Az okostelefon adatvédelmi kockázata – áttekintés VPNoverview.com

A modern történelemben talán egyetlen olyan eszköz sem forradalmasította életünket, mint az okostelefon. Ez a kézi számítógép helyettesítette a kamerát, a GPS-t, a számológépet, a címjegyzéket és még sok más elemet. Most példa nélküli információhoz férhetünk hozzá. A nagyon hasznosnak bizonyult funkciókat a hirdetők vagy a hackerek könnyedén megfordíthatják, amelyek megtámadják a magánéletünket. Számos eszköz áll rendelkezésre az okostelefon adatainak védelme érdekében.


Hogyan támadják meg az okostelefonok az Ön adatait

Az okostelefon annyi funkciót tölt be, hogy sokak számára nehéz megjegyezni, hogy mi nélkül sikerült megbirkóznunk. A telefon mindenhová megy veled. Ez az egyik első dolog, amit reggel megnéz. Ellenőrzi a közösségi médiát, amikor elkapja a reggelit, a közelben van a munkahelyen, és kéznél van, amikor utána abbahagyja az italokat. Legtöbbünk a pánik pillanatát tapasztalta meg, amikor rájött, hogy telefonja nincs a zsebében, és azon gondolkodik, hol hagyta el.

A telefon érzékelőkkel rendelkezik. Ezek figyelik mindent, ahonnan tartózkodik, a páratartalmat, a légköri nyomást és a mozgást. A telefon mozgásérzékelői nagyon érzékenyek. Arra is lehetőség van, hogy egy képernyő megérintésével egyezzen a telefon által észlelt mozgással. A telefon bármely alkalmazásának, amely ezeket az adatokat nyomon követi, nagy pontossággal olvashatja el a szöveges üzeneteket vagy a banki alkalmazáshoz tartozó jelszót..

A tartózkodási helyét nem csak a telefon GPS-jén lehet nyomon követni, hanem a közeli cellatornyok, Wi-Fi jelek és akár a közelben lévő Bluetooth-eszközök megfigyelésével is. Valójában a helyét a Bluetooth-eszközökből meg lehet határozni, még akkor is, ha a telefon Bluetooth-adókészüléke ki van kapcsolva.

Milyen alkalmazások támadják meg az Ön adatait?

Smartphone Location MarkerA telefon helymeghatározási funkcióinak eléréséhez az alkalmazásnak engedélyével kell rendelkeznie ezen információk használatához. A legtöbb ember egyszerűen elfogadja, hogy az alkalmazás telepítésekor kért engedélyek szükségesek, majd kattintson az „OK” gombra. Lehet, hogy nem veszi észre, hogy a helymeghatározási adatok lehetnek a hirdetők számára a legértékesebb információk. Célozott hirdetéseket szolgáltató cégek, köztük az Apple, a Google, a Facebook, helyadatokat használnak az érdeklődési körök és tevékenységek azonnali azonosításához, amelyeken egyébként esetleg nem jelenik meg..

Mely alkalmazások használják a telefon mozgásérzékelőit annak meghatározására, hogy melyik gombot nyomja meg a telefonján? Lehet, hogy egyik sem, vagy talán mindegyik. Az alkalmazásoknak nem szükséges engedélyük a telefon mozgásérzékelőinek használatához. Ezért nem lehet tudni, hogy mely vállalatok figyelhetik meg a telefon érzékelőit ezen információk alapján.

Védje magánéletét okostelefonján

Van néhány intézkedés, amelyet ma megtehetsz a kedves okostelefonod magánéletének védelme érdekében. Az alábbiakban láthatja, hogy az alkalmazások kezelése, az adatok titkosítása, a régi alkalmazások törlése és a telefon lezárása segíthet a biztonságban.

Kezelje az alkalmazási engedélyeket

Az alkalmazásoknak a telefonján megadott engedélyek ellenőrzése visszaállíthatja az okostelefon bizonyos mértékű adatvédelmét. Nem minden olyan alkalmazásnak, amely engedélyt kér a helybeállítások, a mikrofon vagy a fényképezőgép használatához, valóban szüksége van ezekre a szolgáltatásokra a kívánt teljesítéshez. Írtunk útmutatókat, amelyek segítenek a sok népszerű közösségi médiaplatform adatvédelmi beállításainak beállításában.

Titkosítsa az adatait

A készülék titkosítása az érzékeny adatok védelmére is szolgálhat abban az esetben, ha a telefon elveszik vagy ellopták, vagy ha új telefonra kereskedik. Ha a telefonon titkosítja az információkat, az segít abban is, hogy az alkalmazások az Ön engedélye nélkül ne olvassák el a fájlok tartalmát. Ez megóvhatja adatait a vírusos támadásoktól és a rosszindulatú alkalmazásoktól, ha túllépik határaikat. Sőt, mielőtt eldobná vagy eladná a régi telefonját, győződjön meg arról, hogy törölte az eszközből származó összes személyes információt.

Törölje a Régi alkalmazásokat

Nem ritka, hogy az emberek kipróbálnak egy alkalmazást, egy ideig használják, majd fokozatosan elveszítik az érdeklődésüket. Ha nem rendszeresen tisztítja a telefont, ezek a régi alkalmazások hónapokig vagy akár évekig is ülnek. Noha valószínűleg nem használja az alkalmazást, a megadott engedélyek továbbra is érvényesek. Ha az alkalmazás rendelkezik engedélyével az Ön tartózkodási helyének használatához, más alkalmazásokhoz való hozzáféréshez vagy a mikrofon használatához, akkor az továbbra is nyomon követi okostelefonját. Miért nem menne át az alkalmazásokon, és távolítsa el azokat, amelyekre már nincs szüksége? A régi alkalmazások törlése nem csak akkor jó, ha megóvja magánéletét, hanem segíti az okostelefon zökkenőmentes működését is.

Zárja le a telefont

zár a smartphoneNyilvánvalónak tűnik, de a tűvel védett zár képernyő engedélyezése az egyik legegyszerűbb intézkedés, amelyet a telefon adatainak védelme érdekében megtehetsz. Ennek ellenére sok ember még mindig nincs engedélyezve a zárolási képernyőn. Amikor a telefonján található érzékeny információkra gondol, ideértve a fényképeket, a bankhoz és a hitelkártyához való hozzáférést, valamint a névjegyzékhez és a közösségi média fiókokhoz való teljes hozzáférést, akkor van értelme a zárolási képernyőnek. Ezeket a személyes információkat megóvhatja mindenkitől, aki megpróbálja elérni azáltal, hogy ellopja a telefonját.

A VPN a magánélet védelmének legfontosabb eleme

Míg más intézkedések bizonyos fokú védelmet nyújtanak, a VPN az egyik legegyszerűbb és legjobb dolog, amit megtehetsz az okostelefon adatvédelmének megőrzése érdekében. A VPN segíti az adatok névtelenségét az eszköz használatakor.

Hogyan működik?

VPN kapcsolatAmikor VPN-en keresztül csatlakozik az internethez, a VPN-kiszolgálóra jutó információ titkosítva van. A VPN ezután továbbítja az adatokat névtelen szerveréről. Ez a közvetítői megközelítés segít megkülönböztetni Önt a megadott vagy igényelt információktól. Az adatok visszatérésekor először a VPN-hez kell eljutni, így a feladó soha nem fér hozzá közvetlenül. A VPN ezután titkosítja az információkat, és továbbítja Önnek. Minőségi VPN esetén az Ön adatai bizalmasak maradnak. Mivel az összes adat továbbítható a VPN-en keresztül, akkor nagyobb mértékben ellenőrizheti, hogy az információ áthalad-e a készüléken, és hogyan címkézik meg ezeket az információkat.

Biztonságos nyilvános Wi-Fi

Amikor a készüléket nyilvános Wi-Fi-n keresztül használja, például egy kávézóban, a VPN titkosítása segít megvédeni a kíváncsiságú szemtől. A hackerek gyakran érzékeny információkat szereznek a nyilvános Wi-Fi kapcsolaton keresztül zajló jelek szippantásával. A VPN szolgáltatás használatával a kapcsolat olyan biztonságban lesz, mintha otthon szörfözne.

További előnyök?

A VPN-szolgáltatás más előnyöket is kínál a felhasználók számára. A munkahelyi kapcsolata akadályozhatja a hozzáférést bizonyos webhelyekhez és szolgáltatásokhoz. Ha VPN-hez csatlakozik, elkerülheti ezeket a korlátozásokat a telefonján elérhető webhelyek elérésére. A video streaming szolgáltatások a tartózkodási hely alapján korlátozzák a tartalomhoz való hozzáférést is. Ha csatlakozik egy VPN szerverhez a világ más részén, elkerülheti ezeket a korlátozásokat, és teljes mértékben kihasználhatja az online elérhető tartalom előnyeit..

Végső gondolatok

Abban az időben, amikor az adatvédelmi botrányok felkavarják a legnagyobb vállalkozásokat, csak azért van értelme megtenni magának a védelmét. Az okostelefon csak egy évtizede van, tehát nem meglepő, hogy továbbra is megtanuljuk, hogyan érinti ez a magánélet védelmét. Ha néhány egyszerű lépést megtesz magának a védelme érdekében, nyugodtan nyugodhat, mivel a magánéletét védik. Ha többet szeretne tudni arról, hogy a VPN miként segíthet védelmezni az Ön személyes adatait, olvassa el az Ön igényeinek megfelelő VPN kiválasztásáról szóló üzenetünket.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map