Merrni ngarkesën e Cilësimeve tuaja të privatësisë së Google | VPNOverview

Kontrolli i privatësisë i GoogleTë gjithë kemi pasur përvojën e kërkimit të një produkti në Google, vetëm që reklamat për atë produkt të shfaqen kudo që shikoni në internet për disa ditë. Reklamimi i synuar është burimi kryesor i të ardhurave të Google. Google përmirëson më tej të dhënat e saj në lidhje me ju për të siguruar informacion më të mirë për reklamuesit. Ata e bëjnë këtë duke monitoruar vendndodhjen tuaj përmes hartave të Google App dhe Google. Për më tepër, ata shënojnë cilat video në YouTube që kërkoni dhe shikoni, dhe shumë më tepër. Në fakt, sasia e informacionit që Google mund të përpilojë për ju, është mahnitëse. Monitorimi dhe rregullimi i cilësimeve të intimitetit të Google është një mënyrë për të siguruar privatësinë tuaj në internet.


Brenga e privatësisë dhe Google

Në një koment të fundit të postuar në CNBC, Drejtori i Përgjithshëm i Duck Duck Go, një motor kërkimi për ata që shqetësohen për privatësinë, vuri në dukje sasinë e madhe të informacionit që Google mbledh për përdoruesit e tij. Shumica e faqeve të internetit kanë gjurmues Google të fshehur në faqe, gjë që lejon Google të ju ndjekë jo vetëm kur jeni në faqen e Google, por pothuajse në të gjitha faqet e internetit që vizitoni brenda një dite. Ju mund të mendoni se kjo është vetëm një konkurrent që frikëson njerëzit, por numrat e mbështesin atë. Kongresi amerikan nuk ka ndërmarrë pothuajse asnjë veprim për vendosjen e kufizimeve në aftësinë e Google për të zbrazur ngarkesat e informacionit për përdoruesit e tij. Në përgjithësi, Google rregullon veten për çështje të intimitetit. Ndërsa ruajtja e një imazhi të mirë publik është e rëndësishme për Google, gjeneron të ardhura pothuajse tërësisht nga reklamimi i synuar. Sa ndikon kjo në vendimet e Google? Dhe çfarë na tregon se Google sapo ka hequr “Mos u keq” nga Kodi i Sjelljes së tyre.

Gjetja e Cilësimeve të privatësisë së Google

Siç mund të keni vërejtur ndryshime të Politikës së Intimitetit të Google-së herë pas here. Kompania e ka bërë të lehtë hyrjen në cilësimet dhe kontrollet që ju nevojiten për të menaxhuar cilësimet tuaja të intimitetit – nëse dini se ku të shkoni! Më poshtë mund të zbuloni se cilat rregullime mund të bëni në cilësimet për të përmirësuar privatësinë tuaj.

Një nga vendet e para për të vizituar është faqja e Intimitetit të Google. Këtu Google përcakton se si ata përdorin informacionin që ata mbledhin për të përmirësuar përvojën tuaj në internet dhe për ta bërë jetën tuaj më të lehtë. Sigurisht, ata gjithashtu ua shesin atë informacion reklamuesve. Varet nga ju që të merrni vendime në lidhje me informacionin që do të ndani, dhe ato që preferoni t’i mbani private. Sidoqoftë, përdorimi i Google gjithmonë do t’ju kushtojë.

Mirëseardhja e llogarisë Google

Nga faqja e Intimitetit, mund të arrish tek faqja “Llogaria ime” e cila do t’ju lejojë të filloni të kontrolloni cilësimet tuaja të intimitetit. Një nga fushat më të spikatura të kësaj faqe është seksioni “Hyrja dhe Siguria”. Këtu mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj dhe të monitoroni se çfarë pajisje janë përdorur për t’u regjistruar në llogarinë tuaj në Google. Përditësimi i fjalëkalimit tuaj me një kombinim të fortë rregullisht është një masë e mirë sigurie.

Kontrolli i privatësisë është i vogëlDo të shihni gjithashtu një zonë të shënuar “Kontrolli i privatësisë”. Kjo do t’ju përshkojë opsionet e ndryshme të intimitetit që mund të ndryshoni në Google. Duke klikuar “Filloni” do të filloni procesin e azhurnimit të Cilësimeve të Intimitetit tuaj.

Cilat Cilësime mund të ndryshoni?

Në faqen e Kontrollit të Intimitetit ju mund t’i rregulloni cilësimet në preferencën tuaj. Jo vetëm që kjo ju siguron mundësinë për të fituar më shumë intimitet, por gjithashtu ju tregon se çfarë lloje të të dhënave grumbullon Google. Më poshtë mund të lexoni për të gjitha seksionet e ndryshme dhe mënyrën e rregullimit të cilësimeve. Do të zbuloni që Google mbledh informacione për gjithçka nga gjërat që ju kërkoni në vendet që keni vizituar.

Aktiviteti në ueb dhe aplikacione

Google monitoron në mënyrë rutinore faqet që vizitoni në internet ndërsa përdorni shfletuesin Chrome. Për më tepër, ata mbajnë gjurmët e aplikacioneve që përdorni në telefonin tuaj, llojet e gjërave dhe vendeve që kërkoni dhe më shumë. Kur filloni të shkruani një kërkim në internet ose adresë në internet, Google ofron sugjerime që mund të përfundojnë kërkimin tuaj. Këto sugjerime vijnë nga analizimi i profilit tuaj. Kjo e bën shfletimin tuaj më të shpejtë dhe më intuitiv.Google ndan këtë informacion në të gjitha pajisjet tuaja dhe midis aplikacioneve të tilla si Chrome, Maps, Asistent Google dhe të tjerët.

Për të ndryshuar këtë sjellje, duhet të klikoni në “Menaxho Web & Aktiviteti i Aplikacionit ”, nga ekrani tjetër klikoni në” Ndryshimi i Vendosjes “. Në ekranin tjetër mund të fikni përfundimisht këtë opsion ose të kufizoni se në cilat aplikacione Google mund të mbledhë informacione.

Aktiviteti në internet

Historia e vendndodhjes

Përdorimi i historisë suaj të vendndodhjes së Google mund të jetë një nga karakteristikat më shqetësuese të Google për ata që shqetësohen për privatësinë e tyre. Kompania mund të parashikojë nëse vozitni një biçikletë, po ecni, ose në një makinë bazuar në informacionin tuaj për vendndodhjen. Google gjithashtu ju ndjek përmes Wi-Fi aty pranë, dhe mund t’ju ndjekë përmes Bluetooth – edhe nëse Bluetooth është fikur. Në këmbim, Google do të sigurojë informacione rreth trafikut në rrugët tuaja të zakonshme dhe reklamat e synuara bazuar në vendndodhjen tuaj. Google e bën këtë duke analizuar rrugët tuaja të zakonshme të cilat do të përfshijnë adresën tuaj të shtëpisë, vendin e punës, ku i largoni fëmijët tuaj në shkollë dhe shiritin tuaj të preferuar që keni arritur pas punës.

Google këmbëngul që ata nuk ua shesin këtë informacion reklamuesve. Sidoqoftë, nëse kërkoni për një restorant aty pranë, ai përdor vendndodhjen tuaj për të bërë sugjerime më të mira. Kjo sigurisht e bën reklamimin përmes Google më të vlefshëm për bizneset.

Nëse preferoni të fikni vëzhgimin e vendndodhjes së Google, nga ekrani “Kontrolli i privatësisë”, klikoni në “Menaxhoni historinë e vendndodhjes”. Kjo do t’ju çojë në një hartë që tregon çdo vend që keni vizituar. Nga atje klikoni në “Menaxho Historinë e Vendndodhjes” dhe më në fund do të arrini në një ekran ku mund të çaktivizoni gjurmimin e vendndodhjes së Google.

Historia e vendndodhjes

Informacione për pajisjen

Informacioni i Pajisjes lejon Google të njohë emrat e kontakteve në telefonin tuaj, të njohë ngjarjet në kalendarin tuaj dhe cilat aplikacione përdorni. Google përdor këtë informacion për të njohur kur i kërkoni që të telefonojë një kontakt që keni ruajtur. Për ta fikur këtë veçori, klikoni në Menaxhimin e informacionit të pajisjes, pastaj klikoni Ndryshimi i cilësimit për të arritur në ekran, ku mund të çaktivizoni këtë informacion.

Informacioni i pajisjes

Aktiviteti i Zërit dhe Audio

Kur thoni, “Hej Google”, kjo e bën ndihmësin e Google të dëgjojë dhe të bindet çfarëdo urdhri të vijë më pas. Për të qenë gati të ju dëgjojmë në çdo kohë kur jepni komanda, pajisja juaj duhet të jetë vazhdimisht duke dëgjuar për ato fjalë që shkaktojnë. Megjithatë, ekzistojnë alternativa. Ju mund ta kufizoni Google Voice vetëm të dëgjoni kur e ndizni atë me një veprim specifik. Për shembull, ju mund të mbani butonin kryesor për të tërhequr ndihmësin dhe për të dëgjuar një komandë.

Google gjithashtu regjistron zërin tuaj për të bërë më të lehtë për aplikacionin të kuptojë ju. Nëse kjo nuk është një veçori që ju preferoni ta keni ndezur, nga dritarja “Kontrolli i privatësisë”, klikoni në “Menaxho zërin” & Aktiviteti Audio ”. Nga “Zëri” & Ekrani i Aktivitetit Audio ”, klikoni në” Ndryshimi i Vendosjes “. Kjo do të sjellë një ekran ku mund ta fikni funksionin e regjistrimit të zërit.

Aktiviteti i zërit

Historia e Kërkimit në YouTube dhe Historia e Shikimeve

Kur mendoni për motorin e kërkimit në Google, me siguri keni në mend ekranin e Google.com ku kryeni shumicën e kërkimeve tuaja. Sidoqoftë, YouTube, një program Google, ka mbi një miliard përdorues vetë. Miliona përdorues të përditshëm kërkojnë në YouTube për informacion, si-në video, argëtim dhe më shumë. Google regjistron të dhënat dhe i përdor ato për të ndihmuar në krijimin e “përvojave më të personalizuara në shërbimet e Google”. Kjo do të thotë që një kërkim në YouTube do të zhduket në të gjitha shërbimet e Google që përdorni për të krijuar një profil më të personalizuar të pëlqimeve dhe pëlqimeve tuaja.

Ju mund të menaxhoni të dhënat tuaja dhe të fikni këtë veçori për t’i mbajtur informacionet tuaja personale më private. Nga “Kontrolli i privatësisë”, kliko në “Menaxho historinë e kërkimit në YouTube”. Kjo do t’ju çojë në faqen e aktivitetit, ku mund të fshini kërkimet në YouTube nga rekordi juaj. Ndërsa nuk ka një mënyrë për të fshirë të gjitha kërkimet menjëherë, mund të klikoni në tre pikat ngjitur me datën dhe të klikoni në fshirje për të fshirë të gjitha kërkimet nga ajo ditë. Ju gjithashtu mund të kërkoni gjëra që keni kërkuar për ato që dëshironi të fshiheni për rekordin tuaj. Në krye, shtypni “Justin Bieber” për të gjetur sa herë që kërkoni në Justin Bieber. Pastaj mund të fshini secilën prej atyre kërkimeve për të fshehur dashurinë tuaj për Bieber – nga Google me çdo kusht.

Klikoni në “Ndrysho Cilësimet” dhe do të vish në një ekran për të ndaluar Google të regjistrojë kërkimet tuaja në të ardhmen. Në të njëjtën mënyrë, Google mban një rekord të videove që shihni në YouTube. Nga ekrani “Kontrolli i privatësisë”, klikoni në “Menaxhoni historinë e shikimit të YouTube”. Kjo do t’ju çojë në ekranin e aktivitetit, ku mund të kërkoni dhe fshini videot në YouTube që keni shikuar nga regjistrimi i Google. Klikoni në “Ndrysho Setting” për të ndaluar Google të ndjekë videot e ardhshme që shihni në YouTube.

Historia e YouTube

Hapat e tjerë për të mbrojtur privatësinë tuaj

Arritja e Google nëpër internet është e përhapur, dhe shumica prej nesh kanë ardhur të mbështeten në shërbimet që ofron Google. Kjo e bën pothuajse të pamundur shmangien e ndjekjes së Google disa nga informacionet tuaja në internet. Ka disa gjëra që mund të bëni për të zvogëluar gjurmën tuaj në Google, përveç hapave të listuar më lart. Përhapja e kërkimeve tuaja në internet nëpër motorët e ndryshëm të kërkimit ndihmon që çdo kompani të krijojë një pamje totale se kush jeni. Përdorimi i shfletuesve të ndryshëm për të hyrë në lloje të ndryshme të informacionit gjithashtu mund të ndihmojë në përplasjen e informacionit tuaj në internet.

Përdorimi i një VPN për t’u lidhur në internet mund të vendos një ndërmjetës midis jush dhe informacionin që kërkoni në internet. Thjesht duke bërë kërkime në internet, kërkime në YouTube dhe shfletim përmes një VPN mund të kufizojë informacionin që Google është në gjendje të mbledhë në lidhje me zakonet tuaja në internet. Konsideroni të regjistroheni për një shërbim cilësor VPN për të ndihmuar në ruajtjen e intimitetit tuaj.

Mos harroni se kjo nuk do të funksionojë nëse jeni regjistruar në ndonjë nga llogaritë tuaja të Google. Kjo përfshin gjëra të tilla si YouTube dhe Gmail. Sidoqoftë, duke ndryshuar cilësimet e llogarisë tuaj të Google tashmë mund të kufizoni ato që Google di për ju!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map