Si mund të shikoj pornografi në internet në mënyrë anonime? | VPNoverview

Nëse keni arritur në këtë faqe, shanset janë që herë pas here të shikoni porno. Pa shqetësime – bëjnë miliona njerëz. Kështu u bë biznesi milion dollarësh. Nuk ka asgjë të keqe kur shikoni pornografi, edhe pse ka një tabu të madhe që e rrethon. Shumë njerëz shqetësohen se të tjerët mund të zbulojnë se shikojnë pornografi në mënyrë të rregullt. Si pasojë, ata dëshirojnë të fshehin këtë aspekt të jetës së tyre.


Ashtu siç është rasti për trafikun tuaj të rregullt në internet, ju mund të dëshironi të shikoni pornografinë tuaj plotësisht në mënyrë anonime. Mbi të gjitha, pa marrë parasysh nëse po kërkoni detajet e bankës tuaj, kërkoni një punë të re ose shikoni pornografi, nuk është biznesi i askujt se çfarë po bëni në internet. Si mund të siguroheni që sjellja juaj në internet të mbetet private? Actuallyshtë në të vërtetë mjaft e thjeshtë: përdorni një VPN së bashku me shfletimin në modalitetin e paditur. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të shihni porno tuaj në mënyrë anonime.

Cilat janë rreziqet e privatësisë që vijnë me shikimin e përmbajtjes së të rriturve në internet?

Shikimi i përmbajtjes erotike nuk është aspak diçka e keqe. Mjerisht, ajo vjen me disa rreziqe, veçanërisht në lidhje me privatësinë tuaj. Mund t’ju frikësojë të dini se shumë njerëz mund të shikojnë në trafikun tuaj në internet, ku ata do të jenë në gjendje të shohin saktësisht kur vizitoni një faqe interneti porno. Ju mund të dëshironi të jeni të vetëdijshëm për rreziqet e mëposhtme para se të vendosni të shikoni ndonjë pornografi:

Administratori juaj i rrjetit mund të shohë historinë tuaj të shfletimit

Smartphone Wifi IconNë shumicën e rasteve, sjellja juaj në internet është e dukshme për këdo që përdor të njëjtin rrjet, veçanërisht administratori juaj. Nëse jeni duke përdorur një rrjet të përbashkët Wi-Fi, administratorët e këtij rrjeti mund të shohin çdo uebfaqe që keni vizituar. Në varësi të rrjetit që përdorni, kjo mund të nënkuptojë që shefi juaj, kolegët, anëtarët e familjes ose shokët e dhomës të kenë qasje në informacione në lidhje me faqet e internetit që keni vizituar. Kjo është veçanërisht e rrezikshme kur jeni në një rrjet publik Wi-Fi.

Përdorimi i modalitetit të njohjes në shfletuesin tuaj nuk ju jep më shumë intimitet në këtë rast. Edhe kur jeni duke përdorur këtë “modalitet anonim”, të gjitha të dhënat tuaja në internet janë ende të dukshme për të gjithë në rrjetin tuaj. Kjo mënyrë siguron që aktivitetet tuaja në internet nuk ruhen në historinë e kompjuterit tuaj. Përveç kësaj, të gjithë mund të shohin me gëzim mbi shpatullën tuaj. Jo një mendim shumë ngushëllues.

ISP-ja juaj mund të shohë atë që bëni në internet

Nëse doni të komunikoni me pjesën tjetër të rrjetit botëror, trafiku juaj i të dhënave duhet të dërgohet në internet përmes një serveri. Në përgjithësi, ISP-ja juaj (ofruesi i shërbimit të internetit) e bën këtë për ju. ISP-ja juaj, pra, e di saktësisht se cilat faqe në internet keni shikuar. Të gjitha informacionet tuaja dërgohen përmes serverave të tyre, në fund të fundit, duke i lejuar ata qasje në të dhënat tuaja. Me pak fjalë, njerëzit me të cilët paguani faturën tuaj në internet, mund të shohin saktësisht se çfarë lloj pornoje ju pëlqen të shikoni.

Palë të tjera të panumërta e dinë se cilat faqe në internet keni vizituar

Scshtë e frikshme të dini se sa palë po kërkojnë ndërsa shfletoni në internet. Mendoni për qeveritë dhe hakerat, por edhe kompanitë gjigande të teknologjisë si Google, platformat e mediave sociale dhe pranë çdo faqe në internet që vizitoni. Këto palë shpesh vazhdojnë të bëjnë atë që bëni në internet duke vendosur cookie për gjurmimin në shfletuesin tuaj ose duke marrë pjesë në shtypjen e gishtave të shfletuesit. Teknika e fundit është shumë e ndërlikuar: edhe një VPN nuk mund të të mbrojë plotësisht kundër saj, gjë që e bën jashtëzakonisht të vështirë të qëndrosh 100% anonim në internet.

Ju mund të keni vërejtur se si reklamat në internet gjithmonë duket se përputhen me atë që keni kërkuar më parë. Ajo veshje nga ajo faqe interneti për të cilën nuk e keni dëgjuar kurrë papritmas në të gjitha burimet tuaja të mediave sociale. Në mënyrë të ngjashme, reklamat për pushime të lira për në Itali kanë vazhduar të shfaqen qysh kur keni bërë një studim të vogël për atë udhëtim të mundshëm në Romë. Ky nuk është thjesht rastësi. Palët e treta monitorojnë sjelljen tuaj në internet për qëllime të marketingut. Ata vendosin cookie-t në shfletuesin tuaj, që do të thotë se ata do të dinë saktësisht kur vizitoni uebfaqe të caktuara. Këto palë po mbajnë një sy vazhdimisht nga ju – dhe kjo nuk ndryshon pasi të vizitoni uebfaqe me përmbajtje seksuale.

Ju jeni të prekshëm nga shkeljet e të dhënave

Nëse po vizitoni uebfaqe për të rritur dhe ato faqe përjetojnë një shkelje të të dhënave, mund të përballeni me disa pasoja serioze. Një nga shkeljet më të larta të të dhënave me profil të lartë ka ndodhur në 2015 me shërbimin online të takimit Ashley Madison. Kjo faqe në internet kishte për qëllim burra dhe gra të martuar dhe lejonte në mënyrë aktive përdoruesit e saj të merreshin me çështje dhe mashtrime. Hakerët kanë hyrë në bazën e të dhënave të faqes dhe publikuan informacionin e përdoruesve. Si rezultat, u zbuluan miliona raste të pabesisë, së bashku me të gjitha llojet e informacioneve personale të ndjeshme. Nëse ndodh një shkelje e të dhënave dhe zbulon se po vizitoni uebfaqe për të rritur, kjo mund të ketë një ndikim shkatërrues në reputacionin dhe marrëdhëniet tuaja.

Disa qeveri kanë ndaluar pornot

Shikimi i materialit pornografik është i paligjshëm në shumë vende. Nëse jetoni, për shembull, në Emiratet e Bashkuara Arabe, Arabinë Saudite, Oman ose Katar, do të duhet të merreni me këto ligje. A po banoni në një vend të tillë dhe a zotëroni apo shikoni pornografi sidoqoftë? Atëherë mund të rrezikoni të merrni një gjobë serioze, të zbarkoni në burg ose madje të deportoheni. Në shumë raste, kjo gjithashtu vlen për mërgimtarët që shikojnë pornografi, pavarësisht kulturës, origjinës ose fesë së tyre.

Qeveritë e këtyre vendeve zakonisht monitorojnë internetin në mënyrë që të jenë në gjendje të diktojnë atë që civilët janë në gjendje të bëjnë dhe të shohin në internet. Kjo shpesh rezulton që ata të vendosin të gjitha llojet e kufizimeve në internet, duke ju mohuar qasje në përmbajtje specifike, përfshirë pornografinë, kur jeni brenda kufijve të vendit. Kjo do të thotë, përveç nëse e dini se si t’i merrni ato kufizime.

Mund të hasni në malware

Një tjetër kërcënim i zakonshëm me të cilin përballen ata që vizitojnë faqet e internetit të të rriturve janë malware. Vetë faqet e të rriturve nuk po shpërndajnë këto skedarë të rrezikshëm, por hakerat mund të mbjellin reklama me qëllim të keq në faqet e internetit, një praktikë e njohur si “keqtrajtuese”. Nëse vizitorët e sitit klikojnë në njërën prej këtyre reklamave me qëllim të keq, ata pa dashje mund të përfundojnë duke shkarkuar malware siç janë viruset, Trojans ose krimbat në pajisjen e tyre. Ju madje mund të bëheni viktimë e ransomware, i cili është malware që bllokon hyrjen në të dhënat tuaja dhe transmeton një mesazh duke thënë se duhet të paguani një tarifë për të marrë përsëri skedarët tuaj. Nëse po vizitoni një faqe në internet për të rritur, hakerat gjithashtu mund të kërcënojnë të publikojnë të dhënat tuaja në publik ose madje t’ju raportojnë në polici.

Qëndro anonim në internet me një VPN

Internet anonim me një VPNFarë mund të bëni për të mbrojtur veten dhe për të minimizuar këto rreziqe të intimitetit? Easy. Thjesht përdorni një VPN (Virtual Private Network). Me A VPN, lidhja juaj e internetit do të dërgohet përmes një serveri të jashtëm, përkatësisht atij të ofruesit të VPN. Ky ofrues mbron lidhjen tuaj me kriptim të fortë dixhital, domethënë i gjithë trafiku juaj në internet do të jetë i koduar dhe do të bëhet i padukshëm për të tjerët. Në shumë raste, ofruesit e VPN mbajnë një politikë pa logs, që do të thotë se edhe ata nuk do të jenë në gjendje të shohin cilat faqe në internet po vizitoni.

Kur përdorni një VPN, do të shijoni internetin në të njëjtën mënyrë si zakonisht, vetëm se do të jeni plotësisht anonim. VPN-të posaçërisht kanë për qëllim t’ju ofrojnë anonimitet dhe siguri shtesë gjatë shfletimit. Nuk ka rëndësi nëse e kaloni kohën tuaj të lirë duke lexuar letra shkencore, duke kërkuar GIFs mace të lezetshme, duke shikuar pornografi, ose të gjitha më lart: çfarëdo që të bëni, ju mund ta bëni atë pa asnjë shikues.

VPN-të më të mira për anonimatin

Ne kemi bërë një përzgjedhje të disa shërbimeve VPN të besueshme, të shpejta, të cilat nuk mbajnë regjistrat e klientëve të tyre. Këta ofrues përdorin kriptim të sigurt (të paktën 256-bit) së bashku me protokolle të sigurta si IKEv2 / IPSec dhe OpenVPN. Duke përdorur cilindo nga ofruesit e listuar këtu, do të shfletoni (kryesisht) në mënyrë anonime: do të jetë shumë më e vështirë për këdo që të zbulojë se cilat faqe në internet keni vizituar.

1. NordVPN

NordVPN ka lidhje të shpejta, është i koduar mirë dhe nuk mban asnjë regjistër. Me pak fjalë, nuk do të duhet të shqetësoheni për të dhënat tuaja që përfundojnë në sytë e publikut. Për më tepër, nuk do të duhet të presësh për video të tamponohen. NordVPN ju lejon të mbroni deri në gjashtë pajisje në të njëjtën kohë me vetëm një abonim VPN. Pricemimi i këtij pajtimi është gjithashtu shumë i mirë. Dëshironi të dini më shumë rreth NordVPN? Mos ngurroni të lexoni rishikimin tonë të hollësishëm për këtë ofrues këtu.

2. Surfshark

Surfshark ofron paketën e plotë. Ky ofrues kujdeset për privatësinë tuaj dhe punon me nivele të forta të sigurisë. Surfshark ka serverë në mbi 60 vende, kështu që ju do të keni shumë zgjedhje nëse doni të zhbllokoni një faqe të caktuar në internet. Shpejtësia e serverëve të Surfshark gjatë përdorimit të përditshëm është e shkëlqyeshme. Për më tepër, Surfshark ofron serverë të specializuar P2P, kështu që ju mund të shkarkoni torrentë në mënyrë anonime gjithashtu. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse preferoni të shkarkoni pornografinë tuaj në vend që të kërkoni në internet për të. Natyrisht, Surfshark, si ofruesit e tjerë të përmendur, nuk mban regjistrat. Mbi të gjitha, është shumë e lirë. Për rishikimin tonë të plotë të Surfshark, klikoni këtu.

3. ProtonVPN (version falas)

Një zgjedhje tjetër e mirë për të siguruar anonimitetin tuaj në internet është ProtonVPN. Avantazhi kryesor i këtij ofruesi është versioni i tij falas. ProtonVPN është i njohur për kriptimin dhe sigurinë e tij të mirë, kështu që ju nuk do të duhet të shqetësoheni për ndonjë nga rreziqet e intimitetit që ne emëruam. Versioni falas i Protonit do të mbrojë një pajisje për një kohë të pakufizuar, megjithëse do t’ju japë vetëm qasje në tre lokacione të ndryshme të serverëve: SH.B.A., Japoni dhe Hollandë. Për më tepër, ju do t’i ndani këta serverë me të gjithë përdoruesit e tjerë të ProtonVPN Free. Kjo mund të krijojë rënie serioze në shpejtësi.

Dëshironi të dini më shumë rreth premium ProtonVPN? Ju mund të shikoni rishikimin tonë të plotë të hollësishëm të këtij ofruesi këtu. A jeni i interesuar për VPN të tjerë të mirë dhe të lirë? Sigurohuni që të shikoni në 6 ofruesit tanë më të mirë VPN të këtij momenti ose thjesht klikoni në butonin më poshtë për të marrë ProtonVPN Falas.

Avantazhet e një VPN gjatë vizitës në faqet e internetit të pornografisë

Cilat janë avantazhet e përdorimit të një VPN kur planifikoni të shikoni pornografi? Ne i kemi përmbledhur ato për ju:

 1. Shëtitje në mënyrë anonime: Sjellja juaj në internet nuk do të jetë aq e dukshme për të tjerët më, sepse të gjitha të dhënat tuaja janë koduar nga VPN juaj dhe janë dërguar përmes një serveri të jashtëm. ISP dhe administratori juaj nuk do të jenë në gjendje të shohin se çfarë jeni duke bërë në internet. Në mënyrë të ngjashme, IP-adresa juaj mbahet e sigurt nga sytë kureshtarë të qeverive, Google, Facebook dhe parti të tjera të panumërta.
 2. Shkarkim në mënyrë anonime: Përveç lejimit të shfletimit (kryesisht) në mënyrë anonime, shumë VPN gjithashtu ju japin mundësinë për të shkarkuar përrua në mënyrë anonime. Nëse preferoni të shkarkoni pornografinë tuaj, do të jeni më mirë të veproni kështu edhe me një VPN. Në këtë mënyrë, askush nuk do të jetë në gjendje të shikojë se çfarë lloje të përmbajtjes ju shkarkoni.
 3. Kufizimet e zhbllokimit: Kur përdorni VPN tuaj me zgjuarsi, do të jeni në gjendje të merrni të gjitha llojet e kufizimeve gjeografike. Kjo mund të jetë e dobishme kur doni të shikoni porno në një vend që bllokon faqet e internetit të të rriturve. Do të keni mundësi të përdorni çdo uebfaqe që dëshironi, gjatë gjithë kohës duke qëndruar kryesisht anonim dhe i pasaktë.
 4. Qëndrimi i sigurt në internet: VPN gjithashtu rrisin shumë sigurinë tuaj në internet. Kur shkoni në internet me një VPN, lidhja juaj do të mbrohet, do të thotë se do të mbroheni më mirë nga hakerat. Për më tepër, shumë VPN mbështesin përdorimin e HTTPS në faqet e internetit që vizitoni, duke e bërë përvojën tuaj të shfletimit shumë më të sigurt.

A duhet të përdor modalitetin pa njohuri kur shikoj porno?

Ikona e modalitetit incognitoNjë VPN mund t’ju mbrojë në shumë mënyra të ndryshme. Kjo ju lejon të shikoni pornografi në mënyrë anonime, lirisht dhe të sigurt. Trafiku juaj mbrohet dhe mbahet larg syve të këqij në rrjet – por prapë do të jetë i disponueshëm në kompjuterin tuaj. Kjo do të thotë që të dhëna të tilla si historia juaj e shfletimit, cookies dhe gjurmuesit e tjerë që janë instaluar gjatë shfletimit, do të mbeten në pajisjen tuaj.

Nëse nuk dëshironi që askush – madje as njerëzit me qasje në të njëjtën pajisje si ju – të jenë në gjendje të shohin faqet e internetit që keni vizituar, ju keni dy mundësi:

 • Fshini historinë e shfletuesit tuaj dhe cookies çdo herë kur jeni duke bërë shfletimin
 • Përdorni mënyrën e njohjes (shfletim privat) sa herë që dëshironi të shikoni porno

Kur fshini historinë e shfletuesit tuaj ose shfletoni në modalitetin e mos njohjes, nuk do të lini asnjë gjurmë të sjelljes tuaj në kompjuterin tuaj. Edhe ju nuk do të jeni në gjendje të shihni atë që keni bërë në internet në të kaluarën. Për më tepër, gjurmuesit dhe cookie-t nga palët e treta automatikisht do të ndalojnë së punuari. Në përgjithësi, është më e lehtë thjesht të filloni modalitetin e paditur në vend që të fshini manualisht historinë tuaj çdo herë para se të mbyllni një dritare.

Një fakt i rëndësishëm për tu theksuar është se përdorimi i vetëm modalitetit nuk do të jetë i mjaftueshëm për t’ju ndihmuar të mbani anonim. Pa një VPN, pothuajse të gjithë do të jenë ende në gjendje të shohin se çfarë jeni duke bërë në internet. Kjo është arsyeja pse ne ju këshillojmë të përdorni gjithmonë mënyrën e shfletimit privat së bashku me një VPN.

Modaliteti VPN dhe incognito për anonimitetin në internet

Nëse doni një mënyrë më të pastër për t’u kujdesur për cookies dhe gjurmuesit që përpiqen të varrosin veten në shfletuesin tuaj, ju mund të dëshironi të merrni parasysh shtimin e disa shtesave të shfletuesit. Ka shumë shtesa të mira që ju ndihmojnë të bllokoni gjurmuesit e padukshëm dhe të fshini cookies tuaj automatikisht. Shembuj janë Badger Privacy, Ghostery, dhe Cookie AutoDelete. Për më shumë informacion në lidhje me këto dhe shtesat e tjera të shfletuesit për të përmirësuar sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet, shikoni faqen tonë me shtesat më të mira të shfletuesit.

Aktgjykimi i formës së prerë

Shumë njerëz pëlqejnë të shikojnë pornografi në internet. Megjithatë, ka një tabu që rrethon temën. Për shkak të kësaj tabu, shumë njerëz duan të jenë në gjendje të vizitojnë faqet e internetit të të rriturve në anonimitet të plotë. Ju mund ta arrini këtë (për një pjesë të madhe) me një VPN të besueshëm. Me këtë lidhje të sigurt, do të mund të shfletoni plotësisht në mënyrë anonime. Për më tepër, një VPN mund t’ju ndihmojë të zhbllokoni përmbajtje të caktuar në internet. Nëse përdorni njëkohësisht modalitetin e paditur të shfletuesit tuaj, madje as kompjuteri juaj nuk do të kujtojë se ku keni qenë.

Ekziston një por, megjithatë: edhe përdorimi i një VPN nuk mund të garantojë privatësinë tuaj në internet. Teknika moderne siç është shtypja e gishtërinjve në shfletues, po përdoren gjithnjë e më shumë dhe janë në gjendje t’ju përcjellin në internet edhe kur pastroni cookies tuaj dhe përdorni një adresë false IP. Edhe kështu, një VPN tashmë shkon shumë larg. Nëse e përdorni për të parë (legal) pornografi, ka shumë të ngjarë të jetë e mjaftueshme.

Shumica e shërbimeve të përshtatshme VPN mund t’ju ndihmojnë të shikoni përmbajtje seksuale në internet në mënyrë anonime. Në këtë artikull, ne rekomandojmë tre shërbime që janë veçanërisht të sigurta. NordVPN do të mbrojë privatësinë dhe sigurinë tuaj me çdo kusht. Surfshark ofron një shërbim të shkëlqyeshëm për një çmim të lirë. Më në fund, ProtonVPN mund t’ju ndihmojë të shfletoni në internet në mënyrë anonime me pajtimin e tij falas (por disi të kufizuar).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map