Politikat e Unazës së Amazon: “Porta e Hapur për Privatësinë dhe Shkeljet e Lirisë Civile” | VPNoverview.com

Politikat e korporatave dhe praktikat e sigurisë së Amazon Ring janë nën kontroll për shkelje të intimitetit dhe lirive civile. Jo vetëm që është pakujdesia e sigurisë së të dhënave personale të klientit të Ring, por gjithashtu lehtëson qasjen në agjencitë e zbatimit të ligjit në pamjet video të klientit.


Farë është Unaza?

Ring është një kompani në pronësi të Amazon që prodhon një gamë të sigurisë së shtëpisë dhe produkteve të shtëpive të zgjuara. Gama e tyre e produkteve përfshin Programin Fqinjët e Unazës dhe Doorbell Ring Video.

Ring Video Doorbell është produkti kryesor i Amazon. Sshtë një zile e zgjuar e dyerve që përmban një aparat fotografik me cilësi të lartë dhe sensorë lëvizjeje dhe është i integruar me një aplikacion shoqërues shoqërues. Aplikacioni i Unazës lejon përdoruesit të shikojnë videon në kohë reale nga kamera e ziles së derës. Ata gjithashtu mund të marrin njoftime kur zileja e derës është çarë dhe të komunikojnë me vizitorët në derë përmes altoparlantit dhe mikrofonit të integruar të ziles së derës..

Unazë si aparat fotografik për mbikëqyrje

Doorbell Ring Video gjithashtu mund të përdoret si një aparat fotografik mbikëqyrje. Nëse aktivizohet mbikëqyrja, zëri i derës automatikisht shkakton regjistrime kur është i shpejtë ose kur aktivizohen sensorët e lëvizjes. Pamjet e videos të marra nga kamera Ring më pas ngarkohen automatikisht dhe ruhen në serverët Amazon.

’Shtë ky funksionaliteti i fundit, d.m.th. aftësitë e mbikëqyrjes së Ring Doorbell, që ka pasur shumicën e njerëzve në krah. Për të mos përmendur Aplikacionin Ring Fqinjët e Unazës. Një aplikacion i vëzhgimit të lagjes që gjithashtu lejon përdoruesit të zgjedhin që fotografitë e kamerës të zbulohen pranë agjencive të zbatimit të ligjit.

Shqetësime rreth derës video të unazës rrethuese

Shiritat e dyerve të videos së Unazës kanë ngritur shumë shqetësime. Sidoqoftë, tre shqetësimet kryesore kanë të bëjnë me shkeljet e privatësisë, praktikat e dobëta të korporatave dhe shkeljet e lirive civile.

Shkeljet e intimitetit

Shqetësimi i parë i madh ka të bëjë me shkelje të mundshme të intimitetit. Në këtë rast nuk bëhet fjalë për shkelje të intimitetit të pronarëve të ziles së unazës, por më shumë për vizitorët e një pronari të një zileje dhe fqinjët e tyre. Pronarët e kambanave të unazave mund të zgjedhin nëse do të përdorin ose jo funksionimin e kamerës së mbikëqyrjes së Unazës. Vizitorët që vijnë në derë ose njerëzit në lagje, nga ana tjetër, nuk kanë asnjë thënie të tillë.

Jetët private të individit mund të viheshin në video pa u dhënë atyre miratimi. As ata nuk kanë një thënie në lidhje me atë që bëhet me pamjet e marra dikur. Intimiteti dhe siguria e miliona individëve mund të vihet në rrezik, pa qenë edhe ata të vetëdijshëm për këtë. Sidomos nëse pamjet bien në duar të gabuara. Njerëzit duhet të kenë të drejtë të dinë se kush saktësisht posedon videon e kapur nga produktet e Ring.

Ed Markey, një Senator i Shteteve të Bashkuara Demokratike për Massachusetts, tha në një deklaratë: “Politikat e Amazon Ring janë një derë e hapur për shkeljen e intimitetit dhe lirisë civile.” Ai vazhdoi duke thënë: “Nëse ju jeni një i rritur duke ecur me qenin tuaj ose një fëmijë duke luajtur në trotuar, nuk duhet të shqetësoheni që produktet e Unazës janë pamjet tërheqëse për ju dhe se zbatimi i ligjit mund t’i mbajë ato pamjet në mënyrë të pacaktuar ose të ndajë që pamjet me palët e treta ”.

Siguria dhe masat mbrojtëse të korporatave

Shqetësimet mbi shkeljet e intimitetit janë rritur më tej nga fakti se politikat dhe praktikat e sigurisë së Amazon në lidhje me sasinë e madhe të të dhënave të mbledhura me pajisjet Ring janë asgjë tjetër përveçse yjore. Hasshtë raportuar incidente të dobësive të Unazës që janë duke u shfrytëzuar, duke përfshirë një ku zëri i dyerve të Ring ka lënë fjalëkalimet Wi-Fi të përdoruesve të ekspozuar në tekst të padekretuar.

Raporte të tjera kanë ngritur shqetësime në lidhje me sigurinë e brendshme në internet dhe mbrojtjen e intimitetit të Unazës në lidhje me pamjet video të klientëve të mbajtura në serverët Amazon. Për shembull, është raportuar se punonjësve të Unazës në Ukrainë iu dha akses praktikisht i pakufizuar në video nga kamerat në të gjithë botën Ring. Punonjësve u është ofruar qasje në pamjet për qëllime hulumtimi dhe zhvillimi, me pak ose aspak kontrolle të sigurisë.

Shkeljet e lirive civile

Shqetësimi i tretë i madh është në lidhje me Amazon që u siguron agjencive të zbatimit të ligjit qasje në pamjet video të mbajtura në serverët e saj. Në SH.B.A., pamjet video nga kamerat e Ring janë siguruar në polici për të ruajtur, analizuar dhe shpërndarë pa asnjë kufizim. As Amazon nuk ka vendosur ndonjë kufizim në polici se sa kohë mund të mbajnë pamjet.

Për më tepër, sipas një hetimi të udhëhequr nga senatori Markey, Amazon nuk i kufizon agjensitë e zbatimit të ligjit të ndajnë pamjet me palët e treta. Për më tepër, Amazon ka refuzuar të angazhohet për të mos shitur të dhëna biometrike të përdoruesve të mbajtura në pamjet video të Ring në agjencitë e zbatimit të ligjit për përdorim në sistemet e njohjes biometrike, siç janë sistemet e njohjes së fytyrës.

Thisshtë ky partneritet me agjencitë e zbatimit të ligjit që shihet nga shumë si një shkelje e lirive civile. “Amazon ka gjetur përfundimin e përsosur rreth procesit demokratik,” tha grupi i fushatës dixhitale për të drejtat “Fight the Future”. “Këto partneritete minojnë procesin tonë demokratik dhe liritë themelore civile – ato duhet të ndalohen.”

Përgjigja e Unazës së Amazon

Një zëdhënës i Unazës tha në një deklaratë: “Përdoruesit e unazës vendosin besimin tek ne për të ndihmuar në mbrojtjen e shtëpive dhe komuniteteve të tyre, dhe ne e marrim atë përgjegjësi shumë seriozisht. Unaza nuk posedon ose në të kundërt kontrollon videot e përdoruesve, dhe ne projektuam me dashje Portalin e Fqinjve për të siguruar që përdoruesit të vendosin nëse do të sigurojnë vullnetarisht videot e tyre në polici. “

A jeni i sigurt?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map