A Baby Monitor adatvédelmi kockázata VPNoverview

Az új szülők számára a legnehezebb a letenni a babájukat, és elhagyni a szobát. Mindannyian szeretnénk vigyázni és megvédeni drága és törékeny kisgyermekeinket. Szerencsére sokkal több módja van a szemmel tartásuknak, még akkor is, ha a szobából vagyunk. Számtalan babafigyelő van, amelyek lehetővé teszik, hogy figyelemmel kísérje gyermekét, akár a hálószobában, akár a munkahelyen van. Sajnos ezeknek a modern monitoroknak nagyon könnyű behatolni.

Valószínűleg nem tetszik, ha egy idegen fér hozzá minden információhoz, amelyet a babafigyelő gyűjtött. A szeretteinek és a házának hang- és videofelvételeit magántulajdonban kell tartani. A babafigyelő ártalmatlan eszköznek tűnhet, de nem mindig ez a helyzet. Hogyan kezeli az ilyen biztonsági kérdéseket? Ez a cikk mindent elárul neked, amelyet tudnia kell a veszélyekről, és megmutatja, hogyan kell megvédeni magát és gyermekét.

Figyeli vagy figyeli?

A laptop nem névtelenFüggetlenül attól, hogy kizárólag hanggal ellátott bébi figyelőt használ, vagy kamerával és képernyővel ellátott bébi figyelőt használ, csak arra van szüksége, hogy ellenőrizze, hogy gyermekének jól megy. A legtöbb monitor vezeték nélküli, és vezeték nélküli frekvencián (például Bluetooth) vagy az interneten keresztül továbbítja a videót és a hangot a vevőkészülékre. Mindkét esetben a jel elhallgatható a baba szobája és a vevő között.

Hagyományosan két fő típusú vezeték nélküli babafigyelő van. Az egyik típus analóg rádiójelekkel továbbítja a jeleket. Ezek hajlamosak a lehallgatásra, mivel a jelek nagyon kevés energiára támaszkodnak, hogy rövid távolságra továbbítsák őket. Ha egy hacker a közelben van, akkor képesek lesznek ezeket a jeleket elkapni és elolvasni.

A második típusú monitor digitális és általában biztonságosabb, mivel a jel titkosítva van a baba szobája és a vevő között. Ezek az eszközök gyakran erősebb jelet küldenek, amelyeket a hackerek nagyobb távolságból is képesek felfogni. Bárki, aki rendelkezik a monitor jelének visszafejtéséhez szükséges eszközökkel, hozzáférhet az eszköz által kapott és elküldött összes információhoz. Ezt a problémát nem csak a bébi figyelők szenvedik: az internetes kapcsolatot használó minden elektronikus eszköz küzd ezzel. Gondoljon laptopjára és okostelefonjára, de intelligens órájára, fitnesz-követőjére, autójára, intelligens hangszórójára vagy intelligens szemüvegére is.


A Baby Monitor technológia folyamatosan változik

Egy új típusú digitális babamonitor népszerűsége növekszik. Ezek az eszközök otthoni Wi-Fi-jét használják az információk továbbítására a vevőkészülékre, a telefonra vagy a táblagépre. Mivel ezekhez a jelekhez bárhonnan hozzáférhet, ezek az eszközök különösen népszerűek a dolgozó szülők körében. Bármikor, akár dolgozik, akár megbízásokat futtatnak, akár akár a városon kívül is, képesek lesznek felhívni a babafigyelőt telefonjaikra és bejelentkezni.

Ezek a monitorok gyakran továbbítják mind a videót, mind a hangot. Lehetnek más funkciók is, mint például éjjellátó látás, hőmérséklet-érzékelők vagy távoli éjszakai fény. Ezek az előnyök azonban árral járnak: újabb lehetőséget kínálnak a hackerek számára az Ön személyes adatainak megsértésére.

Mennyire valószínű, hogy a babamonitorokat feltörik?

hackerGondolkodhat a babamonitorra, mint egy egyszerű eszközre, amely lehetővé teszi a fülek tartását a baba mellett, miközben házimunkát végez. A potenciális betörők számára azonban ezek az eszközök olyanok, mintha kém lenne otthonában. A babafigyelőn keresztül hallgatva a tolvaj gyorsan megtanulhatja, ha otthon van. Ezt az információt felhasználhatják bűncselekményeik megtervezésére. Ily módon nem fogja megállítani őket, mivel kiürítik a házát. A digitális babafigyelőket bármilyen távolságból meg lehet csapkodni, ami ezeknek a bűnözőknek nagyon kényelmes. A rablásukat saját házuk kényelme alapján tudják megtervezni, és csak akkor kell a közelükben lenniük, amikor betörni készülnek és belépni készülnek. Más szavakkal: ugyanaz a technológia, amely lehetővé teszi a csecsemő figyelését, megengedheti a hackereknek az otthoni megfigyelését.

Az nem segít abban, hogy a bébiőrök feltörése meglehetősen egyszerű. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint sok babafigyelő tényleg hiányzik a biztonság szempontjából. Bár gyakran említik az ügyfelek magánéletét, ez nyilvánvalóan nem prioritás az eszközök gyártói számára. Ezek a gyártók általában nagyon szoftver-gondolkodású vállalatok, amelyek szilícium-völgyi gondolkodásúak. Ennek a gondolkodásmódnak az a fő gondolata, hogy működtessen egy webhelyet, és később javítsa meg a problémákat. Egy olyan területen, mint például az otthoni biztonság, ez nem működik jól. Ennek eredményeként a modern babafigyelők már a piacra léptek, még mielőtt képesek voltak ellenállni a szigorú tesztelésnek annak biztosítása érdekében, hogy teljesen biztonságosak legyenek a fogyasztók számára.

A gyakorlatban már számoltak be a babafigyelő hackeléséről. A közelmúltban a gyűrűs kamerákat kémkedték a gyermekeket és a családokat. Bár ezek az események többnyire rossz félelemhez és síró gyermekekhez vezettek, ezek azt mutatják, hogy a hackerek képesek megtámadni a babamonitorok felhasználóinak magánéletét.

Hogyan veszélyeztetheti a babafigyelő adatvédelmét

A babamonitorok első és valószínűleg legfélelmetesebb problémája az, hogy egy idegen hallgathat és figyeli a babaját. Ez önmagában elegendő ahhoz, hogy mindenféle szülő gerincét megrázza. Sajnos az adatvédelemmel kapcsolatos kockázatok itt nem érnek véget: amikor a baba csendes, a babafigyelő továbbra is képes felvenni a következő szobában zajló beszélgetéseket a folyosón, vagy akár a folyosón. Gondoljon minden olyan magánbeszélgetésre, amely a pénzügyeiről és a személyes ügyeiről szól otthonában. Lehet, hogy távolról lekérdezettnek tűnik, de az ilyen információkkal felfegyverzett tolvaj nagyon sok kárt okozhat. Lehet, hogy ellopják az Ön személyazonosságát, vagy összegyűjthetnek több ezer dollárt bankszámlájáról.

Mint korábban említettem, egy tolvaj kiválaszthatja a megfelelő pillanatot az otthonába való belépéshez a babafigyelőn kapott információk alapján. Ennél sokkal tovább menhetnek. Egy üres otthon jó hely lenne egy kábítószer-üzlet számára. A garázsában hagyott autó veszélyben van, amikor egy tolvaj tudja, hogy órákig nem leszel otthon.

Végül, nemcsak a babafigyelőt használják ellened. Ha a babafigyelő veszélybe kerül, a hackerek felhasználhatják ezt a repedést az Ön biztonsága érdekében, hogy további hozzáférést kapjanak a hálózatához. Miután a hacker lába az ajtóban van, gyakran képesek megnövekedni hozzáférésüket. A hálózat minden eszköze – az otthoni számítógéptől az intelligens termosztáttal és a biztonsági kamerákkal – hirtelen sérülékeny.

Hogyan védjük meg az Ön személyes adatait

Néhány lépést megteszünk annak érdekében, hogy biztonságosan használhassa babémonitorát anélkül, hogy magánéletének kockázata lenne. A legfontosabb és a leghasznosabb kettő a magának oktatása és a VPN használata. Az alábbiakban magyarázatot adunk.

Vizsgálja meg a bébimonitor gyártóját

Először is fontos megvizsgálni azt a társaságot, amely gyártotta a bébi figyelőt, amelyet vásárolni tervez. Előfordultak-e már biztonsági réseket? Mi az adatvédelmi politikájuk? Ha szükséges, vegye fel a kapcsolatot a vállalattal a megfelelő információk megszerzéséhez. Bizonyos esetekben nehéz lehet megtalálni egy vállalat és annak termékei adatvédelmi irányelveit. Ez a dokumentum mindazonáltal mindent tartalmaz, amelyet tudnia kell a technológia működéséről és az adatok kezelésének módjáról. Kérdések feltevésével nemcsak saját magát oktatja, hanem arra fogja ösztönözni a vállalatokat is, hogy az adatvédelem prioritásai közé kerüljenek..

Használjon kétfaktoros hitelesítést és egyedi jelszót

A csecsemőmonitorokhoz való hozzáférés legtöbb hacke a gyenge jelszóbiztonság miatt lehetséges. Szerencsére könnyen meg tudja akadályozni, hogy ez megtörténjen. Ha a babafigyelő jelszóval védett fiókkal működik, akkor feltétlenül használjon egyedi és erős jelszót. Ha szeretné tudni, hogyan lehet ilyen jelszót létrehozni, akkor nézze meg jelszó útmutatónkat.

Erős jelszó létrehozása mellett a kéttényezős hitelesítés használatával is segíti a fiók védelmét. Ellenőrizze, hogy a szállító kínál-e ezt a kiegészítő biztonsági réteget, és aktiválja, ha lehetséges. Két tényezővel történő hitelesítés esetén a hackerek akkor sem fognak hozzáférni a fiókjához, ha sikerül megszerezni a jelszavad..

Telepítsen egy VPN-t

VPN pajzsVan egy másik egyszerű lépés, amely jelentősen növeli a magánélet és a biztonság szintjét. A minőségi VPN-szolgáltatás telepítése sokáig jár. A VPN átirányítja az internetes forgalmat, és gyakorlatilag névtelenné teszi online. Ez azt jelenti, hogy aktiválása után a VPN elrejti a legtöbb információt a helyéről és az identitásáról (például az IP-címről). Mivel a VPN-kiszolgáló közvetítőként működik közted és az internet között, az Ön személyes adatait őrzik.

Ha egy hacker hozzáférést kapott az Ön adataihoz, akkor csak az anonim VPN-szolgáltatást láthatják. Nem tudnák összekapcsolni ezeket az adatokat önnel vagy otthonával, így az információ gyakorlatilag haszontalan lenne. Ezenkívül, mivel a VPN szerverre érkező és onnan érkező összes online forgalom teljesen titkosítva van, a kívülállónak szinte lehetetlen hozzáférni az Ön adataihoz az út során. Egyszerűen győződjön meg arról, hogy a babafigyelő által használt Wi-Fi kapcsolatot egy VPN védi (például telepítve egyet az útválasztóra).

A VPN-k számos előnnyel járnak, a magánélet és a biztonság mellett. Ha többet szeretne tudni arról, hogy melyik VPN-szolgáltatás lehet a családjának megfelelő, olvassa el a cikkünket, ahol bemutatjuk a pillanat legjobb VPN-eit.

Végső gondolatok

A bébi figyelőnek lehetővé kell tennie a szülők számára, hogy kiskoruk felett vigyázzanak, anélkül, hogy további gondok lennének. Sok elektronikus eszköz, például laptopok, okostelefonok és táblagépek, többféle biztonsági intézkedéssel rendelkezik. Ezek segítik az adatok biztonságát. Sajnos sok babafigyelő esetében ez nem igaz. Ezeket a látszólag egyszerű eszközöket könnyű feltörni. Ezért fontos, hogy megvédje magát és gyermekét. Ezt megteheti, ha oktatja magát, mielőtt megvásárolja a bébi figyelőt. Ily módon megtudhatja, hogy az eszköz mögött található vállalat mit tesz az adatok biztonságának megőrzése érdekében. Sőt, védje meg fiókjait erőteljes, egyedi jelszavak és kéttényezős hitelesítés használatával. Végül, ha egy VPN-t használ az internetes forgalom védelmére, óriási különbséget fog eredményezni. Ily módon Ön és a baba biztonságban marad, és magánélete érintetlenül marad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me