Az Ön intelligens órájának adatvédelmi kockázata VPNOverview

Smartwatch képUgyanolyan jók, mint az okostelefonok, az egyik hátrány, amely az utóbbi években világossá vált, a függőség. Az okostelefonok szívják fel a figyelmünket, és időnk többet fogyasztanak, amit számunkra szántunk. A képernyő szokásának kiváltásának egyik nagyszerű módja, furcsa módon, egy újabb képernyő hozzáadása a csuklójához. Az intelligens óra kis képernyője csak a szükséges információkat tartalmazza. Anélkül, hogy szükség lenne a telefon kihúzására, kevésbé valószínű, hogy beszívódnak. Bár az intelligens órának sok előnye van, ők veszélyeztetik a magánéletét..


A Bluetooth kapcsolat

Az intelligens órák Bluetooth kapcsolaton keresztül kapcsolatot tartanak a telefonnal. És bár hagyhatja a telefont mögött, a csuklóján lévő intelligens óra gyakran mindig veled van. 2017. szeptemberében a kutatók szinte minden Bluetooth-eszközben számos problémát fedeztek fel. Ezek a biztonsági hibák minden Bluetooth-eszközt feltörésnek tesznek ki. Ezek a hackerek olyan vírusok formájában jelentkezhetnek, amelyeket az intelligens óráról a telefonra továbbítanak. További problémák lehetnek az eszköz irányításáért felelős ransomware és az útválasztó fertőzése. A fertőzött útválasztó rosszindulatú kódot terjeszthet minden a Wi-Fi-hez csatlakoztatott eszközre.

A kapcsolat másik jelentős problémája lehet az értesítések meghallgatása. A bankjától érkező e-mailt, a közösségi médiától érkező üzeneteket, valamint a többi jelentősebb személytől származó szöveget Bluetooth-on küldjük el. Bármely értesítést, amelyet az intelligens órájához továbbítottak, megszakíthatja a feltört Bluetooth kapcsolat. Ezeket a támadásokat a múltban nem lehetett kimutatni. Ezért a legtöbb készülék nem rendelkezik védelemmel az Ön személyes adatainak ilyen megsértése ellen. Mivel az intelligens órák nagymértékben támaszkodnak a Bluetooth-ra, rendkívül érzékenyek ezekre az inváziókra.

Az Ön intelligens órája figyel téged?

A Norvég Fogyasztói Tanács nemrégiben készített jelentése elemezte az intelligens órákat a biztonsági aggályok szempontjából. A vizsgált okos órákat gyermekeknek való átadásra tervezték. Ezeket a gyermekek biztonságának növelése céljából készítették. A szülők az alkalmazás segítségével nyomon követhetik a gyermekek helyzetét, és az intelligens órán keresztül kapcsolatba léphetnek gyermekeikkel. A tanulmány megállapításai szerint ezek az eszközök valóban veszélyeztethetik a biztonságot, nem pedig fokozhatják azt.

A tesztelt intelligens órákat meg lehet támadni, hogy az eszköz minden aspektusát átvegyék. A hackerek átvehetik az intelligens óra mikrofonjának irányítását, és titokban hallgathatják a gyerekeket, miközben játszottak. A hackerek meg tudták mondani, mikor van viselője kívül vagy belül, barátaival vagy egyedül játszik, és még alvás közben is. Csak elképzelheti a lehetséges következményeket.

A tanulmány egyik intelligens órája sem volt olyan márka, amelyet valószínűleg ismer. Gondolhatja, hogy biztonságosabb a ragaszkodás a jól ismert cégek eszközéhez. Noha ezek a jól ismert intelligens órák tartalmazhatják a jobb biztonsági vezérléseket, más módon is fennállhat a veszélye. Míg az Apple és a Google képernyő alkalmazások, amelyek a megfelelő alkalmazásüzletekbe mennek, a harmadik féltől származó alkalmazások továbbra is gyenge kapcsolatot mutatnak a biztonság szempontjából.

Hogyan veszélyeztetheti az Ön adatait az Ön által használt alkalmazások

Harmadik féltől származó alkalmazások hozzáférést kérhetnek az Ön intelligens órájának mikrofonjához, kamerájához, helymeghatározási szolgáltatásokhoz és még sok máshoz. Egy alkalmazás telepítésekor sokan elfogadják a kért engedélyeket. Az alkalmazás engedélyek vizsgálata nélkül az alkalmazás hozzáférhet a felesleges szolgáltatásokhoz. Ez lehetővé teszi az alkalmazáskészítő számára, hogy az intelligens órájának mikrofonja segítségével hallgassa meg Önt.

Ezenkívül egy rosszul megtervezett alkalmazás érzékenyebb lehet a hackelésre. A hackereknek gyakran csak egy repedésre van szükségük az Ön biztonsága érdekében, hogy hozzáférjenek az eszközéhez. A rendszerbe kerülve gyakran kibővíthetik képességeiket, hogy megszerezzék az eszközön lévő egyéb szolgáltatások ellenőrzését. Ha egy alkalmazáskészítő egy sebezhetőséget hagy a helyén, akkor a hacker megragadhatja a lehetőséget, hogy információt szerezzen az eszközéről.

A helymeghatározási információk többet mutatnak rólad

Kocogó intelligens órávalAz intelligens órák egyik leggyakoribb célja a lépések és a fitnesz tevékenységek nyomon követése. Az intelligens óra naprakész helyinformációkat nyújt Önről. Ez olyan hirdetők számára értékes, akik szeretnének tudni az Ön által meglátogatott üzletekről, a kedvelt éttermekről és minden egyéb információról, amelyre megismerkedhetnek. Mint gondolhatja, ez a hackerek számára is értékes lehet.

A hackerek, akik az intelligens órájukon keresztül hozzáférnek a helyadatokhoz, tudják, mikor vannak munkahelyen vagy otthon. Ha munkába indul, az ezzel az információval felfegyverzett hacker nem csupán információt lophat el. Most már tudják, hogy több órán keresztül nyitnak ablakot az otthonába. Mikor megérkezik a munkahelyére, az autója, bármilyen értéktárgy belsejében marad, órákig felügyelet nélkül marad. Sokkal több példa van arra az esetre, amikor az online kockázatok valós támadásokká válnak.

Egy másik módja annak, hogy a hirdetők értékes információkat szerezzenek, ha a Bluetooth állomásokat az üzletbe helyezik. Ha egy üzletben megismeri az utat, akkor a vállalkozások megismerhetik, hol helyezhetik el a kulcsfontosságú termékeket. Több pillanatra álljon meg, hogy fontolja meg az egyik megjelenítést, és ezek az adatok felhívják a figyelmet a hirdető számára. Szünet egy kirakatnál, és riasztást kapnak. Figyelemre méltó lehet, hogy minden nap elhalad a munka útján. Az információ felhasználható a jobb figyelemfelkeltő hirdetések létrehozására. A helymeghatározási adatok a marketing adatok királya.

Hogyan tudod megvédeni magad??

Az intelligens órájának jó hírű társaságból történő megvásárlása javíthatja biztonságát. Egy nagyobb, legismertebb cégnek többet kell veszítenie a biztonsági megsértés miatt. Ugyanez vonatkozik a megvásárolt és telepített alkalmazásokra. A megbízható vállalatok által készített alkalmazásokat valószínűleg alaposabban tesztelik a biztonsági rések szempontjából.

De ezek az intézkedések nem bizonyítják a bolondoktól. Még az elismert cégek is botladoznak időről időre. Az alkalmazási engedélyek ellenőrzése segíthet védelmet nyújtani az Ön számára a magánélet védelme szempontjából – akár a vállalat, akár nem. Ha egy alkalmazást feltörnek, de soha nem engedélyezted az alkalmazás számára, hogy hozzáférjen az intelligens órájának mikrofonjához, akkor valószínűleg nem sokkal tehetik meg ezt a korlátozást. A korábban telepített alkalmazások engedélyének felülvizsgálata csak néhány percet vesz igénybe, és hozzájárulhat az Ön személyes adatainak védelméhez.

Anonimizálja adatait egy VPN segítségével

Még az intelligens órájához való hozzáférés esetén is ez az információ gyakran nem hasznos a vállalkozások vagy a hackerek számára, anélkül, hogy összekapcsolhatnánk más róla vonatkozó információkkal. Ha adatait nem lehet összekapcsolni veled, akkor valószínűleg véletlenszerű zajt okozhat. Azoknak, akik profilokat készítenek rád, az a lényeg, hogy az összes rendelkezésre álló információt egy helyen gyűjtsék össze. Ha az intelligens órájából származó információkat nem lehet összekapcsolni a profiljával, sokkal kevésbé hasznos számukra.

VPN kapcsolatA VPN használata segíti a tevékenységek és érdeklődési körök privát állapotát, amikor online lép. Ahelyett, hogy közvetlenül kapcsolódna a weboldalakhoz és a szolgáltatásokhoz online, az információkat először titkosítja, majd elküldi a VPN-kiszolgálóra. A weboldal kérést kap a VPN-kiszolgálótól, és az adatokat nem erre a szerverre küldi vissza, hanem közvetlenül az Ön számára. Mivel soha nem lép közvetlen kapcsolatba a webhellyel, az Ön személyes adatai biztonságban vannak. Most már csak az önkéntes információ áll rendelkezésre, nem pedig a tartózkodási helyére és személyazonosságára vonatkozó információ.

A minőségi VPN-t könnyű beállítani és csatlakoztatni. Gyakran nagyon gyorsak, így szinte nem veszít sebességet, miközben megőrzi magánéletét. Ezenkívül a VPN segít elkerülni az olyan webhelyek korlátozásainak elkerülését, amelyekre tűzfal mögött férnek hozzá, például munkahelyen. Csatlakozhat egy másik ország szerveréhez is, hogy elkerülje a video streaming szolgáltatások korlátozását az Ön tartózkodási helyén alapuló módon.

További információt arról, hogy a VPN hogyan segíthet Önnek az adatvédelem megőrzésében, olvassa el névtelen böngészés és névtelen letöltés üzenetünkben.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me