Hogyan kereshetünk névtelenül az interneten VPNOverview

Számos online tevékenysége nem olyan privát, mint gondolnád. Manapság számtalan párt próbál követni online viselkedésünket, amennyire csak lehetséges. Internetszolgáltatóink, a hálózatunk adminisztrátorai, böngészőnk, keresőmotorok, az általunk telepített alkalmazások, a közösségi média platformjai, a kormányok, a hackerek és még a meglátogatott webhelyek is – bizonyos mértékben – tudják, hogy mit csinálunk online. Ha nem akarja, hogy a partnere megtudja a megrendelt különleges születésnapi ajándékot, akkor elegendő az inkognito modus használata. Ha azonban nem akarja, hogy valaki tudja, mit csinál online, akkor az egyszerű inkognitómód nem fog működni.


Szeretne névtelenül szörfözni, közvetíteni vagy letölteni? Van néhány módszer az online adatvédelem védelmére. Ebben a cikkben néhány módszert és tippet mutatunk be, amelyek segítségével online névtelen maradhat. Mindent elmondunk a VPN-ek, proxy-kiszolgálók és a Tor hatékonyságáról, amelyek mindegyike eszköz, amely segít a radar alatt maradni.

1. tipp: Biztonságos és névtelen böngészés VPN-sel

VPN pajzsA VPN (virtuális magánhálózat) használata megfelelő módszer az internet névtelen böngészésére. Ha csatlakozik egy VPN szerverhez, akkor a kapcsolat biztonságos. A szoftver biztosítja, hogy az összes online forgalom speciális protokollokkal legyen titkosítva, így mások már nem olvashatják ezeket az adatokat.

Ezenkívül az IP-címe rejtett marad, mert automatikusan elviszi a használt VPN szerver IP-jét. Az IP-cím az internet-kapcsolat azonosítószáma, amely felfedi a tartózkodási helyét és végül az Ön személyazonosságát. A VPN elrejti ezt az IP-címet a sajátja mögött. Ilyen módon a meglátogatott webhelyek nem fogják látni a valódi IP-címüket, és nem tudnak azonosítani.

Sok VPN-szolgáltató nem naplózza az Ön tevékenységét, miközben szolgáltatásaikat használja. Ez a termék, amit ígérnek neked: névtelen böngészés. Ezek a szolgáltatók garantált névtelenséget kínálnak a felhasználók számára biztonságos VPN kapcsolataikkal.

Titkosított VPN alagút, amely megvédi a különböző csoportoktól

A maszkolt IP és a biztonságos kapcsolat kombinációja biztosítja a VPN-felhasználók számára, hogy online viselkedésüket senki sem tudja nyomon követni. Ugyanakkor nem minden VPN-szolgáltató áll ilyen szigorúan az ígéret teljesítésében. Ha anonimizálni szeretné internetkapcsolatát, fontos egy megbízható és jó VPN-szolgáltatót keresni, amelynek nulla naplózási irányelve van. A nulla naplózási politika biztosítja, hogy a VPN-szolgáltató nem regisztrálja az online tevékenységeit. Ilyen módon még a kormány sem kaphat szolgáltatót az információ átadására, mert egyszerűen nincs mit adni. Leggyakrabban okos prémium VPN-t keresni, mivel a személyes adatai nem mindig biztonságban egy ingyenes VPN-szolgáltató kezében..

ExpressVPN: Megbízható óriás

A megbízható VPN-szolgáltatók egyik példája az ExpressVPN. Az ExpressVPN nagy mennyiségű szerverrel rendelkezik a világ minden tájáról, és erős biztonsági lehetőségeket kínál. Ha feliratkozik szolgáltatásaikra, hozzáférést biztosít olyan szoftverhez, amely védi az összes eszközt, és Windows, Mac, Android és iOS esetén működik. Egyidejűleg akár öt eszközzel csatlakozhat az internethez egyetlen előfizetésen keresztül. Az ExpressVPN kiválóan alkalmas azok számára, akik teljes névtelenséggel szeretnének szörfözni, közvetíteni és letölteni a képeket.

Az ExpressVPN nagyon felhasználóbarát. Miután feliratkozott magának, néhány kattintással telepítheti az alkalmazást, és csatlakozhat egy biztonságos VPN-kiszolgálóhoz. Az alkalmazás az eszköz hátterén fog futni, miközben a szokásos módon csak biztonságosan és névtelenül böngészhet és streamálhat. Ha többet szeretne tudni erről a szolgáltatóról, kérjük, olvassa el az ExpressVPN teljes áttekintését.

CyberGhost: Felhasználóbarát VPN

A második jól teljesítő VPN a CyberGhost. A CyberGhost felhasználóbarát VPN-szolgáltató, amely segít névtelenül böngészni. Nagyszámú szerverük van a világ minden tájáról, ami rendkívül egyszerűvé teszi az Ön igényeinek megfelelő kiszolgáló megtalálását. Szervereik gondoskodnak arról, hogy bármilyen korlátozás nélkül böngészhet az interneten. Akár a Netflixet is használhatja, és szabadon letöltheti a torrenteket a CyberGhost segítségével. A CyberGhost alkalmazást nagyon könnyű használni, és ha nehezen tudja kitalálni, a CyberGhost nagyszerű ügyfélszolgálati csapattal is rendelkezik, amely segít.

Ha van egy HTTPS alternatíva a meglátogatni kívánt HTTP webhely számára, a CyberGhost ellenőrzi, hogy automatikusan átirányítja-e a webhely biztonságos verziójára. Ilyen módon név nélkül és biztonságosan böngészhet. Olvassa el a CyberGhost részletes áttekintését, hogy többet megtudjon erről a VPN-ről.

2. tipp: Használja a jobb böngészőt

Bölcs dolog visszatérni az alapokhoz, és megbizonyosodni arról, hogy ezek segítenek-e megvédeni névtelenségét. De melyik böngészőt használja a legjobban ebben az esetben? A különféle népszerű böngészők nagyon különböző módon kezelik a felhasználói adatvédelmet. Különböző biztonsági szintjeik is vannak. Ebben a szakaszban számos ismert böngészőbeállításról beszélünk.

Tartsa távol a Microsoft Internet Explorer és az Edge lehetőségeitől

Microsoft Edge logóAz online biztonság és adatvédelem mérlegelésekor azt javasoljuk, hogy ne használja a Microsoft böngészőit (Internet Explorer és Edge). Az Internet Explorer már nem kap frissítéseket, ami ezt a böngészőt nagyon sebezhetővé teszi, és különféle kockázatoknak teszi ki a felhasználóit, beleértve a számítógépes bűnözés számos formáját. A Microsoft Edge az Internet Explorer hivatalos utódja, és biztonsági frissítéseket kap. Ennek ellenére ezen böngészők adatvédelmi szintje nem túl jó. Nincs nyomkövetési védelem, amit más böngészők is végeznek. Ez és a Microsoft egyéb hiányosságai az adatvédelem szempontjából arra vezetnek bennünket, hogy javasoljuk, hogy tartózkodjon távol az Internet Explorertől és az Edge-től, ha a magánélet védelmére kíván összpontosítani..

Google Chrome: ne keresse a Google-t adatvédelmi okokból

Google Chrome logóA Chrome böngésző számos felbukkanó blokkolót és más adatvédelmi orientált böngésző-bővítést támogat. Ennek ellenére a Chrome a Google tulajdonát képezi, ami rossz hír az Ön személyes adatainak védelme szempontjából. A Google profitál azáltal, hogy annyi adatot tartalmaz a felhasználóiról. Ezeket az adatokat személyre szabott hirdetések megjelenítésére és a Google keresőmotorjának fejlesztésére használják. Sok ember kritizálja a Google-t azáltal, hogy foglalkozik az emberek magánéletével. Például azt kérdezték, hogy a Chrome-felhasználók miért vannak automatikusan bejelentkezve Google vagy Gmail-fiókjukkal. Ily módon a Google nyomon tudja követni az összes böngészési tevékenységet, és személyhez kapcsolhatja. Ezt az információt azután szinkronizálja az összes eszköz. Android-okostelefonot használ olyan alkalmazásokkal, mint a Google Maps? Akkor a Google azonnal többet tud rólad. Ha értékeli a magánéletét, a Chrome nem a legjobb választás egy böngésző számára.

Az Apple Safari jól végzi a munkáját

Apple Safari logóAz utóbbi időben az Apple böngészője, a Safari jól teljesít a magánélet szempontjából. A böngésző olyan új funkciók bevezetését látta el, amelyek megakadályozzák a digitális ujjlenyomat-felvételt, és ez sokkal nehezebbé teszi a többi fél számára az online követést. Intelligens nyomkövetés-megelőzéssel is rendelkezik. Ez automatikusan törli az elsődleges követő sütiket, amelyeket a webhelyek hét nap elteltével helyeznek el a Safari böngészőbe. E rendszer miatt a webhelyek sokkal rövidebb ideig képesek nyomon követni a látogatókat. Emellett a Safari néhány hasznos kiterjesztést kínál, amelyek javítják az online adatvédelmet. Később visszatérünk erre.

Mozilla Firefox: a magánélet legjobb és legismertebb böngészője

Firefox logóHa kérdezik tőlünk, a Mozilla Firefox a legjobb „normál” böngésző azok számára, akik értékelik a magánéletüket. A dolgok elindításához a Firefox számos biztonsági funkcióval rendelkezik, például védelem az adathalász és rosszindulatú programok ellen. Emellett a Firefox felhasználói automatikusan figyelmeztetést kapnak, amikor egy webhely megkísérel telepíteni kiegészítőket. A magánélet vonatkozásában a Firefox egy nagyon biztonságos választás, azért is, mert hasznos kiterjesztéseket kínál, amelyek megóvják a felhasználókat a mindenféle nyomon követéstől és az adatvédelmi sérelmektől. Ezek a kiegészítők többnyire kifejezetten a Firefox számára készültek.

A legtöbb böngészővel ellentétben a Firefox nyílt forráskódú. Ez azt jelenti, hogy mindenki megnézheti a Firefox szoftverét alkotó kódot. Ennek az átlátható működési módnak köszönhetően a Mozilla nem tudott csak építeni a nyomkövető funkciókat, még akkor is, ha azt szeretné. Valaki észreveszi és megmutatja róla, ami szörnyű lenne a Mozilla hírnevére.

Következő szintű névtelen böngészés: a Tor böngésző

Tor the Hagyma router logójaHa valóban anonim módon szeretne böngészni, érdekes lehet a Tor böngésző. A Tor (Onion Router) egy online hálózat titkosított és névtelen kommunikációhoz. A Tor ugyanúgy működik, mint más böngészők, például a Firefox, a Safari és a Chrome. A többi böngészőtől eltérően azonban a Tor lehetővé teszi a teljes névtelen böngészést. A Tor hálózat világszerte több ezer szerverből áll. Az összes adatforgalmat, amely áthalad rajta, apróra darabolja, majd később titkosítja és továbbítja több kiszolgálón keresztül, mielőtt a rendeltetési helyre kerül. Ez a folyamat időt vesz igénybe, ezért a Tor böngésző viszonylag lassú lehet. Bármennyire is lassú, gondoskodik arról, hogy senki sem látja meg, mit csinál online.

Lány letölt egy internetes fájlt a Tor Nodes-en keresztül

A Tor használatának egyik fontos melléklete, hogy csak az online tevékenysége egy részét titkosítja. Csak a böngészőn áthaladó internetes forgalom van védett. Az olyan szolgáltatások, mint a Skype és a WhatsApp, böngésző használata nélkül férnek hozzá az internethez. A Tor itt nem nyújt védelmet.

Egy másik említésre méltó dolog, hogy a Tor hozzáférést biztosít a felhasználóknak a sötét webhez. A sötét webes böngészést nagyon óvatosan kell végezni. Az internet ezt a „sötét részét” nem szabályozzák, ami azt jelenti, hogy sok kockázattal jár az Ön biztonsága szempontjából. Például nagyon könnyű ott bejutni a rosszindulatú programokba. Ezért többségünk számára a VPN és a Firefox böngésző együttes használata könnyebb, jobb és biztonságosabb alternatíva.

3. tipp: Névtelen böngészés proxy segítségével

Proxykiszolgáló használata némi anonimitást biztosít az interneten is. Proxy használatakor információkérést küld az adott proxyszervernek, amely aztán továbbítja a megfelelő webhelyre. A webhely csak a proxy szerver IP-címét fogja látni, és nem a sajátját. A proxy nem rendelkezik ugyanolyan szintű titkosítással, mint a VPN. Annak ellenére, hogy a meglátogatott webhelyek nem fogják közvetlenül látni, hogy kik vagytok, az IP-címed és az online forgalom még mindig sokkal könnyebben kibontható, mint a VPN használata esetén. Más pártok továbbra is láthatják, mit csinál. Az egyetlen dolog, amely megakadályozza őket abban, hogy megismerjék személyazonosságát, a proxy IP-je. Mindez azért van, mert a proxyk nem védik a kapcsolatot.

Az a személy, aki proxy szerveren keresztül csatlakozik az internethez

A proxyszervereket általában a VPN könnyebb, ingyenes alternatíváinak tekintik. Lehet, hogy megfelelnek az Ön igényeinek, de ne feledje, hogy nem rendelkeznek ugyanolyan biztonsági előírásokkal, mint a VPN-eknek.

4. tipp: Használjon névtelen keresőmotort

DuckDuckGoLehetőség van egy névtelen keresőmotor használatára is. A DuckDuckGo valószínűleg a legismertebb névtelen keresőmotor. Az olyan névtelen keresőmotorok, mint a DuckDuckGo, alternatívaként szolgálnak a Google, a Bing, a Yahoo és más olyan keresőmotorok számára, amelyek szeretik az Ön adatait gyűjteni és felhasználni. A DuckDuckGo használatakor a keresési kifejezések és a kattintott linkek nem kerülnek nyomon követésre. Sőt, a meglátogatott webhelyek nem fogják látni, mely keresési kifejezéseket használták. Mégis tudják, hogy meglátogatta az ő oldalát. Ez a regisztráció az Ön IP-címén keresztül történik. A DuckDuckGo segítségével több névtelenséget kereshet az interneten, mint a szokásos keresőmotorok, de nem nyújt teljes névtelenséget vagy adatvédelmet..

A DuckDuckGo költségvetése és munkatársai nem rendelkeznek azonos nagyvállalatokkal, mint például a Google. Ez azt jelenti, hogy a bemutatott keresési eredmény nem lesz olyan optimalizált. Néhányan azonban azt mondják, hogy ez valójában jó dolog azok számára, akik a magánéletre koncentrálnak. Végül is a DuckDuckGo megmutatja mindenkinek, aki ugyanazokat a kulcsszavakat írja be ugyanazon a keresési eredményen. A Google éppen ellenkezőleg, az eredményeit a felhasználói profilhoz igazítja. A DuckDuckGo pontatlansága tehát azt mutatja, hogy valójában ragaszkodnak a névtelenség ígéretéhez. Azt tanácsoljuk, hogy próbálja ki a DuckDuckGo-t, hogy kiderüljön-e.

A második névtelen keresőmotor a Startpage. Ez egy adatvédelmi szempontból barátságos keresőrendszer, amely a Google-ból készíti keresési eredményeit, de nem használja a követést. Azt is javasoljuk, hogy próbálja ki ezt.

5. tipp: Minimalizálja a követést a megfelelő böngészőbővítményekkel

Sok böngészőbővítmény létezik, amelyek elősegítik az online adatvédelmet és biztonságot. Ezeket a kiterjesztéseket gyakran könnyű telepíteni és használni. Az adblokkolót, a jelszókezelőt és a VPN-böngésző-kiterjesztéstől eltekintve kipróbálhat bizonyos kiegészítőket és bővítményeket is, amelyek minimalizálják a nyomon követést.

Adatvédelmi jelvény és szellem

A Privacy Badger és a Ghostery olyan böngészőbővítmények, amelyek észlelik és blokkolják a harmadik fél nyomkövető sütiket, amelyeket a böngészés közben a számítógépére helyeztek. Ezeknek a cookie-knak a blokkolása megakadályozza, hogy harmadik felek online kövessék Önt. Telepítette-e a Privacy Badger vagy a Ghostery alkalmazást, és ellátogatott egy weboldalra, amely megkísérel telepíteni harmadik féltől származó nyomkövető sütiket? Akkor ezek a kiterjesztések lépnek életbe. Jó neked, rossz az online kereskedők számára, és nagyon jó az Ön személyes adatainak védelme érdekében.

6. tipp: Vigyázzon a Facebookra és a Googlera

A Facebookról ismert, hogy megosztja felhasználóik személyes adatait a hirdetőkkel. Ez az oka annak, hogy a nők hajlamosak női higiéniai hirdetéseket megjeleníteni a Facebook hírcsatornájukban, míg a férfiak nem. A Facebook azonban sokkal tovább veszi ezt a gyakorlatot: nyomon követik azt is, amit csinálsz, amikor nem az ő oldalán vagy. Ha online autóbiztosítást keresett, akkor nagyon valószínű, hogy releváns hirdetést fog látni a Facebook hírcsatornájában. A Facebook lehetővé teszi, hogy ezt kissé megváltoztassa fiókja adatvédelmi beállításain. Miután megváltoztatta ezeket a beállításokat, lehet, hogy már nem jelenítik meg a kiválasztott hozzáadásokat, de mégis látni fogja a hozzáadásokat. Sőt, továbbra is információkat gyűjt rólad. Saját szolgáltatásukon keresztül nem lehet kikapcsolni a nyomon követést, csak kissé meg lehet változtatni, ami a hírcsatornádban felmerül..

A Google azt is lehetővé teszi, hogy kikapcsolja a személyre szabást. Ez ismét nem jelenti azt, hogy az összes hozzáadódás eltűnik, és a Google sem hagyja abba az adatforgalom nyomon követését. Általános szabály, hogy mondhatjuk, hogy ezek a nagy cégek, amelyek bevételre épülnek, nem állítanak meg minket, hacsak például VPN-kapcsolaton keresztül nem tesszük lehetetlenné..

Végső gondolatok

Különböző lépéseket tehet az online biztonság és magánélet jobb védelme érdekében. Szeretne névtelenül böngészni az internetet? Akkor ezek a tippek, amelyeket szeretnénk adni neked:

 • Használja a Mozilla Firefox vagy a Tor böngészőt
 • Használjon VPN-t
 • Használjon névtelen keresőmotort
 • Minimalizálja a követést a megfelelő böngészőbővítményekkel

Ha ezeket a tippeket egyesíti, az online adatvédelmet már sokkal jobban megvédik. Teljes névtelenül böngészhet az interneten. A proxy használata szintén opció, de ez elégtelen, ha már használ VPN-t (ami jobb alternatíva).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map