Shkarkim Anonim me Usenet | VPNoverview.com

Interneti lejon një shkallë të madhe të anonimitetit në internet. Por është duke u bërë më e qartë çdo ditë që shumë parti po ndjekin veprimtarinë tonë. Pavarësisht nëse është motori i kërkimit që përdorni, rrjeti social, faqja e blerjeve në internet, apo qeveria, është e vështirë të mos ndjeheni sytë e dikujt nga ju ndërsa shfletoni në internet. Për t’u rikthyer në ditët kur surfimi në internet ishte më privat, shumë njerëz po kthehen në një teknologji më të vjetër. Usenet po bën një rikthim, dhe nëse doni të shfletoni më shumë në mënyrë anonime ose të shkarkoni skedarë në mënyrë diskrete, Usenet mund të jetë përgjigjja që po kërkoni.  


Farë është Usenet? 

Usenet është një rrjet që lejon përdoruesit të shkëmbejnë informacione, duke shkëmbyer skedarë. Usenet është një rrjet i veçantë nga rrjeti botëror dhe nuk mund të arrihet nga interneti. Nëse keni hyrë ndonjëherë në një nga sistemet më të vjetra të Bordit të Buletinit, Usenet do të ndihet i njohur për ju. Informacioni dhe skedarët postohen në grupet e lajmeve. Shumë forume në internet janë ngritur gjithashtu si grupet e lajmeve. Ekzistojnë mijëra grupe lajmesh me shumë burime të ndryshme informacioni në dispozicion për të lexuar ose shkarkuar përfshirë eBook, skedarë muzikorë, foto dhe video. 

Si të qaseni në Usenet? 

Për të hyrë në Usenet, zakonisht do të duhet të regjistroheni në një ofrues të shërbimit Usenet. Disa Ofrues të Shërbimit të Internetit (ISP) ofrojnë qasje në Usenet si një abonim të veçantë. Por për shkak të kompleksitetit të përdorimit të aksesit Usenet dhe sasisë së gjerësisë së bandës që nevojitet për të pritur skedarët për shkarkim, shumica e ISP-ve preferojnë që thjesht të mos e ofrojnë këtë si një shërbim.  

Përveç pajtimit tuaj të ofruesit Usenet, do t’ju duhet një shfletues Usenet i njohur si një lexues lajmesh. Në të njëjtën mënyrë një shfletues web ju lidh me internetin, një shfletues Usenet ju lidh me Usenet. Nëse kjo tingëllon e ndërlikuar, mos u shqetësoni. Në praktikë kjo zakonisht është shumë e thjeshtë. Shumica e ofruesve të Usenet ofrojnë një lexues të lajmeve që mund ta shkarkoni, kështu që fillimi është zakonisht një çështje e thjeshtë e instalimit të softverit dhe hyrjes në.

Diskutime dhe shkarkime në grupe 

Atëherë, pse dëshironi të regjistroheni në një ofrues të Usenet dhe të hyrni në Usenet? Ekziston një shkallë më e madhe e anonimitetit në dispozicion për të hyrë në Usenet sesa në internet. Për këtë arsye, shumë diskutime dhe shkëmbime idesh që nuk do të zhvilloheshin zakonisht në internet ndodhin atje. 

Kjo mund të bëjë që ju të besoni se është një vend ku kriminelët mund ta gjejnë njëri-tjetrin, por normalisht nuk është kështu. Në një ditë ku punëdhënësit e ardhshëm shpesh do të kryejnë një kërkim në internet për çdo gjë që keni thënë ose postuar në internet, disa mendime ose ide krejtësisht të padëmshme mund të mbahen prapa nga frika se si do të duket jashtë kontekstit. Anonimiteti i Usenet ju lejon varg të lirë të shprehjes pa frikë se shefi ose gjyshja juaj mund të pengohen në diskutimin tuaj.

Shkarkime Unike nga Torrenting 

shkarkimi i kompjuteravePër më tepër, Usenet është formatuar mirë për shkëmbimin e shkarkimeve të skedarëve. Metoda tjetër e njohur për ruajtjen ose shkëmbimin e shkarkimeve dixhitale është Torrent. Por një skedar Torrent ka nevojë për përdoruesit me skedarin në dispozicion për ta shpërndarë kur dëshironi ta shkarkoni. Ky shpesh mund të jetë një proces i ngadaltë dhe zhgënjyes. Në të kundërt, Usenet poston skedarë për tu shkarkuar në një server. Atje gjithmonë është në dispozicion dhe zakonisht mund të shkarkohet me shpejtësi të ngjashme me shkarkimin nga ndonjë faqe në internet. 

Kjo e bën Usenet një burim të shkëlqyeshëm për shkëmbimin e skedarëve të mëdhenj të mediave. Skedarët audio dhe video janë lehtësisht të disponueshëm për t’u shkarkuar pa kufizime nga një ISP. Kjo liri për të shpërndarë media lejon shumë artistë të pavarur të shfaqin punën e tyre në një mënyrë që ndryshe nuk mund të jetë e arritshme në internet.  

Krahasimi i Ofruesve të Usenet 

Nëse jeni gati të provoni Usenet, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni një ofrues të Usenet. Ka shumë për të zgjedhur, dhe disa bëjnë më mirë në disa gjëra se të tjerët. 

Disa karakteristika kryesore për të kërkuar në një ofrues të Usenet përfshijnë: 

  • Ruajtja e skedarëve. Sa kohë mban ofruesi i Usenet skedarët e postuar në serverat e tyre në dispozicion për t’u shkarkuar? Sa më gjatë, aq më mirë pasi bën gjetjen e skedarëve që dëshironi më lehtë. 
  • shpejtësi. Sa të shpejtë janë serverat? Duke pritur për shkarkimin tuaj është i mërzitshëm, ju dëshironi që ajo të shkojë sa më shpejt që të jetë e mundur. 
  • Numri i grupeve të lajmeve. Sa më shumë grupe lajmesh të disponueshme përmes shërbimit, aq më shumë të ngjarë të gjeni skedarët që dëshironi, ose të gjeni një diskutim interesant për të qenë pjesë e. 
  • siguri. Një ofrues i Usenet që ofron SSL ndihmon në mbrojtjen e anonimitetit tuaj më mirë sesa ai që nuk ka.

Ofruesit më të mirë të Usenet

Këtu janë disa nga ofruesit më të mirë të Usenet për t’u marrë parasysh: 

  • Newshosting. Newshosting është në shumë lista të ofruesve më të mirë të Usenet për një arsye. E themeluar në vitin 1997, ky ofrues ka qenë mjaft i gjatë sa të dijë se çfarë bëjnë. Më mirë akoma, është një nga ofruesit më pak të shtrenjtë. Me mbi 100,000 grupe lajmesh dhe mbajtje mbi 3,000 ditë, ju jeni pothuajse të garantuar të gjeni atë që ju po kërkoni. Newshosting ofron një lexues falas të lajmeve dhe një gjykim falas për të filluar. 
  • Easynews. Easynews ofron një mënyrë unike të lidhjes që funksionon me çdo shfletues të internetit në vend se të keni nevojë për një lexues të lajmeve. Easynews gjithashtu punon në pajisjet mobile, gjë që është e shkëlqyeshme kur jeni në lëvizje. Ato gjithashtu ofrojnë mbajtjen e skedarëve mbi 3,000 ditë dhe sigurojnë qasje në mbi 100,000 grupe lajmesh. Ky shërbim kushton pak më shumë për planin e pakufizuar, por mund ta provoni për 14 ditë falas për të parë nëse Easynews është i duhuri për ju. 
  • UsenetServer. Një tjetër ofrues i krijuar prej kohësh Usenet, UsenetServer është 20 vjeç dhe vazhdon të jetë i fortë. Nëse vendosni abonimin e tyre njëvjeçar, ai është gjithashtu një nga më të volitshmit. UsenetServer ka disa nga shpejtësitë më të shpejta të shkarkimit në dispozicion. Një nga pengesat e pakta në shërbimin e tyre është se ata nuk ofrojnë lexuesin e tyre të lajmeve për ju që të përdorni. UsenetServer siguron një listë të disa lexuesve të lajmeve nga të cilat mund të zgjidhni, në mënyrë që të filloni shpejt.

Usenet dhe VPN 

VPN dhe Usenets shkojnë së bashku si gjalpi i kikirikut dhe pelte. Shikoni veçanërisht për një VPN që kodon të gjitha të dhënat hyrëse dhe dalëse. Kjo do ta mbajë ISP-në tuaj të mos bëjë më aktivitete tuaja në internet. Nëse ISP-ja juaj e kupton se po shkarkoni shumë skedarë, ato mund të sjellin bandën tuaj. Një VPN gjithashtu mban aktivitetin tuaj anonim duke ju lidhur me një server që nuk shoqërohet me ju ose vendndodhjen tuaj. Mbajtja e aktivitetit tuaj në internet anonim, qoftë duke përdorur një Usenet ose duke shfletuar në internet, ruan intimitetin tuaj dhe është një hap i mirë për të marrë në botën e sotme. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me