Si të fshini plotësisht llogarinë tuaj në Facebook | VPNOverview

Këto ditë, njerëzimi është më i lidhur se kurrë. Për më mirë ose për keq, duket se asgjë më pak se një katastrofë globale nuk do ta ndryshojë këtë çdo kohë së shpejti. Megjithëse rritja e Facebook-ut kohët e fundit po zvogëlohet, një eksod real i një pjese të konsiderueshme nuk është ndoshta në kartat për goliath në median sociale. Pavarësisht, perandoria Zuckerberg përfshin Instagram dhe WhatsApp. Kjo e bën shumë të vështirë për një përqindje të madhe të popullatës globale t’i shpëtojë arritjes së Facebook-ut.


Isshtë e mundur edhe pse. Mund ta fshini profilin lehtë në Facebook dhe të gjitha të dhënat tuaja. Shtrirja e Facebook-ut është ajo që është, largimi i vetvetes nga platforma mund të zvogëlojë ndjeshëm një gjurmë në internet.

Si të çaktivizoni llogarinë tuaj

Nëse nuk jeni të sigurt nëse doni të hiqni llogarinë tuaj në Facebook ose jo, ekziston një mundësi tjetër. Ju mund të çaktivizoni llogarinë tuaj. Gjëja e bukur për këtë është se ju mund ta aktivizoni atë sa herë që dëshironi. Pasi të keni çaktivizuar llogarinë tuaj, të tjerët nuk do të jenë në gjendje të shohin afatin tuaj kohor ose të kërkoni për ju. Sidoqoftë, disa informacione mund të jenë ende të dukshme, si mesazhet që keni dërguar përmes të dërguarit privat.

Actaktivizimi është gjithashtu një mundësi e mirë nëse doni të heqni qafe llogarinë tuaj në Facebook por dëshironi të vazhdoni të përdorni Facebook Messenger.

për të çaktivizuar llogarinë tuaj në Facebook mund të ndiqni këto udhëzime:

  1. Shkoni te Parametrat e llogarisë suaj në Facebook
  2. Ai do të hapet në faqen “Cilësimet e llogarisë së përgjithshme”
  3. Klikoni në “Menaxho llogarinë”
  4. Më në fund klikoni në “Deaktivizoni llogarinë tuaj”

Ju mund të riaktivizoni llogarinë tuaj në çdo kohë që ju pëlqen thjesht duke hyrë në llogarinë tuaj. Mund të jetë që ju gjithashtu duhet të kaloni përmes një verifikimi që do t’ju dërgohet në emailin tuaj ose në celular.

Si të fshini në mënyrë të përhershme llogarinë tuaj në Facebook

Shtë e zakonshme që njerëzit të bëjnë një pushim nga Facebook dhe të lëshohem duke pezulluar llogaritë e tyre për një periudhë kohe. Sidoqoftë, nëse duhet të vendosni se keni pasur më shumë sesa mjaft nga fotot e pafundme për fëmijë, skemat e marketingut me shumë nivele dhe diskutimet politike, mund t’i bëni gjërat një hap më tej dhe të tërhiqni prizën plotësisht. Për hir të saj, Facebook e ka bërë këtë proces shumë të thjeshtë.

Së pari, duhet të shkarkoni një kopje të të dhënave tuaja. Kjo është, nëse doni të mbani informacionin tuaj. Këto të dhëna mund të jenë mjaft të ndjeshme, kështu që ruajeni të sigurt.

  1. Hapni menunë e llogarisë Facebook dhe zgjidhni Cilësimet e llogarisë së përgjithshme.
  2. Zgjidhni Shkarkoni një kopje të të dhënave tuaja në Facebook.
  3. Klikoni Filloni Arkivin tim
  4. Facebook do t’ju dërgojë një email kur arkivi juaj është gati për ta shkarkuar.

Tjetra, thjesht duhet të vizitoni https://www.facebook.com/help/delete_account dhe të klikoni Fshi llogarinë time. Ky është i gjithë veprimi që është i nevojshëm nga fundi juaj. Llogaria juaj do të pezullohet menjëherë dhe nuk do të jetë e disponueshme në rezultatet e kërkimit të Facebook. Sidoqoftë, fshirja aktuale e llogarisë mund të zgjasë një kohë më gjatë.

Mos dëshironi të humbni aplikacione të tjera?

Kur fshini llogarinë tuaj në Facebook është mirë të mbani në mend se shumë prej nesh përdorin Facebook-un e tyre për t’u futur në aplikacione të tjera. Shumë aplikacione të njohura si Pinterest dhe Spotify ofrojnë mundësinë për t’u regjistruar duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook. Ndërsa kjo është ideale sepse kjo do të thotë që nuk do të duhet të mbani mend dhjetë fjalëkalime të ndryshme, gjithashtu do të thotë se ata të gjithë janë të lidhur me Facebook. Sigurohuni që të zbuloni se ku e keni përdorur hyrjen në Facebook. Nëse dëshironi të keni mundësinë për të hyrë në atë aplikacion në të ardhmen është e mençur të ndryshoni hyrjen në atë aplikacion para se të fshini Facebook-un tuaj.

Failafe i Facebook-ut

Shtë e rëndësishme të theksohet se Facebook ka një mundësi të gabuar vetëm në rast se ju merrni këmbët e ftohta ditën tjetër. Thjesht hyni në llogarinë tuaj. Kjo menjëherë do të rivendosë llogarinë tuaj. Llogaria juaj do të fshihet brenda javëve në vijim, megjithëse mund të duhen disa muaj që të dhënat tuaja aktuale të hiqen përgjithmonë nga serverët e Facebook.

Nëse vërtet dëshironi të fshini praninë tuaj në Facebook është e rëndësishme që të mos përpiqeni të regjistroheni për të parë nëse ai është fshirë vërtet. Thjesht, sepse kjo do të riaktivizojë menjëherë llogarinë tuaj. Një mundësi më e mirë është të lini një mik të shikojë për ju në Facebook.

Më në fund mendime

Facebook ka manovruar që është thellësisht në jetën tonë. Shumë njerëz po mendojnë të lënë platformën sociale për arsye të intimitetit. Sidoqoftë, sepse na lidh me kaq shumë gjëra nga të cilat mund të kemi frikë ta bëjmë. Ndërsa keni qenë në gjendje të lexoni, mund të çaktivizoni ose fshini plotësisht Facebook-un tuaj. Facebook e ka bërë jashtëzakonisht të lehtë ta bëjë këtë. Por këshillohet të mbani në mend se mund të përdorni hyrjen tuaj në Facebook për aplikacione të tjera. Duke ndjekur hapat tanë ju mund të lini plotësisht sheshin e lojërave në Zuckerberg.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me