Az intelligens termosztát adatvédelmi kockázata VPNoverview.com

Az intelligens termosztátok ígéretét sok háztulajdonos vonzza. A Nest otthoni termosztát, a Honeywell, az Ecobee és mások kihasználják ezt az érdeklődést. Az iparág egyre növekszik, és ez a növekedés sok társaságot vonzott a bejutáshoz. De ha az ügyfelek nem igényelnek szigorú adatvédelmi irányelveket, az intelligens otthoni termosztátuk információforrássá válhat a betolakodók számára.


Az intelligens termosztát többet tud, mint amire gondolsz

Intelligens termosztátAz intelligens termosztátok több, mint segítenek otthonának tökéletes hőmérsékleten tartásában. Ezek az intelligens termosztátok segítik a háztulajdonosokat több száz dollár megtakarításán az energiaszámlán. A termosztát megtanulja, mikor lesz távol és visszatér, tehát csak akkor használja az energiát, amikor szüksége van rá. A termosztátot a telefon egy alkalmazásából is beállíthatja. Ez lehetővé teszi a hőmérséklet távoli emelését vagy csökkentését, ha a tervezettnél hosszabb ideig távol lesz. Ezek az előnyök és kényelmi eszközök teszik őket vonzóvá a vásárlók számára.

Ezek az előnyök miatt figyelmen kívül hagyhatja az intelligens termosztát használatával kapcsolatos lehetséges adatvédelmi aggályokat. Nem adja át banki jelszavát vagy e-mailjét a termosztáton keresztül, tehát mekkora kockázatot jelent a magánéletére? Az intelligens termosztátok pontosan azért hozhatnak létre rést az adatvédelemben, mert megismerik az Ön szokásait és viselkedését.

A termosztát megtudja, mikor lesz otthon, és mikor lesz távol. Az intelligens termosztát akkor is megtanulja, amikor alszik, és ha ez az idő hétvégén más. Az intelligens termosztát megtanulja, hogy mik a hőmérséklete, ha otthon van. Ezek az információk többet fednek fel rólad, mint gondolnád.

Ki szeretné tudni az intelligens termosztát adatait

Az intelligens termosztát adatai felfedik az élet trendjeit. Bárki, aki hozzáfér az adatokhoz, kitalálhatja, ha otthon vagy aludni. Ahogy el tudod képzelni, ez az információ nagyon hasznos lehet.

Hackerek és tolvajok

A hackerek adatokkal szolgálnak arról, hogy mikor van otthon, hogy megtudja, mikor kell betörni a házba, anélkül hogy félne visszatérésétől. A termosztát megváltozásának tendenciáinak elemzésével a tolvaj meghatározhatja a behatolás idejét. A tolvaj, aki hozzáférhet ezekhez a beállításokhoz, megtudhatja, hogy távol van otthonról, és hamarosan nem tér vissza.

A hirdetők

A hirdetők is profitálhatnak az Ön tevékenységeivel kapcsolatos információkból. Egyes hirdetések jobban működnek, ha felébredsz, vagy később este. Az intelligens termosztát-vezérlők trendjeinek észlelésével a hirdető a megfelelő pillanatban megcélozhatja hirdetéseit Önnek. Ez drámaian megnövelheti eladási esélyeiket. A marketingszakemberek tudják ezen információk értékét, és megpróbálhatják elcsúsztatni az adatokat az intelligens termosztátból. Lehet, hogy nem tűnik nagy dolognak, de bizonyos értelemben manipuláltak.

Mennyire biztonságos az adatvédelmi politikája??

Az Ön választása, melyik intelligens termosztátot vásárol, gyakran inkább az egyik termosztát előnyein alapul. Nem valószínű, hogy figyelembe veszi az adatvédelmi irányelveik által kínált biztonságot. Az intelligens termosztátkészítő politikája befolyásolhatja, hogy ennek a készüléknek az otthona legyen az Ön személyes adatait.

A vállalati irányelvek változhatnak

Az intelligens termosztát gyártók közül sok szilárd adatvédelmi politikával rendelkezik. A Nest és az Ecobee népszerű márkák kiemelkednek a magánélet iránti szilárd elkötelezettségük mellett. De a technológiai területen működő vállalatokat gyakran értékesítik, és újra eladják. A Nest adatvédelmi politikája meghatározza, hogy eladás esetén arra ösztönzi az új társaságot, hogy tartsa fenn az általuk kínált adatvédelem magas szintjét. Nincs garancia arra, hogy a mai napon élvezett adatvédelmi törvények holnap továbbra is érvényben vannak.

A vállalati szerver behatolása

Fennáll annak a veszélye is, hogy a hackerek betörhetnek és ellophatják a termosztátkészítő szerverein tárolt adatokat. Még az olyan biztonságos társaságok, mint a bankok is szenvednek adatsértésekkel, amelyek feltárják a személyes információkat. Ha adatait egy vállalati szerverről lopják el, az Ön személyes adatainak megsértése súlyos lehet.

Egyetlen intelligens termosztát-gyártó sem jelentette be a fogyasztói adatok megsértését. Az adatvédelmi szakértők ugyanakkor egyetértenek abban, hogy a legtöbb esetben az adatsértés elkerülhetetlen bármely vállalkozás számára. Ha a Pentagont meg lehet támadni, akkor egyetlen társaság sem immunis az adatsértésekkel szemben. A legbiztosabb politika az, ha úgy kezeli az adatait, mintha azt várná, hogy azok veszélybe kerüljenek, és innen induljon el.

Hogyan lehet megvédeni a magánéletét?

Az érzékeny információk expozíciójának kockázatával szemben hogyan lehet megvédeni magát, miközben továbbra is élvezheti az intelligens termosztát előnyeit? Először ellenőrizze az intelligens termosztát gyártójának adatvédelmi irányelveit. Noha láttuk, hogy ez nem nyújt tökéletes védelmet, egy olyan társasággal kezdve, amely prioritást élvez az ön személyes adatainak védelmében, jó módszer az adatok védelme..

Ahhoz, hogy a termosztát információiból a lehető legjobban kihasználhassa, a hirdetőnek képesnek kell lennie arra, hogy összekapcsolja azt az ön profiljával. A behatolni kívánt tolvajnak a tartózkodási helyére is szüksége lesz. Anélkül, hogy az információt visszakapcsolnánk önhöz, az adatok csak annyira véletlenszerű zajt jelentenek. Ezen információk bizalmas kezelésének egyik módja a VPN használata.

Használjon VPN-t az otthoni hálózat biztonságához

A VPN-en keresztüli csatlakozás az adatvédelmét anonimként tartva biztosítja az Ön személyes adatait. Az eszközről kimenő információk titkosítva vannak, és továbbítják a VPN-kiszolgálóra. Ezt a szervert gyakran több száz felhasználó használja egyszerre, minden információt névtelenné téve. A szerver az Ön adatait a rendeltetési helyére irányítja. Minden visszatérő adat a VPN szerverre megy, nem pedig közvetlenül a készülékére. Ez a közvetítő technika lehetetlenné teszi mások számára az online tevékenységek összekapcsolását a tartózkodási helyével vagy személyével.

Bár az intelligens termosztátot nem lehet közvetlenül a VPN-hez csatlakoztatni, a minőségi VPN-szolgáltatás gyakran lehetővé teszi, hogy az otthoni internetes forgalmat a VPN-kiszolgálón keresztül irányítsa. Mivel adatait névtelenül küldik el, az intelligens termosztát helyének meghatározása szinte lehetetlenné válik további információkhoz való hozzáférés nélkül. Végül a VPN használata minden tőled ellopott vagy rólad eladott adatot szinte haszontalanná tesz.

A teljes otthoni hálózat védelmére szolgáló szilárd VPN a NordVPN. Ennek a VPN-szolgáltatónak milliói elégedett vásárlói vannak világszerte, és nagyon jó hírneve van az egyszerű alkalmazások, a nagy biztonság és a barátságos árképzés miatt.

Ha többet szeretne megtudni a VPN adatvédelmi funkcióiról és egyéb előnyeiről, olvassa el az Ön igényeinek leginkább megfelelő VPN kiválasztásáról szóló üzenetünket.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me