A sötét web: Mi ez pontosan és hogyan jut el oda?

Lehet, hogy hallottál a sötét webről. Általában az internet „rejtett” és veszélyes részének tekintik, ahol mindenféle árnyas üzlet zajlik. A legtöbb internetező nem fog rendszeresen találkozni a sötét interneten, ha egyáltalán. Ez érthető, mert annak egyes részei nem biztonságosak. Ha kíváncsi, hogy többet megtudjon, ez a cikk mindent elárul, amit tudnia kell a sötét internetről, és hogyan kell hozzáférni ahhoz, miközben továbbra is biztonságban van.


Először bemutatjuk, mi a sötét web pontosan, és mi történik rajta. Ezután megismerheti a VPN-eket és a Tor böngészőt, valamint azt, hogy ezek az eszközök miként nélkülözhetetlenek a sötét interneten való böngészéshez. Ezután adunk egy rövid útmutatót, amellyel viszonylag biztonságosan hozzáférhet a sötét webhez. Ha valóban biztonságban szeretne maradni, átfogó 15 lépési tervet készítettünk a sötét web biztonságos böngészésére. Mielőtt megtenné, ellenőrizze az összes biztonsági intézkedést. Végül megtudja, hogy a sötét web látogatása törvényes, ám egyes gyakorlatok nem.

Legyen biztonságos a sötét interneten!

A sötét web elérése nagyon egyszerű, ám ezért mély bajba kerül. Ezért fontos, hogy mindig szem előtt tartsa online biztonságát és adatvédelmét. Erősen javasoljuk, hogy VPN-t használjon az összes internetes forgalom titkosításához és névtelenítéséhez. Emellett mindig ellenőrizze, hogy a készüléken fut-e legfrissebb víruskereső szoftverek. Ilyen módon nehezebb megfogni az adatait, megfigyelni az online tevékenységeket, vagy megfertőzni a számítógépet. A VPN megvédi Önt a felszíni vagy a mélyhálón való szörfözés közben, de a sötét web böngészésekor is. Ezzel az internetszolgáltatójának (ISP), a kormányoknak és a hackereknek sokkal nehezebb lesz kitalálni, mit csinálsz online.

Kiváló VPN a sötét webhez: NordVPN

A NordVPN kiváló minőségű VPN-szolgáltató, amely lehetővé teszi több eszköz egyidejű védelmét. Erős titkosítást és számos választható biztonsági intézkedést kínálnak. Ezért a NordVPN kiváló szolgáltató, amelyet felhasználhat, amikor vállalkozik a sötét webre. Sőt, jó ügyfélszolgálatot kínálnak, és nagyon felhasználóbarátak. Olvassa el az összes szolgáltatót a NordVPN teljes áttekintésében.

Mi a sötét web?

Az internet leírása gyakran három részből áll: a felületi, a mély és a sötét. A felületi háló az, amit legtöbbünk minden nap használ. Ez a szokásos böngészőkön keresztül érhető el, például a Chrome, a Safari és a Firefox. Ez a cikk is része: bárhonnan és bármikor elérheti, amíg van internetkapcsolat és böngésző.

A mély web az internet azon része, amely nagyon specifikus információkat tartalmaz. Legtöbbünk nem fér majd hozzá ehhez az információhoz, és a keresőmotorokon keresztül sem. Ezek elsősorban olyan oldalak és adatbázisok, amelyeket egy szervezetben csak egy bizonyos embercsoport számára szántak. A hozzáféréshez meg kell tudnia a pontos webcímet (URL). Bizonyos esetekben jelszóra is szükség van. Példák a mély weben található oldalakra néhány olyan egyetemi könyvtári adatbázis, jelentés és folyóirat, amelyhez csak az előfizetők férhetnek hozzá, valamint a személyes Facebook-fiókod ütemterve.

Végül, ott van az internetnek az a része, amelyet hívunk a sötét web. Nehezebben elérhető, mint a felszíni vagy a mélyháló, mivel csak speciális böngészőkön keresztül érhető el, például a Tor böngészőn. A sötét web az internet szabályozatlan része. Semmilyen szervezet, vállalkozás vagy kormány nem felelõs azért, vagy nem képes alkalmazni a szabályokat. Pontosan ez az oka annak, hogy a sötét internetet általában illegális gyakorlatokkal társítják. Lehetetlen elérni a sötét internetet egy „normál” böngészőn keresztül, például a Google Chrome vagy az Egde segítségével. A Tor böngészőben nem talál olyan sötét webhelyet, amely a .com vagy a .org véget ér. Ehelyett az URL-ek általában véletlenszerű betűk és számok keverékéből állnak, és .onion végződésűek. Sőt, a sötét neten található webhelyek URL-jei rendszeresen változnak.

Sötét webfelület webes grafikai jéghegy

Miért és hogyan létezett a sötét web??

A sötét internetet nem olyan bűnözők hozták létre, akik névtelen módon kívántak kommunikálni. Valójában az amerikai kormány fejlesztette ki. De hogyan történt ez??

Kém kommunikáció

Több „három betűvel rendelkező ügynökség”, például a CIA ügynökei sok távoli helyen voltak. Volt egy igazi globális amerikai kémek hálózata, akik információkat és hírszerzést gyűjtöttek az Egyesült Államok számára. Az 1990-es évek során az információ egyre inkább digitalizálódott, és ezeknek a kémeknek nem volt szükségük jelentéseik régimódi médiumokon, például rádión vagy leveleken keresztül történő továbbítására. Az internet és az új kriptográfiai technikák miatt az összes információ hirtelen eljuthatott az interneten keresztül. 1995 körül az Egyesült Államok Haditengerészeti Kutatólaboratóriuma elindított egy programot, amely végül Tor (The Onion Router) lesz. Tor-nal az ügynökségek titkosított kommunikációs vonalat tartottak fenn a terepi ügynökökkel..

Anonimitás mindenkinek

névtelen1997 körül a projektet átadták a Védelmi Fejlesztési Kutatási Projekt Ügynökségnek (DARPA), amely viszont több polgári jogi csoportnak adta át. Most természetesen az a kérdés, hogy miért adná a kormány ezt a technikát és hálózatot a polgári érdekképviseleti csoportok számára? Vannak emberek, akik úgy vélik, hogy az USA kormánya soha nem adta fel Torot.

További magyarázat az, hogy fel kellett nyitniuk a névtelen hálózatot, mert minden egyes amerikai ügynöknek képesnek kell lennie arra, hogy bárhol a világ bármely pontján használhassa. Ez a hálózatot kiszolgáltatottá tette a beszivárgás ellen. Sőt, ha csak az amerikai hírszerző ügynökök használnák ezt a hálózatot, akkor nyilvánvalóan minden ebből a hálózatból származó kommunikáció nagyon értékes lenne. Ennélfogva jobb lenne a hálózatot sok más ember előtt megnyitni, hogy a hírszerzési kommunikáció a nem kormányzati kommunikáció tengerében elmosódjon. Így mindenki anonim maradna, és az amerikai ügynökök felhasználhatják a hálózatot jelentéseik továbbítására.

Miért nem pusztítják el a sötét internetet??

Amíg a Tor hálózat mindenki számára hozzáférhetővé vált, bárhol egyre több internetes kapcsolat áll rendelkezésre, világszerte egyre több szervert állítottak fel. A hálózat ezért sokkal decentralizáltabbá vált. Az új csatlakozással egy másik országban az USA internetes joghatósága egyre kisebb lett. A hálózat ereje abban rejlik, hogy nem lehet egyetlen helyről kikapcsolni. Ha az amerikai oldalról húzza ki a dugót, a hálózat többi része nem létezik.

Amellett, hogy egyetlen állam sem képes teljesen lezárni a hálózatot, az Egyesült Államoknak az is előnye, hogy ez a hálózat fennmarad – még akkor is, ha illegális tevékenységeket is végez. A hírszerző ügynökségek továbbra is rejtett kommunikáció csatornájaként használják. Ez az egyik legjobb eszköz, amellyel a politikai aktivistáknak fel kell állniuk, szivárogniuk, bejelentni stb. Az autoritárius államok ellen, amelyekre az Egyesült Államok nagyon kritikusan reagál. Függetlenül attól, hogy Venezuela vagy Irán, az Egyesült Államok örül, hogy az embereknek van olyan eszköze, mint Tor, hogy megnehezítsék az ilyen rendszerek életét. Ez természetesen az Egyesült Államokra is vonatkozik, amint ezt a Wikileaks megjelenése és a Snowden bejelentő tevékenysége egyértelművé tette..

Mint ilyen, a sötét szövet ugyanakkor jótékony és veszélyes is lehet. Mivel ez több szempontból is hasznos, az Egyesült Államok kormánya nem akarja leállítani. Még ha meg is tették, akkor teljes egészében meg kellene próbálniuk leállítani, és tucatnyi országnak kell megfelelniük és együtt kell mûködniük, amelyeknek nincs érdeke az USA-val való együttmûködés iránt. A nemzeti hatóságok képesek együttműködni bizonyos helyek bezárása és a tulajdonosok, adminisztrátorok, felhasználók stb. Elszámoltathatóságának megteremtése érdekében. Gyakran, amikor egy sötét webhely bezárul, több ügynökség működött együtt, hogy ez megtörténjen. Például, ha az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma el akarja zárni egy holland marihuánát értékesítő sötét piacot, ehhez a holland rendőrség, az Europol és esetleg számos más ügynökség és hatóság együttműködésére lenne szükség. Az alábbi kép bemutatja az 1 sötét piac lefoglalásával foglalkozó ügynökségek számát.

A sötét piac bezárt

Ennek a weboldalnak a leépítése legalább tíz különböző ügynökség együttműködését igényli, legalább négy különböző országból. Az a tény, hogy ezeknek az ügynökségeknek együtt kellett működniük annak érdekében, hogy leállítsák ezt a webhelyet, megmutatja, mennyire bonyolult lehet a sötét háló egyes részeinek levétele, nem is beszélve a teljes sötét webről..

Belépés a sötét webbe

Ha a sötét internetet szeretné meglátogatni, ne feledje, hogy ez veszélyes lehet, ha nem hozza meg a megfelelő óvintézkedéseket. A sötét interneten való lehető legbiztonságosabb módon történő továbblépéshez útmutatót készítettünk, amely tippeket és trükköket tartalmaz. Az alábbiakban megtalálja a jelen útmutató egyszerűbb verzióját, a nélkülözhetetlen eszközökkel együtt. Fontos azonban emlékezni, hogy a következő lépések viszonylag biztonságban tartják Önt, de semmiképpen sem anonim.

 • Telepítsen egy VPN-t (javasoljuk a NordVPN-t) az eszközére, és kapcsolja be
 • Győződjön meg róla, hogy készüléke naprakész víruskereső szoftverrel rendelkezik
 • Töltse le és telepítse a névtelen Tor böngészőt
 • Indítsa el a Tor böngészőt
 • Győződjön meg arról, hogy a szkriptek futtatása a Tor böngészőben tilos
 • Opcionális: módosítsa a biztonsági beállításokat Tor-ban
 • Böngészhet a sötét interneten, például a Rejtett Wikiből indulva. A link van http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page

Végül, mielőtt felkerülne a sötét webre, ne feledje, hogy ez nagyon veszélyes hely lehet. Figyelembe kell venni figyelmeztetéseinket, és ne engedje meg, hogy a rosszindulatú programok és a hackerek befolyásolják az eszközét! Ha biztosítani szeretné a lehető legjobb védelmet, akkor kövesse a sötét webre vonatkozó útmutatónkat.

Mi az a Tor?

A Tor (a hagyma router) egy ingyenes, nyílt forráskódú szoftver, amely böngészőként működik. Az olyan böngészőktől eltérően, mint például a Chrome, a Firefox és az Edge, a Tor célja, hogy felhasználói névtelen maradjon. Annak érdekében, hogy ez megtörténjen, a Tor böngésző az internetes tevékenységeit több IP-címen / gazdagépen keresztül továbbítja, amelyek a hagyma rétegeit képviselik. Keresései ezen a csomópont-hálózaton mennek keresztül. Minden csomóponton a titkosítás egy részét meghúzzák. Végül az Ön adatai a választott weboldalon érkeznek. A hagyma továbbítás ezen folyamatának célja a felhasználó névtelenségének megőrzése.

Lány letölt egy internetes fájlt a Tor Nodes-en keresztül

A Tor böngészőt a sötét web elérésére használják. Mint már említettük, ez a legegyszerűbb módja az URL eléréséhez .onion utótaggal. Ez az utótag arra a hagyma útvonalra utal, amelyet Tor használ a névtelen böngészés biztosításához: a titkosítás rétegekben érkezik, mint a hagyma rétegei. A webhelyek úgy dönthetnek, hogy egy .onion domaint használnak, mert nem akarják, hogy mindenki tudja, hogy létezik. Ennek oka az lehet, hogy egyszerűen csak exkluzív akar lenni, vagy mert megkérdőjelezhető vagy illegális tartalmat tartalmaznak.

A Tor hozzáférést biztosít az egész webhez, függetlenül attól, hogy a weboldalakat szabályozzák-e vagy sem. Noha a Tor felhasználható a sötét web elérésére, a legtöbb felhasználó továbbra is a felszíni hálón marad. Más szavakkal: a Tor-ot általában az online böngészés anonimizálására használják, de ez is a fő útvonal a sötét webhez. A Tor böngészővel kapcsolatos további részletekért keresse fel a Tor böngésző oldalunkat.

Röviden: a Tor böngésző (vagy hasonló anonim böngésző) használata szükséges a sötét web eléréséhez, és elősegíti az anonimitást az interneten. Az Ön IP-címe például rejtett marad. Nézze meg ezeket a 10 okot, hogy elrejtse az IP-címét. Felhívjuk figyelmét, hogy a Tor böngésző nem bolondbiztos. Ezért mindig ajánlott VPN futtatása.

Tor VPN felett vagy VPN Tor felett?

Lehet, hogy nem vette észre, de ez tényleges különbséget jelent, ha a Tor hálózathoz kapcsolódik, miközben VPN-hez van csatlakoztatva, vagy fordítva.

A VPN telepítésének további előnye a Tor hálózatba való belépés előtt az, hogy az internetszolgáltató vagy bármely más érdekelt fél (kormányhivatalok, hackerek stb.) Nem fogja tudni, hogy bejelentkezett a Tor hálózatba, mert az internetes forgalma már folyamatban van titkosított. Sajnos az a puszta tény, hogy be szeretne jelentkezni egy anonim hálózatba, például a Torba, elegendő ahhoz, hogy bizonyos csoportok szemében gyanút keltsen. És bár a Tor-hálózat titkosítva és névtelen, az nem akadályozhatja meg az internetszolgáltatót vagy bárki mást, aki az Ön IP-címén keresztül az internetes forgalmat szimatol, hogy tudatában legyen annak, hogy bejelentkezett a Tor-ba. Természetesen, kivéve, ha először csatlakozik egy VPN-hez.

A Tor hálózaton keresztül VPN-előfizetésre is lehetőség van. Ez azt jelenti, hogy először jelentkezik be a Tor-ba, majd a Tor-böngészőben például belép a NordVPN webhelyére, és VPN-t kap. További előnye, hogy az internetszolgáltató nem fogja tudni, hogy érdekli egy VPN-szolgáltatás iránt. Tapasztalataink szerint azonban a Tor hálózatba való belépést általában sokkal gyanakvóbbnak tekintik, mivel a sötét webes kapcsolattal rendelkezik. Ezért javasoljuk először egy jó VPN-előfizetést. Ha érdekel többet megtudni a jó VPN-alternatívákról, és melyik az Ön számára legmegfelelőbb, nézd meg véleményeinket.

A Rejtett Wiki

A sötét interneten való navigálás meglehetősen nehéz lehet. Egy olyan webhelyről indulva, mint például a Rejtett Wiki, segít megtalálni az utat. A Rejtett Wiki linkeket biztosít a keresőmotorokhoz és a webhelyekhez, így könnyebben navigálhat a sötét webben. Ez teszi a Rejtett Wikit jó kiindulási pontként, amikor nem tudja, hová kell mennie. Van néhány kategória a rejtett wikiben, amelyektől el kell kerülni. Mindig legyen óvatos a kattintott linkekkel kapcsolatban, még azokon a webhelyeken is, amelyek legitimnek tűnnek.

A Rejtett Wikit a következő URL másolásával a Tor böngészőben találhatja meg: http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page. A sötét webes webcímek folyamatosan változnak, de a felszíni weben sok olyan webhely található, amelyek az adott oldal megfelelő naprakész URL-jét biztosítják Önnek..

Egy másik jó indulás a weboldalunkon, amelyet érdemes megnézni a sötét webcikkben.

Mi történik a sötét webben?

fegyverek onlineNagyon nehéz kitalálni, mi történik a sötét interneten. Mint már korábban említettük, a megfelelő oldalakhoz való hozzáféréshez ismernie kell az egyes URL-eket. Nagyon nehéz bukkanni a megfelelő webhelyre, ha az összes webcím véletlenszerű számjegyek és betűk kombinációja. Sőt, sok történet megy körül a legőrültebb szolgáltatásokról és a sötét interneten rejtőző oldalakról. A férfiak rendelése nyilvánvalóan csak a rendelkezésre álló példák egyike. Noha nem lehetünk biztosak abban, hogy ennek a viselkedésnek egy része nem a sötét interneten zajlik, a sötét internetet körülvevő pletykák, mint például az online hitmen vagy a red room, többsége tiszta fikció. Például egy Besa Mafia nevű, kölcsönzött bérleti webhely határozottan létezett, azzal a különbséggel, hogy soha nem végzett találatokat. Csak pénzt lopott az elbűvölő sötét webes felhasználók számára, akik valakit meg akartak ölni. Ennek ellenére sok más megkérdőjelezhető dolog, például a kábítószer és a fegyver, elérhető a sötét interneten.

Annyi rosszindulatú webhely létezése miatt a sötét web nagyon rossz hírnevet szerzett magának. Gyakran úgy gondolják, hogy bármi és minden, ami a sötét interneten történik, illegálisnak kell lennie. Ez nem igaz. A sötét web biztonságos menedékként szolgál az újságírók, a bejelentők és a diktatórikus rendszerek alatt élő polgárok számára is. Ezenkívül az árnyékosabb webhelyek némelyike ​​pozitív mellékhatásokkal is járhat. Célunk, hogy árnyalt megközelítést alkalmazjunk, kiemelve mind a pozitív, mind a negatív következményeket. Csak azt akarjuk, hogy az olvasóink biztonságban legyenek, ha úgy döntenek, hogy maguk merészkednek az internet sötét mélyedéseibe.

Nem állíthatunk határozott állításokat, mivel a sötét web folyamatosan változik, és sok ember számára nagyrészt rejtve marad. Általában azonban ezek a dolgok, amelyek a sötét interneten találhatók:

 • Fekete piacok
 • Csalás vagy egyéb módon veszélyes webhelyek
 • E-mail szolgáltatások, fórumok és a névtelen online kommunikáció egyéb formái
 • botnetek
 • Bitcoin és cryptocurrency webhelyek

Fekete piacok

feketepiaci kábítószerekA fekete piac az internet születése óta virágzott. A sötét web sok fekete piactér otthona, ahol mindenféle áru eladható és vásárolható. Az ilyen piacok létezése illegális, bár néhány közszereplő, tudós és akadémikus is kiemelte néhány pozitív mellékhatást.

A Selyemút volt az első legismertebb fekete piac a sötét webben. A felhasználók nyíltan beszélték a webhely droghasználatáról, és fényképeket töltöttek fel termékeikről. A webhely végül elnyerte az „Ebay of Vice” becenevet. Többéves nyomozás után az Egyesült Államok hatóságainak sikerült nyomon követni az adminot (Ross Ulbricht), aki a honlapon a „Dread Pirate Roberts” álnév alatt állt. 2013 októberében elfogták San Franciscóban, és a weboldalt bezárták.

Ulbricht letartóztatása után azonban sok más webhely felbukkant. A sötét interneten sokkal több fekete piacon elérhető weboldal elérhető, mint valaha. A Selyemút volt az első a maga nemében, ma már sok különböző versenyezteti a következőt.

Csalás vagy egyéb módon veszélyes webhelyek

veszélyes webhelyekA sötét web is hamis és veszélyes webhelyekkel jár. Ezért fontos, hogy mindig legyen óvatos, és mind VPN-t, mind jó víruskereső szoftvert használjon. Soha ne kattintson a sötét interneten található linkre, ha nem tudja, hová vezet. A számítógépét feltörhetik vagy megfertőzhetik a rosszindulatú programokat, mielőtt megtudnák, mi történik.

Sőt, a sötét web minden olyan webhelyet tartalmaz, amelyeket tartalma miatt nem tolerálnának a felszíni interneten. Sajnos ott található olyan dolgok, mint például az állatok bántalmazása vagy a gyermekpornográfia. Ezért bölcs dolog az Internet e részétől távol maradni.

E-mail szolgáltatások, fórumok és az anonim kommunikáció egyéb formái

névtelenA sötét internetet névtelen kommunikációra is használják. A bejelentők és az újságírók ezeket az útvonalakat felhasználhatják érzékeny információk kiszivárogtatására vagy megtalálására. Azok az emberek, akik valamely társaságtól vagy kormánytól akarnak bejelenteni jogellenes cselekményért, a sötét internetet használhatják névtelenségük megőrzésére. Az újságírók felhasználhatják névtelen forrásokkal való kapcsolattartásra. Mind a WikiLeaks hálózat, mind az olyan bejelentők, mint Edward Snowden, a múltban a sötét internetet használták üzenetük terjesztésére.

Míg a példákban szereplő emberek az internetes szabadság és az átláthatóság nevében csinálták, nem mindenkinek van ugyanaz a motivációja. A bűnözők és a terroristák anonim kommunikációt is használnak a sötét interneten, hogy megpróbálják megszabadulni a bűnüldözéstől.

botnetek

A botnet egy fertőzött eszközhálózat, amelyet az őket irányító hackerek működtethetnek. A hálózatban lévő eszköz gyakran megfertőződik, anélkül, hogy a tulajdonosok tudnák. A botnetért felelős hacker az eszközöket felhasználhatja vírusok terjesztésére, adatvédelemre, illetve a DDoS támadások megkönnyítésére. A botnet kevésbé valószínű, hogy felfedezik, leszerezik vagy átveszik, ha a sötét interneten működik. A sötét interneten egyes hackerek eladják az általuk létrehozott botneket. Nagyon sok pénzért cserébe irányítást kaphat a fertőzött eszközök nagy hálózata felett.

Bitcoin és cryptocurrency webhelyek

BitcoinHa ellátogat a sötét webbe, rájössz, hogy szinte mindent kriptovalutákkal fizetnek. Ezek a kriptovaluták online valuták, amelyek világszerte felhasználhatók. Pontosabban: a kriptovaluták olyan digitális eszközök, amelyek egy decentralizált digitális főkönyvi értékhez vannak kötve, például a blockchain protokollhoz. Ez alapvetően azt jelenti, hogy a kriptovaluták nem különböznek a szokásos valutáktól, mivel értékük és a csere előzményei inkább a blokkláncon láthatók, nem pedig bankok és más pénzügyi intézmények sorozatán. Ezek azonban inkább digitális eszközök, mint valuták, mivel ezeket az eszközöket általában online csak árukra cserélheti, de azon kívül nem. Ennek ellenére a blockchain módszer miatt a kriptovaluták anonim cseréket tesznek lehetővé, amelyek ideálisak a sötét internetes árnyékos vállalkozások számára..

A legismertebb kriptovaluta, a Bitcoin a sötét weben kívül is használatos. A legutóbbi események azonban azt mutatják, hogy a valuta lehet, hogy nem annyira anonim, mint néhány ember remélte. Más típusú kriptovaluták is nagyon népszerűek. Néhány új kriptovaluta folyamatosan próbál javulni az őket használó emberek névtelenségének megőrzésében.

A Dark Web legális?

Lady JusticeEgyszóval: igen. A sötét web és a Tor böngésző legális használata a legtöbb országban. Ha azonban úgy dönt, hogy a sötét interneten úgy működik, hogy a törvény nincs összhangban, akkor ez természetesen jogellenes. Mint ilyen, hangsúlyozzuk annak fontosságát, hogy ragaszkodjunk annak az országnak a törvényeihez, amelyben tartózkodik.

Ennek ellenére gyakran elfelejtik, hogy a sötét web és a Tor böngésző csupán eszközök a magánélethez és a szólásszabadsághoz való joguk gyakorlására. Az Egyesült Nemzetek Szervezete alapvető emberi jogként határozta meg a magánélet védelmét. Ezt a következő cikkekben tették meg:

 • Az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Nyilatkozata (UDHR) 1948, 12. cikk
 • A polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmánya (ICCPR), 1966., 17. cikk
 • Az emberi jogokról szóló amerikai egyezmény, 11. cikk
 • Az ember jogainak és kötelezettségeinek amerikai nyilatkozata, 5. cikk
 • Az emberi jogok európai egyezménye, 8. cikk

Összegzés: a sötét interneten való navigálás a legtöbb országban nem illegális. Ez azonban gyanúsnak teheti a helyi rendészeti személlyel szemben. A sötét interneten értékesített dolgok többsége illegális, tehát nyilvánvalóan tilos vásárolni ezeket az illegális termékeket. Mivel ezeket az árukat általában csak a sötét interneten találják meg, bárki, aki ezen az interneten szörföz, vásárolhatja meg őket. Ez az oka annak, hogy a kormányok megpróbálhatják tartani az ön lapjait, ha meglátogatja a sötét internetet.

Annak ellenére, hogy a sötét web használata a legtöbb országban törvényes, az ott rendszeresen előforduló illegális tevékenységek vázlatos helyszínt tesznek a sötét web számára. Ezért lehet, hogy nem az internetes legjobb része a rendszeres látogatás, ha jó és törvénytisztelő polgár vagy.

Végső gondolatok

Hangsúlyozzuk, hogy azt tanácsoljuk, hogy NE használja a sötét hálót anélkül, hogy előtte megtette volna a megfelelő biztonsági intézkedéseket. A kíváncsiság érthető, de nem érdemes kitéve magát a web ezen szabályozatlan része veszélyeinek. Végül bűncselekmény van a sötét interneten. Ha végül felkeresi a sötét internetet, mindig tegyen óvintézkedéseket. A jó VPN-szolgáltatás és a szilárd rosszindulatú programok elengedhetetlenek, ám ennek ellenére továbbra is kitéve vagyunk. A 15 lépéses terv az egyik legbiztonságosabb módszer a sötét webre jutáshoz. Végül a sötét internetet saját veszélyével érheti el. Legyen kíváncsi, de biztonságban is!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map