Biztonságos online adatvédelem a Instagram-on VPNOverview

Az Instagram az egyik legnépszerűbb és legjobban használt alkalmazás, amely ma elérhető. Emberek milliói fényképeket készítenek, szűrőket adnak hozzá, és étkezésüket feltöltik az alkalmazás segítségével. A legtöbb felhasználó az alkalmazáson keresztül sok személyes információt tár fel magukról, képeket mutat be étkezéséről, családjáról, barátaitól, háziállatoktól és így tovább. Lehet, hogy nem gondolt egy másodszor az Instagram adatvédelmi beállításaira, de a lehetőségek gyors áttekintése biztonságosabbá teheti az adatvédelmet az Instagram használata közben.


Miért kell aggódnia az Instagram adatvédelmének?

instagram logó2010 júliusában az Instagram alapítói, Kevin Systrom és Mike Krieger elkészítették az első Instagram képeket. Kezdetben csak néhány család és barát számára elérhető, amikor az alkalmazás iOS-on élő volt, szinte azonnal elindult. 2012 áprilisáig, az Android és több mint tízmillió felhasználói alkalmazás kiadásával a Facebook 1 milliárd dollárért vásárolta meg a társaságot.

Néhány hónapon belül a Facebook a szolgáltatási feltételek megváltoztatásával felvetette az adatvédelmi aggályokat. A változások tartalmazzák a jogot arra, hogy a felhasználók fényképeit harmadik személyeknek történő értesítés nélkül értékesítsék. Az Instagram-felhasználók visszahúzódása miatt a Facebook visszavonta az ötletet. Az elmúlt évben a Facebook tűzbe került a Cambridge Analytica botrány kapcsán, amely rávilágított rá, hogy a Facebook megosztja a felhasználók adatait más vállalatokkal..

Maga az Instagram a közelmúltban aggodalmát keltette a felhasználók körében azokkal a változásokkal, amelyek nyilvánosságra kerülnek, amikor az alkalmazást használja, és hogy mit csinál vele az akkor. Mivel aggódik amiatt, hogy az Instagram anyavállalata miként védi az Ön személyes adatait, most itt az ideje, hogy néhány perc alatt átjárjuk az adatvédelmi beállításokat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az Instagram kezeli-e az Ön adatait..

Az Ön Instagram adatvédelmi beállításai

A magánélet védelmének első lépése az, hogy megtalálja az adatvédelmi beállításokat az Instagram-ban. A profiloldalán érintse meg a három pontot a jobb felső sarokban, hogy megjelenjen a Beállítások. Innentől görgessen lefelé – ez egészen a listához vezet -, amíg meg nem jelenik a „Adatvédelem és biztonság” felirat. Az „Adatvédelem és biztonság” rovatban található hosszú lista az adatvédelmi irányelveket tartalmazza. Kiválasztottuk azokat a beállításokat, amelyek a legfontosabbak az adatvédelem védelmében az Instagram-on. Az alábbiakban megtudhatja, hogy mely beállításokat módosíthatja, ha biztonságosabbá szeretné tenni a grammát.Instagram-beállítások Adatvédelem és biztonság

Fiók adatvédelme

Az egyik legfontosabb beállítás a fiók biztonságossá tételéhez az Instagram-ban a „Fiók adatvédelem” lapon található. Ha aktiválja ezt a beállítást, csak a követői láthatják az Ön üzenetét. Ezenkívül új követőket kell jóváhagynia. Ez nem érinti a jelenlegi követőit, csak azokat, akik a jövőben követni akarnak téged.

Tevékenység állapota

A Tevékenységi Állapot jelenleg sok embert érint. Alapértelmezés szerint az Instagram most nyilvánosságra hozza online tevékenységeit. Az Ön által követett fiókok és bárki, akit közvetlenül üzenetet küld, láthatja, mikor volt utoljára aktív Instagram. Kikapcsolása ezt az információt titkosítja. Tisztában kell lennie azzal, hogy ha kikapcsolja, akkor sem láthatja senki más tevékenységét.

Újratöltés a történetek számára

Egy másik nagy funkció, amelyet érdemes fontolóra vennie, az Instagram azon képessége, hogy megossza a történeteit másokkal. Ha ez be van kapcsolva, mások megoszthatják az Ön üzeneteit saját történeteikkel. Ez kibővíti azon emberek körét, akik megnézhetik az Ön üzenetét – talán azon emberek körében, akiket még nem ismersz, vagy akik inkább nem tudtak az életedről. Ennek a funkciónak a kikapcsolása megakadályozza, hogy mások megosszák a bejegyzéseidet, és adatai privátak maradnak.

Story Controls

A „Story Controls” gombra kattintva megjelenik egy képernyő, amelyen néhány különféle lehetőséget választhat. Ez az első a „Hide Story From” elnevezésű lehetőség. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy elrejtse történetét és minden élő videót, amelyet Ön konkrét emberektől küld. Ha még nem használta ezt korábban, akkor a beállítás „0 ember” feliratot jelenít meg. Kattintson erre a követők keresésére, és válassza ki azokat, akik elrejtik fotóit.

Az üzenetekre adott válaszok jó módszer lehetnek egy bejegyzésről szóló beszélgetés kibővítésére. Lehet, hogy nem akarja, hogy csak bárki csatlakozzon a beszélgetéshez. Korlátozhatja a válaszokat azoknak az embereknek, akiket követ, vagy teljesen kikapcsolhatja az üzenetválaszokat, ha úgy akarja.

Lefelé görgetve a „Megosztás” opció lehetővé teszi, hogy mások korlátozhassák a fényképek és videók üzenetként történő megosztását. Még akkor is, ha kikapcsolta azt a lehetőséget, hogy mások megoszthassák a történeteikkel kapcsolatos bejegyzéseiket, kivéve, ha kikapcsolja ezt a beállítást is, ők továbbra is megoszthatják fotóit üzenetként azoknak az embereknek, akiket nem követtek.

Megjegyzés vezérlők

A „Megjegyzésvezérlők” lehetőség kiválasztásával megjelenik egy képernyő, amely korlátozhatja a hozzászólásainak megjegyzéseit. A megjegyzéseket csak az általad követett emberekre korlátozhatja, csak a követőire, vagy mindkettőre. Letilthatja az egyes emberek megjegyzéseit is. Ez tökéletes, ha nem akarja lenni gonosz. Nem lesz azonnal nyilvánvaló a blokkolt személyek számára, mivel megjegyzésük továbbra is megjelenik, de csak maguknak. A sértő megjegyzéseket automatikusan kiszűrheti, vagy bekapcsolhatja a kézi szűrőt, hogy kiszűrje azokat a kulcsszavakat, amelyeket nem szeretne megjelenni a hozzászólásainak megjegyzésében..

Nézze meg Instagram-előzményeit

Néhány munkáltató most azt kéri, hogy nyújtsa fel szociális média-fiókját a felvétel előtt. Noha sokan még mindig vitatják ennek a gyakorlatnak a jogszerűségét és etikáját, ha valóban szeretné a munkát, akkor úgy érzi, hogy a legjobb, ha egyszerűen elfogadja ezt a követelményt. Mielőtt ezt megtenné, valószínűleg ellenőrizni szeretné, hogy a múltban olyan üzeneteket tett-e közzé, amelyek nem tűnnek jól a munkáltatónak.

Az Instagram segítségével letöltheti az összes példányt, amelyet az Instagram közzétett véleményezésre. Kattintson az „Adatok letöltése” lehetőségre, és 48 órán belül kap egy linket egy fájlhoz, amely tartalmazza a fényképeit, profiladatait, megjegyzéseit és egyebeket. Ez az egyszerűen áttekinthető formátum segít megtalálni azokat az információkat, amelyeket esetleg nem szeretne megosztani a munkáltatóval, így ennek megfelelően módosíthatja. Vagy talán csak azt szeretné, hogy megkapja a személyes áttekintéshez szükséges információkat, amikor egy nosztalgia eltalálja Önt. Bármi is legyen az oka, az információ letölthető.

Az adatvédelem online védelmének további lépései

Az adatvédelem biztonságának megőrzése érdekében érdemes időt venni az adatvédelmi beállítások áttekintésére. Ne feledje, hogy az Instagram rendszeresen megváltoztatja adatvédelmi irányelveit. Jó ötlet lehet, ha rendszeresen áttekinti adatvédelmi beállításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az alkalmazás csak a kívánt módon használja a bejegyzését és tevékenységeit..

VPN kapcsolatNoha az adatvédelmi preferenciák frissítése jó módja annak, hogy adatait biztonságban tartsa az Instagram-ban, valószínűleg ideje nagy részét online más alkalmazásokban és olyan webhelyeken tölti, ahol az információ nem biztos, hogy biztonságos. A virtuális magánhálózat (VPN) használata megóvhatja magánéletét online anélkül, hogy feláldozza a kényelmet vagy a sebességet.

A VPN-k emellett lehetővé teszik a video streaming szolgáltatások földrajzi korlátozásainak és az egyéb korlátozásoknak a megkerülését, attól függően, hogy hol élsz vagy dolgozol. Az internetes törekvéseihez a legjobb VPN-szolgáltató kiválasztásához vessen egy pillantást az öt legjobb szolgáltatásra.

Végül, valószínűleg nem az Instagram az egyetlen használt közösségi médiaplatform. Annak érdekében, hogy tájékozódjon az online biztonságról, olvassa el a Google, a Facebook, a Twitter, a Snapchat, a Skype és a WhatsApp adatvédelmi beállításairól szóló cikkeket is. Jó szem előtt tartani, hogy milyen következményekkel járhat a kiküldetési magatartása.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me