Si të telefononi dhe të shkruani tekstin në mënyrë anonime | VPNoverview.com

Me furnizimin e pafund të aplikacioneve në telefonat tanë të mençur, është e lehtë të harrohet ndonjëherë që edhe ne mund të përdorim ende telefonat tanë për të dërguar tekste dhe për të bërë thirrje telefonike. Meqenëse shqetësimet për privatësinë dhe sigurinë në internet janë bërë gjithnjë e më të ngutshme vitet e fundit, mund të besoni se nuk ka asnjë mënyrë për të shkruar ose thirrur në mënyrë anonime. Për fat të mirë, ka.


Shumica e njerëzve përdorin emrin e tyre të vërtetë kur vendosin smartphone-in e tyre dhe e lidhin pajisjen me adresën e tyre personale të postës elektronike. Si i tillë, shumica e numrave të telefonit janë të lidhur me një adresë aktive të postës elektronike dhe zakonisht mund të gjurmohen tek pronari i saj. Sidoqoftë, ka mënyra të shumta për të thirrur dhe shkruar tekst në mënyrë anonime me vetëm disa hile të thjeshta ose aplikacione të palëve të treta.

A doni të telefononi dikë, por nuk doni që ky person të ketë numrin tuaj të telefonit personal? Apo doni të dërgoni tekste si një dërgues privat? Ndoshta thjesht do të preferonit të komunikonit me dikë në një mënyrë të sigurt dhe të koduar, kështu që askush përveç atyre dyve nuk ka qasje në komunikimin tuaj. Të gjitha këto mundësi janë në dispozicion për çdo përdorues të smartphone-ve. Ja se si e bëni atë.

Thirrja në mënyrë anonime

Smartphone me foto të veshit

Ka shumë arsye pse nuk dëshironi që njerëz ose organizata të caktuara të kenë numrin tuaj të telefonit personal. Ju mund të dëshironi të shmangni telemarketers, mashtrimet, robokallet, apo edhe stalkers, për shembull. Sidoqoftë, vendosja e paracaktuar për çdo smartphone është të shfaqni numrin tuaj të telefonit kur telefononi dikë.

Për të thirrur në mënyrë anonime, duhet të fshehni ID tuaj të thirrësit në cilësimet e aplikacionit tuaj të telefonit. Kur e bëni këtë, personi që ju telefononi nuk do ta shikojë numrin tuaj të vërtetë të telefonit, por thjesht se ata janë duke u thirrur nga një “numër privat”. Sisteme të ndryshme operimi celular kanë konfigurime të ndryshme për të fshehur ID e thirrësit tuaj, por ne do t’ju marrim përmes cilësimeve themelore për pajisjet që funksionojnë në Android ose iOS.

Fshehni ID e thirrësit në Android

Ka shumë versione të Android në treg. Me daljen e versioneve të reja, menyja e cilësimeve shpesh rregullohet me kalimin e kohës. Nëse telefoni juaj nuk është aktualizuar plotësisht ose përdor një lëkurë të ndryshme të zhvilluesit (siç janë modelet e personalizuara të Samsung ose Motorola), ekziston mundësia që menuja e cilësimeve tuaja do të duket pak më ndryshe nga pamjet e paraqitura këtu. Në këtë rast, thjesht mund të shikoni për fjalët e duhura, dhe përfundimisht do të gjeni ato që po kërkoni. Fotografitë e këtij udhëzimi janë marrë në një model OnePlus që funksionon në Android 9.

Dëshironi të fshehni ID tuaj të thirrësit në një pajisje Android? Ndiqni hapat e mëposhtëm:

 1. Hapni aplikacionin e telefonit në pajisjen tuaj. Kjo është aplikacioni që përdorni për të thirrur të tjerët. Aplikacioni zakonisht vendoset në ekranin bazë në këndin e poshtëm të majtë dhe duket si një shesh (jeshil) me një telefon në të.
 2. Takoni në të tre pikat në këndin e sipërm të djathtë dhe zgjidhni “Cilësimet”.
 3. Hapni “Cilësimet e Thirrjes”.
 4. Zgjidhni kartën SIM jeni duke përdorur Nëse keni vetëm një kartë SIM në smartphone tuaj, mund ta kaloni këtë hap.
 5. Shko te “cilësimet shtesë”.
 6. Takoni në “ID e Thirrësit”.
 7. Zgjidhni “Fshih numrin”.

Ekranet e cilësimeve të identitetit të thirrësit Android
Tani e tutje, numri i telefonit tuaj nuk do të jetë më i dukshëm për këdo që telefononi. Kjo është e shkëlqyeshme për intimitetin tuaj, por gjithashtu mund të ketë një anë negative. Mos u çuditni nëse më pak njerëz iu përgjigjen papritur telefonit kur i telefononi.

Fshehja e ID e Telefonuesit në iOS (iPhone)

Ashtu si me Android, është shumë e thjeshtë të fshehësh ID-në e thirrësit gjithashtu në iOS. Ja se si e bëni:

 1. Hape settings në iPhone tuaj.
 2. Zgjidhni “telefon“.
 3. Zgjidhni “Trego ID-në e Thirrësit“.
 4. Ndërroni “Shfaqni ID e Telefonuesit tim” kështu që opsioni është fikur.

Paraqitjet e ekranit të cilësimeve të ID të Telefonuesit të iOS iOS

Bërja e një telefonate të vetme anonime

Shtë gjithashtu e mundur të telefononi dikë në mënyrë private duke shtuar një kod të vogël përpara numrit që po telefononi. Avantazhi i kësaj metode është që ju nuk duhet të kaloni nëpër të gjitha cilësimet tuaja dhe pastaj ta ndryshoni përsëri kur dëshironi që numri juaj të jetë përsëri i dukshëm. Nëse është vetëm një telefonatë private e vetme që do të keni më pas, gjithçka që duhet të bëni është të kuptoni se çfarë kodi mund të shtoni për vendin tuaj të veçantë.

kod
Punon për
* 67Shtetet e Bashkuara (përveç AT&T), Kanada (fikse), Zelanda e Re (telefonat Vodafone)
# 31 #Shtetet e Bashkuara (AT&Telefona T), Australi (celular), Shqipëri, Argjentinë (celular), Bullgari (celular), Danimarkë, Kanada (celular), Francë, Gjermani (disa ofrues mobil), Greqi (celular), Indi (vetëm pasi të zhbllokojë rrjetin), Izraeli (celular), Italia (celular), Hollanda (telefonat KPN), Afrika e Jugut (celular), Spanja (celular), Suedia, Zvicra (celular)
* 31 #Argjentina (linja fikse), Gjermania, Zvicra (linja fikse)
1831Australia (linja fikse)
3651Franca (linja fikse)
* 31 *Greqia (fikse), Islanda, Hollanda (shumica e transportuesve), Rumania, Afrika e Jugut (telefonat Telkom)
133Hong Kong
* 43Izraeli (linja fikse)
* 67 #Italia (linja fikse)
184Japoni
0197Zelanda e Re (telefonat Telekom ose Spark)
1167Telefonat rrotullues në Amerikën e Veriut
* 9 #Nepal (vetëm telefonat me parapagesë / postpejd NTC)
* 32 #Pakistan (telefonat PTCL)
* 23 ose * 23 #Korea e jugut
067Spanjë (fikse)
141Mbretëria e Bashkuar, Republika e Irlandës

Nëse telefoni juaj funksionon përmes një rrjeti GSM (si shumica e Androids), gjithmonë mundeni thirrni # 31 # për të bllokuar ID-në e thirrësit. E njëjta gjë vlen nëse ende nuk jeni të sigurt se cili kod të përdorni. # 31 # funksionon në shumicën e rasteve.

Tekstimi në mënyrë anonime

Shtë gjithashtu e mundur të dërgohen tekste anonime përmes faqeve të internetit të veçanta. Nëse planifikoni ta bëni këtë, ju lutemi vini re se ka shumë faqe të rreme rreth ofrimit të shërbimeve të teksteve fals. Ata premtojnë të dërgojnë mesazhe me tekst, por përkundrazi përpiqen të instalojnë malware në pajisjen tuaj. Ndërkohë, teksti juaj nuk është dërguar kurrë. Nëse ndonjëherë merrni një tekst të çuditshëm nga një burim i panjohur, sigurohuni që kurrë të mos klikoni në ndonjë lidhje brenda mesazhit. Kjo mund të rrezikojë seriozisht pajisjen tuaj.

Një uebfaqe e besueshme që në të vërtetë dërgon tekstet tuaja anonime është anonimoustext.com. Procedura në faqen e tyre të internetit është shumë e drejtpërdrejtë dhe faqja është shumë e lehtë për t’u përdorur. Nëse dëshironi të përdorni këtë shërbim, mund ta bëni këtë duke ndjekur këto hapa:

 1. Shkoni në faqja e internetit anonymoustext.com.
 2. Zgjidhni mënyrën se si dëshironi të paraqitet dërguesi në pajisjen e marrësit. Zgjedhja më e qartë është ta mbash këtë “anonim“. Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të zgjidhni një numër telefoni në Mbretërinë e Bashkuar ose SHBA që do të shfaqet.
 3. Shtypni numrin e telefonit të marrësit. Mos harroni të shtoni kodin e duhur të vendit!
 4. Vendosni mesazhin ju dëshironi të dërgoni.
 5. Zgjidhni nëse dëshironi dërgojeni tani ose në një datë të mëvonshme.
 6. Klikoni vazhdoni
 7. Paguajeni për tekstin tuaj. Ju mund ta bëni këtë ose përmes PayPal, Apple Pay, Google Pay, ose me kartë krediti.

texting anonim në faqen e internetit të ekranit

Anonymoustext.com ofron një shërbim të besueshëm, por nuk është saktësisht i lirë. Një tekst i vetëm do t’ju kushtojë sa 1.25 dollarë. Sidoqoftë, ekzistojnë mundësi të veçanta në rast se dëshironi të dërgoni më shumë se vetëm një tekst anonim:

“Dërgimi i një teksti kushton 1,25 dollarë për mesazh. Një tekst i gjatë me më shumë se 160 karaktere kushton 0.25 dollarë më shumë për një mesazh shtesë. Mund të paguani me PayPal, Apple Pay, Google Pay ose një kartë krediti. Sshtë një pagesë e vetme dhe nuk ka asnjë abonim të bashkangjitur. Marrësi i mesazhit tekst nuk do të paguhet. ”

VoIP dhe mesazhe me tekst të koduar

Ndoshta shqetësimi juaj nuk është domosdoshmërisht që ju dëshironi të qëndroni anonim ndaj personit me të cilin po komunikoni. Nëse dëshironi të qëndroni të fshehur nga ndonjë person i huaj që mund të spiunojë bisedën tuaj, ka një numër aplikacionesh të palëve të treta në dispozicion për të komunikuar privatisht. Fatmirësisht, këto aplikacione alternative janë kryesisht falas dhe të disponueshme për të gjithë përdoruesit në internet.

Aplikacionet e paracaktuar që vijnë me smartphone tuaj zakonisht nuk mbrohen sa duhet nga mbikëqyrja e mundshme. Prandaj, ne do të sugjerojmë dy alternativa që mund të zvogëlojnë shumë gjasat që dikush të dëgjojë në bisedën tuaj. Si e tillë, këto janë mjete të shkëlqyera për personat që merren me zile, gazetarët, njerëzit që jetojnë në vendet autokratike, ose për këdo që thjesht dëshiron të komunikojë privatisht. Ka më shumë aplikacione të mesazheve private në dispozicion, por të dy sugjeruar këtu, Signal dhe Linphone, kanë një rekord të qëndrueshëm të ofrimit të komunikimit të sigurt për çdo përdorues në internet. Një burim i mirë për kontrollimin e programeve private të komunikimit është privacytools.io.

Sinjali: thirrja dhe tekstimi i koduar

Sinjali është krijuar posaçërisht për komunikim të sigurt, të koduar. Të gjitha tekstet dhe thirrjet telefonike të tij sigurohen përmes shifrimit nga fundi në fund. Përveç kësaj, Signal krenohet me një numër karakteristikash të dobishme, të tilla si një kohëmatës për mesazhe për të vetë-shkatërruar. Sinjali është plotësisht i lirë dhe i disponueshëm për Android, iPhone dhe Windows.

Linphone: VoIP i koduar

Nëse doni të videokalloni dikë në një mënyrë të sigurt dhe të sigurt, Linphone është një opsion shumë i mirë. Softueri është plotësisht me burim të hapur dhe është në dispozicion falas. Shtë në dispozicion për Windows, MacOS, iOS, Linux dhe Android. Të gjitha mesazhet e dërguara përmes Linphone sigurohen me kriptim nga fundi në fund.

Mendimet përfundimtare

Ka shumë mënyra për të shkruar dhe thirrur në mënyrë të sigurt dhe anonime. Ju mund të fshehni ID tuaj të thirrësit, të përdorni një faqe interneti të jashtme për të dërguar mesazhet tuaja, ose përdorimin e një aplikacioni të palëve të treta që siguron kriptimin nga fundi në fund për çdo mesazh që ju dërgoni. Një shënim i fundit që duam ta sqarojmë, është se këto këshilla dhe mjete ekzistojnë për t’u ofruar përdoruesve siguri dhe anonimitet. Ata nuk ekzistojnë, kështu që ju mund t’i përdorni për të abuzuar ose ngacmuar të tjerët. Shumë njerëz kanë rënë në telashe pasi i shqetësuan të tjerët përmes telefonit duke përdorur numra telefoni anonimë. Intimiteti juaj është i rëndësishëm, por nuk duhet të vijë në kurriz të të tjerëve.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me