Si të siguroni privatësinë tuaj në Reddit | VPNOverview

Reddit është një forum i gjerë për të diskutuar gjithçka nga bota deri tek makabri. Me mbi 168 miliardë faqe të shikuara në Reddit çdo vit, ajo është faqja e 8-të më e trafikuar në botë. Ndërsa Reddit është falas për përdoruesit, faqja ofron reklama në faqen e saj, përfshirë reklamat të destinuara për ju bazuar në aktivitetin tuaj në faqe dhe në internet. Qasja në cilësimet e intimitetit të Reddit është e thjeshtë dhe rishikimi i tyre zgjat vetëm disa momente. Pra, pse të mos siguroni informacionin tuaj gjatë shfletimit në forum?


Pse duhet të shqetësoheni për privatësinë në Reddit

Reddit është një nga faqet e internetit më të mëdha dhe më të trafikuara në botë. Kjo e bën atë një burim të pasur informacioni për reklamuesit që kërkojnë të ngushtojnë objektivat për reklamat e tyre. Natyra e gjerë e diskutimeve mbi Reddit kontribuon në gatishmërinë e përdoruesve për të shkëmbyer mendime më me ndershmëri sesa ata diku tjetër. Për më tepër, natyra e bordeve të diskutimit mund të zbulojë interesa që nuk shprehen zakonisht në forume të tjera. Me fjalë të tjera, reklamuesit po shikojnë Reddit dhe mësojnë gjëra për ju që ata nuk mund të mësojnë kudo tjetër. Nëse kjo ju shqetëson, marrja e njëfarë kohe për të përmirësuar privatësinë tuaj mund të jetë në rregull.

Opsionet e privatësisë në Reddit

Ndoshta nuk keni pasur shumë arsye për të vizituar cilësimet dhe preferencat e Reddit. Ndërsa opsionet e personalizimit janë disi të kufizuara në platformë, ekzistojnë disa hapa që mund të ndërmerrni për të përmirësuar privatësinë tuaj në internet. Nga shtëpia juaj Reddit, shikoni për lidhjen “Preferencat” pak lart shiritit të kërkimit në internet. Ju gjithashtu mund të klikoni në ikonën tuaj të profilit dhe të zgjidhni “Cilësimet e përdoruesit”. Klikoni në skedën e shënuar “Privatësia dhe Siguria” për të hyrë në opsionet e intimitetit. Më poshtë do të keni mundësi të shihni cilat cilësime mund të jenë interesante për tu ndryshuar.

Personalizimi i të dhënave në Reddit

Logoja e RedditReddit ndihmon reklamuesit të shënjestrojnë përdoruesit bazuar në informacionin e krijuar në një profil personal. Ky profil përdor aktivitetin tuaj në Reddit, pajtime, vizita në subreddita të ndryshme dhe çfarë klikoni mbi përdorimin e platformës. Një sit i palëve të treta që integrohet me Reddit gjithashtu mund të japë informacione për Reddit për të ndërtuar profilin tuaj.

Duke klikuar te “Personalizimi i të dhënave” ju ofron një ekran me disa opsione për të modifikuar këtë sjellje. Mbani në mend, këto cilësime vlejnë vetëm për përdorimin tuaj të Reddit ndërsa jeni të kyçur. Përdorimi i Reddit pa hyrë në llogari do t’i rivendosni këto cilësime në parazgjedhjen e tyre çdo herë.

Mundësia e parë është të tërhiqni lejen për Reddit të përdorë aktivitetin tuaj në faqe për të treguar reklama më të rëndësishme. Kjo tërheq lejen e Reddit për të përdorur aktivitetin tuaj, vizitat e subreddit dhe lidhjet mbi të cilat klikoni për të synuar reklamat. Do të merrni akoma reklama, por reklamuesit nuk do të marrin informacionin tuaj.

Ekziston gjithashtu mundësia e tërheqjes së lejes për Reddit të përdorë informacione nga faqet e internetit të palëve të treta për të siguruar shënjestrim më të mirë të reklamave. Ju mund ta lejoni këtë plotësisht, të mos lejoni personalizimin e reklamave duke përdorur këto të dhëna, ose të mos lejoni personalizimin e përmbajtjes duke përdorur të dhënat.

Aplikime të autorizuara

Të dyja aplikacioni Reddit dhe aplikacionet e tjera të palëve të treta mund të integrohen me Reddit për të modifikuar përvojën tuaj të përdoruesit në sit. Ndoshta ju keni dhënë leje një aplikacioni për të monitoruar dhe postuar në Reddit në emrin tuaj në të kaluarën. Ju mund ta revokoni atë qasje. Në cilësimet, klikoni në “Aplikimet e autorizuara”, gjeni programin që dëshironi të paautorizoni dhe klikoni “revokojë hyrjen” afër pjesës së poshtme të majtë të asaj pjese.

Indeksimi i motorit të kërkimit

Si parazgjedhje, Reddit lejon motorët e kërkimit të indeksojnë profilin tuaj. Kjo do të thotë që një kërkim në Google mund të kthejë Reddits për të cilat keni komentuar në të kaluarën, subredditat në të cilat jeni aktiv dhe më shumë. Reklamuesit, ish-partnerët, punëdhënësi juaj dhe kushdo tjetër mund të gjejnë aktivitetin tuaj në Reddit me një kërkim të thjeshtë në internet nëse kjo është e ndezur. Klikoni rrëshqitësin pranë “Indeksimi i motorit të kërkimit” për të fikur këtë mundësi. Në këtë mënyrë, aktiviteti juaj në Reddit nuk do të indeksohet në motorët e kërkimit.

Klikimet klikuese dalëse

Si parazgjedhje, Reddit regjistron lidhjet mbi të cilat klikoni në Reddit që ju çojnë në një sit tjetër. Ky informacion është jashtëzakonisht i vlefshëm për reklamuesit për të ndërtuar një profil më të mirë të interesave tuaja. Reklamuesit, hakerat, ose kushdo që vëzhgon veprimtarinë tuaj në internet mund të përdorë këtë informacion për t’ju ndjekur nëpër faqet e internetit me adresën tuaj IP. Klikoni rrëshqitësin pranë “Log Outbound Clicks” për ta fikur këtë.

Mesazhet hyrëse

Mund të jetë mirë që njerëzit duan të lidhen me ju, përveç nëse rezulton të jetë një tallës i çmendur, ose një bot reklamimi që ju spjegon me ofertat e shitjeve. Shkoni poshtë tek “Mesazhi i intimitetit” dhe klikoni në shigjetën pranë “Kush mund t’ju porosisë”. Ju keni mundësinë që të lejoni të gjithë të ju porosisin ose të shtojnë përdoruesit që mund t’ju japin mesazhe. Nëse jeni mirë me të gjithë që ju dërgojnë mesazhe, përveç një liste të vogël njerëzish, ju gjithashtu mund të rendisni në zi ata përdorues. Në këtë mënyrë ata nuk mund të ju porosisin më në Reddit.

Mbrojtja e mëtejshme e privatësisë tuaj në Reddit dhe Përtej

Ju mund të mendoni se thjesht përdorimi i Reddit ndërsa jeni i loguar mund të mbrojë privatësinë tuaj dhe t’i ndalojë reklamuesit të mësojnë shumë për interesat dhe aktivitetin tuaj. Edhe pse jeni loguar, megjithatë, ju lënë një gjurmë pas. Reklamuesit dhe kushdo tjetër me vetëm një talent të moderuar ose qasje në talentin për të ndjekur online mund të ndërtojnë me lehtësi një portofol të aktivitetit tuaj si në Reddit ashtu edhe nëpër internet..

Lidhja VPNDuke përdorur një shërbim VPN, vendosni një ndërmjetës të sigurt midis jush dhe pjesës tjetër të botës në internet. Të dhënat nga dhe nga VPN janë të koduara, duke siguruar që lidhja juaj nuk mund të shmanget. Duke përdorur serverët VPN ju anonimizoni të dhënat tuaja. Këta serverë mund të jenë kudo në botë. Nëse jeni i shqetësuar për privatësinë tuaj, një VPN është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të mbrojtur veten në internet. Për të gjetur ofruesin e përsosur të VPN-së për nevojat tuaja në internet, mund të lexoni artikullin tonë me një 5 nga shërbimet më të mira.

Në këtë ditë dhe moshë është e rëndësishme që informacionet tuaja personale t’i mbani të sigurta nga sytë e çmendur. Ndryshimi i cilësimeve të intimitetit në të gjithë llogarinë tuaj mund të jetë një fillim i mirë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me