Billi i Senatit do të ndalojë TikTok nga telefonat e qeverisë amerikane | VPNoverview.com

Senatori republikan Josh Hawley ka prezantuar legjislacionin që ndalon punonjësit federalë të përdorin aplikacionin e mediave sociale TikTok. Ai akuzoi kompaninë për ndarjen e të dhënave me qeverinë kineze. Projektligji është miratuar në shtëpi dhe tani pret një votim në senat. Në vitin 2019, TikTok ishte aplikacioni më i shkarkuar në SH.B.A..


TikTok ka lidhje me qeverinë kineze

Projekt-ligji, duke kërkuar të ndalojë përdorimin e TikTok nga të gjithë punonjësit federal në të gjitha pajisjet federale të qeverisë, u prezantua në shtëpi në 12 mars nga senatorët republikanë Josh Hawley dhe Rick Scott. Arsyetimi kryesor për këtë veprim është se TikTok është në pronësi të kompanisë kineze ByteDance. Sipas ligjit kinez kërkohet të ndajnë të dhënat e përdoruesve me qeverinë nëse ata i kërkojnë ato. Prandaj, ky mund të vlerësohet si një rrezik sigurie për përdoruesit e SH.B.A.-së.

Gjatë hyrjes në shtëpi Hawley deklaroi si vijon: “TikTok është në pronësi të një kompanie kineze që përfshin anëtarët e Partisë Komuniste Kineze në bordin e saj, dhe kërkohet me ligj që të ndajnë të dhënat e përdoruesit me Pekinin. Kompania madje pranoi se mbledh të dhëna të përdoruesit ndërsa aplikacioni i tyre po funksionon në sfond “.

Ndalimi është miratuar si pjesë e Ligjit për Mbrojtjen e të Drejtave të Sigurisë së Transportit (H.R.1140). Legjislacioni i TikTok u shtua në projekt-ligj nga një ndryshim i aprovuar unanimisht.

Pentagoni, Departamenti i Shtetit, departamenti i Sigurisë së Brendshme dhe TSA kanë ndaluar të gjithë punonjësit e tyre që të përdorin TikTok në pajisjet qeveritare në të kaluarën. Kjo u bë për shkak të shqetësimeve të sigurisë dhe shqetësimeve për spiunim të mundshëm nga qeveria kineze.

Aplikacioni dikur ishte përdorur në rekrutimin e kadetëve për ushtrinë, por senatori Chuck Schumer ngriti disa shqetësime për sigurinë e platformës. Një zëdhënës i Marinës deklaroi se normalisht personelit iu lejohet të përdorë aplikacione të njohura të mediave sociale në pajisjet e tyre qeveritare, megjithëse ndonjëherë aplikacionet specifike janë të ndaluara për shkak të rreziqeve të sigurisë. TikTok u bë një nga ata dhjetorin e kaluar.

Përgjigja e Platformës

TikTok ka thënë më parë se nuk ruan asnjë të dhënë të përdoruesit të SH.B.A.-së në Kinë. Kjo do të thotë që kinezët nuk mund të qasen në këtë informacion. Informacioni ruhet në bazë të ligjit amerikan. Por ka pasur një shqetësim të gjatë në rritje në SHBA në lidhje me Kinën dhe mungesën e tyre të fjalës së lirë dhe sigurinë e internetit. Njerëzit janë të shqetësuar se informacioni do të gjejë rrugën e vet në duart kineze.

Një zëdhënës i TikTok ka thënë se do të donte të takohej me disa ligjvënës për të diskutuar çështjet. “Ndërsa ne mendojmë se shqetësimet janë të pabazuara, ne i kuptojmë ato dhe po vazhdojmë të forcojmë më tej masat tona mbrojtëse duke rritur dialogun tonë me ligjvënësit për të ndihmuar në shpjegimin e politikave tona,” tha ai.

Politika e privatësisë e TikTok

Kur hidhni një vështrim në politikën e intimitetit të TikTok, shihni se ato mbledhin shumë informacione për ju që mund të ndahen. Kjo mund të jetë e rrezikshme. Ata mbledhin të dhëna për vendndodhjen tuaj, mesazhe dhe sjelljen e shfletimit.

“Ne mbledhim informacione në lidhje me pajisjen që përdorni për të hyrë në Platformë, duke përfshirë adresën tuaj IP, identifikuesit unikë të pajisjes, modelin e pajisjes tuaj, transportuesin tuaj celular, caktimin e zonës kohore, zgjidhjen e ekranit, sistemin operativ, emrat e aplikacioneve dhe skedarëve dhe llojet, goditjen e tastit modele ose ritme dhe platformë. “

Dhe kjo është kur ju keni zgjedhur të mos lidhni asnjë rrjet tjetër social në llogarinë tuaj. Kurdoherë që ushqeni informacione në aplikacion do të përdoret për të krijuar një profil përdoruesi. Duke vendosur vetëm një profil në platformë, atyre ju jepni aq shumë tashmë. Dhe kjo është para se të postoni diçka.

Cilësimet e sigurisë

Mund të jetë mirë të dini se cilësimet e paracaktuara të sigurisë në TikTok nuk janë më të mirat për privatësinë tuaj. Kur hyni në llogarinë tuaj dhe klikoni në “Privatësinë dhe Sigurinë”, gjeni disa mundësi për t’i bërë përvojat tuaja TikTok pak më të sigurt. Nën “Sigurinë” do të mund të shihni se cilësimi paraprak për shumicën e opsioneve është “Të gjithë”. Ju mund të dëshironi të rishqyrtoni atë dhe ta ndryshoni atë në mënyrë që vetëm firends të mund ta shohin atë. Sidomos nëse jeni i mitur duke përdorur platformën. Shkak për fat të keq ka shumë njerëz në internet që kanë qëllime të këqija.

Dhënia e bamirësisë

Mes gjithë kësaj polemike TikTok po ndjek kompani të tjera të mëdha të teknologjisë në luftën kundër krizës së koronës. Kompania njoftoi javën e kaluar se ata do të mbështesin personalin mjekësor, mësuesit dhe komunitetet. TikTok ka lënë 250 milion dollarë mënjanë për ta bërë këtë. Për më tepër, ata po i dorëzojnë hapësirën reklamuese organizatave të shëndetit publik dhe bizneseve që kërkojnë të rindërtojnë, me vlerë 125 milion dollarë të tjerë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me