Az intelligens szemüveg adatvédelmi kockázata VPNoverview.com

Kibővített valóság szemüveget használó személyA kibővített valóság (AR) területe az elektronikai ipar egyik legszentebb része. Ezek az intelligens szemüvegek grafikákat állítanak elő az előtte lévő nézetben, hogy számítógépről vagy okostelefonról nyújtsanak információkat. Ha szeretne élvonalbeli lenni, akkor minden bizonnyal intelligens szemüveget keres vagy már rendelkezik. A magánélettel kapcsolatos aggodalmak azonban nemcsak azoknak az embereknek szólnak, akikről diszkréten képeket készíthet. Valójában ezek a cégek valószínűleg többet gyűjtnek és használnak rólad kapcsolatos adatokat, mint gondolnád.


Intelligens szemüveg a láthatáron

Az intelligens szemüveg rendkívüli felhasználása miatt sok vállalat arra készteti a piacot. Néhány már elérhető most, vagy csak a sarkon. Ez a technológia képes radikálisan javítani életünket. Ugyanakkor komoly új kockázatokat jelent a magánéletünkkel szemben is.

Google szemüveg

A Google Glass néhány évvel ezelőtt nagy lendületet kapott, amikor megpróbálta ezt a technológiát az ügyfeleknek eljuttatni, ám a magánélettel kapcsolatos aggodalmak ezt nagyrészt gyakorlatiassá tették. Ez nem akadályozta meg a Google-t abban, hogy tovább fejlessze ezt a technológiát. A Google Glass, amelyet eredetileg a közös fogyasztónak szántak, a vállalati felhasználásra összpontosított. Ezek az intelligens szemüvegek lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy gyorsan ellenőrizzék a készleteket, a gépek állapotát, vagy valós időben frissítéseket kapjanak az előrehaladásról. A Google reméli, hogy amint a felhasználók megszokják a technológiát a munkahelyen, akkor azt otthon is akarják.

Az Intel Vaunt

Az Intel az a társaság, amely legismertebb processzorokat gyárt, amelyek napjaink számos számítógépét táplálják. Készen állnak arra, hogy kilépjenek az intelligens üvegpiacra Vaunt nevű ajánlatával. Az Intel stratégiája az, hogy többet tegyen kevesebbel. A terjedelmes fejhallgató és a nyilvánvaló kivetítők helyett az Intel termékének megjelenése szinte figyelemre méltó. A kijelzők elhalványulnak, kivéve, ha a felhasználó közvetlenül néz rá, és csak a felhasználó tudja megmondani, mikor használja.

Microsoft HoloLens

A Microsoft HoloLens egy ideig kiválasztott felhasználói csoport számára elérhető. A HoloLens 2, akárcsak a Google szemüvege, elsősorban a vállalkozásoknak szól. A HoloLens a Windows verzióján működik, és így jól illeszkedik a Microsoft ökoszisztémájához, beleértve a Microsoft Office-t és a termelékenységi szoftvert..

Varázslatos ugrás

Az intelligens üveg szerelmeseinek évek óta csodálkozva nézték a Magic Leap promóciós videóit. Végül a Magic Leap 2018-ban indult a fogyasztók számára. A termék magával ragadó videót ígér, amelyet közvetlenül a látómezejébe vezetnek be. A termékkel kapcsolatos alkalmazások gyakorlatilag korlátlanok lehetnek. A társaság titkossága mind érdeklődést mutatott, és megakadályozta, hogy egyesek elfogadják követeléseiket. Csak az idő fogja megmondani.

Miért lehet az intelligens szemüveg adatvédelmi rémálom?

A Google Glass kudarca elsősorban azért történt, mert az emberek úgy érezték, hogy ez megsértette a magánéletüket. Az intelligens szemüveg fényképeket készíthet, videókat rögzíthet és beszélgetéseket készíthet. Ha a szobában lenne, ha valaki Google Glass-t viselt, érezheti, hogy minden mozdulatát figyeli és rögzíti. Ez vezetett a Google Glass betiltásához számos bárban és étteremben.

Ugyanakkor nem csak az intelligens szemüveg kamerája előtt számíthatnak a magánéletük súlyos megsértésére. Maguk a felhasználók is veszélyeztetettek abban, hogy az intelligens szemüvegük révén személyes információkat tegyenek hozzáférhetővé. A szemüveg bármikor a felhasználóval lehet, és gyakorlatilag láthatja, amit sok esetben a felhasználó lát. Ez rést jelent az adatvédelem biztonságában.

Intelligens szemüveg és helymeghatározási adatok

Intelligens szemüvegA hirdetők megpróbálják helymeghatározási adatokat szerezni a felhasználóktól. Az online módon megosztott egyéb információk általában az Ön tevékenységeire és érdeklődésére koncentrálnak, miközben az interneten vannak. A helymeghatározási adatok az életed valós világában mutatnak adatokat. Okostelefonja már sok információt nyújt arról, hogy hova megy, a boltokba, ahol gyakran látogat, és hogyan jut el oda. Az intelligens szemüveg még többet nyújthat. A hirdetők nemcsak megtanulhatták, hol tartózkodnak, hanem azt is, hogy mennyi ideig nézték meg az adott kijelzőt, vagy meddig töltöttek a hírlapon a papír címeit. A helyadatok még pontosabbak lesznek a célzott hirdetéseknél.

Az intelligens szemüveg sebezhető a hackerek számára

Mint minden új technológiához, időbe telik, hogy felfedezzük az összes lehetséges módját, hogy kiszolgáltatott lehessen a rosszindulatú felhasználásokhoz. De ha az otthoni számítógépek, a laptopok és az okostelefonok csábító célpontot jelentettek a hackerek számára, az intelligens szemüvegek csak ennél is többek. Ha a hackerek beágyazott kamerával megszerezhetik az intelligens szemüveg irányítását, megnézhetik, hogy írja be jelszavait, PIN-kódját és minden egyéb biztonsági intézkedést. Az Ön személyes adatainak megsértése nemcsak zavarodást, hanem pénzügyi veszteségeket okozhat.

Még azoknak az intelligens szemüvegeknek is, amelyek kamerák nélkül vannak, az adatvédelmi kockázat nagy. Ezek a szemüvegek érzékeny értesítéseket adnak a látáshoz. A hackerek, akik megszerezték az eszköz irányítását, elolvashatják a közösségi média, e-mail és szöveges üzenetek értesítéseit. Mivel a barátokkal és a munkával való kapcsolatunk nagy része az interneten keresztül zajlik, magánéletének ez a kitettsége pusztító következményekkel járhat.

A válasz abban rejlik, hogy előre nem haladunk

Az új technológiák, például az intelligens szemüveg által a magánélethez kapcsolódó kockázatok miatt habozhatnánk a következő utat. Az intelligens szemüveg előnyei azonban óriási lehetnek, és ezeket nem szabad elutasítani, ha elkerülhetjük. A válasz nem az, hogy visszatérünk a napokba e technológia nélkül, hanem az, hogy óvatosan járjunk el.

A magánéletének egyik legjobb védelme a minőségi VPN. A VPN titkosítja az Ön adatait a VPN szerverre, és onnan. Az Ön adatait a VPN szerver továbbítja a webhelyre vagy a szolgáltatásra, és visszatér a VPN-hez. Mivel az adatokat soha nem közvetlenül Önnek címezték, anonimitása megőrződik, és magánéletét őrzik. Ha párosul olyan technológiával, mint például az intelligens szemüveg, ez segíthet abban, hogy a biztonsága még akkor is sérüljön, ha az Ön személyes adatait védeni lehet..

Ha többet szeretne megtudni a VPN használatának előnyeiről, tekintse meg az Ön igényeinek leginkább megfelelő VPN kiválasztásának üzenetét.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me