Az IP-cím elrejtése vagy módosítása: böngészhet szabadon! | VPNOverview

Az elmúlt években magánéletünk és személyes adataink védelme egyre fontosabbá vált. Lehetséges, hogy jó ötlet megváltoztatni vagy elrejteni IP-címét az interneten való szörfözés közben. A Google, a közösségi média platformjai és még a titkos szolgálatok is nagymértékben nyomon követik online magatartását. Annak ellenére, hogy ez a jelen pillanatban közismert tény, sok ember még mindig nem rejti el IP-címét olyan jól, mint kellene. Ezek az emberek veszélyeztetik a magánéletüket. Talán úgy vélik, hogy nem kell elrejteni online életüket, mert nincs mit rejteni. Az IP megváltoztatására azonban sok más oka is van. Fel fogsz lépni a szalagkocsira, és megváltoztatod a tiéd? Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan könnyedén elrejtheti és megváltoztathatja IP-címét – és miért kellene ezt tennie.


Mi az IP-cím??

IP-cím grafika módosításaAz IP-címben az „IP” az „Internet Protocol” -ot jelenti. Az IP-cím egy egyedi számsor, amelyet bármilyen internetkapcsolathoz hozzárendelnek. Ezek a számok teszik lehetővé az eszköz azonosítását, amikor csatlakozik az internethez. Az IP-cím elengedhetetlen az adatok interneten történő továbbításához és fogadásához. Enélkül még a legalapvetőbb feladatokat sem tudna online elvégezni.

Az Ön IP-címe ugyanakkor veszélyeztetheti a magánéletét. Felfedik általános helyét, és harmadik felek felhasználhatják az online tevékenységeinek nyomon követésére. Ezenkívül a webhelyek és a kormányok dönthetnek úgy, hogy tartózkodási helyétől függően bizonyos oldalakat vagy szolgáltatásokat nem jelenítenek meg Önnek. Még ennél is rosszabb: a számítógépes bűnözők elfoghatják az Ön IP-jét, és mindenféle kárt okozhatnak az eszközén. Ezen okok miatt sok felhasználó úgy dönt, hogy elrejti vagy megváltoztatja IP-címét. Ennek egyik legjobb és legegyszerűbb módja egy megbízható VPN használata. Az általunk ajánlott VPN szolgáltatás a CyberGhost. Ez a szolgáltató nagy sebességet kínál, és nagy hangsúlyt fektet a biztonságra és a magánéletre. Ráadásul nagyon olcsó és felhasználóbarát, tehát nagyszerű VPN-t kínál az induláshoz. Ha szeretné megnézni a szolgáltatóval kapcsolatos személyes tapasztalatainkat, megnézheti a CyberGhost átfogó áttekintését.

Inkább kipróbál egy korlátozott, ingyenes VPN-t? Nyugodtan nézze meg a piacon jelenleg elérhető legjobb ingyenes VPN-ek listáját. Ezek a személyes kedvenceink, mindegyik megbízható és jó választás mindenkinek, aki ki akar próbálni egy VPN-t, mielőtt egy éves szerződést kötne.

IP-cím megváltoztatása VPN-sel: lépésről lépésre

Annak érdekében, hogy a dolgok a lehető legegyszerűbbek legyenek, megmutatjuk, hogyan lépésről lépésre megváltoztathatja IP-címét egy VPN segítségével. Példaként a CyberGhost alkalmazást fogjuk használni. A VPN beállításának folyamata meglehetősen egyszerű. Az IP-cím megváltoztatásához a CyberGhost segítségével csak a következő lépéseket kell tennie:

  1. Kattintson erre a linkre lépjen a CyberGhost webhelyre
  2. Kattintson a gombra a igényelni az üzletet. A rendszer automatikusan átirányítja az ároldalra
  3. Válassza ki a szerződést a legmegfelelőbb (havonta, évente stb.)
  4. Válassza ki a fizetési módot használni szeretné és írd be az email címed
  5. Belépés a CyberGhost webhelyen és töltse le a VPN klienst amely az operációs rendszeren működik
  6. Nyissa meg a telepítő fájlt miután a letöltés befejeződött
  7. Menjen végig a telepítési folyamaton a VPN teljes telepítéséhez a készüléken
  8. Nyissa meg a telepített VPN szoftvert
  9. Belépés az Ön által létrehozott fiókkal
  10. Kattintson a „Böngészhet névtelenülÉs kapcsolja be a VPN-t

Amint a VPN csatlakozik, a saját IP-címe rejtve marad, és megkapja a választott VPN-kiszolgáló IP-címét. Mindaddig, amíg ez a kapcsolat fennáll, biztonságosan és névtelenül tudja használni az internetet. Hagyja a VPN szoftvert a háttérben futni, a kapcsolat védett lesz.

Ha szeretné, megváltoztathatja az „új” IP helyét egy másik szerver kiválasztásával. Egyszerűen görgessen a szerver menüjében, és válassza ki azt az országot, ahol szeretné elhelyezni az új IP-jét. Ehhez okosan cselekedve megkerülheti a webhelyek által felállított földrajzi korlátozásokat, amint azt később részletesebben tárgyaljuk..

Miért rejtheti el vagy változtathatja meg IP-címét??

Laptop zárralAz IP-cím elrejtése az online adatvédelem és anonimitás védelmének egyik módja. Az IP-cím másikra változtatása jelentősen megnövelheti az internet szabadságát. Az IP-cím elrejtése és megváltoztatása általában egyszerre történik, például VPN használatakor. Ez azt jelenti, hogy mind az extra megoldást, mind az online hozzáférést mindössze egyetlen megoldással megszerezheti. Változtassa meg IP-jét, és a következőkre fog hozzáférni:

Állítsa le az internetszolgáltatóját és más harmadik feleket a nyomkövetésből

Internet szolgáltatója (ISP) és más harmadik felek rendszeresen nyomon követik a felhasználók online tevékenységeit IP-címük alapján. Az Egyesült Államokban és sok más országban is teljesen törvényes, ha az internetszolgáltatók ezt megteszik. Az online tevékenységek rögzítésén kívül az internetszolgáltató megoszthatja ezeket az információkat más felekkel. Például átadhatják személyes adatait a kormánynak, ha erre felkérik. Akár profitért is eladhatják a böngészési előzményeket a hirdetők számára.

Nem csak az internetszolgáltató, hanem a webhelyek, a közösségi média platformjai és a hirdetési hálózatok is naplózhatják az online tevékenységeket és a böngészési szokásokat. Ezeket az adatokat általában reklámozó cégeknek adják el, így azok az Ön egyedi érdeklődéséhez szabott hirdetéseket jeleníthetnek meg Önnek. Ha elrejti az IP-címét, akkor az internetszolgáltató, a webhelyek, a közösségi média és más harmadik felek nem fogják tudni már olyan hatékonyan nyomon követni téged és eszközeit.

Maradjon biztonságos és névtelen a (nyilvános) Wi-Fi hotspotokon

Nyilvános Wi-Fi használatakor elengedhetetlen a megfelelő óvintézkedések meghozatala az IP-cím és egyéb személyes adatok biztonságának megőrzése érdekében. Noha a nyilvános Wi-Fi hotspotok rendkívül kényelmesek, ők is nagyon nem biztonságosak. Bárki a hálózaton láthatja az Ön IP-címét, és kémkedhet a tevékenységeiben. Ez kiszolgáltatottá teszi a számítógépes bűnözőket és más rossz szándékú embereket. Az IP-cím elrejtése fontos lépés a személyes adatainak védelme és a böngészés során a nem biztonságos nyilvános Wi-Fi hálózaton.

Egy bizonyos fokig ez az otthoni hálózatra is vonatkozik. Még a családtagjai, a szobatársak és a kollégák is könnyen megnézhetik, mit csinál online, ha kissé technikusak. Lehet, hogy ez nem mindig jelent problémát, minden bizonnyal sikertelen körülményeket tehet. Mi lenne, ha olyan csodálatos születésnapi ajándékot találna anyád számára, amelyről nem akarja, hogy valami tudjon róla? És mi van, ha az üzleti hálózata nem ad hozzáférést a közösségi médiához, de valóban használni kell a Twittert – bármilyen okból? Ezekben az esetekben az IP-cím megváltoztatása segíthet.

A torrentek biztonságos letöltése

A világ legtöbb országában a letöltésekkel kapcsolatos törvények vonatkoznak. Általában minden olyan anyag (zene, filmek, könyvek) online terjesztésekor, a tulajdonos engedélye nélkül, ezt illegálisnak tekintik. Néhány nemzeti szerzői jogi szervezet aktívan megpróbálja megállítani ezt a gyakorlatot. Lakhelyétől függően az illegális anyagok letöltése bírságot vonhat maga után.

Sőt, bármi letöltése veszélyes lehet, mivel a hackerek és a rosszindulatú torrentek felhasználhatják az Ön IP-címét az összes letöltés nyomon követésére. Ez az információ felhasználható mindenféle illegális módon. A számítógépes bűnözők „hamis pénzbírságot” küldhetnek neked, és úgy tesznek, mintha hivatalos szervezet lenne a szerzői jogok ellen küzdelmesnek, miközben valójában közvetlenül a pénzük után járnak. Még akkor is, ha letöltöttél valamit teljesen legálisan, akkor is megpróbálhatják kiszorítani pénzt tőled, azzal fenyegetve, hogy nyilvánosságra hozzák a letöltött fájljaikat – amit valószínűleg el szeretne kerülni.

Ezeknek a számítógépes bűnözőknek és szervezeteknek az online tevékenységeit nyomon követve valószínű, hogy vissza akar nyerni magánéletének egy részét. Ezt megteheti egy VPN segítségével, hogy elrejtse IP-címét, és biztonságosan és magántulajdonban töltse le.

Kerülje el a földrajzi korlátozásokat

Térkép a helyévelNéhány felhasználó népszerű oka az IP-cím megváltoztatása, mert ez segíti őket a földrajzilag korlátozott tartalmak elérésében. Ide tartoznak azok a webhelyek és streaming szolgáltatások (vagy ezeknek a szolgáltatásoknak a tartalma), amelyek csak bizonyos országokban érhetők el. Például az olyan streaming szolgáltatások, mint a Hulu és a HBO GO, csak az Egyesült Államok felhasználói számára érhetők el. Ha azonban az Egyesült Királyságban székhellyel bíró felhasználó hozzáférni akar ezekhez a szolgáltatásokhoz, akkor megkerülheti ezt a regionális korlátozást azáltal, hogy elfedi az igazi IP-címét, és az USA-ra változtatja. Ez leggyakrabban egy VPN-sel történik, amelyet beprogramozhat az adatok továbbítására egy másik országbeli kiszolgálón keresztül. Úgy tűnik, hogy az Ön IP-címe egy másik országból származik.

A kormány cenzúrájának megkerülése

Néhány országban, például Kínában és Iránban a szigorú (online) kormányzati cenzúra elterjedt. Ezek a kormányok általában korlátozza a nagy mennyiségű tartalomhoz való hozzáférést, és szorosan figyelemmel kísérik polgáraik online tevékenységeit. Céljuk a média és a hírforrások ellenőrzése, hogy befolyásolhassák lakosságát. Megkerülheti ezeket a korlátozásokat, és megakadályozhatja, hogy a kormány az Ön IP-címének megváltoztatásával kémkedjen. Ha VPN-t használ a valódi IP-cím maszkolásához, a kormány nem fogja látni, mit csinál online.

Hogyan rejthetem el vagy módosíthatom az IP-címemet?

Van néhány módszer az IP-cím elrejtésére vagy megváltoztatására. Ezek közül néhány sokkal biztonságosabb, mint mások. A legjobb áttekintés érdekében megvitatjuk az IP-cím maszkolásának leggyakoribb lehetőségeit, összehasonlítva őket egymással, ahogy megyünk.

Fektessen be egy kiváló minőségű VPN-be

VPN pajzsMint a cikk más részeiben már javasoltuk, az IP-cím elrejtésének legbiztonságosabb módja egy kiváló minőségű VPN-szolgáltatás használata. A VPN egy biztonságos hálózati kapcsolat, amely az adatokat távoli szerverekön továbbítja. Ezenkívül egy VPN titkosítja az Ön adatait, és ezzel egy extra biztonsági réteget hoz létre. Amikor csatlakozik egy VPN-hez, a valódi IP-címe rejtett, és ehelyett a VPN-szolgáltató egyik távoli szerverének IP-címét veszi át. Harmadik felek csak a VPN-kiszolgáló IP-címét fogják látni, így nagyon nehéz, ha nem is lehetetlen, számukra visszakeresni az adatforgalmat..

Ha el szeretne kezdeni a VPN használatát, akkor egyszerűen megvásárolhatja azt egy megbízható szolgáltatótól, ahogyan a fent leírtuk. A CyberGhost mellett sok más nagyszerű VPN-szolgáltató is létezik, mint például az ExpressVPN és a NordVPN.

Használjon proxykiszolgálót

A proxyszerverek egy másik módszer, amellyel elrejtheti vagy megváltoztathatja a valódi IP-címét. Fontos tény, hogy megemlítjük, hogy a proxyk nem rendelkeznek a legtöbb VPN biztonsági funkcióval. A proxy egy olyan szerver, amely közvetítőként működik a felhasználók és az internet között. Proxy használata esetén az összes online kérését a proxy kiszolgálón keresztül kell elküldeni. A proxy ezután továbbítja kéréseit az elérni kívánt webszerverhez. E folyamat során a proxy megváltoztatja az Ön adatainak egy részét, beleértve az IP-címet. A proxy szerverének saját IP-címe lesz. Mivel az összes adatot oda továbbítják, ezt az IP-t a saját webhely helyett a többi webre küldik el.

A proxykat gyakran használják a régiók által korlátozott tartalom elérésére, különösen a streaming szolgáltatásokról. A legjobb azonban, ha a proxykiszolgálókat csak alacsony kockázatú feladatok elvégzésekor használja, mivel ezek nem titkosítják az Ön adatait, és nem tudják megakadályozni, hogy harmadik felek hozzáférjenek hozzájuk. Proxyk használatakor az internetszolgáltató és más harmadik felek továbbra is figyelemmel kísérhetik, amit online csinál. Röviden: a proxyk nagyon hasznosak lehetnek a földrajzi korlátozások megkerülésére, de nem szabad fájlok torrentjeként vagy más adatvédelmi szempontból érzékeny tevékenységeknél használni.

Töltse le a Tor böngészőt

Tor the Hagyma router logójaA valódi IP-cím elrejtésének másik lehetősége a Tor böngésző telepítése. A Tor egy ingyenes böngésző, amelynek segítségével névtelenül szörfözhet az interneten. Titkosítja az Ön adatait, majd különféle szerverekön (Tor csomópontokon) továbbítja azokat az egész világon. Ez megnehezíti mások számára az online tevékenységek nyomon követését. A Tor böngésző elrejti az Ön IP-címét, így más felek nem látják. Egy hátránya, hogy csak az internetes forgalmat titkosítja a böngészőjében, tehát nem védi magát olyan mértékben, mint a VPN. Ezen túlmenően, mivel adatait sok különböző szerveren továbbítják, a böngészési tapasztalat valószínűleg jelentősen lassabb lesz, ellentétben a legfelső szintű VPN használatával.

Csatlakozás egy nyilvános Wi-Fi hotspothoz

A privát internet-kapcsolat IP-címének elrejtéséhez az utolsó módszer, ha ehelyett nyilvános Wi-Fi hotspothoz kapcsolódik. Noha ez segíthet valódi privát IP-cím elrejtésében, ez nagyon kockázatos taktika. Ebben a helyzetben a szokásos helyett a Wi-Fi hálózat IP-címét veszi át. Mint korábban már említettük, a nyilvános Wi-Fi hotspotok többsége messze nem biztonságos, így bárki, aki ugyanazt a hálózatot használja, megvizsgálhatja online tevékenységeit. Ha akarták, meghallgathatják az Ön adatait. Igaz, hogy valódi IP-címét elrejtheti, ha nyilvános Wi-Fi hálózathoz kapcsolódik, ez hihetetlenül érzékenyvé teszi a hackereket. Nyilvános Wi-Fi-kapcsolat használata esetén ezért mindig azt javasoljuk, hogy ezt tegye egy VPN-vel, hogy megvédje magát.

Végső gondolatok

Ha nem védi IP-címét, akkor a kormányok, a meglátogatott webhelyek, az internetszolgáltató és még az ugyanazt a hálózatot használó emberek bármikor megvizsgálhatják az adatforgalmat. Ha nem tetszik ez az ötlet, bölcs dolog elrejteni IP-címét. Ez akkor is érvényes, ha úgy gondolja, hogy nincs mit rejteni. Amit online csinálsz, egyszerűen nem valaki vállalkozása, hanem a tiéd.

Sőt, az IP megváltoztatása néhány jó előnnyel jár. Használhat például egy VPN-t a blokkolt webhelyekhez vagy a földrajzi tartalomhoz való hozzáféréshez. Hasonlóképpen, az IP-cím megváltoztatása sokkal nehezebbé teszi az internetszolgáltató számára, hogy nyomon kövessen vagy kémkedjen, és megóvja a hirdetőket attól, hogy hozzáférjenek az Ön adataihoz. Az IP-cím elrejtésében és megváltoztatásában a VPN messze a legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszer. Egy jó hírű VPN szolgáltatásba fektetve elrejtheti IP-címét, és megőrizheti a legmagasabb szintű adatvédelmet és biztonságot, amikor online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me