Sa e sigurt është një lidhje Bluetooth? | VPNoverview.com

Bluetooth është një metodë pa tel për transferimin e informacionit nga një pajisje në tjetrën. Në shumicën e rasteve, Bluetooth është më i sigurt se Wi-Fi. Sidoqoftë, si me çdo sistem pa tel, të dhënat tuaja mund të transferohen te të tjerët që nuk keni ndërmend të keni qasje në informacionin tuaj. Dhe nuk është vetëm muzika që transmeton në kufjet tuaja Bluetooth që mund të rrezikohen. Bluetooth mund të zbulojë një pjesë të madhe të të dhënave nga telefoni juaj celular, laptopi ose kompjuteri. Sshtë koha që të keni qenë të vetëdijshëm për rreziqet e sigurisë dhe privatësisë së përdorimit të Bluetooth.

Si funksionon Bluetooth

BluetoothNë shekullin e dhjetë, Harald Danimarka u bë mbreti i Danimarkës dhe bashkoi mbretërinë me Norvegjinë. Në njohje të rëndësisë së vendeve nordike në botën e teknologjive të telefonisë celulare, teknologjia për lidhjen pa tel të kufjeve të celularëve u emërua pas tij. Teknologjia Bluetooth është një protokoll për krijimin e një rrjeti lokal. Në këtë rrjetë kufjet dhe periferikët e tjerë mund të komunikojnë me celularin tuaj dhe pajisjet e tjera.

Kur lidhni pajisjen tuaj Bluetooth, informacioni shkëmbehet me kompjuterin ose telefonin tuaj. Së pari duhet të përcaktojë që kjo është një pajisje që është lidhur para ose për të vendosur një lidhje të re. Në përdorim të zakonshëm, telefoni ose kompjuteri juaj nuk do të lidhen automatikisht me një pajisje të re. Për shkak se ju duhet të aprovoni lidhje të reja, një lidhje Bluetooth është zakonisht e sigurt nga hakmarrja nga pajisjet e jashtme që nuk janë tashmë pjesë e rrjetit tuaj.

Si zakonisht, sidoqoftë, hakerat gjejnë mënyra për të kaluar këto mbrojtje për të fituar qasje në telefonin ose kompjuterin tuaj. Bluetooth është një nga protokollet më të sigurt të komunikimit pa tel. Por ka dobësi që hakerat mund t’i shfrytëzojnë.

Si Hakerët fitojnë qasjen përmes Bluetooth

Asnjë sistem i sigurisë nuk është i përsosur, dhe Bluetooth nuk bën përjashtim. Të dhënat midis pajisjes tuaj dhe Bluetooth-së periferike të lidhura janë të koduara. Por hakerat janë duke punuar vazhdimisht për të thyer atë kriptim. Hakerët kanë më shumë të ngjarë të deshifrojnë të dhënat nga pajisjet që përdorin versionet më të vjetra Bluetooth. Pasi kriptimi të prishet, hakerat mund të përgjojnë të gjitha të dhënat që kalojnë në dhe nga pajisja juaj. Takoni në fjalëkalimin tuaj të bankës në një orë më të vjetër të lidhur me Bluetooth dhe një haker mund të jetë në gjendje të marrë të dhënat tuaja.


Një nga karakteristikat më të mira të Bluetooth është varg në të cilin mund të lidheni me pajisjen tuaj. Mund të ecni larg nga telefoni juaj në tavolinën tuaj dhe të merrni ende mesazhe në orën tuaj inteligjente. Por kjo diapazon gjithashtu lejon hakerat mjaft hapësirë ​​të përpiqen të përgjojnë sinjalin. Pavarësisht nëse është në palestër apo lokalin tuaj, është e mundur që një haker mund të vijë në sinjalin tuaj Bluetooth.

kufje BluetoothDisa kufje kanë dobësi të sigurisë që i bëjnë ata më të lehtë të këputen. Sapo një haker të copëtojë kufjet tuaja, është e lehtë për ta të dëgjojnë ose thjesht të regjistrojnë bisedat tuaja. Pastaj një haker mund të fitonte informacione personale për t’u përdorur kundër jush. Shumica e kompanive kanë nevojë për informacion personal për të verifikuar identitetin tuaj kur telefononi. Një haker i cili dëgjon thirrjen tuaj telefonike do të ishte në gjendje t’ju bënte juve për të vjedhur identitetin tuaj. Ai ose ajo gjithashtu mund të mësojnë adresën tuaj dhe t’ju dëgjojnë duke diskutuar planet e ardhshme të pushimeve. Kjo mund të sigurojë një mundësi të lehtë për t’u futur në shtëpinë tuaj kur ata e dinë që jeni larg.

Një tjetër hack i popullarizuar mashtron telefonin tuaj për të krijuar një lidhje me një pajisje të re. Hakerët kalojnë kërkesën për autorizimin tuaj të pajisjeve të reja. Ky sulm kërkon më shumë aftësi sesa shumë hacks tjera Bluetooth. Por kjo mund të sigurojë shumë më tepër informacion gjithashtu. Pasi pajisja juaj të ketë krijuar një lidhje të tillë, ajo do të dërgojë dhe marrë çdo të dhënë të kërkuar në lidhje me lidhjen.

Mbrojtja e Bluetooth nga hackimi

Ndërsa nuk mund të jeni në gjendje të mbroheni nga çdo kërcënim i mundshëm i sigurisë, disa hapa të thjeshtë mund të përmirësojnë shumë sigurinë tuaj Bluetooth. Së pari, në cilësimet tuaja Bluetooth, vendosni pajisjen tuaj që të lidhet vetëm me pajisjet e besueshme. Kjo shpesh do të dëmtojë çdo përpjekje për të krijuar lidhje me pajisje të reja. Së dyti, mund të vendosni pajisjen tuaj për të kërkuar një kod pin për të krijuar një lidhje të re. Kjo e bën praktikisht të pamundur që dikush të mashtrojë telefonin tuaj për të krijuar një lidhje të re.

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të mbrojtur pajisjen tuaj Bluetooth nga përgjimi ose të tjera nga bllokimi i kufjeve tuaja është të fikni Bluetooth tuaj kur nuk përdorni. Duke kufizuar mundësinë që sulmuesit të fitojnë qasjen në Bluetooth tuaj, ju përmirësoni shanset tuaja për të ruajtur sigurinë. Shumë aplikacione automatizimi, të tilla si Nëse Kjo Atëherë Kjo ose Tasker mund të konfigurohen për të fikur automatikisht Bluetooth-in tuaj kur lini një vendndodhje ose shkëputeni nga një pajisje. Jo vetëm që kjo mund të përmirësojë sigurinë tuaj, por do t’ju japë një nxitje të vogël për jetën e baterisë së pajisjes tuaj.

Nuk janë vetëm hakerat me të cilët duhet të shqetësoheni

Ju mund të mendoni se hakerat janë kërcënimi i vetëm për të cilin duhet të shqetësoheni nëse përpiqeni të përdorni Bluetooth tuaj në mënyrat që nuk e keni aprovuar. Fatkeqësisht, ky nuk është rasti. Shumë aplikacione, duke përfshirë aplikacionet e njohura nga Facebook, Google dhe të tjerët mund të përdorin Bluetooth pajisjen tuaj për të monitoruar vazhdimisht vendndodhjen tuaj.

Treguesi i vendndodhjes së telefonit inteligjentKur fikni Bluetooth nga pajisja juaj, ajo ndalon transmetimin, por prapë njeh sinjalet Bluetooth pranë pajisjes tuaj. Prodhuesit e aplikacioneve mund të përdorin informacione rreth të cilave sinjalet Bluetooth po arrijnë në telefonin tuaj për të shënuar vendndodhjen tuaj. Shumë krijues të aplikacioneve tregojnë në deklaratën e tyre të intimitetit që ata do të përdorin Bluetooth për të ndihmuar në gjurmimin e vendndodhjes tuaj. Kjo do të thotë që këto kompani mund të ndjekin adresat e shtëpisë tuaj dhe të punës, kur vizitoni një mjek të ri, vendet tuaja të preferuara për të bërë blerje dhe shumë më tepër rreth jetës tuaj. Bluetooth është një sinjal ndjekës shumë i saktë.

Ju mund ta mbroni privatësinë tuaj nga ky pushtim Bluetooth nga prodhuesit e aplikacioneve. Lexoni me kujdes deklaratën e privatësisë për të parë nëse aplikacionet që jeni duke përdorur përdorin Bluetooth në përcjelljen e vendndodhjes së tyre. Për shkak se ndjekja e vendndodhjes ka nevojë për lejen tuaj, mund të fikni lejen në pajisjen tuaj për ato aplikacione. Shtë e rëndësishme të theksohet që edhe nëse shërbimet e vendndodhjes dhe Bluetooth janë të fikura në pajisjen tuaj, prodhuesit e aplikacioneve mund të ndjekin vendndodhjen tuaj përmes Bluetooth për aq kohë sa ju nuk i fikni lejet për aplikacionin.

Mbroni privatësinë dhe sigurinë tuaj duke ndjekur disa rregulla të thjeshta me Bluetooth. Fikni Bluetooth kur nuk jeni në përdorim, lidheni vetëm me pajisjet e besueshme dhe monitoroni lejet që ju jepni aplikacione kur i instaloni. Ndërsa asnjë sistem i sigurisë nuk është i përsosur, duke marrë këto masa paraprake të thjeshtë mund ta bëni Bluetooth sa më të sigurt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me