A Twitter adatvédelmi beállításainak tulajdonosa VPNOverview

A közösségi média platformok, mint például a Twitter online használata olyan, mintha nincs otthon függönyök az ablakon. Van olyan esetekben, amikor nem bánja, ha a Windows nyitva van a világ felé, és más esetekben inkább inkább magántulajdonban tartja a dolgokat. A Twitter adatvédelmi beállításainak kezelése lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék, mikor zárják be a függönyöket, miközben adatait titokban tartják. A Twitter többet tud rólad, mint gondolnád. Ha néhány percet vesz igénybe adatvédelmi beállításainak áttekintésével, biztonságosabbá teheti online tapasztalatait.


Twitter adatvédelmi aggályok

Twitter logó okostelefonA Twitter állománya nemrégiben visszaesett, mivel a befektetési bankárok adatvédelmi aggályok alapján elkezdték a részvények rövidítését. A Investopedia-ról szóló jelentés szerint komoly aggályok merülnek fel a twitter-felhasználók felkelésekor, amikor a Twitter személyes adatainak felhasználása napvilágra válik. A Twitter nemcsak a célzott hirdetéseket, hanem a felhasználói adatokat is eladja a hirdetők számára. Ez egy olyan információs aranybánya, amely a Twitter-ről 2018-ban bejelentett 400 millió dollárt tesz majd.

2017-ben a Twitter megszüntette a „Ne kövesse nyomon” funkció támogatását. A Twitter most sok webhelyen rendelkezik követőkóddal. Ezek a webhelyek jelentik a Twitter-et, amikor meglátogatja őket. Ez lehetővé teszi a Twitter számára, hogy figyelemmel kísérje tevékenységét a saját platformon. Ezenkívül a Twitter-en kívül meglátogathatják a meglátogatott webhelyeket is. Ezen aggályok figyelembe vételével ideje lehet az adatvédelmi beállítások frissítése.

Megtalálja a Twitter adatvédelmi beállításait

A személyes adatvédelmi beállítások ellenőrzésének első lépése a Twitter-en, hogy megkeresse a hozzáférhető beállításokat. Bármelyik eszközről, amelyet használ, lépjen a „Beállítások” menübe, és válassza a „Adatvédelem és biztonság” lehetőséget..

Twitter adatvédelem és biztonság

Görgessen le a „Személyre szabás és adatok” pontra, és válassza a „Szerkesztés” lehetőséget. Most a „Személyre szabás és adatok” oldalon van, és megkezdheti a Twitter adatvédelmi beállításainak megváltoztatását.

Twitter testreszabás és adatok

Szerkessze a Twitter beállításait

Miután végigment a beállítások labirintusán, számos dolgot meg lehet változtatni. Az alábbiakban talál egy listát a beállításokról, amelyeket javasolunk, hogy vessen egy pillantást.

A személyre szabott hirdetések beállítása

A legtöbb esetben, amikor egy alkalmazás személyre szabja tapasztalatait, azt jelenti, hogy az Ön adatait felhasználják, hogy a látott hirdetések relevánsabbak legyenek az Ön számára. Twitter esetében a megfigyelés a Twitter tevékenysége révén zajlik. De ők is tudják, hogy melyik készüléket használ, és az utazási helyeket. Ezenkívül a Twitter figyeli az Ön által használt, a Twitterrel integrált webhelyeket és alkalmazásokat. Cserébe átadhatják az Ön adatait harmadik felek számára. A Twitter ezeket a beállításokat alapértelmezés szerint választja ki, de ezeket a beállításokat a preferenciáinak megfelelően módosíthatja.

A Twitter személyre szabott hirdetési beállításai

Ha ezt a jelölőnégyzetet bejelöli, lehetővé teszi, hogy a Twitter figyelje az elolvasott vagy válaszolt tweeteket, valamint az elküldött tweeteket. Ez a beállítás a Twitter számára engedélyt ad arra is, hogy a Twitter tevékenységeit összekapcsolja más online tevékenységekkel. Ha olyan eszközön látogat meg egy vállalat webhelyén, ahol be van jelentkezve a Twitterbe, akkor ezt az információt felhasználhatja. Például hirdetéseket jeleníthetnek meg hasonló webhelyekről vagy vállalkozásokról. A Twitter ezeket az információkat megoszthatja a hirdetőkkel is. Ily módon relevánsabb hirdetéseket jeleníthetnek meg az adott vállalkozással kapcsolatban, még akkor is, ha nem a Twitteren vagy.

Ha inkább nem osztja meg ezeket az információkat a Twitter-rel és annak hirdetőivel, akkor egyszerűen törölje a jelölést a Személyre szabott hirdetések melletti négyzetből.

Testreszabás az eszköz alapján

Twitter-testreszabás eszköz alapján

Ez a doboz a Twitter számára engedélyt ad arra, hogy ellenőrizze, hogy melyik eszközről érkezik a Twitter, és ennek megfelelően „javítsa tapasztalatait”. Tehát például, ha hajlamos a híroldalakat ellenőrizni a laptopján, miközben a Twitter-t használja, és inkább a szórakoztató híreket ellenőrzi a telefonján, a Twitter több hírrel kapcsolatos hirdetést jelenít meg a laptop élményéről és több szórakoztatással kapcsolatos hirdetést, miközben a telefon. A Twitter ezt az Ön által használt webhelyek és alkalmazások nyomon követésével teszi, amelyek szintén a Twitter-t használják. még akkor is, ha nem használja a Twitter-et.

A négyzet bejelölésének megszüntetése leállítja az összes eszköz ilyen szintű testreszabását.

Hely alapú személyre szabás

A Twitter személyre szabja hirdetési élményét számos tényező alapján. Például megvizsgálják, hogy ahol feliratkozott a Twitter-re, hol tartózkodik Önökben, és más helyeken is. Ha elhagyja a „Személyre szabás az Ön által használt helyek alapján” négyzetet, akkor a Twitter engedélyt ad erre a tartózkodási helyének megfigyelésével. A Twitter a telefon helymeghatározó szolgáltatásain, a használt Wi-Fi-n keresztül, vagy akár a Bluetooth-kapcsolaton keresztül is figyelemmel tudja követni a helyét..

A Twitter a helyadatait felhasználva jeleníti meg a jelenlegi közelében lévő vállalkozásokkal kapcsolatos hirdetéseket. Lehet, hogy olyan vállalkozások hirdetéseit is látja, amelyeken gyakran utazik. Például, ha minden nap a gyermek iskolájába vagy az onnan elutazik egy olyan pékséget, amely a Twitter segítségével hirdet, akkor a következő bejelentkezéskor előfordulhat, hogy a pékség hirdetése felbukkan..

Twitter-testreszabás az Ön által használt helyek alapján

Ha nem szeretné megosztani tartózkodási helyét a Twitterrel és annak hirdetőivel, akkor törölje a jelet a négyzetből, hogy kikapcsolja a Twitter helymegfigyelését.

Adatfigyelés a Twitter-en

A Twitter két opciót is tartalmaz, amelyeket törölhet, és megváltoztathatja, hogy a Twitter hogyan figyeli és megosztja az Ön adatait. Az egyik „Kövesse nyomon a Twitter tartalmat az interneten”. Ez a beállítás nyomon követi a webhelyeken folytatott tevékenységeit, és tárolja az internetes előzményeket, hogy más webhelyeket és Twitter-fiókokat javasoljon neked, amelyeket követhet.

Twitter adatsáv

A második négyzet, az „Adatok megosztása a Twitter üzleti partnereivel” felhatalmazást ad a Twitter számára, hogy megosszák az ön személyes adatait, amelyek nem szerepelnek a Twitter profiljában. Ez magában foglalja a megtekintett tartalmat és az érdeklődési körét a Twitter profilja alapján.

A Twitter minden letiltásaJelölje be ezeket a négyzeteket, hogy megakadályozza a Twitter figyelését és megosztását az adatai között. Ezenkívül, ha azt szeretné, ha a Twitter nem használja ezeket a személyre szabási és adatbeállításokat, akkor a lista tetején válassza az „Összes letiltása” elemet, hogy törölje mindegyik jelölését. Természetesen a releváns hirdetések nem részesülnek előnyben. Biztonságosabbnak érezheti magát, ha tudom, hogy magánélete védett.

Egyéb fontos adatvédelmi lehetőségek

Térjen vissza az „Adatvédelem és biztonság” képernyőre, és keressen néhány további adatvédelmi beállítást, amelyeket érdemes megfontolni. Alapértelmezés szerint a Twitter a helyadatokat tartalmazza a Tweetekben. Ha nem akarja, hogy ezeket az információkat közzétegye, akkor törölje a jelet a „Tweet küldése egy helyvel” négyzetből. A tweetjeivel már társított helyinformációk törléséhez kattintson a „Helyinformációk törlése” gombra.

A tweetjei általában nyilvánosak mindenkinek, aki meg akarja nézni őket. Ha bejelöli a „Védd meg a tweeteidet” jelölőnégyzetet, csak azok, akik jóváhagyják, hozzáférhetnek a tweetjeidhez.

Módosítsa a „Fotócímkézés” beállításait, hogy megakadályozza, hogy bárki megcímkézhessen téged egy fotón. Dönthet úgy, hogy csak a követők engedélyezhetik ön címkézését, hogy bárki megcímkézhet téged, vagy megakadályozhatja, hogy bárki megcímkézzen téged egy fotón.

A Twitter természetesen időről időre frissíti adatvédelmi irányelveit. Ezért érdemes ezeket a beállításokat rendszeresen ellenőrizni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy csak a kívánt információkat osztja meg.

Ön ellenőrzi az adatvédelmi online

Fontos az online adatvédelem. Noha Ön kényelmesen megoszthat bizonyos információkat, nem kell, hogy az összes információt elérhetővé tegye a hirdetők és más vállalkozások számára. Feltétlenül nézze meg az adatvédelmi beállítások védelméről szóló egyéb cikkeinket az Instagram, a WhatsApp és a Google oldalán.

Az online adatvédelem további fokozása érdekében fontolja meg a virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül történő csatlakozást. A kiváló minőségű VPN elősegítheti az adatok online névtelenítését, megvédve az online információt nyomon követő vállalatoktól. A VPN-k számos előnnyel is rendelkeznek, beleértve a bizonyos földrajzi helyekre korlátozott tartalomhoz való hozzáférést. Ezenkívül a VPN segítségével elkerülhetőek a tűzfalak a munkahelyen vagy más korlátozott helyeken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map