Qëndroni të sigurt në Grindr: Si ta mbroni privatësinë tuaj | VPNOverview

Logo Grindr


Me miliona përdorues në të gjithë botën, Grindr është një nga programet më të njohura për takime për burra gay dhe biseksualë. Aplikacioni u lançua në vitin 2009, duke e bërë atë më të vjetër se Tinder. Që atëherë, Grindr ka ndryshuar skenën gay. Qëllimi i Grindr është t’u sigurojë burrave nga komuniteti LGBT një platformë të sigurt (takim). Me përdoruesit e aplikacionit mund të kontrollojnë profilet e njerëzve në lagjen e tyre, të shkëmbejnë mesazhe dhe të kërkojnë një datë.

Takimi në internet është kryesisht shumë argëtim. Edhe kështu, është gjithmonë mirë të jesh i vetëdijshëm për rreziqet e mundshme të intimitetit që vijnë me aplikacione për takime siç është Grindr. Ne nuk kemi për qëllim të shkaktojmë një panik ose t’i ndalojmë njerëzit të përdorin aplikacione takimesh. Sidoqoftë, ne duam të sigurojmë që ju dhe përdoruesit e tjerë të keni mundësinë për të mbrojtur veten dhe privatësinë tuaj. Sidomos në disa vende, kur ligjet lokale nuk janë si pranim i komunitetit LGBT, kujdesi është jashtëzakonisht i rëndësishëm. Mjerisht, shumë diskriminojnë ende të tjerët bazuar në seksualitetin e tyre, gjë që i bën të domosdoshme masat e sigurisë.

VPNOverview foli me ekspertin Philip Tijsma, i cili është pjesë e COC, një shoqatë zyrtare LGBT në Hollandë, si dhe Azza Sultan, drejtori i asociuar i Grinder për Barazi. Më pas, ne krijuam një listë të këshillave për ata që e marrin seriozisht intimitetin e tyre Grindr: Mos shpërndani asnjë informacion personal të panevojshëm, fikni vendndodhjen tuaj dhe përdorni një aplikacion të rremë vendndodhjeje përmes një emulatori Android.

Risksfarë rreziqesh privatesie ka Grindr?

Për shumë përdorues, Grindr është një platformë në të cilën ata mund të jenë vetë pa turp. Të qenit homoseksual është e dhënë. Kjo është shpesh një lehtësim i madh në një botë ku shumë njerëz ende gjykojnë dy burra që mbajnë duart. Mjerisht, një grup i vogël njerëzish me qëllime të këqija përdorin Grindr për qëllimet e tyre. Kjo krijon rreziqe të mundshme për privatësinë dhe mirëqenien tuaj.

Përdoruesit e tjerë mund të zbulojnë vendndodhjen tuaj

Treguesi i vendndodhjes së telefonit inteligjentNëse doni të përfitoni sa më shumë nga Grindr, aplikacioni vazhdimisht duhet të dijë se ku jeni. Programi përdor GPS dhe Wi-Fi për t’ju përshtatur me përdoruesit e tjerë të Grindr në zonën tuaj gjeografike. Sidoqoftë, Grindr, si aplikacionet e tjera të njohura për takime, ka disa dobësi që lejojnë të huajt të zbulojnë vendndodhjen tuaj. Për shembull, aplikacioni tregon se sa larg “ndeshjet” tuaja janë në detaje të shkëlqyera. Në vitin 2014, studiuesit e sigurisë në internet Synack zbuluan se përdoruesit e Grindr mund të shfrytëzojnë me lehtësi këtë informacion për të zbuluar vendndodhjet e përdoruesve të tjerë. Grindr adresoi këtë çështje duke lejuar përdoruesit të çaktivizojnë ndarjen e vendndodhjes.

Sidoqoftë, një studim vijues i kryer nga Trever Faden demonstroi që studiuesit e sigurisë në internet ende mund të gjenin vendet e përdoruesve të Grindr, së bashku me të dhënat e tjera personale. Kjo ishte e mundur edhe kur përdoruesit kishin çaktivizuar ndarjen e vendndodhjes, sepse të dhënat e vendndodhjes së përdoruesit ende dërgohen në serverin e Grindr, ku mund të zbulohen. Faden krijoi një uebfaqe ku përdoruesit mund të identifikonin se kush i bllokoi në Grindr. Për të zbuluar këtë informacion, përdoruesit kishin nevojë vetëm për të futur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e tyre Grindr.

Pas studimit të Faden, Grindr kufizoi mundësinë e përdorimit të të dhënave të përdoruesve që kishin bllokuar përdoruesit e tjerë. Për më tepër, Grindr u tha përdoruesve të mos përdorin login e tyre të Grindr për faqet e internetit të tjera.

Përdoruesit e Grindr në vendet me rregulla anti-gay mund të jenë në rrezik

Me lejimin e Grindr njerëzve të përcaktojnë vendndodhjet e sakta të përdoruesve, rreziqet e intimitetit janë mjaft, veçanërisht në vendet ku të qenit homoseksual konsiderohet një vepër penale. Homoseksualiteti ende konsiderohet i paligjshëm në 69 vende, dhe disa nga ato vende përdorin madje dënimin me vdekje. Të jesh përdorues i Grindr në një nga ato vende mund të ketë pasoja ekstreme. Qeveria e Egjiptit, për shembull, përdori aplikacionin Grindr dhe dështimet e saj për të gjurmuar dhe arrestuar madje qytetarë homoseksualë, edhe pse homoseksualiteti teknikisht nuk është i paligjshëm atje. Edhe Irani përdori mungesën e sigurisë në Grindr për të identifikuar përdoruesit e aplikacionit. Përfundimisht, 200 përdorues të Grindr u morën në arrest. Grindr ka provuar të luftojë këtë rrezik duke fshehur flamurin në distancë që përdoret në aplikacion, por këto ndryshime u anashkaluan me lehtësi.

Grindr synon të lidhë njerëzit që jetojnë në të njëjtën zonë. Prandaj, fshirja plotësisht e vendndodhjes së çdo përdoruesi do ta bënte aplikacionin pa kuptim. Pa këtë informacion, njerëzit që janë qindra ose mijëra milje larg mund të përputhen me njëri-tjetrin, pa pasur ndonjë mundësi të takohen në jetën reale. Ka të ngjarë që këto çështje praktike të luajnë një pjesë të madhe në vendimet e Grindr për të luftuar çdo keqpërdorim të aplikacionit të tyre.

Informacioni juaj shëndetësor mund të zbulohet

Ikona e Shëndetit të Telefonave SmartphoneNjë tjetër rrezik i privatësisë që vjen me Grindr ka të bëjë me të dhënat tuaja personale. Kompania ka qenë e njohur për të shpërndarë të dhëna konfidenciale, duke përfshirë informacione të ndjeshme shëndetësore, të përdoruesve të saj. Në Prill 2018, Grindr u vendos në një dritë të keqe kur u zbulua se kompania po ndante statusin e përdoruesve të HIV me kompani të tjera, së bashku me të dhënat e vendndodhjes dhe adresat e postës elektronike..

Përfaqësuesit e Grindr fillimisht mbruan praktikën. Ata pretenduan se ndarja e të dhënave ishte e përhapur dhe se përdoruesit pajtohen për shpërndarjen e të dhënave kur regjistrohen në aplikacion. Sidoqoftë, në praktikë, shumë përdorues të Grindr nuk ishin në dijeni se informacioni i tyre shëndetësor po ndahej. Nëse përdoruesit e Grindr vendosin të zbulojnë statusin e tyre të HIV-it, këto informacione janë të dukshme për çdo përdorues të Grindr që shikon profilin e tyre. Megjithatë, shumë përdorues nuk e prisnin që aplikacioni të ndante informacionin e tyre të ndjeshëm shëndetësor jashtë Grindr.

Kjo shkelje e rëndë e intimitetit shkaktoi një zhurmë në publik, dhe Grindr përfundimisht lëshoi ​​një deklaratë që të dhënat e përdoruesit nuk do t’i shiteshin kurrë palëve të treta. Sidoqoftë, përdoruesit e Grindr duhet të mendojnë seriozisht nëse duan të përfshijnë informacionin e tyre shëndetësor në profilin e tyre.

Grindr ndihmon përdoruesit duke ofruar këshilla dhe udhëzues

Me sa duket, Grindr është vazhdimisht duke punuar për ndryshimin e shërbimeve të saj. Kompania përpiqet të jetë transparente duke informuar klientët e saj, si dhe ata munden. Për më tepër, ata janë duke zhvilluar opsione dhe rregullime të reja kur njerëzit i kërkojnë ato. Ne e pyetëm Grindr për zhvillimet e fundit rreth sigurisë dhe intimitetit të përdoruesve të tyre dhe morëm përgjigjen e mëposhtme nga Azza Sultan, drejtori i asociuar i Grindr për barazi:

“Ne në Grindr e kuptojmë se siguria nuk është thjesht përgjegjësi e përdoruesve të aplikacioneve që takohen. Prandaj Grindr vazhdimisht po kërkon të zhvillojë dhe përmirësojë veçoritë e saj të sigurisë, jo vetëm që të mbrojë përdoruesit e tij, por edhe t’u sigurojë atyre informacionin kritik të sigurisë, të nevojshme për të siguruar një përvojë të sigurt takimi. Përveç udhëzimeve të sigurisë që ne ofrojmë për përdoruesit tanë, ne aktualisht jemi duke zhvilluar një udhëzues gjithëpërfshirës të sigurisë që do të jetë në dispozicion së shpejti në gjuhë të ndryshme. “

Ky udhëzues tani është live në faqen e internetit të Grindr dhe mund të gjendet duke klikuar në lidhjen e mëposhtme: grindr.com/safety.

Rreziqet në jetën e përditshme

Aplikacionet e datimit si Tinder, Happn dhe Grindr mbajnë informacion të ndjeshëm në lidhje me përdoruesit e tyre. Nëse këto të dhëna bien në duar të gabuara, mund të ketë pasoja të rënda. Kjo është veçanërisht rasti në vendet ku ekzistenca e LGBT-ve kërcënohet nga ligjet lokale. Kjo mund të mos duket aq e rëndësishme nëse jetoni në një vend ku homoseksualizmi është plotësisht i ligjshëm, por për fat të keq nuk është gjithmonë i vërtetë. Paragjykimet dhe mungesa e pranimit shoqëror krijojnë rreziqe të mëdha për të gjithë përdoruesit e Grindr.

Marrja e Grindr jashtë vendit

Aeroplan mbi planetin TokëTakimi në destinacionin tuaj të pushimeve mund të jetë një mënyrë e bukur për të takuar njerëz të rinj. Kjo është gjithçka argëtuese, por duhet të jeni të kujdesshëm. Nëse vendi juaj i lindjes po e pranon plotësisht komunitetin LGBT, ju mund të prisni që çdo vend tjetër të jetë i tillë. Nuk është gjithmonë kështu. Grindr rregullon automatikisht vendndodhjen tuaj sa herë që aktivizoni aplikacionin. Siç u përmend më parë, kjo mund të jetë e rrezikshme në shumë vende, të tilla si Algjeria, Nigeria, Barbados, India dhe Pakistani. Të gjitha këto vende kanë politika që bëjnë veprime të njëjta seksuale të paligjshme.

Në mënyrë të ngjashme, ka vende ku homoseksualiteti është i ligjshëm me ligj, por ende ndëshkohet. Shembuj janë Rusia dhe Egjipti. Në Egjipt, i cili mbetet një destinacion mjaft popullor për pushime, qeveria ka urdhëruar rrahjen dhe bllokimin e shumë individëve pasi ata të kishin rregulluar një datë përmes Grindr. Firas i ri ishte një nga viktimat: ai kishte planifikuar një datë me një djalë që e kishte takuar në kërkesë, por ishte vendosur, u arrestua dhe u dënua për ‘zbritje’, e cila është e paligjshme sipas ligjit egjiptian.

A përdorni Grindr, ose një aplikacion të ngjashëm takimi, dhe a jeni gati të udhëtoni? Pastaj gjithmonë sigurohuni që të kontrolloni ligjet lokale të destinacionit tuaj dhe qëndrimin e përgjithshëm ndaj homoseksualizmit. Raportet vjetore të hulumtimit mbi homofobinë e sponsorizuar nga shteti nga ILGA (Shoqata Ndërkombëtare Lezbike, Gay, Biseksuale, Trans dhe Intersex) mund të jenë një vend i mirë për të filluar. Në fund të këtij artikulli, ne kemi përmbledhur vendet ku aktet e njëjta seksuale shihen si të paligjshme. Këshilla jonë është që të konsideroni me kujdes këtë listë, por gjithashtu të bëni disa hulumtime të mëtejshme, kështu që nuk përfundoni aksidentalisht në një vend si Egjipti me aplikacionin tuaj të aktivizuar Grindr.

Për më tepër, madje edhe vendet që pranojnë plotësisht homoseksualitetin me ligj dhe në praktikë, nuk janë gjithmonë një vend i mirë për të qenë. Individët gjykues mund të përpiqen të përdorin Grindr në mënyra që janë të dëmshme për anëtarët e komunitetit LGBT. Kjo është arsyeja pse është gjithmonë e rëndësishme të mbroni veten dhe intimitetin tuaj, si dhe mundeni – gjithashtu edhe kur jeni në takim.

Takim anonim në Grindr?

Smartphone anonimitetiMbajtja e intimitetit tuaj të paprekur gjatë takimit vjen me një dilemë të caktuar. Nëse çdo përdorues i Grindr e vendosi privatin e tij të parë, takimi do të bëhej shumë më i vështirë – nëse jo i pamundur. Si do ta dini me siguri se ndeshja juaj është ai që thotë se është? Kur është e sigurt të takohesh me dikë? Dhe si mund ta njoftoni tjetrin se nuk do t’u thuani atyre ndonjë dëm dhe thjesht po kërkoni një datë?

Megjithë vëmendjen negative që Grindr po merr kohët e fundit, ajo mbetet një hapësirë ​​pozitive. 99% e të gjitha datave, bisedave dhe takimeve shkojnë mirë dhe pa asnjë telashe. Për të siguruar që ky është rasti edhe për ju, ekzistojnë disa masa paraprake që mund të merrni. Grindr bëri një listë me masat e sigurisë që të gjithë përdoruesit e saj mund dhe duhet të përdorin. Shembuj janë: njoftoni gjithmonë një mik ose anëtar të familjes për vendndodhjen tuaj kur takoni dikë nga Grindr, dhe besoni instinktin tuaj. Nëse diçka ndihet jashtë, me siguri është.

Si të mbroni privatësinë tuaj në Grindr

Përveç ndjekjes së udhëzimeve të përgjithshme të sigurisë që ofron Grindr, gjithmonë mund të përdorni disa masa të tjera të sigurisë në mënyrë që të mbroheni sa më mirë, sa të jetë e mundur. Këtu janë tre këshilla të mira për t’ju ndihmuar në këtë drejtim:

Mos ndaj shumë

Ashtu si me aplikacionet e tjera të datimit, është gjithmonë e mençur të kufizoni sasinë e informacionit personal që përfshini në profilin tuaj. Shmangni përdorimin e emrit tuaj të plotë, numrin e telefonit, adresën e postës elektronike, statusin e HIV dhe informacione të tjera të ndjeshme. Për më tepër, është e mençur të ngarkoni një foto të profilit që nuk shfaqet askund tjetër në internet. Përndryshe, përdoruesit mund të përpiqen të bëjnë një kërkim të kundërt të figurës suaj dhe të gjejnë mediat e tjera sociale. Nëse përdorni të njëjtën fotografi në Facebook ose Twitter, ata do të kenë gjetur llogaritë tuaja në çast dhe mund të përdorin informacionin atje për të zbuluar më tej identitetin tuaj.

Përveç kësaj, nëse vendosni të hiqni bisedën nga aplikacioni, është më e sigurt të përdorni Google Voice ose një shërbim të ngjashëm. Aplikacione të tilla ju lejojnë të mbani private numrin tuaj të telefonit dhe në vend të kësaj të punoni me një numër sekondar.

Disaktivizoni funksionin në distancë

Grindr dhe aplikacionet e tjera të datimit përdorin vendndodhjen GPS të telefonit tuaj për t’ju përshtatur me njerëzit në zonën tuaj. Ju do të jeni në gjendje të shihni saktësisht se sa larg jeni dhe ai person në kohë reale. Përshtatshëm nëse menjëherë dëshironi të takoheni: bar rreth qoshe është lehtësisht i arritshëm për të dy! Për fat të keq, kjo gjithashtu do të thotë që përdoruesit e tjerë janë në gjendje të zbulojnë vendndodhjen tuaj të saktë. Nëse një përdorues tjetër i Grindr e di distancën midis dy jush, ata mund të llogaritin nëse po përdorni një proces të quajtur trilateration. Për këtë arsye, është e rëndësishme të fshehni informacionin tuaj për distancën.

Mund të fshehni distancën tuaj në Grindr duke ndërmarrë veprimet e mëposhtme:

 1. Hape Aplikacioni Grindr në pajisjen tuaj
 2. Shko tek ti Profili i
 3. Takoni në “Cilësimet”Në këndin e sipërm të djathtë
 4. Shko tek “Preferencat e ekranit
 5. Fikni “Trego distancën time

Jini të vetëdijshëm, megjithatë, që fikja e këtij funksioni vetëm do t’i ndalojë përdoruesit e tjerë të shohin saktësisht se sa larg jeni. Profili juaj do të kategorizohet akoma me dhe do t’ju tregohet përdoruesve të tjerë të Grindr në zonën tuaj. Kjo do të thotë se vendndodhja juaj do të jetë ende e ndjeshme nëse përdoruesit e tjerë lokalë Grindr zbulojnë informacionin e tyre në distancë.

Përdorni një aplikacion të lokacionit të rremë

Harta me vendndodhjenFshehja e distancës tuaj në Grindr tashmë mund t’ju ​​lehtësojë mendjen. Meqenëse akoma jeni përputhur me njerëzit në rrethinën tuaj të drejtpërdrejtë, megjithatë, nuk siguron intimitet të plotë. Ndoshta nuk mendoni se do t’ju duhet kjo: Grindr ka të bëjë me njerëzit takim, në fund të fundit.

Nëse doni të bëni gjërat një hap më tej, opsioni juaj më i mirë është të instaloni një aplikacion me vendndodhje false dhe të prishni vendndodhjen tuaj. Këto aplikacione mund të mashtrojnë aplikacione të tjera duke menduar se jeni diku tjetër. Pothuajse në të gjitha rastet, kjo funksionon edhe në aplikacione takimesh. Fatkeqësisht, për shkak të një azhurnimi të fundit të Grindr, spoofers e vendndodhjes nuk duket se funksionojnë më në celular. Kjo mund të rezultojë në situata të rrezikshme për disa përdorues. Nëse doni të prishni vendndodhjen tuaj sidoqoftë, mund të shkarkoni një emulator Android në kompjuterin tuaj dhe të përdorni Grindr atje. Kjo do t’ju ndihmojë të fshehni vendndodhjen tuaj të vërtetë.

Bluestacks për kompjuterin tuaj

Një emulator i besueshëm Android që mund t’ju ndihmojë të merrni rreth kufizimeve të fundit të Grindr kur është fjala për prekjen e vendndodhjes, është Bluestacks. Nëse shkarkoni Bluestacks në kompjuterin tuaj dhe pastaj vazhdoni të përdorni Grindr atje, do të jeni akoma në gjendje të ndryshoni vendndodhjen tuaj virtuale për Grindr. Ndiqni këto hapa për të ekzekutuar Bluestacks në kompjuterin tuaj.

 1. Shkarko versioni i fundit i Bluestacks nga faqja e tyre zyrtare e internetit.
 2. Identifikohu në Google Play me një llogari.
 3. Shkarko aplikacioni zyrtar Grindr nga Play Store.

Para se të shkoni më tej, do të duhet të gjeni një aplikacion që ju lejon të prishni vendndodhjen tuaj. Një opsion i popullarizuar është Fo GPS GO Vendndodhja Spoofer. Ne kemi testuar këtë aplikacion dhe mund t’ju them se funksionon si për Grindr ashtu edhe për Happn.

Spoofer vendndodhja e rreme GPS GO

Fake GPS GO është mjaft e thjeshtë për t’u instaluar dhe e disponueshme për Android 6.0 dhe më të lartë. Për ta përdorur atë, ndiqni hapat e mëposhtëm:

 1. Shkarko aplikacioni në Bluestacks.
 2. Hapni aplikacionin dhe trokitni lehtë mbi “Aktivizo vendndodhjet tallen”Në ekranin e parë.
 3. Shkoni në hartë, zgjidhni vendndodhjen dëshironi të përdorni dhe klikoni në butonin e luajtjes në këndin e poshtëm të majtë të ekranit.
 4. Në rast se mesazhi “Vendndodhjet e tallen janë çaktivizuar ose aplikacioni nuk është aplikacioni i paracaktuar i Vendndodhjes së tallen, ju lutemi aktivizoni të vazhdoni” shfaqet, klikoni aktivizoni.
 5. Opsionet e zhvilluesit“Ekrani do të dalë. Klikoni “Zgjidhni Aplikacionin e vendndodhjes tallen“Dhe zgjidhni”FakeGPS Falas“.
 6. Kthehuni prapa dhe shtypni buton loje përsëri për të aktivizuar cilësimin e rremë GPS.

Pasi të keni vendosur vendndodhjen tuaj të rreme, mund të regjistroheni në llogarinë tuaj Grindr në emulatorin dhe ta përdorni si zakonisht.

Vendndodhja e rreme e GPS iTools *

Ndiqni këto hapa për të prishur vendndodhjen tuaj në iOS me iTools:

 1. instaloj iTools në kompjuterin tuaj.
 2. Hapni programin dhe zgjidhni “Prove falas“.
 3. Shko tek “Toolbox”Tab.
 4. Shko tek “Vegla mjetesh për pajisje“Dhe zgjidhni”Vendndodhja Virtuale“.
 5. Hyni në vendndodhja e rreme në kutinë e tekstit në hartë dhe shtypni enter.
 6. Kur një shënues për vendndodhjen e rreme shfaqet në hartë, klikoni “Lëviz këtu”Për ta vendosur iPhone në atë vendndodhje.

* Që nga azhurnimet e fundit të Grindr, përdorimi i një emulatori Android është i nevojshëm nëse doni të prishni vendndodhjen tuaj. Kjo do të thotë që ju do të duhet të përdorni aplikacionin Fake GPS GO Vendndodhja Spoofer.

Qëndroni të sigurt, por gjeni profilet e duhura

Vendosja e GPS-it të telefonit tuaj në një vend të rremë është aktualisht mënyra më efektive për të mbrojtur vendndodhjen tuaj në Grindr dhe aplikacionet e tjera të datimit. Mos harroni, sidoqoftë, që do të përputheni me profile që janë afër vendndodhjes së prishur, dhe jo vendndodhjen tuaj aktuale. Edhe kështu, heqja e mashtrimit mund të jetë shumë e dobishme: gjithmonë mund të zgjedhësh një lokacion që është vetëm disa milje nga vendi ku je. Në këtë mënyrë, do të ndesheni me njerëzit në lagjen tuaj, por nuk do t’i jepni vendndodhjen tuaj të vërtetë.

Ndoshta mund të mos ndjehet e drejtë deri në datën tuaj kur përdorni një vend të rremë. Nëse po, është plotësisht mirë të paraqitni temën gjatë një date të parë ose të dytë, kështu që nuk do të shiheni si mustak. Flisni për mundësitë për të rregulluar vendndodhjen tuaj të Grindr dhe për të folur për avantazhet. Gjithmonë ka një shans që personi që ulet nga ju të ketë të njëjtat shqetësime për privatësinë dhe sigurinë si ju. Ndoshta ai do të donte të dinte më shumë për të.

lëkurë e zverkut

Grindr po ndjek vazhdimisht zgjidhje për problemet që përdoruesit kanë hasur. Siguria luan një rol të madh në këtë. Sidoqoftë, Grindr nuk është aplikacioni i vetëm që punon për këtë. Një tjetër platformë takimesh për burra homoseksualë dhe biseksualë është SCRUFF. Qëllimi i tyre është të krijojnë një rrjet njerëzish (homoseksualë) të cilët mund të shkëmbejnë informacione për ta mbajtur njëri-tjetrin të sigurt. Aplikacioni ka mundësinë që të kontaktojë ambasadorët lokalë: anëtarë të veçantë të aplikacionit, të cilëve mund të kërkoni këshilla kur udhëtoni në vendin ose qytetin e tyre.

Ne vendosëm të testojmë aplikacionin për veten tonë dhe kontaktuam ambasadorët e SCRUFF në vende të ndryshme. Pyetjeve tona u përgjigjën shpejt dhe plotësisht, dhe madje morëm edhe disa sugjerime të dobishme për udhëtime. Shtë e qartë një sistem i suksesshëm. Përveç këtyre ambasadorëve, SCRUFF përdor të dhënat e ILGA për të paralajmëruar përdoruesit e saj për situatën lokale në mbi 80 vende, diçka që Tinder së fundmi ka filluar të bëjë gjithashtu. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse nuk jeni plotësisht të azhurnuar në lidhje me situatën e destinacionit tuaj kur jeni tashmë në rrugën tuaj.

Mendimet përfundimtare

Takimi, qoftë në jetën reale, qoftë në internet, duhet të jetë i sigurt për të gjithë. Aplikimet e datimeve nga vetja nuk janë të rrezikshme; ato janë thjesht instrumente që e bëjnë më të lehtë njerëzit të takohen me njëri-tjetrin. Kjo është kryesisht vetëm shumë argëtim. Mjerisht ka ende shumë njerëz me qëllime të këqija përreth që urrejnë aplikacione si Grindr sepse ata kanë për qëllim burra gay dhe biseksualë. Ata njerëz mund të shkaktojnë shumë probleme, veçanërisht në vendet ku homoseksualizmi ende shihet si i paligjshëm.

Grindr ka të njëjtat dobësi sigurie si aplikacionet e tjera të datimit, veçanërisht kur bëhet fjalë për mbajtjen private të lokacioneve të përdoruesve. Megjithë përpjekjet e Grindr për të rregulluar këtë ndjeshmëri, është e mundur që përdoruesit e Grindr dhe ndonjëherë edhe qeveritë të zbulojnë identitetin e përdoruesve. Aktualisht, kufizimi i informacionit që ndani në profilin tuaj dhe përdorimi i një aplikacioni të lokacionit të rreme në kompjuterin tuaj janë disa nga masat paraprake më të mira që mund të merrni kur përdorni Grindr.

Kur bëhet fjalë për Grindr, është e rëndësishme të jesh i vetëdijshëm për rreziqet e mundshme që ju ekspozohen kur përdorni shërbimin e takimit. Sidoqoftë, mos e lejo që të të mbajë larg nga aplikacioni. Për sa kohë që i trajtoni informacionet tuaja personale me mençuri dhe mendoni veprimet tuaja përmes kësaj, shanset për ndonjë ndodhi të keqe janë shumë të vogla.

Ku veprimet e njëjta seksuale konsiderohen të paligjshme?

Harta interaktive botërore e treguar më poshtë jep një përmbledhje të ligjshmërisë së homoseksualizmit në vendet në të gjithë botën. Kushtojini vëmendje faktit që disa vende dhe fusha ku homoseksualizmi konsiderohet i ligjshëm me ligj ende nuk i mbështesin gjithmonë të drejtat e LGBT. Dikush mund të përballet me diskriminim, dhunë dhe stigmatizim në ato vende, për shembull në Rusi.

Harta interaktive botërore e të drejtave LGBT (që tregon paligjshmërinë e homoseksualizmit)

Disa vende kanë nevojë për ndonjë shpjegim shtesë, pasi situata nuk përcaktohet aq lehtë. Do t’i gjeni këto vende dhe vërejtjet e nevojshme në tabelën më poshtë.

vend
Legaliteti i homoseksualizmit
Shënime
EgjiptZyrtarisht legal, por ende mund të ndiqet penalishtTeorikisht, homoseksualizmi nuk është i paligjshëm, por në praktikë shpesh shihet si shkelje e ‘ligjeve morale’. Rregullat për gratë mbeten të paqarta.
IndoneziVaret nga vendndodhjaTë qenit gay është i ligjshëm në pjesën më të madhe të Indonezisë, përveç për fushat e mëposhtme: Aceh, Sumatra e Jugut dhe qyteti Palembang.
IrakjuridikSipas ligjit, homoseksualiteti është i ligjshëm në Irak, por të shprehesh veten si pjesë e komunitetit LGBT është jashtëzakonisht e rrezikshme për shkak të qytetarëve që do të marrin ligjin në duart e tyre.
libanonI paligjshëm për burra dhe graDisa gjyqtarë kanë vendosur të mos ndjekin penalisht individët, por kjo ende nuk është vendosur me ligj.
Korea e VeriutjuridikNuk ka ligje kundër homoseksualizmit në Korenë e Veriut. Vendi thjesht mohon ekzistencën e tij krejtësisht.
PalestinëVaret nga vendndodhjaTë qenit homoseksual është i paligjshëm për burrat në Gaza. Homoseksualiteti është zyrtarisht legal në pjesën tjetër të vendit.
RusiVaret nga vendndodhjaI paligjshëm në cheçeni. Shtë raportuar se homoseksualët janë vendosur në kampe përqendrimi.
SingaporeI paligjshëm për burratLigjor për gratë. Në rastin e burrave, ligji nuk është zbatuar që nga viti 1996.
Sri Lankai paqartëDisa burime raportojnë se homoseksualiteti është dekriminalizuar.

Një nga organizatat më të mëdha ndërkombëtare që ka të bëjë me veten me të drejtat LGBT është Shoqata Ndërkombëtare Lezbike, Gay, Biseksuale, Trans dhe Intersex, ose ILGA për pak kohë. Ata kanë bërë një hartë botërore edhe më të detajuar me informacione lidhur me ligjet dhe legjislacionin në lidhje me orientimin seksual.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me