Hogyan kezeljük a YouTube adatvédelmi beállításait VPNoverview.com

Amikor a YouTube-on nézi kedvenc videóit, valószínűleg soha nem fordul elő, hogy a YouTube téged néz vissza. A videószolgáltatás figyeli a megtekintett videókat, hogy célzottabb reklámot biztosítson. Információkat gyűjt és elemzik rólad, hogy jobban meghatározhassa, ki vagy, és mi az érdekei. A YouTube néhány beállításának megváltoztatása hozzájárulhat az adatvédelem biztosításához anélkül, hogy a szolgáltatás bármely szolgáltatásáért költségeket fizetne.


Hogyan keres a Google milliárdot a YouTube-ról?

Gondolhat a YouTube-ra, mint a vicces macskás videók és filmelőzetesek felkeresési pontjára. A videó azonban a marketing egyik legkeresettebb része. A kutatások azt mutatják, hogy a felhasználók inkább több időt töltenek egy videó megtekintésére, mint egy hirdetés elolvasására. Ennek eredményeként a hirdetők milliárd dollárt költöttek, hogy az egyik videójukat megfigyeljék. Az egyik legfontosabb vállalat, amely ebből profitál, a YouTube.

A YouTube-nak havonta több mint 149 millió nézője van. Ezek a nézők naponta átlagosan 1 milliárd óra videót fogyasztanak. Mivel sokan használják ezt a szolgáltatást, nem csoda, hogy a YouTube becsült 8 milliárd dollárt hozott be 2015-ben. De honnan származik ez a pénz?

Hogyan befolyásolja a reklám?

Amikor olyan hirdetésekre gondol, amelyek hatással vannak az önre, akkor valószínűleg egy olyan hirdetésre gondol, amely egy termék megvásárlását vagy új TV-műsor nézését okozza. És bár a hirdetések hatékonyan értékesítik termékeiket, sok más módon is befolyásolják Önt.

A célzott hirdetések révén a Google képes milliárd dollárt keresni a YouTube-ról. Ezeket a hirdetéseket nem csak minden YouTube-felhasználónak küldik el, hanem óvatosan egy bizonyos profilú felhasználókat célozzák meg. Minden, a webhelyen megtekintett videó, minden videókeresés segít a YouTube-nak az érdeklődési körének célzottabb profiljának létrehozásában. Még a YouTube összegyűjti az adatokat arról is, hogy mennyi ideig néz egy videót, mikor kattint a következő videóra, és milyen hirdetésekkel kölcsönhatásba lép.

Az idő múlásával profilod befolyásolja a látott hirdetéseket, a megnézni javasolt videókat és a YouTube tapasztalatait. A titkosnak tartott magáninformációkat a cég gyűjti össze, hogy finomítsa profilját. Befolyásolja az Ön személyes adatait, még akkor is, ha nem veszi észre.

Vedd át a YouTube adatvédelmi beállításait

Noha nem blokkolhatja az összes hirdetést a YouTube-ról, még hirdetésblokkolókkal sem, korlátozhatja a profilján gyűjtött információkat. A YouTube-fiók adatvédelmi beállításainak módosításával korlátozhatod az információkhoz való hozzáférést.

Az adatvédelmi irányelvek megkeresése

A YouTube adatvédelmi beállításaiA webhelyen keresse meg a YouTube kezdőképernyőjét. A jobb szél felső részén látja a profilikonját. Kattintson rá a beállítások megjelenítéséhez.

A YouTube alkalmazásban hasonló beállítások képernyőt találhat. A kezdőképernyőn érintse meg a profilját a jobb felső sarokban.

Kattintson a „Beállítások” elemre az alkalmazáson vagy a weboldalon.

Itt található a ‘Adatvédelem’ fül. Kattintson erre az adatvédelmi beállítások megjelenítéséhez. A képernyők nagyon különböznek attól függően, hogy Ön az alkalmazáson vagy a webhelyen van-e. Az alábbiakban leírjuk, hogy mit lehet beállítani az alkalmazás beállításain és a webhelyen.

Állítsa be adatvédelmi beállításait a YouTube alkalmazásban

Két fő rész található itt, amellyel meg lehet keresni – a keresési előzmények és a figyelési előzmények.

Minden alkalommal, amikor egy videót nézel, akár csak egy pillanatra is, hozzáadódik a megtekintési előzményekhez. Ez azon adatok része, amelyeket a YouTube a profiljának létrehozására felhasznál. Kattintson a „Megtekintési előzmények szüneteltetése” melletti csúszkára, hogy megakadályozzon a YouTube-on ezen információk gyűjtését.

A Google által az Ön órájának előzményeiről tárolt információk teljes körű törléséhez kattintson a képernyő tetején a „Nézetelőzmények törlése” elemre. Ezzel törli az előzményekben tárolt összes videót.

A keresési előzmények azok a nyilvántartások, amelyeket a YouTube vezet a maga a YouTube-on végzett keresések során. Ez különbözik a Google keresőmotorjában vagy a Chrome címsorában végzett összes kereséstől. Ha nem szeretné, hogy a YouTube rögzítse a keresési előzményeket, kattintson a „Keresési előzmények szüneteltetése” melletti csúszkára. A keresési előzményeket a YouTube-ról is törölheti, ha a képernyő felső részén található „Keresési előzmények törlése” linkre kattint.

Ha inkább a kényelmét szeretné, ha a YouTube megjeleníti a keresési és megtekintési előzményeket, de szeretne kizárni egy adott videót, akkor inkognitómód a válasz.

A „Fiók” képernyőn kattintson a „Kapcsolja be az inkognitót” elemre. Az „inkognitómód” módban keresett és megtekintett videók nem kerülnek hozzáadásra a keresési vagy megtekintési előzményekhez. Az inkognitómód jelenleg csak a YouTube alkalmazásban érhető el.

Állítsa be adatvédelmi beállításait a YouTube webhelyén

Itt más lehetőségeket mutat be, mint az alkalmazásban. Lehetősége van arra, hogy kedvelt videóit privátként tartsa fenn. Ennek kiválasztása megakadályozza, hogy mások, akik meglátogassák a profilját, láthassák azokat a videókat, amelyeken „Tetszik” -re kattintott. Ugyanígy teheti privátként a mentett lejátszási listákat, vagy más videocsatornákra való előfizetéseket.

Annak ellenőrzéséhez, hogy a YouTube miként jelenít meg hirdetéseket az Ön profilja alapján, olvassa tovább az oldalt a „Hirdetések az érdeklődésem alapján” szakaszban. Megtalál egy linket a „Google hirdetési beállítások” linkre, amely eljuttatja a Google összes hirdetési beállításához, nem csak a YouTube-hoz.

Ha megakadályozni szeretné, hogy a Google az Ön profilja alapján célzott hirdetéseket nyújtson Önnek, kattintson a „Hirdetés testreszabása BE” melletti csúszkara. Ennek a funkciónak a kikapcsolásával nem akadályozhatja meg a YouTube-on és más Google-termékekben megjelenő hirdetések megjelenését, csupán megállítja őket, hogy a profilod alapján célzott hirdetéseket jelenítsenek meg..

Egyszerű lépés a magánélet védelme érdekében

A YouTube hatalmas mennyiségű személyes információt gyűjt rólad, hogy célzott hirdetéseket hozzon létre. Az adatvédelmi beállítások módosítása csökkenti a YouTube és a Google Önnel kapcsolatos információk mennyiségét. A tény azonban továbbra is az, hogy ezek a vállalatok még mindig többet tudnak rólad, mint talán azt akarják.

Az egy egyszerű lépés, amelyet a magánélet drasztikus javításához hozhat, a VPN-szolgáltatás használata. A VPN anonimként tartja az Ön adatait, amikor közvetítőként jár el közted és az online látogatott webhelyek között. A számítógépről származó információkat titkosítja és elküldi a VPN szervernek. Ott továbbítják a webhelyre, és a hely visszaadja a kért adatokat a VPN szervernek. A szerver továbbítja az információkat Önnek, titkosítva az adatokat a számítógépére és a számítógépre.

Mivel a meglátogatott webhelyek csak VPN szerverrel foglalkoznak, nem pedig közvetlenül veled, anonim marad. Az Ön személyes adatait őrzik, amíg teljes hozzáféréssel rendelkezik a megbecsült webhelyekhez és szolgáltatásokhoz. A VPN egyéb előnyöket is nyújt, például elkerüli a videó streaming vagy tűzfalak földrajzi korlátozásait munkahelyi környezetében. Ha többet szeretne tudni arról, hogy a VPN milyen előnyökkel járhat, nézze meg az Ön igényeinek leginkább megfelelő VPN kiválasztásáról szóló üzenetünket.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me