rossz kezekbe. A VPN titkosított kapcsolatot hoz létre közted és a kiszolgáló között. Így mások nem látják az Ön IP-címét, és nem is tudják, mit csinál olyan alkalmazásokban, mint a Tinder. A VPN segítségével megőrizheti személyes adatait.

Az LGBT közösség számára: használja a Traveler Alert szolgáltatást

A közelmúltban a Tinder frissítést készített, amely hozzájárulhat az alkalmazást használó LGBT-tagok védelméhez. A Traveler Alert funkcióval az alkalmazás figyelmezteti Önt, ha belép egy földterületre vagy területre, ahol törvények vannak az LGBT-emberek ellen. Ha ilyen országban utazik, a Tinder értesítést küld Önnek. Ha a profiljában megmutatja szexuális preferenciáját, akkor ez automatikusan láthatatlanná válik, amíg el nem hagyja az említett területet. Emellett az alkalmazás beállításainál további biztonság érdekében deaktiválhatja a „Mutasson engem a paplanon” opciót az alkalmazás beállításainál. Ha ezt megteszi, profilod többé nem lesz látható. Mivel néhány kormány törvény által bünteti az LMBT-kapcsolatokat és a kapcsolatokat, és a randevú-alkalmazásokat néha az LGBT-személyek nyomon követésére használják, az új frissítés nagyon szükséges és fontos..

Jelentés a gyanús viselkedésről

A Tinder folyamatosan megpróbálja eltávolítani a hamis profilokat, bűnözőket és botokat alkalmazásukból. Segíthet nekik a gyanús viselkedés bejelentésével. Ha gyanús fiókot jelent, a Tinder csapata kivizsgálhatja és eltávolíthatja azt. Ez biztonságosabbá teheti az Ön és más felhasználók számára. Íme néhány példa a Tinder feltételeit sértő viselkedésre:

 • Felhasználók, akik pénzt vagy adományt kérnek
 • Felhasználók, akik képeket kérnek
 • Idősebb gyerekek, akik az alkalmazást használják
 • Másokat zaklató felhasználók
 • Azok a felhasználók, akik nem megfelelő módon viselkednek egy értekezlet után
 • Hamis profilok / horgászat
 • Spam, megkísérli termékeket eladni a felhasználók számára

Ha megkísérelte a fentiek valamelyikét, akkor közvetlenül kapcsolatba léphet a Tinderrel. Azt is blokkolhatja, hogy zaklatnak téged. Ilyen módon lehetetlen számukra, hogy kapcsolatba lépjen Önnel az alkalmazáson keresztül.

Végső gondolatok

Noha a Tinder és más társkereső alkalmazások rendkívül népszerűek, ezek az alkalmazások szintén veszélyeztetik az Ön személyes adatait. A Tinder alkalmazás sérülékenysége hackereket okozhat, hogy kémkedjenek a tevékenysége során, vagy más Tinder felhasználók kiderítsék az Ön tartózkodási helyét. Ezenkívül a Tinder összegyűjti az Ön személyes adatait, és az alkalmazás integrálása a Facebookba az Ön személyes adatainak megsértését is eredményezheti. Ezek olyan megfontolások, amelyekről minden Tinder felhasználónak tudnia kell. Bár a Tinder hozzáférhet az Ön adataihoz, az óvintézkedések megtételével bizonyos mértékben megóvhatja magánéletét a társkereső alkalmazás használatakor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me