Siguria në Happn: Si të mbroni jetën tuaj të takimit | VPNoverview

Happn logon e aplikacionit për takimeHappn në përgjithësi shihet si një alternativë popullore dhe ‘më e pastër’ për Tinder. Do t’ju kontaktojë me njerëz që keni hasur tashmë në jetën e përditshme, por normalisht nuk do të bisedoni. Mendoni për studentët e tjerë në kafenenë tuaj të preferuar të Premten në mbrëmje. Me aplikacionin, lehtë mund të filloni një bisedë me njerëzit në rrethinën tuaj direkte. Aplikacioni u lançua në vitin 2014 dhe ka mbi shtatëdhjetë milion përdorues në të gjithë botën.


Kur komunikoni me të tjerët në një nivel kaq personal, nuk dëshironi të merrni ndonjë telashe. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të kujdesesh mirë për privatësinë tënde në internet – veçanërisht në aplikacionet për takime siç është Happn. Mos shpërndani shumë informacion, fshihni vendndodhjen tuaj kur është e mundur dhe përdorni një aplikacion me vendndodhje false nëse është e nevojshme. Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë saktësisht se si të qëndroni të sigurt ndërsa jeni duke takuar në internet. Ne do t’ju japim gjithashtu disa informacione rreth rreziqeve të intimitetit të Happn dhe si mund të ndikojnë këto në ju.

Cilat janë rreziqet e privatësisë të Happn?

Happn është një aplikacion takimesh. Kurdoherë që kaloni shtigjet me një përdorues tjetër të Happn, do ta shihni profilin e tyre në aplikacionin tuaj (për sa kohë që ato i përshtaten grupit tuaj të parapërcaktuar të preferencave). Sapo të ketë një ndeshje, do të thotë që të dy keni shprehur interes për njëri-tjetrin, do të keni mundësi të flisni. Shtë një sistem argëtues që ju lejon të kontaktoni njerëzit me rrethinën tuaj të drejtpërdrejtë. Ashtu si me Tinder dhe Grindr, megjithatë, ekzistojnë disa rreziqe të mundshme të intimitetit që mund të dëshironi t’i konsideroni.

Lidhja e Happn-it me Facebook-un

Logoja e FacebookHappn ju lejon të krijoni llogarinë tuaj në dy mënyra të ndryshme: me numrin tuaj të telefonit ose me llogarinë tuaj në Facebook. Opsioni ku përdorni numrin tuaj të telefonit është një shtesë e fundit në aplikacion. Para kësaj, mund të identifikohesh vetëm me llogarinë tënde në Facebook. Ndërsa disa mund ta shohin këtë të dobishëm, do të thotë gjithashtu se të gjitha informacionet tuaja në Facebook do të lidhen me profilin tuaj të takimit.

Happn premton të mos postojë asgjë në faqen tuaj në Facebook, dhe as nuk do të dërgojë njoftime ose ftesa për miqtë. Happen thotë se Facebook Connect përdoret vetëm për të shkëmbyer miq dhe interesa të përbashkëta me anëtarët e Happn-it ku hasni.

Pavarësisht, është e rëndësishme që seriozisht të merrni seriozisht sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet. Nëse nuk përdorni numrin tuaj të telefonit për t’u kyçur, profili juaj në Facebook do të lidhet me llogarinë tuaj Happn. Në këtë mënyrë është më e lehtë për Happn të parandalojë njerëzit të krijojnë profile false. Sidoqoftë, kur të keni lidhur dy platformat e mediave sociale, Happn do të fotografojë automatikisht nga profili juaj në Facebook për të treguar në profilin tuaj të takimit. Prandaj, përdoruesit mund të bëjnë lehtësisht një kërkim të kundërt të imazhit për të mësuar më shumë rreth jush dhe për të zbuluar profilin tuaj në Facebook. Për shkak të mënyrës se si është vendosur Happn, është e vështirë ta parandalosh këtë.

Rrjedhje e identitetit në Facebook

Happn ka pasur disa çështje serioze të sigurisë me llogaritë e përdoruesve në Facebook në të kaluarën. Në vitin 2017 WIRED zbuloi se disa aplikacione takimesh, përfshirë Happn, nuk e mbronin si duhet privatësinë e përdoruesve të tyre. ID-të e anëtarëve në Facebook u zbuluan, që do të thotë se përveç emrit të tyre të parë, interesave dhe gjinisë, i gjithë profili i tyre në Facebook mund të gjurmohet tek ata. Happn shkoi duke kërkuar një zgjidhje. Ideja ishte për ta bërë aplikacionin e tyre të funksionojë si një përfaqësues. Në këtë mënyrë, vetëm informacionet që ishin menduar të shiheshin nga të tjerët ishin në dispozicion të publikut.

Happn shkeli politikën e vet të intimitetit duke shpërndarë të dhëna personale

Kthehu në vitin 2016 Happn ishte gjithashtu në telashe. Në atë kohë, Këshilli i Konsumatorëve të Norvegjisë zbuloi se kompania po shkel politikën e saj të intimitetit. Happn premton të mos ndajë kurrë të dhënat tuaja personale me askënd tjetër, por doli të bënte këtë sidoqoftë. Ata dërguan të dhëna në një agjenci amerikane të marketingut të quajtur UpSight. Të dhënat e përdoruesve të përbashkëta përfshinin informacione mbi preferencat e përdoruesit brenda aplikacionit, emrin e plotë të tyre, datën e lindjes, statusin e punës dhe gjininë. Për më tepër, u përdorën gjithashtu informacione për llogaritë e lidhura me Facebook-un. Kjo do të thoshte që Happn po shkonte në mënyrë aktive kundër politikës së vet të intimitetit, në thelb duke gënjyer përdoruesit e tij.

Një problem tjetër me aplikacionin u zbulua në të njëjtën kohë. Ndërsa Happn pretendoi se të gjitha informacionet dhe të dhënat e përdoruesit do të fshiheshin nga serverët e tyre në momentin që një llogari ishte fshirë, e kundërta ishte e vërtetë. Disa nga cookie-t e përfshira në instalimin dhe përdorimin e Happn nuk ishin fshirë. Në thelb, përdoruesit e Happn nuk ishin në gjendje të fshinnin plotësisht aplikacionin nga telefonat e tyre. Si rezultat, informacioni i tyre nuk ishte fshirë plotësisht nga serverët e Happn.

Përdoruesit Premium e dinë kur ju u pëlqeni atyre

Në Happn ju mund të shihni profilet e përdoruesve ose “si” ato, t’i refuzoni ato ose t’u dërgoni atyre një “bukuri”. Me një “like” ose “bukuri”, ju tregoni interesin tuaj për ta. Sidoqoftë, personi tjetër do të marrë vesh vetëm ‘like’ tuaj nëse ata vendosin t’ju pëlqejnë gjithashtu. Nëse po, të dy prej jush kanë një ‘shtypje’ dhe do të jenë në gjendje të bëjnë një bisedë në aplikacion.

Sidoqoftë, ka mënyra për të marrë rreth këtij sistemi. Për shembull, me një llogari premium, do të shohësh saktësisht se kush të pëlqen dhe kur. Shumë përdorues të Happn vendosin të marrin premium. Me fjalë të tjera, pëlqimet e tua nuk janë më private për njerëzit që rri pezull në aplikacion. Kjo mund të jetë e pakëndshme ose e çuditshme, nëse keni frikë të refuzoheni ose thjesht nuk doni që dikush t’ju njohë si ata nëse nuk ju pëlqen edhe ju.

Përtej funksionit Premium, Crush Time mund të lejojë të tjerët të gjejnë zgjedhjet tuaja në aplikacion. Në këtë lojë, ju merrni mundësinë për të zbuluar se cilat përdorues të Happn ju pëlqyen. Loja ju tregon katër profile të ndryshme, njëra prej të cilave ju ka dhënë një “si”. Nëse mund ta merrni me mend se kush është ky person, automatikisht do të krahasoheni dhe do të jeni në gjendje të bisedoni me njëri-tjetrin. Sa më shpesh të luani këtë lojë, aq më lehtë do të jetë të guess. Disa profile mund të vazhdojnë të kthehen, që ndoshta do të thotë se ju kanë pëlqyer. Edhe pse kjo është një mënyrë shumë e rëndë për të provuar se kush ju ka pëlqyer, nuk është e pamundur. Nëse preferoni t’i mbani private pëlqimet tuaja derisa personi tjetër të tregojë një interes të sinqertë për ju, ky është një rrezik që duhet të merrni parasysh.

Vendndodhja juaj nuk është më private me Hartat

Harta me vendndodhjenNë vitin 2018, Happn prezantoi një veçori të re të quajtur Maps. Me Hartat, përdoruesit janë në gjendje të shohin se ku kanë hasur përdoruesit e tjerë në një hartë. Këto lokacione janë mjaft të sakta: deri në një rreze prej 250 metrash. Përmenden edhe kohërat në të cilat ju dhe personi tjetër keni qenë në atë vend.

Hartat e bëjnë shumë më të lehtë gjetjen e personave që keni hasur në jetën reale në aplikacion. A keni hasur në një djalë të lezetshëm në klubin tuaj të preferuar? Thjesht përdorni Hartat për të parë nëse ai gjithashtu ka Happn. Nëse po, do të jeni në gjendje si ai.

Shtë një mënyrë e bukur për të kontaktuar me të tjerët, por gjithashtu vjen me shumë shqetësime të sigurisë. Nëse jeni në gjendje të shihni saktësisht se ku dhe kur keni hasur në një anëtar të Happn, ata përdorues mund të shohin atë informacion edhe për ju. Kjo i bën praktikat të tilla si stalking shumë e lehtë. Me fjalë të tjera: njerëzit që vendosin të abuzojnë me funksionin e Hartave mund të bëhen një rrezik i vërtetë për privatësinë tuaj.

Stalking: Rreziqet e Happn

stalker në shkurreRreziqet e privatësisë të përmendura më lart mund të rezultojnë në situata të padëshiruara apo edhe të rrezikshme. Deri më tani, ka pasur shumë pak raporte për incidente që kanë ndodhur në ose me përdorimin e Happn. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që Happn është plotësisht i sigurt. Shtë gjithmonë e rëndësishme të jesh i vetëdijshëm për rreziqet e mundshme.

Nëse anëtarët e Happn e përdorin aplikacionin në një mënyrë të caktuar, kjo mund t’i lejojë ata të shkrijnë të tjerët më me dashuri. Meqenëse Happn ndjek në mënyrë aktive vendndodhjen tuaj (GPS) dhe ua tregon përdoruesve të tjerë në rrethana të caktuara, ju jeni në rrezik. Sunday Mail ka hulumtuar përdorimin e Happn Maps. Brenda dy javësh, studiuesit u futën në të njëjtin përdorues shtatë herë. Për shkak se ata mund të shihnin vendndodhjen e saktë në hartë, ata mund ta kuptonin lehtësisht se ku jetonte ky përdorues. Ekspertët e sigurisë në internet kanë thënë se kjo mund të shkaktojë probleme të rënda në të ardhmen. Po sikur një nga të huajt që ju ka rastisur të ndodhë në Happn, papritmas po qëndron në derën tuaj të përparme?

Si të qëndroni të sigurt në Happn

Aplikacionet e datimit vijnë gjithmonë me rreziqe të intimitetit, dhe Happn nuk bën përjashtim. Tashmë po rrezikoni sa herë që tregoni të huajt për veten tuaj. Pavarësisht, është e rëndësishme të përdorni Happn dhe aplikacione të ngjashme me siguri, për të kufizuar ato rreziqe. Këtu janë disa masa parandaluese që mund të ndërmerrni për të rritur sigurinë dhe privatësinë tuaj në Happn.

Mos ndaj shumë

Ndoshta kjo këshillë duket e qartë, por shumë njerëz akoma pa mend i ndajnë të gjitha llojet e informacionit personal për veten e tyre në internet. Gjithmonë ki kujdes me gjërat që ndan, pavarësisht nga mosha, emrin e plotë, vendin e punës ose detajet e tjera personale. Kjo është e vërtetë për të dy informacionet që vendosni në profilin tuaj Happn dhe bisedat që keni me të huajt.

Kufizoni gjithashtu lidhjet midis profilit tuaj Happn dhe llogarive të tjera të mediave sociale. Për shembull, Happn ju jep mundësinë të lidhni llogaritë tuaja në Instagram dhe Spotify me profilin tuaj. Kjo mund të jetë e dobishme, pasi lejon përdoruesit e tjerë të përcaktojnë se çfarë lloj personi jeni dhe ku qëndrojnë interesat tuaja. Sidoqoftë, ajo gjithashtu krijon një rrezik të intimitetit: me një lidhje të drejtpërdrejtë me Instagram, çdo i huaj mund të ketë qasje në të gjitha fotografitë që keni zgjedhur të ndani atje. Prandaj, gjithmonë merrni parasysh nga afër atë që po ndani në internet dhe gjithmonë kini kujdes për lidhjen midis llogarisë tuaj Happn dhe profilin tuaj në Facebook, nëse keni përdorur Facebook për të vendosur llogarinë tuaj.

Kufizoni informacionin në Facebook

Laptopi Facebook anonimPër të siguruar që Happn nuk ka qasje në të gjitha informacionet tuaja në Facebook, mund të bëni një nga tre gjërat. Së pari, ju mund të zgjidhni të lidhni llogarinë tuaj me numrin tuaj të telefonit në vend të Facebook tuaj, do të thotë informacioni që nga media juaj sociale nuk do të lidhet me profilin tuaj të datimit. Sidoqoftë, kjo është diçka që do të duhet të siguroheni në momentin kur krijoni llogarinë tuaj. Më vonë, është shumë më e vështirë ta ndryshosh këtë.

Së dyti, ju mund të krijoni një llogari të dytë në Facebook. Kjo është e mundur nëse përdorni një adresë emaili tjetër nga ajo e lidhur me faqen tuaj ‘reale’ të Facebook. Vendosni sa më pak informacione për këtë llogari të jetë e mundur, pastaj përdorni ato për të krijuar një profil Happn.

Mundësia e tretë dhe e fundit është të kufizoni qasjen që Happn ka në informacionin tuaj në Facebook. Pasi të jeni regjistruar në Facebook, mund të klikoni ‘Apps“Në cilësimet tuaja. Gjej Logoja e Happn-it dhe kliko ‘fshij‘. Tani hyni në aplikacionin tuaj Happn. A shfaqem do të shfaqet në ekranin tuaj, duke pyetur se cilat informata dëshironi të ndani. Këtu mund të zgjidhni atë që lejohet të përdorë aplikacioni. Sigurohuni që Happn mund të përdorë sa më pak të dhënat tuaja personale sa të jetë e mundur, pa e bërë aplikacionin të paqëndrueshëm.

Fikni vendndodhjen tuaj

Që Happn të funksionojë siç ishte menduar, aplikacioni vazhdimisht duhet të dijë se ku jeni. Vetëm kështu do të keni mundësi të shihni përdoruesit e tjerë të Happn që kanë kapërcyer rrugën tuaj. Sidoqoftë, shpesh kjo nuk është me të vërtetë e nevojshme. Në disa raste, madje mund të bëhet e vështirë. Kur jeni në një konferencë për punë, për shembull, nuk do të dëshironit që të gjithë atje të jenë në gjendje të shohin se jeni në një aplikacion takimesh.

Për të parandaluar situata të pakëndshme, mund të aktivizoni mënyrën e padukshme të Happn. Me këtë modalitet, profili juaj nuk do të shfaqet për përdoruesit e tjerë deri në tetë orë. Kjo do t’ju lejojë të vendosni vetë kur njerëzit do dhe nuk do të jenë në gjendje t’ju gjejnë në aplikacionin e takimit.

Nëse me të vërtetë dëshironi të bëni pushim nga Happn, mund të fikni gjithashtu GPS-in tuaj. Në këtë mënyrë, Happn nuk do të jetë në gjendje të lexojë vendndodhjen tuaj – madje as përtej mënyrës së padukshme. Sidoqoftë, nëse vendosni ta bëni këtë, duhet të jeni të vetëdijshëm që aplikacioni në vetvete nuk do të funksionojë më për ju. E gjithë filozofia e Happn bazohet në njohjen e njerëzve në rrethinën tuaj. Nëse nuk u jepni atyre vendndodhjen tuaj, nuk do të mund të merrni pjesë as në këtë.

Përdorni një aplikacion të lokacionit të rremë

Fikja e GPS-it tuaj e bën Happn të padobishëm. A dëshironi akoma të përdorni aplikacionin, por a jeni në mëdyshje për ndarjen e vendndodhjes tuaj të saktë me të tjerët? Gjithmonë mund të konsideroni të instaloni një aplikacion të rrejshëm të lokacionit për të prishur vendndodhjen tuaj. Në shumë raste, kjo gjithashtu funksionon për aplikacione për takime: Happn do të mendojë se jeni në një vend të caktuar, të cilin e keni zgjedhur vetë nga një hartë, në vend se ku jeni në të vërtetë, për shembull në shtëpi ose në punë. Aplikacionet e njohura që mund ta arrijnë këtë janë Spoofer vendndodhja e rreme GPS GO për Android dhe Vendndodhja e rreme GPS përmes iTools për iOS. Ne kemi testuar vetë Spoofer Vendndodhjen e Fake GPS GO Vendndodhja dhe mund të konfirmojmë se funksionon me Happn.

Ështja kryesore për prishjen e vendndodhjes tuaj është se ju do të jeni në gjendje të kontaktoni vetëm me përdoruesit e Happn që përshkojnë shtigjet me atë vend të rremë. Ju nuk do të jeni në gjendje të shihni përdoruesit që u ndodh që fjalë për fjalë t’ju kalojnë në rrugë. Për të zgjidhur këtë problem deri në një pikë të caktuar, ju mund të zgjidhni një lokacion të rremë që është relativisht afër vendit ku jeni, ose një lokacioni publik ku shpesh e gjeni veten, siç është klubi apo restoranti juaj i preferuar. Në këtë mënyrë, ju akoma do të përputheni me njerëzit në lagjen tuaj pa i larguar vendndodhjen tuaj aktuale.

Nëse dëshironi të dini se si të instaloni një nga aplikacionet e rreme të lokacionit, të përmendura më lart, mund të ndiqni udhëzimet më poshtë:

Spoofer vendndodhja e rreme GPS GO

Fake GPS GO është mjaft e thjeshtë për t’u instaluar dhe e disponueshme për Android 6.0 dhe më të lartë. Për ta përdorur atë, kaloni në hapat e mëposhtëm:

 1. Shkarko aplikacionin Fake GPS GO Vendndodhja Spoofer.
 2. Hapni aplikacionin dhe trokitni lehtë mbi “Aktivizo vendndodhjet tallen”Në ekranin e parë.
 3. Shkoni në hartë, zgjidhni vendndodhjen ju dëshironi të përdorni, dhe klikoni butonin e luajtjes në këndin e poshtëm të majtë të ekranit.
 4. Në rast se mesazhi “Vendndodhjet e tallen janë çaktivizuar ose aplikacioni nuk është aplikacioni i paracaktuar i Vendndodhjes së tallen, ju lutemi aktivizoni të vazhdoni” shfaqet, klikoni “mundësoj“.
 5. Opsionet e zhvilluesitEkrani do të shfaqet. Klikoni “Zgjidhni Aplikacionin e vendndodhjes tallen“Dhe zgjidhni”FakeGPS Falas“.
 6. Kthehuni prapa dhe shtypni buton loje përsëri për të aktivizuar cilësimin e rremë GPS.

Vendndodhja false e GPS iTools

Ndiqni këto hapa për të prishur vendndodhjen tuaj në iOS me iTools:

 1. instaloj iTools në kompjuterin tuaj.
 2. Hapni programin dhe zgjidhni “Prove falas“.
 3. Shko tek “Toolbox”Tab.
 4. Shko tek “Vegla mjetesh për pajisje“Dhe zgjidhni”Vendndodhja Virtuale“.
 5. Hyni në vendndodhja e rreme në kutinë e tekstit në hartë dhe shtypni enter.
 6. Kur një shënues për vendndodhjen e rreme shfaqet në hartë, klikoni “Lëviz këtu”Për ta vendosur iPhone në atë vendndodhje.

Pasi të keni mbaruar, mund të ktheheni në Happn dhe të përdorni aplikacionin tuaj të takimit ashtu si do ta bëni, vetëm vendndodhja juaj në aplikacion dhe për përdoruesit e tjerë tani do të jetë lokacioni virtual që keni zgjedhur.

Ndizni VPN-në tuaj

VPN në celularShumë aplikacione për takime nuk i trajtojnë të dhënat e përdoruesve të tyre me kujdes të mjaftueshëm. Shpesh, ata përdorin lidhje të pasigurt, siç është protokolli HTTP, për të ngarkuar fotografi. Kjo i bën ata të ndjeshëm ndaj sulmeve nga njeriu në mes. Për të siguruar që të dhënat tuaja nuk bien në duar të gabuara, mund të jetë e mençur të përdorni një VPN. Një VPN krijon një lidhje të koduar midis jush dhe serverit. Për shkak të kësaj, të tjerët nuk do të jenë në gjendje të shohin adresën tuaj IP dhe nuk do të kenë një pasqyrë të trafikut të të dhënave tuaja – përfshirë gjithçka që bëni në Happn.

Dy VPN që ju mund të dëshironi të provoni janë NordVPN dhe Surfshark. Këto dy janë të njohura për lidhjet e tyre të sigurta dhe çmimet relativisht të lira. Me ta, ju nuk do të mbroni vetëm privatësinë tuaj në internet dhe të mbroni të dhënat tuaja, gjithashtu do të jeni në gjendje të bredhni internetin me liri të plotë, pasi kjo ju lejon të merrni rreth të gjitha llojeve të censurës.

përfundim

Happn është një aplikacion takimesh me një filozofi që është i ndryshëm nga ai i shumicës së shërbimeve të tjera të takimit. Bazuar në vendndodhjen tuaj, ju do të takoni përdorues të tjerë që në të vërtetë keni hasur në jetën reale. Kjo është një mënyrë argëtuese dhe e thjeshtë për të takuar njerëz. Platforma ofron mundësi të ndryshme për të kontaktuar me përdoruesit dhe për të ndarë interesat tuaja.

Edhe kështu, duhet të tregoheni të kujdesshëm. Sigurohuni që të kujdeseni për privatësinë tuaj duke kufizuar informacionin që ndani në internet, duke fikur vendndodhjen tuaj, duke përdorur një aplikacion të rremë të lokacionit ose duke instaluar një VPN. Për më tepër, gjithmonë duhet të jeni të kujdesshëm kur pranoni të takoheni me dikë. Sigurohuni që miqtë ose familja juaj ta dinë se ku po shkoni, me kë po takoni dhe kur prisni të ktheheni. Shtë gjithashtu e mençur të takosh në vende të mbushura me njerëz në një datë të parë. Duke përdorur këto këshilla, do të jeni në gjendje të shijoni Happn në maksimum.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me