Knowfarë di Twitter për mua? | VPNOverview

Twitter është një nga faqet më të mëdha të mediave sociale në botë. Në të gjithë botën, njerëzit përdorin platformën për të mbështetur shkaqet dhe për të qëndruar të informuar. Twitter e ofron këtë shërbim falas për përdoruesit duke shitur reklama në shënjestër, duke gjeneruar miliarda dollarë të ardhura. Twitter mbledh një sasi mahnitëse të informacionit personal mbi ju edhe nëse nuk regjistroheni kurrë.


Cila është privacy juaj e vlefshme për ju?

Imagjinoni sikur dikush po ju ndiqte rreth e rrotull, duke lexuar mbi shpatull sa herë që dërgonit një cicërimë, vizitoni një uebfaqe të re ose klikoni në një reklamë. Ndjenja e pushtimit që do të përjetonit do të ju shtynte të ndërmerrni hapa për të humbur kërcënuesin tuaj të pasjellshëm. Pavarësisht, miliona njerëz lëvizin nëpër llogarinë e tyre në Twitter pa dijeni që Twitter po merr shënime për gjithçka që bëni. Ju mund të shkulni rregullat e intimitetit tuaj në Twitter për të marrë një kontroll të madh mbi të dhënat tuaja. Sidoqoftë, Twitter-i do të jetë akoma në gjendje të grumbullojë një informacion të madh për ju.

Një Megafonë për Botën

Informacioni i postuar në Twitter është publik. Në qoftë se nuk mbroni një postim, ato janë të disponueshme për këdo në botë. Postimet tuaja mund të kërkohen në internet, dhe ajo që postoni zbulon shumë se kush jeni me reklamuesit. Tweet në lidhje me një ngjarje të tanishme në lajme dhe Twitter dhe reklamuesit mund të fillojnë të formojnë një mendim në lidhje me dëshirat tuaja politike. Posto një vëzhgim me humor për punën tënde dhe Twitter merr shënimin e llojit të punës që bën. Reklamat mund të shfaqen për ndihmë në gjetjen e një pune të re, ose të synuara për njerëzit me të ardhurat tuaja të mundshme vjetore.

Duke krahasuar tweet-et tuaja me të tjerët, dhe duke vërejtur njerëzit që ndiqni, Twitter mund të dijë gjininë tuaj dhe madje moshën tuaj. Twitter i bashkon informacionet së bashku edhe nëse nuk i keni dhënë ato informacione si pjesë e informacionit të profilit tuaj. Nëse nuk e fikni opsionin e etiketimit të fotografive, Twitter mund të njohë foton tuaj dhe ta krahasojë atë me fotografitë e tjera që gjenden nga ju në internet. Ata pastaj mësojnë edhe më shumë se kush jeni për të rregulluar profilin e tyre.

Do gjë që postoni në Twitter është në dispozicion të palëve të treta përmes ndërfaqeve të programimit sipas politikës së tyre të privatësisë. Kjo lejon bizneset të krehin përmes Twitter dhe të analizojnë të dhënat tuaja. Reklamuesit janë në kërkim të përdoruesve që ndajnë një mendim ose interes për të synuar më mirë reklamimin e tyre. Ata gjithashtu përdorin informacionin për të bërë hulumtime në lidhje me atë se si ju mund t’i përgjigjeni një reklame. Për tweet-et e ngulitura në shkallë të vogël, kjo është falas. Por tarifat Twitter për qasje në shkallë të gjerë në të dhënat tuaja.

Informacioni i fshehur prapa Tweet

Kur përdorni Twitter, edhe nëse thjesht lëvizni nëpër tweet-et e të tjerëve, Twitter po fiton informacione nga ju. Lloji i pajisjes me të cilën përdorni për t’u lidhur ka një rëndësi të madhe për reklamuesit, dhe kështu në Twitter. A e përdorni Twitter-in në një telefon dy-vjeçar? Ju mund të vini bast reklamuesit do të doja ta dinin atë dhe t’ju shesin një të re.

Po tërheq Twitter-in në një stacion autobusi? Sa e dobishme është për reklamuesit të dinë rrugën tuaj në mënyrë që ata të mund të vendosin reklama të synuara në pamjen tuaj gjatë rrugës? Twitter akseson informacionet e vendndodhjes nga pajisja juaj për të përmirësuar reklamën. Edhe nëse rregulloni cilësimet e intimitetit tuaj për të mbajtur vendndodhjen tuaj të fshehur në tweet-et tuaja, ai është i disponueshëm për aplikacionin.

Adresa IP e pajisjes që ju lidhni me pikat e pikës pikërisht aty ku po dërgon edhe të dhëna në Twitter. Kjo i jep informacion Twitter në lidhje me lagjen ku jetoni dhe ku punoni. Twitter gjurmon se sa kohë po shpenzoni duke përdorur Twitter në punë, ju dyqane shpesh, dhe më shumë.

Twitter gjurmon llojin e shfletuesit që përdorni, sistemin operativ të pajisjes tuaj dhe transportuesin tuaj celular. Informacioni juaj është i vlefshëm për Twitter. Ndihmon reklamuesit të kuptojnë se kush jeni dhe si të paraqisni reklama më të përshtatshme për interesat tuaja. Sa më mirë Twitter ju njeh, aq më e vlefshme është platforma e tyre e reklamimit. Bazuar në miliarda dollarë në të ardhura vjetore, ata ju njohin shumë mirë.

Nuk duhet të jesh as një përdorues në Twitter

Ju mund të mendoni se përgjumja e vazhdueshme e Twitter nuk vlen për ju sepse nuk shkoni në Twitter. Por Twitter po mbledh informacione për shumë njerëz që nuk janë pjesë e platformës së tyre. Kompania ka marrëveshje me uebfaqe të tjera, të cilët vendosin tweet dhe përdorin Twitter në mënyra të tjera. Përmes këtyre marrëveshjeve, Twitter mund të ndjekë aktivitetin, madje edhe të atyre që nuk përdorin shërbimin e tyre.

Kur zbarkoni në një faqe në internet që ka një marrëveshje me Twitter, ata marrin një thesar informacioni për ju. Nga adresa juaj e IP, Twitter do të fitojë një ide të saktë se ku jeni vendosur. Kjo mund t’u tregojë atyre ku jetoni ose punoni në varësi të vendndodhjes tuaj aktuale. Twitter do të njohë gjithashtu faqen e internetit nga e keni ardhur para se të zbarkoni në faqen e internetit referuese. Kur të largoheni nga faqja në internet, Twitter do të dijë se ku keni shkuar. Nëse lejoni cookie-t në shfletuesin tuaj, aktiviteti juaj i uebit mund të ndiqet përtej uebfaqes tjetër.

Partneritete Reklamuese

Sigurisht, është në interesin më të mirë të Twitter dhe reklamuesve që të punojnë së bashku për të përmirësuar profilin e tyre për ju. Për këtë qëllim, reklamuesit në Twitter shpesh do të ndajnë të dhëna që i keni dhënë kompanisë së tyre, ose ata kanë mësuar për ju në mënyra të tjera. Kjo mund të përfshijë informacion demografik siç janë mosha juaj, raca, gjinia dhe përkatësia etnike. Reklamuesit shpesh ndajnë adresa emaili hashed, të cilat mund të përdoren për t’ju identifikuar. Partnerët gjithashtu ndajnë informacionin që ata disponojnë për interesat dhe aktivitetet tuaja në internet.

Kur ju lejoni një palë të tretë të përdorë informacionin tuaj në Twitter, informacioni juaj personal mund të shpërndahet në ato kompani. Politika e tyre e privatësisë mund t’i lejojë ata të ndajnë atë informacion me palët e treta të tjera. Në disa raste, kjo mund të bëhet pa pëlqimin tuaj aktiv. Të bien dakord për “termat dhe kushtet e tyre” u jep atyre pëlqim të nënkuptuar për të shkëmbyer informacione.

Canfarë mund të bëj për të mbrojtur privatësinë time në Twitter?

Një përmbledhje e cilësimeve të intimitetit tuaj në Twitter mund të ndihmojë në mbajtjen e informacionit tuaj të sigurt. Duke marrë disa minuta për të përshkuar cilësimet tuaja, mund të kufizoni informacionin që ju ofroni Twitter. Ju gjithashtu mund të kufizoni mënyrën e përdorimit të të dhënave dhe të siguroni të keni më shumë fjalë në atë që është e përbashkët për ju.

Siç kemi parë, megjithëkëtë, Twitter po mbledh informacione edhe nga njerëz që nuk janë përdorues të Twitter. Një mënyrë e mirë për të parandaluar që platforma të fitojë kaq shumë informacione që do të ishte të anonimizoni veprimet tuaja në internet.

Një nga hapat më të mirë që mund të ndërmerrni për të parandaluar pushtimin e intimitetit tuaj nga Twitter dhe platformat e tjera është të regjistroheni në një Rrjet Virtual Privat cilësor (VPN). Një VPN do t’ju ndihmojë të mbani privatësinë tuaj të sigurt duke ju bërë më shumë anonimë në internet. Merrni disa minuta mësoni më shumë rreth asaj se si një VPN përmirëson privatësinë tuaj, dhe cilat ofrues mund të dëshironi të merrni parasysh. Ofruesit e ndryshëm punojnë më mirë për nevoja të ndryshme. Gjeni një që i përshtatet më së miri nevojave tuaja dhe ruajeni privatësinë tuaj.

Ndoshta më e rëndësishme se mbrojtja e mundshme kundër mbledhjes së të dhënave është vetëdija. Shtë e rëndësishme të dini se çfarë informacioni po jepni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me