Biztonságos webkamerahasználat: Ki figyel téged? | VPNOverview

Lehet, hogy a jezonok először vezettek be minket az ötlethez, hogy telefonos beszélgetéseket élő videó kíséretében tartsunk. Ugyanakkor évtizedekbe telne, amíg a valóság létrejön. A számítógépéhez csatlakoztatott webkamera képes élő videohívások közvetítésére, élő videók közvetítésére a Facebook-on, vagy önmagáról szóló videóinak közzétételére a YouTube-ra és más üzletekre. Ha értékeli a magánéletét, akkor némi aggodalmak merülhetnek fel a webkamera valódi biztonságának kérdéseivel kapcsolatban. Néhány egyszerű lépésben megvédheti magát a webkamera feltörésektől.


Webkamera Kémkedés – Valóság vagy Paranoia?

Úgy tűnik, hogy egy aggodalom, hogy valaki a webkamera segítségével kémked rád, kissé paranoiás, és talán túl messze veszi az adatvédelmi aggályokat. A 2016-os riasztási Instagram-felhasználók azonban a Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek a 2016. évi fotójában egy számítógép webkameráján foltoztak szalagon. Sőt, James Comey, az FBI igazgatója közzétette az embereknek, hogy ilyen intézkedések egyszerűen ésszerűek. Tehát a gondolat nem olyan őrült.

Sok esetben a hackerek nevetségesen könnyű megszerezni az irányítást a webkamera felett. Valójában sok hackerek pusztán szórakozásból teszik ezt. A kompromittáló helyzetben lévő emberek titkos felvételei szintén jövedelmezőek lehetnek a pornográf webhelyeken vagy a sötét interneten. Noha sokan inkább nem gondolkodnak az elképzelésen, a magánélettel foglalkozók egyszerű módszereket találnak a webkamera biztonságos használatára.

Ki férhet hozzá webkamerájához?

A webkamera elérése olyan egyszerű lehet, mint egy kis kód. Minden, a szélhámos ügynöknek hozzáférnie kell az eszközéhez, ez csak egy apró repedés az Ön biztonsága szempontjából. Miután beléptek, kibővíthetik a rést, hogy teljesebb hozzáférést kapjanak. A különféle típusú rosszindulatú programok esetén soha nem tudhatja meg, honnan származik egy vírus. A számítógépes bűnözés folyamatosan fejlődik, és lépést kell tartanunk. Íme néhány a leggyakoribb módszerről, amellyel a hackerek hozzáférhetnek webkamerádhoz.

Távoli PC technikus

Bárki, aki távolról hozzáférést kapott a számítógépéhez, később visszatérhet webkamerájához. Általános a távoli számítógép-javítás. A technikusok bejelentkeznek a számítógépére, és megoldják a szoftverrel kapcsolatos problémákat anélkül, hogy bármikor otthon kellene jönniük. Míg ezek a szolgáltatók megpróbálják alkalmazottaikat átvizsgálni, még a legjobb átvilágítási módszerek sem fognak minden rossz almát elkapni. A számítógépre hagyott egyszerű kódkód lehetővé teheti a technikus számára, hogy később ismét hozzáférjen a számítógépéhez.

Fertőzött e-mail

spamAz e-mailek könnyen tartalmazhatnak olyan mellékleteket, amelyekbe beépített fertőző kód van. A feladónak nem kell nagyon összetett kóddal rendelkeznie ahhoz, hogy minimális hozzáférést kapjon a számítógépéhez. Amint a lábuk az ajtóban van, még egy enyhén hozzáértő hackerek is hozzáférhetnek a webkamerához és a számítógép egyéb információihoz..

Rosszindulatú webhelyek

A hackerek gyakran triviaális összegeket fektetnek be egy olyan webtartomány megvásárlásába, amely nagyon közel áll a népszerű weboldal domain nevéhez. Csak a saját webhelyükön van kis hibás elírás. Fordítson két betűt, és hirtelen olyan webhelyen tartózkodik, amely éppen annyi kódot képes kiszolgálni, hogy hozzáférjen a számítógépéhez.

Az e-mailen vagy a közösségi médián keresztül elküldött linkek a gyanútlan felhasználókat arra is felvehetik, hogy rosszindulatú webhelyen jelenjenek meg. A hackereknek csak annyi szüksége van, hogy csak egyszer szálljanak meg a helyükön. Ez elegendő a kód megadásához, amely megnyitja a hátsó ajtót, hogy később hozzáférhessenek hozzájuk.

Milyen eszközök vannak veszélyben?

Bármely, kamerával felszerelt eszköz potenciálisan becsapódhat rosszindulatú felhasználás céljából. A fent említett trükkök szinte bármilyen eszközzel működnek. Bár néhányat nehezebb megtörni, a valóság az, hogy bármilyen eszközt megtámadhatnak. A hackerek fáradhatatlanul dolgoznak az eszközök eléréséhez új módszerek kifejlesztésén. Függetlenül attól, hogy asztali számítógépet, laptopot, táblagépet vagy okostelefont használ, valaki potenciálisan figyelhet téged a webkamera segítségével. Ha azonban megteszi a megfelelő lépéseket az eszközök védelme érdekében, megriaszthatja a legtöbb hackert.

Hogyan tudom megvédeni magam?

A webkamera jogosulatlan használatának megakadályozásának egyik módját már említették. Az objektív feletti egyszerű szalagdarab biztosan működni fog. A hátrány természetesen az, hogy nem is használhatja. Ha rendszeresen élvezi a Skype használatát, fényképeket vagy videókat fényképezőgéppel, vagy élő videókat közvetít a közösségi médiában, csalódást okozhat, ha teljesen el kell hagynia webkameráját..

A víruskereső programok naprakészen tartása mindig jó tanács, és segíthet védelmet nyújtani a számítógép biztonságát fenyegető ismert veszélyekkel szemben. Ezenkívül az eszköz operációs rendszerének a legfrissebb javításokkal történő frissítése segít megvédeni eszköze illetéktelen belépéstől.

Mindig gyanakvónak kell lennie a nem ismert felhasználók e-maileiben szereplő linkekről, mivel ez adathalászat lehet. Ne feledje, hogy ha az e-mail halaknak tűnik, akkor jobb, ha nyitva hagyja, mint a fertőzés kockázatát. Ha úgy gondolja, hogy egy vállalat e-mailt küldött Önnek, vegye fel közvetlenül a kapcsolatot velük a probléma megoldása érdekében, ahelyett, hogy kockáztatna egy potenciálisan káros e-mailt..

Hogyan lehet a VPN a legjobb őr a webkamera számára

Ahhoz, hogy a hackerek hozzáférjenek a számítógépéhez és a webkamerához, gyakran szükségük van egy kritikus információra – az Ön IP-címére. Az Ön IP-címe az egyedüli kód, amely azonosítja az eszköz helyét a kibertérben. Ahhoz, hogy bármely program információt küldjön számítógépére online, meg kell adnia ezt a címet.

VPN-kapcsolat-InternetA VPN védi webkameráját azáltal, hogy rejti az IP-címét. Minőségi VPN-szolgáltatás használata esetén az információ iránti kérelmét a VPN-kiszolgáló titkosítja. A VPN ezután továbbítja az információkérést, amelyet visszaküld a VPN-szerver IP-címére – nem közvetlenül Önnek. A VPN ezután titkosítja az információkat, és elküldi neked. Minden olyan rosszindulatú kódnak, amely megkísérli hozzáférni a webkamerához, csak a VPN-kiszolgáló IP-címe van. Ez az információ szinte haszontalan a hackerek számára, mivel a VPN gyakran más ügyfelek százaival fogja kezdeni szerverein keresztül egy adott időpontban. A hacker nem tudja pontosan meghatározni az eszközét, és így nem fér hozzá a webkamerahoz.

A VPN számos további előnyt jelent a magánélet védelme és a korlátozott földrajzi területeken korlátozott video streaming szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása terén. További információt arról, hogy miként védheti meg a VPN az Ön személyes adatait, olvassa el a VPN-ek be- és hátrányaira vonatkozó cikkünkben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map