Rreziqet e privatësisë së pedometrit tuaj | VPNoverview.com

Ndoshta nuk i keni dashur të gjitha tiparet e një gjurmuesi të fitnesit. Ose nuk keni dashur të shpenzoni para për të blerë një gjurmues të fitnesit. Ndoshta gjithçka që ju vërtet donit të ishte një pajisje për të llogaritur numrin e hapave që ndërmerrni në mënyrë që të mund të ndiqni aktivitetin tuaj fizik gjatë gjithë ditës. Farëdo që ju bëri të vendosni të blini një pedometër, ndoshta nuk ishte kështu që ju mund t’i zbuloni informacionet tuaja private shëndetësore palëve të treta të panjohura. Fatkeqësisht, edhe shumë pedometra të thjeshtë mund të paraqesin rrezik për privatësinë tuaj.


Ecja po rritet si ushtrimi i zgjedhjes

Nuk ka nevojë të blini një anëtarësi të shtrenjtë në palestër, pa pajisje për të blerë, nuk ka nevojë të shkoni në një vend të veçantë. Ecja është e përshtatshme, e lirë dhe kaq e lehtë pothuajse kushdo mund ta bëjë këtë. Ka shumë përfitime shëndetësore për një shëtitje të fuqishme. Kjo mund të përfshijë humbje peshe, menaxhimin e kushteve shëndetësore siç janë sëmundjet e zemrës, diabeti dhe presioni i lartë i gjakut, kockat më të forta, gjendja shpirtërore e përmirësuar dhe më shumë.

Matja e numrit të hapave që ju ecni brenda një dite mund të ndihmojë në motivimin dhe inkurajimin tuaj për të vazhduar një rutinë ushtrimesh. Për këtë arsye, shumë njerëz mendojnë të blejnë një pedometër ose një program pedometër për telefonin e tyre. Kjo pajisje e thjeshtë mund t’ju ndihmojë të dalloni trendet në ecje. Për më tepër, motivoni që të përmirësoheni dhe t’ju ndihmojnë të mbani një rekord të saktë të aktivitetit tuaj. Nëse keni zgjedhur një pedometër, mos harroni të mendoni për privatësinë tuaj përpara se të bëni atë blerje.

Në një pedometër më pak është më shumë

Një aplikacion pedometri ose pedometri bën vetëm një gjë – mat numrin e hapave që ju merrni. Gjurmuesit e fitnesit numërojnë hapat, matin rrahjet e zemrës, veprojnë si alarm, monitorojnë gjumin tënd dhe më shumë. Një arsye e mirë për të zgjedhur një pedometër më të thjeshtë është se ka më pak rrezik që informacioni privat të bjerë në duart e dikujt tjetër.

Gjurmuesit e fitnesit monitorojnë shumë informacione shëndetësore. Në rast se privatësia juaj rrezikohet, dikush mund të përfundojë duke ditur shumë më tepër për shëndetin tuaj sesa do të dëshironit të bëheshit publik. Një pedometër nga ana tjetër, pasi ai numëron vetëm hapat që bëni, paraqet më pak rrezik për privatësinë tuaj.

Sidoqoftë, edhe pse një pedometër mbledh më pak informacione shëndetësore për ju, ai ende mund të përbëjë një rrezik për privatësinë tuaj. Informacioni i ndjeshëm i mbledhur përmes pedometrit tuaj mund të ekspozojë informacion jetësor për ju nëse zbulohet.

Vëzhgimi i trendit në të dhëna

Treguesi i vendndodhjes së telefonit inteligjentNë vitet e kaluara, vërehen tendencat e të dhënave të përdorura për të kërkuar njerëz të trajnuar posaçërisht që përshkojnë gurë letre për të zgjedhur pjesët kryesore të informacionit. Sot, pothuajse kushdo që ka një kompjuter mund të analizojë menjëherë malet e të dhënave për të zgjedhur trendet. Nëse dikush bllokon të dhënat tuaja të pedometrit, ata mund të ekspozojnë tendencat në lidhje me ecjen tuaj.

Me këto të dhëna është e lehtë të zbuloni se çfarë ore kaloni duke ecur dhe sa larg ecni. Më shqetësuese, vërejtja e një tendence në cilën orë të ditës ju preferoni të shkoni në shëtitje mund të çojë lehtësisht te hajdutët duke ditur kohën më të mirë për të hyrë në shtëpinë tuaj. Duke vërejtur tendencat në ecjen tuaj, do të ishte e lehtë të vini re se çfarë ore shkoni në punë, në cilën orë lini tavolinën tuaj për drekë, dhe shumë më tepër. Edhe të dhënat modeste nga pedometri juaj mund të japin informacion të vlefshëm për hajdutët e të dhënave që kërkojnë të krijojnë një profil të jetës tuaj.

Të dhënat e vendndodhjes janë të vlefshme

Sepse pedometri juaj ka të ngjarë të jetë në çdo kohë, nëse siguron gjithashtu të dhëna për vendndodhjen se ku keni ecur, gjë që komprometon intimitetin tuaj. Ndërtimi i një profili reklamimi për reklama të synuara përmirësohet në mënyrë drastike nëse të dhënat e vendndodhjes mund të lidhen me informacione të tjera në profilin tuaj. Kur kërkimet tuaja në internet dhe aktiviteti i faqes japin vetëm një pamje të asaj që aktiviteti juaj është në internet, të dhënat e vendndodhjes japin një pamje shumë më të plotë se kush jeni jashtë linje.

Pedometrat shpesh ndjekin vendndodhjen për të treguar rrugën që keni ecur dhe sa larg keni shkuar. Por, të njëjtat informacione mund të zbulojnë adresat e shtëpisë dhe punës tuaj. Hapat e tua në dhe përreth dyqanit të ushqimeve të preferuara, restorantit dhe pijetore lokale jepen nga pedometri juaj i dobishëm. Edhe informacionet për cilin mjek vizitoni, nëse vizitoni një specialist të ri apo vizitoni farmacinë mund të ndiqen nga të dhënat e vendndodhjes bashkangjitur pedometrit tuaj..

Sa aktiv jeni ju?

Informacioni për shëndetin tuaj është disa nga informacionet më të vlefshme dhe personale që mund të mblidhen. Për këtë arsye, shumë kompani të sigurimeve shëndetësore ofrojnë një zbritje nëse ndani informacione nga një gjurmues pedometri ose fitnesi. Mosarritja e hapave të mjaftueshëm mund të rezultojë në një rritje të primeve tuaja gjatë viteve në vazhdim. Shumë njerëz janë të kënaqur të ndajnë këtë informacion me shpresën për të shënuar një zbritje të primeve. Sidoqoftë, kjo mund të funksionojë edhe kundër jush. Mos përmbushni disa kuota të specifikuara të aktivitetit dhe ju jo vetëm që mund të humbni zbritjen tuaj, por gjithashtu të përfundoni duke paguar një rritje të primeve për vitet që vijnë.

Mbroni privatësinë tuaj

Ne jetojmë në një epokë ku informacioni është malli më i vlefshëm. Shumë kompani ekzistojnë vetëm në fitimin e mbledhjes, mbledhjes dhe analizimit të informacionit. Ju keni të drejtë të mbroni privatësinë tuaj, veçanërisht kur bëhet fjalë për informacione për shëndetin tuaj. Njohja e thjeshtë e potencialit për një pushtim të intimitetit mund të ju ndihmojë të merrni vendime më të informuara në lidhje me mënyrën e përdorimit të një pedometri dhe hapat që merrni për të ruajtur privatësinë tuaj.

Një mjet i thjeshtë që mund të ketë një ndikim të madh në mbrojtjen e intimitetit tuaj është një shërbim VPN. Duke u lidhur në internet përmes një VPN, ju i bëni të dhënat tuaja anonime. Për shkak se faqja e internetit ose shërbimi nuk lidhen kurrë drejtpërdrejt me pajisjen tuaj, shërbimi VPN funksionon si ndërmjetës, duke i mbajtur informacionet tuaja private. Për të mësuar më shumë rreth asaj se si një VPN mund t’ju ndihmojë të mbani informacionin tuaj privat, shikoni postimin tonë në zgjedhjen e VPN më të mirë për nevojat tuaja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me