Hogyan hívhatunk névtelenül és szövegesen VPNoverview.com

Az okostelefonok végtelen alkalmazásának köszönhetően könnyű elfelejteni, hogy továbbra is használhatjuk telefonjainkat szövegek küldésére és telefonhívások kezdeményezésére. Mivel a magánélettel és az online biztonsággal kapcsolatos aggodalmak egyre sürgetőbbé válnak az elmúlt években, akkor úgy gondolja, hogy nincs mód szöveges üzenet küldésére vagy névtelen hívásra. Szerencsére van.


A legtöbb ember a valódi nevét használja az okostelefon beállításakor, és összekapcsolja a készüléket a személyes e-mail címével. Mint ilyen, a legtöbb telefonszám egy aktív e-mail címhez kapcsolódik, és általában a tulajdonosához vezethető. Néhány egyszerű trükkövel vagy harmadik féltől származó alkalmazás segítségével azonban anonim módon lehet felhívni és szöveget küldeni anonim módon.

Fel akar hívni valakit, de nem akarja, hogy ennek a személynek meg legyen a személyes telefonszáma? Vagy privát küldőként szeretne szöveget küldeni? Lehet, hogy inkább biztonságos és rejtjeleztetett módon szeretne kommunikálni valakivel, így senki másnak, csak ketten másnak nincs hozzáférése a kommunikációhoz. Ezek a lehetőségek az összes okostelefon-felhasználó számára elérhetők. Így teheti meg.

Névtelen hívás

Smartphone-val fül képe

Sok oka van annak, hogy miért nem akarja, hogy bizonyos emberek vagy szervezetek megkapják a személyes telefonszámát. Kerülheti például a telemarketereket, a csalásokat, a robokókat vagy akár a követőket is. Minden okostelefon alapértelmezett beállítása azonban, hogy valaki felhívásakor megjelenítse a telefonszámát.

Anonim módon történő híváshoz el kell rejtenie a hívó fél azonosítóját a telefonos alkalmazás beállításainál. Amikor ezt megteszi, a hívott személy nem fogja látni a tényleges telefonszámát, hanem csak azt, hogy „privát szám” hívja őket. A különböző mobil operációs rendszereknek különböző konfigurációik vannak a hívó fél azonosítójának elrejtésére, de áttekintjük az Android vagy iOS rendszeren futó eszközök alapvető beállításait..

A hívó fél azonosítójának elrejtése az Android-ban

Az Android számos verziója létezik a piacon. Az új verziók megjelenésekor a beállítások menüjét gyakran módosítják az idő múlásával. Ha telefonja nincs teljesen frissítve, vagy más fejlesztői felületet használ (például a Samsung vagy a Motorola egyedi tervei), akkor valószínű, hogy a Beállítások menü kissé eltér az itt látható képernyőképektől. Ebben az esetben egyszerűen megkeresi a megfelelő kulcsszavakat, és végül megtalálhatja azt, amit keres. Az oktatóprogram képernyőképei egy Android 9-en futó OnePlus modellről készültek.

Rejti a hívó fél azonosítóját Android-eszközön? Kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg a telefon alkalmazást a készüléken. Ez az alkalmazás mások felhívására. Az alkalmazást általában a kezdőképernyőre helyezik, a bal alsó sarokban, és úgy néz ki, mint egy (zöld) négyzet, benne egy telefonnal.
 2. Érintse meg a három pontot a jobb felső sarokban és válassza a „Beállítások” lehetőséget.
 3. Nyissa meg a „Hívásbeállítások”.
 4. Válassza ki a SIM-kártyát éppen használ. Ha okostelefonjában csak egy SIM-kártya van, kihagyhatja ezt a lépést.
 5. Lépjen a „további beállítások” oldalra.
 6. Érintse meg a „Hívófél-azonosító” elemet..
 7. Válassza a „Szám elrejtése” lehetőséget..

Az Android hívófél-azonosító beállításai képernyőképeket
Mostantól a telefonszáma már nem lesz látható senki számára, akit hív. Ez nagyszerű az adatvédelem szempontjából, de negatív oldalával is járhat. Ne lepődj meg, ha kevesebb ember hirtelen válaszol a telefonjára, amikor csenget.

Hívófél-azonosító elrejtése iOS-ben (iPhone)

Csakúgy, mint az Android, az iOS-ben is nagyon egyszerű elrejteni a hívó fél azonosítóját. Így teheti meg:

 1. Nyissa meg a beállítások az iPhone-on.
 2. Válassza a „Telefon”.
 3. Válassza a „Mutassa meg a hívófél-azonosítómat”.
 4. Váltsa a „Mutassa a hívóazonosítóomat” opciót kikapcsolt.

iPhone iOS hívófél-azonosító beállításai képernyőképeket

Egyetlen névtelen hívás kezdeményezése

Arra is lehetőség van, hogy személyesen hívj fel valakit, ha hozzáadsz egy kis kódot a hívott szám elé. Ennek a módszernek az az előnye, hogy nem kell átvinnie az összes beállítást, majd vissza kell változtatnia, amikor azt akarja, hogy a telefonszáma újra látható legyen. Ha ez csak egy magán telefonhívás, amelyet elvégz, akkor csak annyit kell tennie, hogy kitalálja, milyen kódot kell hozzáadnia az adott országához..

Kód
Dolgozik
* 67Egyesült Államok (kivéve AT&T), Kanada (vezetékes), Új-Zéland (Vodafone telefonok)
# 31 #Egyesült Államok (AT&T telefonok), Ausztrália (mobil), Albánia, Argentína (mobil), Bulgária (mobil), Dánia, Kanada (mobil), Franciaország, Németország (néhány mobilszolgáltató), Görögország (mobil), India (csak a hálózat feloldása után), Izrael (mobil), Olaszország (mobil), Hollandia (KPN telefonok), Dél-Afrika (mobil), Spanyolország (mobil), Svédország, Svájc (mobil)
* 31 #Argentína (vezetékes), Németország, Svájc (vezetékes)
1831Ausztrália (vezetékes)
3651Franciaország (vezetékes)
* 31 *Görögország (vezetékes), Izland, Hollandia (a legtöbb szolgáltató), Románia, Dél-Afrika (Telkom telefonok)
133Hong Kong
* 43Izrael (vezetékes)
* 67 #Olaszország (vezetékes)
184Japán
0197Új-Zéland (telekommunikációs vagy Spark telefonok)
1167Rotációs telefonok Észak-Amerikában
* 9 #Nepál (csak NTC prepaid / postpaid telefonok)
* 32 #Pakisztán (PTCL telefonok)
* 23 vagy * 23 #Dél-Korea
067Spanyolország (vezetékes)
141Egyesült Királyság, Írország

Ha a telefon egy GSM-hálózaton keresztül működik (mint a legtöbb android), akkor mindig megteheti tárcsázza # 31 # a hívó fél azonosítójának blokkolására. Ugyanez vonatkozik akkor is, ha még mindig nem biztos benne, melyik kódot kell használni. # 31 # a legtöbb esetben működik.

Sms név nélkül

Anonim szövegek is küldhetők speciális weboldalakon keresztül. Ha ezt tervezi, kérjük, vegye figyelembe, hogy sok hamis webhely kínál hamis sms szolgáltatásokat. Megígérik, hogy elküldik a szöveges üzeneteket, ehelyett megpróbálnak rosszindulatú programokat telepíteni az eszközére. Közben a szöveget soha nem is küldik el. Ha valaha furcsa szöveget kap egy ismeretlen forrásból, ügyeljen arra, hogy ne kattintson az üzenetben található linkekre. Ez komolyan veszélyeztetheti a készüléket.

Az anonymoustext.com egy megbízható webhely, amely valójában elküldi az anonim szövegeket. A honlapjukon az eljárás nagyon egyszerű, és a webhely nagyon könnyen használható. Ha használni szeretné ezt a szolgáltatást, akkor ezt az alábbi lépések végrehajtásával teheti meg:

 1. Menj a anonymoustext.com webhely.
 2. Válassza ki, hogy a feladó hogyan jelenjen meg a címzett eszközén. A legnyilvánvalóbb döntés az, ha ezt „Névtelen”. Kiválaszthatja az Egyesült Királyság vagy az Egyesült Államok telefonszámának megjelenítését is.
 3. Írja be a telefonszámot a címzett. Ne felejtsük el megadni a helyes országkódot!
 4. Írja be az üzenetet szeretne küldeni.
 5. Válassza ki, hogy szeretné-e küldje el most vagy később.
 6. Kattintson a folytatás gombra
 7. Fizessen a szövegért. Ezt PayPal, Apple Pay, Google Pay vagy hitelkártyával is megteheti.

screenshot webhely névtelen sms

Az Anonymoustext.com megbízható szolgáltatást kínál, de nem pontosan olcsó. Egyetlen szöveg 1,25 dollárba kerül. Különleges lehetőségek vannak azonban arra az esetre, ha egynél több névtelen szöveget szeretne küldeni:

„A szöveg küldése 1,25 dollárba kerül üzenetként. Egy hosszú, több mint 160 karakter hosszú szöveg 0,25 dollárval magasabb extra üzenetként. Fizethet PayPal, Apple Pay, Google Pay vagy hitelkártyával. Ez egyszeri fizetés, és nincs előfizetés csatolva. A szöveges üzenet címzettjét nem terheljük meg. “

Titkosított VoIP és szöveges üzenetküldés

Lehet, hogy az ön aggodalma nem feltétlenül az, hogy névtelenül akar maradni annak a személynek a közelében, akivel kommunikál. Ha inkább rejtve tartózkodik minden olyan kívülállótól, akik kémkedhetnek a beszélgetésedben, számos harmadik féltől származó alkalmazás elérhető privát kommunikációhoz. Szerencsére ezek az alternatív alkalmazások többnyire ingyenesek és minden online felhasználó számára elérhetők.

Az okostelefonnal kapott alapértelmezett alkalmazások általában nem vannak megfelelően védettek a lehetséges megfigyelés ellen. Ezért két alternatívát fogunk javasolni, amelyek jelentősen csökkenthetik annak valószínűségét, hogy bárki hallgat a beszélgetésén. Mint ilyen, ezek nagyszerű eszközök a bejelentőknek, az újságíróknak, az autokratikus országokban élő embereknek vagy azoknak, akik egyszerűen csak magántulajdonban akarnak kommunikálni. Több privát üzenetküldő alkalmazás érhető el, de az itt javasolt kettő, a Signal és a Linphone folyamatosan rögzíti a biztonságos kommunikációt minden online felhasználó számára. A magánkommunikációs szoftverek ellenőrzésének jó forrása a privacytools.io.

Jel: titkosított hívás és sms

A jelet kifejezetten a biztonságos, titkosított kommunikációhoz fejlesztették ki. Az összes szöveget és telefonhívást végpontok közötti titkosítás biztosítja. Ezen kívül a Signal számos hasznos funkcióval büszkélkedhet, mint például az önromboló üzenetek időzítője. A jel teljesen ingyenes, és elérhető az Android, az iPhone és a Windows számára.

Linphone: titkosított VoIP

Ha biztonságos módon szeretne hívni valakit, a Linphone nagyon jó lehetőség. A szoftver teljesen nyílt forráskódú és ingyenesen elérhető. Elérhető Windows, MacOS, iOS, Linux és Android rendszerekhez. Az összes, a Linphone-n keresztül elküldött üzenet végpontok közötti titkosítással van biztonságban.

Végső gondolatok

Számos módon lehet szövegesen és biztonságosan és névtelenül hívni. Elrejtheti a hívó fél azonosítóját, külső webhelyet használhat üzeneteinek kiküldésére, vagy használhat egy harmadik féltől származó alkalmazást, amely minden küldött üzenethez titkosítást biztosít. Végül azt szeretnénk világossá tenni, hogy ezek a tippek és eszközök léteznek a biztonság és a névtelenség biztosítása érdekében. Ezek nem léteznek, így felhasználhatja mások visszaélésére vagy zaklatására. Számos ember bajba került, miután anonim telefonszámokkal zavarta mások telefonját. Az Ön személyes adatai fontosak, de nem szabad, hogy mások rovására kerüljenek.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me