Adatvédelem Mac rendszeren: Hogyan lehet megváltoztatni a beállításait VPNOverview

A Mac számítógépek sorát a piacon a legfinomabb modellek jellemzik. Mind a nyers szemüveg, mind a hatékonyság szempontjából a Mac nehéz legyőzni. Az Apple határozottan elkötelezett amellett, hogy az adatvédelmi funkciókat átláthatóvá tegye a felhasználó számára. Sok felhasználó nem veszi észre annak fontosságát, hogy időt vesz igénybe adatvédelmi funkcióinak kiigazítására, ami kiszolgáltatottá teszi őket a személyes adatok online feltárására. Csak néhány perc alatt módosíthatja a Mac adatvédelmi beállításait az adatok biztonságossá tétele érdekében.


Adatvédelem a Mac rendszeren

A Mac már régóta hírnévnek örvend a biztonság és az adatvédelem terén. A felhasználói adatvédelem évek óta prioritást élvez az Apple számára. Sajnos az elmúlt évben történt néhány nyilvános botlás. Míg az Apple továbbra is nyilvánosan elkötelezett a biztonság és a magánélet mellett, néhány nagy hibára derült fény, főleg a High Sierra frissítés kiadásakor a Mac számára. Egy különösen zavaró hiba 2017. szeptemberében jelent meg, amely lehetővé tette a felhasználók számára a root hozzáférést a „root” gépeléssel. Ez szinte korlátlan hozzáférést biztosítana az érintett Mac összes adatához.

Míg az Apple gyorsan javította a hibákat, időnként még a javítást is hibák sújtják. Ez sok felhasználót arra vár, hogy vajon még mindig vannak-e más biztonsági rések, amelyek a Mac-eikön rekednek. Az adatvédelmi beállítások megváltoztatása elősegítheti, hogy adatai ne kerüljenek veszélybe új hibák felmerülése esetén.

Tartsa távol a hackereket

hackerA tűzfalak védelme egy általános szolgáltatás, amelyet az internethez csatlakoztatott összes számítógépen szükség van. A Machez a számítógépbe beépített tűzfal tartozik, de ezt a funkciót alapértelmezés szerint nem mindig kapcsolják be. Az egyik első dolog, amelyet meg kell tennie a Mac védelme érdekében, a tűzfal engedélyezése.

Nyissa meg a Rendszerbeállításokat és kattintson a “Biztonság” elemre & Adatvédelem. ”Itt több olyan beállítást talál, amelyeket beállíthat a Mac védelme érdekében. Kattintson a párbeszédpanel bal alsó sarkában lévő lakatra, és írja be felhasználónevét és jelszavát, hogy hozzáférjen ezekhez a beállításokhoz.

Kattintson a „Tűzfal” fülre a tűzfal beállításainak megjelenítéséhez. Most kattintson a „Tűzfal bekapcsolása” gombra. A tűzfal beállításait a Tűzfal beállításai gombra kattintva is módosíthatja. Itt módosíthatja, hogy mely alkalmazások és szolgáltatások küldhetnek vagy fogadhassanak adatokat a tűzfalon keresztül. Ez akkor lehet hasznos, ha egy vagy kettő kivételével az összes alkalmazást nagyrészt blokkolni szeretné..

Titkosítsa az adatait

Nem számít, mennyire biztonságos a rendszer biztonsága, továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy egy határozott hackerek hozzáférjenek az Ön adataihoz. Míg a fájlok titkosítása némi kellemetlenséget okozhat, ez fontos. A FileVault gondoskodik arról, hogy adatai még lopás után sem olvashatók legyenek.

A FileVault az összes fájlt a Mac-en titkosítja. Ez eltart egy ideig, amíg a titkosítási rutin fut, amikor először engedélyezi. Annak is kényelmetlensége, hogy bármikor meg kell adnia a jelszavát, amikor megnyit egy fájlt. Ez azonban egy alacsony ár, amelyet fizetni kell a nyugalomért, amelyet az adatok biztonságos megismerése okoz.

A „Biztonság & Kattintson az Adatvédelem képernyőn a FileVault fülre. A folyamat megkezdéséhez kattintson a „FileVault bekapcsolása…” feliratú gombra. Kap egy helyreállítási kulcsot. A számítógép fájljainak feloldásához vagy a helyreállítási kulcsot, vagy a fiók jelszavát kell használnia. Ha mindkettőt elfelejti, elveszíti az összes hozzáférést ezekhez a fájlokhoz.

Ellenőrizze az alkalmazás engedélyét

Az alkalmazásoknak engedélyre van szükségük a kritikus szolgáltatások eléréséhez a Mac rendszeren. Időnként ezek az alkalmazások hozzáférhetnek olyan információkhoz, amelyek nem feltétlenül szükségesek az alkalmazás számára a munkájához. Az adatvédelmi beállításokban kiválaszthatja, hogy az alkalmazások milyen információkhoz férjenek hozzá.

A „Biztonság & Kattintson az Adatvédelem képernyőre. Az egyik legfontosabb döntés, amelyet a magánélet védelme érdekében hozhat, a tartózkodási helyének korlátozása. Míg más információforrások arra támaszkodnak, hogy miként fér hozzá az internethez, vagy maga használja a Mac-et, a helymeghatározó szolgáltatások sokat tudnak mondani az alkalmazáskészítőknek arról, hogy ki vagy és mit csinál offline módban.

Kattintson a bal oldali panelen a Helymeghatározási szolgáltatások elemre. Ekkor megjelenik a Mac-n lévő összes alkalmazás listája, amely hozzáférhet a tartózkodási helyéhez. Törölje az összes olyan alkalmazás jelölését, amelyhez nem kíván hozzáférést engedélyezni a helyadataihoz.

Hasonló módon korlátozhatja, hogy mely alkalmazások férjenek hozzá elérhetőségi adataihoz, a naptárához és az emlékeztetőkhöz. Egyszerűen törölje a jelölést az egyes alkalmazások közül a megfelelő kategóriában, hogy visszaszerezze az adatvédelem irányítását.

Siri hallgat téged?

Siri logóVan egy vicc az adatvédelmi szakértők körében: „Az amerikaiak aggódtak amiatt, hogy a kormány becsapta telefonjaikat és házukat, most fizetnek az Applenek, hogy értük tegyék meg.” Bár az Apple fenntartja a Siri által összegyűjtött adatok biztonságát, igaz, hogy az Siri minden beszélgetést hallgat, hogy felvegye a neki irányított kulcsszavakat. A Siri e-maileket és privát üzeneteket, valamint a dokumentumok tartalmát is képes olvasni. Ezt az információt gyakran tárolják és elemzik a szolgáltatások javítása érdekében. Ha aggódik a Siri azon képessége miatt, hogy hallgathat benned a Mac-en keresztül, akkor tiltsa le.

A Rendszerbeállítások képernyőn kattintson a Siri ikonra. Közvetlenül a Siri embléma alatt a Siri képernyőn törölheti a „Siri engedélyezése” jelölőnégyzetet a szolgáltatás kikapcsolásához a Mac számítógépről..

Anonim marad a kapcsolódó világban

Amint egyre több információnk válik elérhetővé a hirdetők és mások számára az interneten, a személyes adatok bizalmas kezelése egyre nagyobb kihívás. A VPN használata az egyik legegyszerűbb lépés, amelyet a magánélet védelme érdekében megtehetsz.

Ha minőségi VPN szolgáltatással csatlakozik, az adatok titkosítva vannak, amikor a VPN szerverre érkezik és onnan eljut. A forgalom a VPN-kiszolgálón keresztül halad és titkosítva van. Ez a közvetítői megközelítés azt jelenti, hogy névtelen marad az információcsere során. Előfordulhat, hogy az interneten látott hirdetések már nem olyan személyre szabottak, mint korábban. Ennek az eredménye az, hogy a hirdetők nem tudják az online tevékenységeket az IP-címhez kapcsolni.

A VPN használatának számos előnye van a magánélet mellett. Ha többet szeretne tudni arról, hogy a VPN hogyan segíthet Önnek, olvassa el az Ön igényeinek leginkább megfelelő VPN kiválasztásáról szóló üzenetünket.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me