Biztonság a Happn-on: Hogyan lehet megvédeni társkereső életét VPNoverview

Happn társkereső alkalmazás logójaA Happnt általában a Tinder népszerű és „tisztább” alternatívájaként tekintik. Kapcsolatba lép azokkal az emberekkel, akikkel már találkozott a mindennapi életben, de általában nem beszélne velük. Gondolj a többi diákra péntek este a kedvenc kávézójában. Az alkalmazás segítségével könnyedén beszélgetést kezdeményezhet közvetlen környezetében élő emberekkel. Az alkalmazást 2014-ben indították, világszerte több mint hetven millió felhasználóval rendelkezik.


Amikor másokkal ilyen személyes szinten kommunikál, akkor nem akarja, hogy bajba kerüljön. Ezért annyira fontos, hogy ügyeljen az online adatvédelemre – különösen olyan társkereső alkalmazásokban, mint a Happn. Ne ossza meg túl sok információt, rejtse el a helyét, ha lehetséges, és ha szükséges, használjon hamis helymeghatározó alkalmazást. Ebben a cikkben pontosan elmagyarázzuk, hogyan lehetne biztonságban maradni online társkereső közben. Ezenkívül adunk néhány információt a Happn adatvédelmi kockázatairól és arról, hogy ezek hogyan érinthetik Önt.

Melyek a Happn adatvédelmi kockázata??

Happn egy találkozó app. Ha egy másik Happn-felhasználóval keresztezi az utat, látni fogja a profilját az alkalmazásában (mindaddig, amíg az megfelel az előre meghatározott preferenciakészletnek). Amint megtörténik a mérkőzés, azaz mindketten érdeklődést mutattak egymás iránt, képes lesz beszélni. Ez egy szórakoztató rendszer, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen a közvetlen környezetében lévő emberekkel. Csakúgy, mint a Tinder és a Grindr esetében, van néhány lehetséges adatvédelmi kockázat, amelyeket érdemes megfontolni.

Happn kapcsolata a Facebook-lal

Facebook logóA Happn kétféle módon hozhatja létre fiókját: a telefonszámával vagy a Facebook-fiókjával. A telefonszám használatának lehetősége az alkalmazás legutóbbi kiegészítése. Előtte csak a Facebook-fiókjával tudott bejelentkezni. Noha egyesek ezt hasznosnak találhatják, ez azt is jelenti, hogy az összes Facebook-információdat összekapcsolják a randevú-profiloddal.

A Happn megígéri, hogy soha nem fog közzétenni semmit a Facebook oldalán, sem értesítéseket, sem meghívókat nem fog küldeni barátainak. Happen azt mondja, hogy a Facebook Connect csak közös barátok és érdeklődési körök megosztására szolgál annak a Happn-tagoknak, akikkel találkozol.

Ennek ellenére fontos, hogy komolyan vegye online biztonságát és adatvédelmét. Hacsak nem használja a telefonszámát a bejelentkezéshez, a Facebook profilját összekapcsolja a Happn fiókjával. Ilyen módon a Happn könnyebben megakadályozza, hogy hamis profilokat hozzanak létre. Ha azonban összekapcsolta a két közösségi média platformot, a Happn automatikusan képeket készít a Facebook-profilodról, hogy megjelenjen a társkereső profilodban. A felhasználók ezért egyszerűen fordított képet kereshetnek, hogy többet megtudjanak rólad és felfedezzék Facebook-profilodat. A Happn felállítási módja miatt nehéz ezt megakadályozni.

A Facebook azonosító szivárog

A Happnnak a múltban néhány komoly biztonsági problémája volt a felhasználók Facebook-fiókjaival. A WIRED 2017-ben kiderült, hogy számos társkereső alkalmazás, köztük a Happn, nem védi megfelelően a felhasználók magánéletét. A tagok Facebook-azonosítói kiszivárogtak, ami azt jelenti, hogy keresztnevükön, érdeklődési körükön és nemeken kívül teljes Facebook-profiljuk visszakereshető rájuk. Happn megoldást keresett. Az ötlet az volt, hogy alkalmazásuk proxyként működjön. Ilyen módon csak az az információ jelenik meg, amelyet mások láttak.

A Happn megsértette saját adatvédelmi politikáját a személyes adatok megosztásával

2016-ban Happn szintén bajban volt. Abban az időben a norvég Fogyasztói Tanács felfedezte, hogy a vállalat megsérti saját adatvédelmi politikáját. A Happn megígéri, hogy soha nem fogja megosztani személyes adatait másokkal, de kiderült, hogy így tesz. Adatokat küldtek egy UpSight nevű amerikai marketing ügynökségnek. A megosztott felhasználói adatok információkat tartalmaztak az alkalmazáson belüli felhasználói preferenciákról, teljes névről, születési dátumról, munkahelyről és nemről. Ezenkívül a kapcsolt Facebook-fiókokkal kapcsolatos információkat is felhasználták. Ez azt jelentette, hogy a Happn aktívan megsértette saját adatvédelmi politikáját, lényegében hazudik a felhasználók számára.

Ugyanakkor felfedeztek egy másik problémát az alkalmazással kapcsolatban. Míg Happn azt állította, hogy minden felhasználói információt és adatot törölnek kiszolgálóiktól, amikor egy fiókot törölnek, az ellenkezője igaz. A Happn telepítésében és használatában szereplő egyes sütik egy részét sem törölték. Lényegében a Happn felhasználók nem tudták teljesen törölni az alkalmazást a telefonjukról. Ennek eredményeként az információjukat sem a Happn szervereiről nem törölték teljesen.

A prémium felhasználók tudják, mikor “kedvelte” őket

A Happn oldalán meglátogathatja a felhasználói profilokat, és “kedvel” őket, elutasíthatja őket, vagy elküldheti “varázsa”. A ‘tetszik’ vagy ‘bájjal’ megmutatja érdeklődését iránt. A másik személy azonban csak akkor látja az ön „tetszik” -ét, ha úgy dönt, hogy tetszik is. Ha igen, akkor ketten „összetörik”, és beszélgetni tudnak majd az alkalmazásban.

Ennek a rendszernek a megkerülésére azonban vannak módok. Például egy prémium fiókkal pontosan megnézheti, hogy ki és mikor kedvelt téged. Sok Happn felhasználó úgy dönt, hogy prémiumot kap. Más szavakkal, tetszésnyilvánításod már nem olyan privát, mint azoknál az embereknél, akiknél elmúlt az alkalmazáson. Ez kényelmetlen vagy kínos lehet, ha fél attól, hogy elutasítják, vagy csak általában nem akarja, hogy bárki ismerje meg téged, mint te, kivéve, ha ők is kedvelik.

A prémium funkción túl a Crush Time lehetővé teheti mások számára, hogy kitalálják az Ön választását az alkalmazásban. Ebben a játékban lehetősége nyílik felfedezni, hogy melyik Happn-felhasználó kedvelte téged. A játék négy különféle profilt mutat be, amelyek közül az egyik „kedvezőt” adott neked. Ha kitalálni tudja, ki ez a személy, akkor automatikusan meglátogatja Önt és képes lesz beszélgetni egymással. Minél gyakrabban játszod ezt a játékot, annál könnyebb kitalálni. Egyes profilok visszatérhetnek, ami valószínűleg azt jelenti, hogy kedveltek téged. Bár ez egy nagyon nehézkes módszer annak kiderítésére, hogy ki szeretett téged, ez nem lehetetlen. Ha inkább magántulajdonosait szeretnéd mindaddig, amíg a másik ember őszinte érdeklődést mutat ön iránt, ez egy olyan kockázat, amelyet figyelembe kell vennie.

A Térképen a tartózkodási helye már nem nyilvános

Térkép a helyével2018-ban a Happn bevezette a Maps új nevű funkcióját. A Maps segítségével a felhasználók láthatják, hol találkoztak más felhasználókkal a térképen. Ezek a helyek meglehetősen pontosak: akár 250 méteres sugárig. Megemlítik azokat az időszakokat is, amikor Ön és a másik személy ott voltak abban a helyben.

A Maps segítségével sokkal könnyebb megtalálni az alkalmazásban a valós életben találkozott embereket. Találkoztál egy aranyos srácgal a kedvenc klubodban? Egyszerűen használja a Térképet, hogy ellenőrizze, van-e ő is Happn. Ha igen, akkor képes leszel rá.

Ez egy jó módszer a másokkal való kapcsolatfelvételre, de ez számos biztonsági aggályt is magában foglal. Ha pontosan tudja látni, hol és mikor találkozott egy Happn-tagdal, akkor ezek a felhasználók láthatják ezeket az információkat is rólad. Ez megkönnyíti a gyakorlást, mint például a követést. Más szavakkal: Azok az emberek, akik úgy döntenek, hogy visszaélnek a Térkép funkcióval, valódi veszélyt jelenthetnek a magánéletére.

Stalking: a Happn veszélyei

stalker a bokrokbanA fent említett adatvédelmi kockázatok nem kívánt vagy akár veszélyes helyzeteket eredményezhetnek. Eddig nagyon keveset jelentettek azokról a eseményekről, amelyek a Happn-nal vagy azzal történt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy Happn teljesen biztonságos. Mindig fontos tisztában lenni a lehetséges veszélyekkel.

Ha a Happn tagjai egy bizonyos módon használják az alkalmazást, akkor ez lehetővé teheti számukra, hogy mások érzelmesebben botlik. Mivel a Happn aktívan követi a (GPS) helyét, és bizonyos körülmények között megmutatja azt más felhasználóknak, akkor veszélybe kerül. A Sunday Mail kutatta a Happn Maps használatát. Két héten belül a kutatók hétszer kerültek ugyanahhoz a felhasználóhoz. Mivel láthatták a pontos helyet a térképen, könnyen megtudhatták, hol él ez a felhasználó. A kiberbiztonsági szakértők szerint ez a jövőben súlyos problémákat okozhat. Mi lenne, ha az egyik idegen, akivel a Happn-nal találkozol, hirtelen a bejárati ajtónál áll?

Hogyan lehet biztonságban maradni a Happn-on

A társkereső alkalmazások mindig magánélet kockázatával járnak, és a Happn sem kivétel. Már kockáztat minden alkalommal, amikor az idegenekről elmondja magát. Ennek ellenére fontos a Happn és hasonló alkalmazások biztonságos használata, hogy korlátozza ezeket a kockázatokat. Íme néhány megelőző intézkedés, amelyet megtehetsz a biztonság és magánélet növelése érdekében a Happn-on.

Ne ossza meg túl sokat

Ez a tanács talán nyilvánvalónak tűnik, de sokan még mindig gondolatlanul megosztanak mindenféle személyes információt magukról az interneten. Mindig vigyázzon a megosztott dolgokra, legyen az életkor, teljes név, munkahely vagy egyéb személyes adatok. Ez igaz mind a Happn profiljára felvitt információkra, mind az idegenekkel folytatott beszélgetésekre.

A Happn-profil és más közösségi média-fiókok közötti kapcsolatokat is korlátozza. Happn például lehetőséget ad arra, hogy összekapcsolja Instagram és Spotify fiókjait profiljával. Ez hasznos lehet, mivel lehetővé teszi más felhasználók számára, hogy meghatározzák, hogy milyen ember vagy, és hol vannak az Ön érdekei. Ugyanakkor magánélet védelmének kockázatát is felveti: az Instagram-ra mutató közvetlen hivatkozással bármely idegen hozzáférhet minden olyan képhez, amelyet kiválasztott, hogy megossza ott. Ezért mindig gondosan mérlegelje, mit oszt meg online, és mindig tisztában kell lennie a Happn-fiókod és a Facebook-profilod közötti kapcsolattal, ha a Facebook-ot használta fiókjának beállításához.

Korlátozza a Facebook-on lévő információkat

A Facebook laptop névtelenAnnak biztosítása érdekében, hogy Happn ne férhessen hozzá az összes Facebook információhoz, megteheti a három dolog egyikét. Először is dönthet úgy, hogy fiókját a telefonszámához kapcsolja a Facebook helyett, azaz a közösségi médián kívüli információk nem kapcsolódnak a társkereső profiljához. Ez azonban olyasmi, amit meg kell győződnie arról, hogy beállította-e a fiókját. Később ezt sokkal nehezebb megváltoztatni.

Másodszor, létrehozhat egy második Facebook-fiókot. Ez akkor lehetséges, ha más e-mail címet használ, mint amely a „valódi” Facebook oldalához kapcsolódik. Töltse be a lehető legkevesebb információt erről a fiókról, majd használja azt Happn profil létrehozásához.

A harmadik és utolsó lehetőség az, hogy korlátozzuk a Happn hozzáférését a Facebook adataihoz. Miután bejelentkezett a Facebookba, akkor kattintson a „Alkalmazások”Beállításaiban. Találd meg Happn logó és kattintson a „töröl”. Most jelentkezzen be a Happn alkalmazásba. A Felugrik megjelenik a képernyőn, és megkérdezi, mely információkat szeretne megosztani. Itt kiválaszthatja, hogy mi használható az alkalmazás számára. Ügyeljen arra, hogy a Happn a lehető legkevesebb személyes információt tudja felhasználni anélkül, hogy az alkalmazást működőképessé tenné.

Kapcsolja ki a tartózkodási helyét

Ahhoz, hogy Happn úgy működjön, ahogyan azt szánták, az alkalmazásnak folyamatosan tudnia kell, hol van. Csak akkor láthatja más Happn-felhasználókat, akik átléptek az utadon. Ez azonban gyakran nem igazán szükséges. Egyes esetekben ez még kínos is lehet. Ha például konferencián dolgozik, például munkaért, akkor nem szeretné, ha mindenki ott látná egy társkereső alkalmazásban.

A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében bekapcsolhatja a Happn láthatatlan módját. Ebben az üzemmódban profilod legfeljebb nyolc órán keresztül nem jelenik meg a többi felhasználó számára. Ez lehetővé teszi Önnek, hogy eldöntse, mikor fognak és nem fognak az emberek megtalálni téged a társkereső alkalmazásban.

Ha igazán szeretne pihenni a Happn-tól, kikapcsolhatja a GPS-t is. Ily módon Happn nem fogja tudni olvasni az Ön tartózkodási helyét – még a láthatatlan módon sem. Ha azonban ezt választja, akkor tudnia kell, hogy az alkalmazás önmagában nem fog működni az Ön számára. Happn teljes filozófiája azon alapszik, hogy megismerjük a környéken található embereket. Ha nem adja meg nekik a tartózkodási helyét, akkor ebben sem vehet részt.

Használjon hamis helymeghatározó alkalmazást

A GPS kikapcsolása haszontalanná teszi. Még mindig szeretné használni az alkalmazást, de bizonytalan abban, hogy megosztja-e a pontos helyét másokkal? Mindig megfontolhatja egy hamis helymeghatározó alkalmazás telepítését, hogy megrontja a tartózkodási helyét. Ez sok esetben a társkereső alkalmazásokra is működik: Happn azt gondolja, hogy egy adott helyen van, amelyet maga a térképből választott ki, ahelyett, hogy valójában hol tartózkodik, például otthon vagy a munkahelyen. Népszerű alkalmazások, amelyek ezt elérhetik Hamis GPS GO helymeghatározó hangszóró Androidra és Hamis GPS-hely az iTools alkalmazáson keresztül az iOS számára. Maguk teszteltük a hamis GPS GO Location Spoofer készüléket, és megerősíthetjük, hogy működik a Happn-nal.

A helyzet hamisításának fő problémája az, hogy csak a Happn felhasználókkal fog kapcsolatba lépni, akik keresztezik az adott hamis helyet. Nem fogja látni a felhasználókat, akik történt, hogy szó szerint áthaladnak az utcán. A probléma egy bizonyos pontig történő megoldásához választhat egy hamis helyet, amely viszonylag közel van ahhoz, ahol van, vagy egy nyilvános helyet, ahol gyakran találkozik, például a kedvenc klubját vagy éttermét. Ily módon továbbra is párosodhat a szomszédságában élő emberekkel anélkül, hogy megadná a tényleges, jelenlegi helyét.

Ha szeretné tudni, hogyan telepítse a fent említett hamis helymeghatározó alkalmazásokat, akkor kövesse az alábbi utasításokat:

Hamis GPS GO helymeghatározó hangszóró

A hamis GPS GO meglehetősen egyszerűen telepíthető és elérhető az Android 6.0 vagy újabb verziójához. Használatához végezze el a következő lépéseket:

 1. Letöltés a hamis GPS GO Location Spoofer alkalmazást.
 2. Nyissa meg az alkalmazást, és koppintson a „A helymeghatározások engedélyezése”Az első képernyőn.
 3. Menj a térképre, válassza ki a helyet használni szeretné, és kattintson a lejátszás gombra a képernyő bal alsó sarkában.
 4. Ha megjelenik a „Mock Helyek letiltva vagy az alkalmazás nem az alapértelmezett Mock Location alkalmazás, kérjük, engedélyezze a folytatást” üzenet, kattintson a „Engedélyezze„.
 5. Az “Fejlesztői beállítások”Képernyő jelenik meg. Kattintson a „Válassza a Mock Location App lehetőségetÉs válassza a „FakeGPS Ingyenes„.
 6. Menjen vissza, és nyomja meg a gombot lejátszás gombra ismét a hamis GPS beállítás engedélyezéséhez.

Az iTools hamis GPS-helyzete

Kövesse ezeket a lépéseket, hogy hamisítsa a tartózkodási helyét az iOS rendszeren az iTools segítségével:

 1. Telepítés iTools a számítógépeden.
 2. Nyissa meg a programot, és válassza a „Ingyenes próbaverzió„.
 3. Lépjen a „Eszköztár”Fülre.
 4. Menj “EszközkészletekÉs válassza a „Virtuális hely„.
 5. Írd be a hamis hely a térkép szövegmezőjébe, és nyomja meg az Enter billentyűt.
 6. Amikor a hamis hely jelölője megjelenik a térképen, kattintson a „Gyere ide”Beállíthatja iPhone-ját arra a helyre.

Ha elkészült, visszatérhet a Happnba, és a szokásos módon használhatja társkereső alkalmazását, csak az alkalmazás és a többi felhasználó számára megadott hely lesz az Ön által kiválasztott virtuális hely..

Kapcsolja be a VPN-t

VPN mobilonSok randevú-alkalmazás nem kezeli felhasználó adatait kellő gondossággal. A képek feltöltéséhez gyakran nem biztonságos kapcsolatokat, például HTTP protokollt használnak. Ez teszi őket hajlamosak a középtávú támadásokra. Annak érdekében, hogy adatai ne kerüljenek rossz kezekbe, bölcs dolog lehet VPN-t használni. A VPN titkosított kapcsolatot hoz létre közted és a kiszolgáló között. Emiatt mások nem fogják látni az Ön IP-címét, és nem is tudnak betekintést az adatforgalmába – beleértve az összes, amit a Happn-on csinálsz..

Két VPN, amelyeket érdemes kipróbálni, a NordVPN és a Surfshark. Ez a kettő biztonságos összeköttetéseiről és viszonylag olcsó árairól ismert. Velük nem csak az online adatvédelmet és az adatait védheti, hanem teljes szabadsággal is barangolhat az interneten, mivel ez lehetővé teszi mindenféle cenzúra kikerülését..

Következtetés

A Happn társkereső alkalmazás, amelynek filozófiája különbözik a legtöbb társkereső szolgáltatásétól. Tartózkodási helyének alapján megismerkedhet más felhasználókkal, akikkel a valós életben valóban találkozott. Ez egy szórakoztató és egyszerű módja az emberekkel való találkozásnak. A platform különféle lehetőségeket kínál a felhasználókkal való kapcsolatfelvételre és az érdeklődési kör megosztására.

Ennek ellenére is óvatosnak kell lennie. Feltétlenül vigyázzon magánéletére azáltal, hogy korlátozza az online megosztott információkat, kikapcsolja a tartózkodási helyét, hamis helymeghatározó alkalmazást használ vagy VPN-t telepít. Ráadásul mindig legyen óvatos, amikor beleegyezik abba, hogy találkozik valakivel. Győződjön meg róla, hogy barátai vagy családtagjai tudják, merre tartanak, kivel találkoznak, és mikor várják vissza. Bölcs dolog az első randevúkban nyilvános, zsúfolt helyekben is találkozni. Ezeknek a tippeknek a segítségével a legnagyobb mértékben élvezheti a Happnt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me