Ellenőrizte a WhatsApp adatvédelmi beállításait? | VPNOverview

A WhatsApp a szöveges üzenetküldés szellemi utódja, amelyre annyi pénzt költöttünk a havi telefontervünkben. Noha a WhatsApp számos hasznos funkciót tartalmaz, a személyes információkat is könnyen elérhetővé teheti. Lehet, hogy nem tudja, hogy a Facebook a WhatsApp tulajdonosa. Az egyre növekvő aggodalommal tölti el, hogy a Facebook hogyan használja az Ön adatait, így jó ideje lehet ellenőrizni a WhatsApp adatvédelmi beállításait..


Adatvédelmi aggodalmak a WhatsAppról

A Facebook 2014-ben megvásárolta a WhatsApp-ot Jan Koum és Brian Acton társalapítóitól. Az Acton 2017-ben elhagyta a társaságot, és gyakran szigorúan kritizálta a Facebookot az adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatos megközelítésük miatt. Jan Koum 2018. április 30-án bejelentette, hogy ő is kilép a társaságból. Míg Koum bejelentése nem kritizálta a társaságot, a színfalak mögött álló emberek azt állítják, hogy ő is aggódik a Facebook által a WhatsApp személyes adatainak felhasználása miatt. Nagyon mondanivaló, hogy a WhatApp alkotói ugrották a hajót.

A WhatsApp alapértelmezés szerint rengeteg felhasználói információt gyűjt az alkalmazásban. A WhatsApp adatvédelmi beállításainak konfigurálása elősegítheti, hogy az alkalmazás által összegyűjtött adatokat csak arra az információra korlátozza, amelyet Ön kényelmesen nyújt. Jó azonban emlékezni arra, hogy nem használhatja a WhatApp szoftvert anélkül, hogy személyes információkat bocsát ki. Van néhány alternatíva a WhatsApp számára, amelyet érdemes megnézni, ha igazán névtelenül akar maradni.

Módosítsa a WhatsApp adatvédelmi beállításait

Ha módosítani szeretné a WhatsApp adatvédelmi beállításait, átnézheti az alábbi áttekintést. Megmagyarázza, hol található a szükséges beállítások. Sőt, láthatja, hogy mit változtathat meg a magánéletének növelése érdekében a WhatsAppon.

Keresse meg a WhatsApp adatvédelmi beállításait

A WhatsApp alkalmazásban érintse meg a menü gombot. Innentől kattintson a „Beállítások” elemre, és keresse meg a „Fiók” elemet. A „Fiók” alatt a „Adatvédelem” található. Itt található a keresett adatvédelmi beállítások. Alapértelmezés szerint a WhatsApp lehetővé teszi bármely felhasználó számára, hogy láthassa profilfotóját, a „róla” részt, mikor volt utoljára aktív az alkalmazásban, és hogy elolvasta-e a kapott üzenetet.

Az olvasott bevételek kezelése

WhatsApp üzenetAlapértelmezés szerint, amikor üzenetet kap a WhatsApp alkalmazásban, bármely felhasználó láthatja, amikor elolvassa az üzenetet. Az egyes üzeneteknél ezt a funkciót kikapcsolhatja. Néha jó ötlet lehet, ha nem értesíti automatikusan a feladót arról, hogy látta az üzenetét. Ez időt adhat arra, hogy átgondolja a választ, mielőtt üzenetet küldne. A csoportos üzenetek esetében azonban az olvasott nyugták mindig be vannak kapcsolva.

Az utoljára látott megértés

Az „Legutóbb látott” funkció megmutatja másoknak, mikor volt utoljára aktív a WhatsAppban. Hasznos lehet tudni, hogy az a személy, akit üzeneteket küldenek a közelmúltban, vagy nem volt aktív néhány nap alatt. Lehet, hogy nem akarja, hogy ez az információ mások számára is rendelkezésre álljon.

A WhatsApp néhány további lehetőséget is tartalmaz. Válassza a „Senki” lehetőséget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy utoljára látott információi senkinek nem állnak rendelkezésre. Tudnia kell, ha ezt a lehetőséget választja, akkor nem fogja látni mások utoljára látott információkat. Alternatív megoldásként dönthet úgy is, hogy ezt az információt csak a névjegyzékben szereplőkre korlátozza. Sokak számára ez ésszerű kompromisszum a hasznosság és a túlzott megosztás között.

WhatsApp online VPNOverview

Azt is szem előtt kell tartania, hogy nincs online rejtett lehetőség. Ez az információ nyilvános marad, függetlenül attól, hogy melyik lehetőséget választja. A WhatsApp azt is jelzi, amikor gépel. Ha inkább magántulajdonban tartja online tevékenységeit, a WhatsApp nem nyújtja ezt a biztonságot.

Az élő hely kezelése

A helybeállítások a beállítások eltérő szakaszában találhatók, mint az adatvédelmi beállítások. A WhatsApp lehetőséget ad arra, hogy megossza az Ön aktuális tartózkodási helyét másokkal egyéni vagy csoportos csevegésben. Ha megosztja a tartózkodási helyét, beállíthat egy időt a hely megosztásának folytatására, vagy a WhatsApp továbbra is megosztja, amíg nem mondja meg, hogy állítsa le. Ha korábban úgy döntött, hogy megosztja tartózkodási helyét lejárati idő megadása nélkül, akkor érdemes lehet abbahagynia a hely megosztását.

A Beállítások menüben lépjen az „Alkalmazások & Értesítések ”, és érintse meg az„ Alkalmazási engedélyek ”elemet. Keresse meg a Hely lehetőséget, és érintse meg azt. Innentől kikapcsolhatja az összes helymeghatározási engedélyt, és megállíthatja a tartózkodási hely megosztását. Ha csak abba szeretné hagyni a tartózkodási hely megosztását egy csevegővel, nyissa meg azt a csevegőt, és koppintson a „Megosztás leállítása” elemre..

Adatvédelem online kezelése

A Facebook a WhatsApp és az Instagram egyaránt rendelkezik. A platformok bármelyikével kapcsolatos információk a platformon keresztül juthatnak el a hirdetőkhöz, valamint elérhetik Önt a Google keresésekben és más internetes webhelyeken. Egy összekapcsolt online világban, még ha a WhatsApp adatvédelmi beállításait a kívánt módon állítja be is, nehéz lehet az adatvédelem online biztosítása..

Első lépés lehet az összes használt közösségi média alkalmazás adatvédelmi beállításainak áttekintése. Sokunknak írtunk útmutatókat, köztük: Facebook, Instagram, SnapChat és Google.

VPN kapcsolatEgy másik, biztonságosabb lehetőség a virtuális magánhálózat (VPN) megszerzése. Ez egy közvetítőt hoz létre közted és az online szolgáltatások között, amelyeket magánéletének védelme érdekében használ. A minőségi VPN-szolgáltatás nagyobb névtelenséget biztosít a sebesség vagy a kényelem feláldozása nélkül. Ezenkívül a VPN-szolgáltatás más előnyöket is nyújthat, mint például a Netflix amerikai verziójának streamingje a tengerentúli utazások során, vagy olyan tűzfalak megkerülése, amelyek megakadályozzák egyes munkahelyekhez való hozzáférést. Ha többet szeretne tudni a VPN-kről és arról, hogy miként javíthatják az online adatvédelmet, olvassa el a VPN-kel kapcsolatos fő cikkünket.

Bármelyik lehetőséget választja, az online biztonság minden nap fontosabbá válik. Tudja meg, hogy a szociális média nagyvállalatainak nem minden adata van biztonságban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me