Frissítette a Skype adatvédelmi beállításait? | VPNOverview

Nem olyan régen tűnt fel a videó telefonhívások kezdeményezése, hogy futurisztikus álom legyen a Star Trek vagy a Jetsons számára. Mégis, 2011-ben az Oxford English Dictionary elismerte a „Skype” -et olyan igeként, amely azt jelenti, hogy beszélgetni kell valakivel interneten keresztül, általában magában foglalja a webkamera általi megtekintést. Most már könnyű ezt a csodálatos technológiát magától értetődőnek venni. Azonban néhány percet vesz igénybe a Skype adatvédelmi beállításainak frissítése hozzájárulhat az adatok online védelméhez.


A Skype adatvédelmi aggályai

A Microsoft nemrégiben frissítette szolgáltatási megállapodását azzal a nyelvvel, amely magában foglalja az adatvédelmi szakértőket. A május 1-jén hatályba lépett frissítés vonatkozik a Skype-ra és az Xbox Live játékosokra. A Microsoft beszélt olyan nyelvet, amely tiltja a felhasználókat a nem megfelelő tartalom vagy anyag nyilvános megjelenítéséről vagy megosztásáról. A Microsoft emellett olyan szabályokat is felvette, amelyek a társaság számára jogot biztosítanak az Ön tartalmának felülvizsgálatára bármilyen panasz kivizsgálásakor.

skype logóA Skype-felhasználók számára ez egyértelműen azt jelzi, hogy a Microsoft tárolja a hívásait, és később megnézheti őket, ha úgy döntenek, hogy megvizsgálják, hogyan használják a szolgáltatást. Ez sok olyan felhasználót érinti, akik úgy érzik, hogy a hívásaik már nem privát jellegűek, és azokat a hívásokat felülvizsgálják és megvizsgálják, amelyeket inkább magának tartanak..

Míg van néhány más lehetőség az interneten keresztüli hívások kezdeményezésére, ezek a vállalatok gyakran az adatvédelmi aggályokat is felvetik. Az is aggódhat, hogy a Skype-on lévő információk mások számára nyilvánosan elérhetők. A Skype adatvédelmi beállításainak gyors áttekintése segíthet abban, hogy csak a megosztani kívánt információkat ossza meg.

A Skype adatvédelmi beállítások megkeresése

Sok különböző platformon elérhető a Skype. Ez megnehezítheti a szükséges eszközök megtalálását a pontos eszközön. A táblagépen vagy a telefonon található Skype adatvédelmi beállításainak megkeresése különbözik egymástól és attól, hogy hol vannak a beállítások az asztali számítógépen. Ezek attól is függnek, hogy Windows vagy Mac rendszert használ-e.

A beállításokat általában a menüsorban keresse meg. Innentől megjelenhet egy „Adatvédelem…” feliratú menüpont, vagy lehet, hogy rá kell kattintania a „Preferenciák” elemre, és ott ki kell választania az „Adatvédelem” fület. Egyes alkalmazásokban az adatvédelmi beállítások egyszerűen a beállításokban vannak, és semmilyen módon nem tartoznak az adatvédelmi címsor alá. Ha nehézségekbe ütközik, és egyszerűen nem találja meg a kívánt beállítást, akkor további információt a Skype súgójában talál.

A Skype adatvédelmi beállításainak megváltoztatása

Az alábbiakban információkat talál a megváltoztatható Skype adatvédelmi beállításairól. A különféle lehetőségek áttekintésével kiválaszthatja, hogy mikor szeretné növelni az adatvédelmét.

Változtasd meg, ki hívhat téged

A Skype lehetőséget kínál arra, hogy bárkinek engedélyezze a hívásokat, vagy csak a névjegyzékben szereplő személyek hívásainak engedélyezését. Alapértelmezés szerint ez az opció úgy van beállítva, hogy bárki felhívását engedélyezze. Annak korlátozásával, hogy ki hívhat téged, megakadályozhatja a nem kívánt vagy bosszantó hívókat abban, hogy megkíséreljenek elérni téged a Skype-on. Egyszerűen kattintson a csúszkára az opció kikapcsolásához és az adatvédelem biztosításához.

Azonnali üzenetküldés kezelése

Ugyanúgy, ahogy a Skype alapértelmezés szerint lehetővé teszi, hogy bárki felhívja a Skype-on keresztül, az alkalmazás lehetővé teszi, hogy bárki alapértelmezés szerint azonnali üzenetet küldjön. A „Értesítési beállítások” részben kikapcsolhatja az azonnali üzeneteket és az SMS-t, ha nem szeretné ezeket az üzeneteket Skype-ben kapni.

Ha inkább azonnali üzeneteket szeretne fogadni, de inkább a névjegyekre korlátozná ezt a képességet, itt megváltoztathatja. Jelölje be a „Csak névjegyek” melletti négyzetet, hogy megakadályozzák azokat, akiket még nem ismernek, azonnali üzeneteket küldhetnek Önnek.

Korlátozza a nyilvános listáját

Ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen veled a Skype-on, mások kereshetnek téged a keresősávon. Ezt megtehetik a felhasználóneved, az e-mail címed vagy a telefonszámod alapján. A Skype lehetővé teszi, hogy korlátozza azt az információt, amely nyilvánosan elérhető azok számára, akik a Skype-ben keresnek téged.

A beállítások megtekintéséhez és módosításához kattintson a „Kezelje, hogy az emberek miként találnak engem a Skype-on” elemre. Innentől kikapcsolhatja azt a lehetőséget, hogy javaslatokban megjelenjen a keresési eredmények között. Ez a legszemélyesebb beállítás.

Ha úgy tetszik, felveheti e-mail címét vagy mobilszámát, hogy az emberek az Ön szerint legjobban kereshessenek. Bármit is választja, az információ nyilvánosan elérhető lesz bárki számára, aki Skype-on keres.

Kezelje elérhetőségi adatait

A Skype lehetőséget kínál arra, hogy automatikusan megtalálja azokat a barátokat, akik már szerepelnek a névjegyzékben. Ily módon hozzáadhatják elérhetőségüket a Skype listájához. Ehhez a Skype beolvassa a címjegyzékét a barátai telefonszáma és e-mail címe alapján. A Skype ezután automatikusan megkeresi ezeket, és minden megtalálhatót hozzáad a Skype listájához. Ha névjegyei korlátozták nyilvános részvételüket, akkor lehet, hogy még akkor sem jelennek meg a Skype listáján, ha Skype-fiókkal rendelkeznek.

Másrészt, ha nem szívesen adja meg a címjegyzék tartalmát a Skype-nek, akkor ezt a lehetőséget ki is kapcsolhatja. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy barátai felkerüljenek a Skype listájába, manuálisan kell keresnie őket. Ez nyilvánvalóan több időt vesz igénybe. Sokan azonban inkább ezt az utat választják, ahelyett, hogy címjegyzéküket adnák a Skype-nek.

Microsoft célzott hirdetések

A Skype a legtöbb országban ingyenesen szolgáltatást nyújt a hívásokat és videohívásokat kezdeményező felhasználók számára. De mindannyian tudjuk, hogy az életben semmi sem valóban ingyenes. A Skype bevételszerzéséhez a Microsoft reklámokat értékesít a vállalkozások számára. Mivel minden felhasználójukban vannak profilok, nagy pontossággal célozhatják a hozzáadást. Ez a profil tartalmazhat olyan személyes adatokat, mint a kor és a nem.

Alapértelmezés szerint a Skype jelöli a négyzetet, amely lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy célzott hirdetéseket nyújtson Önnek. Ha nem szeretne célzott hirdetéseket kapni, akkor törölje a jelet a „Microsoft célzott hirdetések engedélyezése” melletti négyzetből.

Frissítse profilját

A Skype egy üres oldalakkal rendelkező profiloldalt kínál Önnek, amely tartalmazza a személyes adatait. Minél többet ad hozzá profiljához, annál valószínűbb, hogy a barátok vagy a család talál meg, amikor kapcsolatba akar lépni veled a Skype-on keresztül. Előfordulhat, hogy inkább magántulajdonban marad az interneten. A profil felépítéséhez szükséges információk nagy részét ki tudja venni.

Például, nem kell feltüntetnie a tényleges vezetéknevét a profiljába. A város és az állam szintén nem kötelező mező. Dönthet úgy is, hogy visszatartja a születési dátumát és a nemeit is. A Skype nem követeli meg, hogy telefonszámát közzétegye profilinformációjában.

Megint jól lehet, hogy ezeket belefoglalja a profiljába, és időnként hasznosnak találhatja. A döntés az, hogy ezt az információt közzéteszi-e. Csak annyi információt kell kitöltenie, amennyire Ön kényelmesebb.

Indítsa el a szimatolást az adatvédelmi beállítások körül, és megtudja, mennyi információ van a társaságok rólad. Ugyanez vonatkozik a WhatsApp, a Twitter, a Snapchat, a Facebook, a Instagram, a Google, valamint a Skype és az összes többi szolgáltatás és közösségi média platformra. Szerencsére úgy optimalizálhatja a beállításokat, hogy viszonylag privát maradjon az interneten.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me