Adatvédelem Mac rendszeren: Hogyan lehet megváltoztatni a beállításait VPNOverview

A Mac számítógépek sorát a piacon a legfinomabb modellek jellemzik. Mind a nyers szemüveg, mind a hatékonyság szempontjából a Mac nehéz legyőzni. Az Apple határozottan elkötelezett amellett, hogy az adatvédelmi funkciókat átláthatóvá tegye a felhasználó számára. Sok felhasználó nem veszi észre annak fontosságát, hogy időt vesz igénybe adatvédelmi funkcióinak kiigazítására, ami kiszolgáltatottá teszi őket a személyes adatok online feltárására. Csak néhány perc alatt módosíthatja a Mac adatvédelmi beállításait az adatok biztonságossá tétele érdekében.


Adatvédelem a Mac rendszeren

A Mac már régóta hírnévnek örvend a biztonság és az adatvédelem terén. A felhasználói adatvédelem évek óta prioritást élvez az Apple számára. Sajnos az elmúlt évben történt néhány nyilvános botlás. Míg az Apple továbbra is nyilvánosan elkötelezett a biztonság és a magánélet mellett, néhány nagy hibára derült fény, főleg a High Sierra frissítés kiadásakor a Mac számára. Egy különösen zavaró hiba 2017. szeptemberében jelent meg, amely lehetővé tette a felhasználók számára a root hozzáférést a „root” gépeléssel. Ez szinte korlátlan hozzáférést biztosítana az érintett Mac összes adatához.

Míg az Apple gyorsan javította a hibákat, időnként még a javítást is hibák sújtják. Ez sok felhasználót arra vár, hogy vajon még mindig vannak-e más biztonsági rések, amelyek a Mac-eikön rekednek. Az adatvédelmi beállítások megváltoztatása elősegítheti, hogy adatai ne kerüljenek veszélybe új hibák felmerülése esetén.

Tartsa távol a hackereket

hackerA tűzfalak védelme egy általános szolgáltatás, amelyet az internethez csatlakoztatott összes számítógépen szükség van. A Machez a számítógépbe beépített tűzfal tartozik, de ezt a funkciót alapértelmezés szerint nem mindig kapcsolják be. Az egyik első dolog, amelyet meg kell tennie a Mac védelme érdekében, a tűzfal engedélyezése.

Nyissa meg a Rendszerbeállításokat és kattintson a “Biztonság” elemre & Adatvédelem. ”Itt több olyan beállítást talál, amelyeket beállíthat a Mac védelme érdekében. Kattintson a párbeszédpanel bal alsó sarkában lévő lakatra, és írja be felhasználónevét és jelszavát, hogy hozzáférjen ezekhez a beállításokhoz.

Kattintson a „Tűzfal” fülre a tűzfal beállításainak megjelenítéséhez. Most kattintson a „Tűzfal bekapcsolása” gombra. A tűzfal beállításait a Tűzfal beállításai gombra kattintva is módosíthatja. Itt módosíthatja, hogy mely alkalmazások és szolgáltatások küldhetnek vagy fogadhassanak adatokat a tűzfalon keresztül. Ez akkor lehet hasznos, ha egy vagy kettő kivételével az összes alkalmazást nagyrészt blokkolni szeretné..

Titkosítsa az adatait

Nem számít, mennyire biztonságos a rendszer biztonsága, továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy egy határozott hackerek hozzáférjenek az Ön adataihoz. Míg a fájlok titkosítása némi kellemetlenséget okozhat, ez fontos. A FileVault gondoskodik arról, hogy adatai még lopás után sem olvashatók legyenek.

A FileVault az összes fájlt a Mac-en titkosítja. Ez eltart egy ideig, amíg a titkosítási rutin fut, amikor először engedélyezi. Annak is kényelmetlensége, hogy bármikor meg kell adnia a jelszavát, amikor megnyit egy fájlt. Ez azonban egy alacsony ár, amelyet fizetni kell a nyugalomért, amelyet az adatok biztonságos megismerése okoz.

A „Biztonság & Kattintson az Adatvédelem képernyőn a FileVault fülre. A folyamat megkezdéséhez kattintson a „FileVault bekapcsolása…” feliratú gombra. Kap egy helyreállítási kulcsot. A számítógép fájljainak feloldásához vagy a helyreállítási kulcsot, vagy a fiók jelszavát kell használnia. Ha mindkettőt elfelejti, elveszíti az összes hozzáférést ezekhez a fájlokhoz.

Ellenőrizze az alkalmazás engedélyét

Az alkalmazásoknak engedélyre van szükségük a kritikus szolgáltatások eléréséhez a Mac rendszeren. Időnként ezek az alkalmazások hozzáférhetnek olyan információkhoz, amelyek nem feltétlenül szükségesek az alkalmazás számára a munkájához. Az adatvédelmi beállításokban kiválaszthatja, hogy az alkalmazások milyen információkhoz férjenek hozzá.

A „Biztonság & Kattintson az Adatvédelem képernyőre. Az egyik legfontosabb döntés, amelyet a magánélet védelme érdekében hozhat, a tartózkodási helyének korlátozása. Míg más információforrások arra támaszkodnak, hogy miként fér hozzá az internethez, vagy maga használja a Mac-et, a helymeghatározó szolgáltatások sokat tudnak mondani az alkalmazáskészítőknek arról, hogy ki vagy és mit csinál offline módban.

Kattintson a bal oldali panelen a Helymeghatározási szolgáltatások elemre. Ekkor megjelenik a Mac-n lévő összes alkalmazás listája, amely hozzáférhet a tartózkodási helyéhez. Törölje az összes olyan alkalmazás jelölését, amelyhez nem kíván hozzáférést engedélyezni a helyadataihoz.

Hasonló módon korlátozhatja, hogy mely alkalmazások férjenek hozzá elérhetőségi adataihoz, a naptárához és az emlékeztetőkhöz. Egyszerűen törölje a jelölést az egyes alkalmazások közül a megfelelő kategóriában, hogy visszaszerezze az adatvédelem irányítását.

Siri hallgat téged?

Siri logóVan egy vicc az adatvédelmi szakértők körében: „Az amerikaiak aggódtak amiatt, hogy a kormány becsapta telefonjaikat és házukat, most fizetnek az Applenek, hogy értük tegyék meg.” Bár az Apple fenntartja a Siri által összegyűjtött adatok biztonságát, igaz, hogy az Siri minden beszélgetést hallgat, hogy felvegye a neki irányított kulcsszavakat. A Siri e-maileket és privát üzeneteket, valamint a dokumentumok tartalmát is képes olvasni. Ezt az információt gyakran tárolják és elemzik a szolgáltatások javítása érdekében. Ha aggódik a Siri azon képessége miatt, hogy hallgathat benned a Mac-en keresztül, akkor tiltsa le.

A Rendszerbeállítások képernyőn kattintson a Siri ikonra. Közvetlenül a Siri embléma alatt a Siri képernyőn törölheti a „Siri engedélyezése” jelölőnégyzetet a szolgáltatás kikapcsolásához a Mac számítógépről..

Anonim marad a kapcsolódó világban

Amint egyre több információnk válik elérhetővé a hirdetők és mások számára az interneten, a személyes adatok bizalmas kezelése egyre nagyobb kihívás. A VPN használata az egyik legegyszerűbb lépés, amelyet a magánélet védelme érdekében megtehetsz.

Ha minőségi VPN szolgáltatással csatlakozik, az adatok titkosítva vannak, amikor a VPN szerverre érkezik és onnan eljut. A forgalom a VPN-kiszolgálón keresztül halad és titkosítva van. Ez a közvetítői megközelítés azt jelenti, hogy névtelen marad az információcsere során. Előfordulhat, hogy az interneten látott hirdetések már nem olyan személyre szabottak, mint korábban. Ennek az eredménye az, hogy a hirdetők nem tudják az online tevékenységeket az IP-címhez kapcsolni.

A VPN használatának számos előnye van a magánélet mellett. Ha többet szeretne tudni arról, hogy a VPN hogyan segíthet Önnek, olvassa el az Ön igényeinek leginkább megfelelő VPN kiválasztásáról szóló üzenetünket.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map