Vetë Cilësimet e Intimitetit të Twitter-it | VPNOverview

Përdorimi i platformave të mediave sociale si Twitter në internet është shumë si të mos keni perde në dritaret tuaja në shtëpi. Ka raste që nuk e keni mendjen t’i hapni dritaret tuaja për botën, dhe herë të tjera do të preferonit t’i mbani gjërat më private. Menaxhimi i cilësimeve të intimitetit të Twitter ju lejon të kontrolloni kur perdet janë të mbyllura, duke i mbajtur informacionet tuaja private. Twitter di më shumë për ju sesa mund të mendoni. Duke marrë vetëm disa minuta për të rishikuar cilësimet e intimitetit tuaj, mund ta bëni përvojën tuaj në internet më të sigurt.

Brenga e privatësisë në Twitter

Telefon Smartphone SmartphoneAksionet në Twitter kohët e fundit pësuan një pengesë, pasi bankierët e investimeve filluan mungesën e aksioneve bazuar në shqetësimet e intimitetit. Sipas një raporti në Investopedia, ekzistojnë shqetësime serioze se përdoruesit e eksitimëve mund të revoltohen pasi përdorimi i të dhënave private në Twitter del në dritë. Twitter shet jo vetëm reklama në shënjestër, por gjithashtu u shet të dhëna përdoruesve reklamuesve. Ky është një minierë informacioni e artë që do ta bëjë Twitter një raportuar 400 milion dollarë në 2018.

Në vitin 2017, Twitter përfundoi mbështetjen e tij për tiparin “Mos u ndiq”. Tani Twitter ka kodin përcjellës në shumë faqe interneti. Këto faqe raportojnë përsëri në Twitter kur i vizitoni. Kjo lejon Twitter të monitorojë aktivitetin tuaj në platformën e tyre. Për më tepër, ata mund të monitorojnë faqet që vizitoni jashtë Twitter. Duke pasur parasysh këto shqetësime, mund të jetë një kohë e mirë për të azhurnuar cilësimet e intimitetit tuaj.

Gjetja e Cilësimeve të Intimitetit të Twitter

Hapi i parë për të marrë kontrollin e cilësimeve të intimitetit tuaj në Twitter, është të lokalizoni cilësimet ku keni qasje. Nga çfarëdo pajisje që përdorni, shkoni te “Cilësimet” dhe zgjidhni “Intimitet dhe Siguri”.

Privatësia dhe Siguria në Twitter


Shkoni te “Personalizimi dhe të dhënat” dhe zgjidhni “Ndrysho”. Tani jeni në faqen “Personalizimi dhe të dhënat” dhe mund të filloni të ndryshoni Cilësimet e privatësisë së Twitter.

Personalizimi dhe të dhënat në Twitter

Ndryshoni Cilësimet e Twitterit

Pasi të keni bërë rrugën tuaj nëpër labirint e parametrave ka disa gjëra që mund të ndryshoni. Më poshtë do të gjeni një listë të cilësimeve që ju këshillojmë të hidhni një sy.

Vendosja e reklamave të personalizuara

Në shumicën e rasteve kur një aplikacion po personalizon përvojën tuaj, kjo do të thotë se ata po përdorin informacionin tuaj për të bërë reklamat që shihni më shumë të rëndësishme për ju. Në rastin e Twitter, monitorimi bëhet përmes veprimtarisë suaj në Twitter. Por ata gjithashtu e dinë se në cilën pajisje po përdorni dhe vendet ku udhëtoni. Për më tepër, Twitter monitoron faqet e internetit dhe aplikacionet që përdorni që integrohen me Twitter. Në kthim ata mund të japin të dhënat tuaja palëve të treta. Twitter i zgjedh këto opsione si parazgjedhje, por ju mund t’i ndryshoni këto cilësime për t’u përshtatur me preferencat tuaja.

Vendosja e reklamave të personalizuara në Twitter

Lënia e kësaj kutie të kontrolluar i lejon Twitter të monitorojë tweet-et që lexoni ose përgjigjeni, si dhe tweet-et që ju dërgoni. Kjo cilësim gjithashtu jep lejen e Twitter për të kombinuar aktivitetin tuaj në Twitter me aktivitete të tjera në internet. Nëse vizitoni uebfaqen e një kompanie në një pajisje ku keni hyrë në Twitter, ata mund të përdorin atë informacion. Për shembull, ata mund t’ju tregojnë reklama nga uebfaqe ose biznese që janë të ngjashme. Twitter gjithashtu mund ta ndajnë atë informacion me reklamuesit. Në këtë mënyrë ata mund t’ju tregojnë reklama më të rëndësishme për atë biznes edhe kur nuk jeni në Twitter.

Nëse preferoni të mos i ndani këto informacione në Twitter dhe reklamuesit e saj, thjesht zgjidhni kutinë pranë reklamave të personalizuara.

Personalizimi bazuar në pajisjen tuaj

Personalizimi i Twitter bazuar në pajisje

Kjo kuti jep lejen e Twitter për të monitoruar se nga cila pajisje po hyni në Twitter dhe “të përmirësojë përvojën tuaj” në përputhje me rrethanat. Kështu, për shembull, nëse keni prirje të kontrolloni faqet e lajmeve në laptopin tuaj pasi jeni duke përdorur Twitter dhe prireni të kontrolloni lajmet argëtuese në telefonin tuaj, Twitter do t’ju tregojë më shumë reklama të lidhura me lajmet mbi përvojën tuaj të laptopit dhe reklama më shumë të lidhura me argëtimin ndërsa jeni në telefon. Twitter e bën këtë duke gjurmuar faqet e internetit dhe aplikacionet që përdorni që përdorin gjithashtu Twitter. edhe kur nuk jeni duke përdorur Twitter.

Chemontimi i kësaj kutie do të ndalojë këtë nivel të personalizimit për të gjitha pajisjet tuaja.

Personalizimi i bazuar në vendndodhje

Twitter personalizon përvojën tuaj të reklamimit bazuar në disa faktorë. Për shembull, ata kontrollojnë se ku jeni regjistruar në Twitter, ku gjendesh aktualisht dhe vende të tjera që ke qenë. Lënia e kutisë “Personalizohuni në bazë të vendeve që keni qenë” të kontrolluar, i jepni leje eksitimit për ta bërë këtë duke monitoruar vendndodhjen tuaj. Twitter mund të monitorojë vendndodhjen tuaj përmes shërbimeve të vendndodhjes së një telefoni, përmes Wi-Fi që po përdorni, dhe madje potencialisht përmes lidhjes tuaj Bluetooth.

Twitter do të përdorë informacionin tuaj të vendndodhjes për t’ju treguar reklama në lidhje me bizneset afër vendndodhjes tuaj aktuale. Ju madje mund të shihni reklama për bizneset përgjatë një itinerari ku shpesh udhëtoni. Për shembull, nëse çdo ditë në rrugën tuaj dhe nga shkolla e fëmijës suaj, kaloni një furrë buke që reklamon me Twitter, mund të shihni një reklamë për atë furrë që shfaqet herën tjetër kur hyni.

Personalizimi i Twitter bazuar në vendet që keni qenë

Nëse preferoni të mos e ndani vendndodhjen tuaj me Twitter dhe reklamuesit e saj, hiqni këtë kuti për të fikur monitorimin e vendndodhjes së Twitter.

Monitorimi i të dhënave në Twitter

Twitter gjithashtu ofron dy mundësi që nuk mund të zgjedhni për të ndryshuar mënyrën se si Twitter monitoron dhe ndan informacionin tuaj. Njëra është “Ndiqni Aty ku e shihni përmbajtjen në Twitter Në të gjithë Ueb”. Kjo cilësim gjurmon veprimtarinë tuaj në faqet e internetit dhe ruan historinë tuaj të internetit për t’ju sugjeruar faqet e internetit të tjera dhe llogaritë në Twitter që mund të dëshironi t’i ndiqni.

Pista e të dhënave në Twitter

Kutia e dytë, “Ndani të dhënat tuaja me partnerët e biznesit të Twitter”, i jep Twitter lejen të ndajë detaje private rreth jush që nuk përfshihen në profilin tuaj në Twitter. Kjo përfshin përmbajtjen që keni shikuar dhe interesat tuaja bazuar në profilin e Twitter për ju.

Twitter i çaktivizon të gjithaZgjedhni këto kuti për të ndaluar Twitter të monitorojë dhe shpërndajë informacionin tuaj. Për më tepër, nëse preferoni që Twitter të mos përdorë ndonjë prej këtyre cilësimeve të personalizimit dhe të dhënave, mund të zgjidhni “Disable All” në krye të listës për të zgjedhur secilën prej tyre. Sigurisht, nuk do të keni përfitimin e reklamave përkatëse. Sidoqoftë, mund të ndjeheni më të sigurt kur e dini se privatësia juaj është e mbrojtur.

Opsione të tjera të Rëndësishme të Intimitetit

Kthehuni te ekrani “Privatësia dhe Siguria” për të gjetur disa cilësime të tjera të intimitetit që mund të dëshironi t’i konsideroni duke ndryshuar. Si parazgjedhje, Twitter përfshin informacionin e vendndodhjes në Tweets. Nëse nuk doni që këto informata të publikohen, hiqni kutinë “Tweet me një vendndodhje”. Për të fshirë informacionin e vendndodhjes tashmë të lidhur me tweet-et tuaja, klikoni në butonin “Fshi informacionin e vendndodhjes”.

Zakonisht, tweet-et tuaja janë publike për këdo që dëshiron t’i shikojë ato. Duke kontrolluar kutinë pranë “Mbroni Tweets tuaj”, vetëm ata që ju miratoni do të jenë në gjendje të hyni në tweet-et tuaja.

Ndryshoni cilësimet në “Etiketimi i Fotografive” për të mos lejuar që dikush të jetë në gjendje të ju etiketojë në një foto. Ju mund të zgjidhni të lejoni vetëm ndjekësit të ju etiketojnë, të lejoni këdo që t’ju etiketojë, ose të parandalojë që dikush të ju etiketojë në një foto.

Sigurisht, Twitter azhurnon politikën e tij të intimitetit herë pas here. Kështu, është një ide e mirë që të rishikoni këto cilësime në mënyrë periodike për të siguruar që ju po ndani vetëm informacionin që ju preferoni.

Ju kontrolloni privatësinë tuaj në internet

Intimiteti juaj në internet është i rëndësishëm. Ndërsa mund të jeni të qetë për të ndarë disa informacione, nuk keni pse t’i bëni të gjitha informacionet tuaja në dispozicion të reklamuesve dhe bizneseve të tjera. Sigurohuni që të shikoni artikujt tonë të tjerë për mbrojtjen e cilësimeve tuaja të intimitetit në Instagram, WhatsApp dhe Google.

Për të përmirësuar më tej privatësinë tuaj në internet, konsideroni të lidheni përmes një Rrjeti Virtual Privat (VPN). Një VPN me cilësi mund të ndihmojë në anonimizimin e informacionit tuaj në internet, duke ju mbrojtur nga kompanitë që ndjekin informacionin tuaj në internet. VPN gjithashtu sigurojnë një mori përfitimesh, duke përfshirë përdorimin e përmbajtjes të kufizuar në vende të caktuara gjeografike. Për më tepër, me një VPN mund të shmangni muret e zjarrit në punë ose në lokacione të tjera të kufizuara.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me