Knowfarë di Snapchat për mua? | VPNOverview

Snapchat u krijua me qëllim të sjelljes së menjëhershme të një bisede ballë për ballë në mediat sociale. Tregimet që ndodhin në aplikacion jetojnë vetëm për një periudhë të shkurtër kohe. Kjo e bën të lehtë të besohet se Snapchat mbledh ose ruan shumë pak informacionin tuaj. Shtë për t’u habitur kur mësoni që Snapchat di shumë për interesat tuaja. Një azhurnim i fundit i shërbimit mbledh të dhëna që kanë të bëjnë edhe me shumë ekspertë të intimitetit. Gjeni se çfarë di të vërtetë Snapchat për ju!

Cilat lloje të informacionit mbledh Snapchat?

Në teknologjinë e sotme, çdo shërbim për të cilin regjistroheni do të kërkojë disa informacione personale për të krijuar një llogari. Kjo mund të përfshijë adresën tuaj të postës elektronike, numrin tuaj të telefonit dhe datën tuaj të lindjes. Edhe pse kjo duket e padëmshme, kur kombinohet me informacione nga burime të tjera, këto mund të zbulojnë mjaft për kush jeni.

Snaps dërguar përmes Snapchat janë mbledhur nga kompania gjithashtu. Snapchat gjithashtu mbledh biseda me miqtë përmes aplikacionit. Ndërsa këto zhduken nga faqja në internet, kompania ka qasje në to para fshirjes së tyre. Personi për të cilin ju dërgoni një mesazh mund të ketë një mënyrë jashtë aplikacionit për të ruajtur një kopje. Në ato raste, informacioni juaj mund ose nuk mund të jetë i sigurt dhe është jashtë kontrollit tuaj.

Informationfarë informacioni mbledh Snapchat në mënyrë të pavullnetshme?

Snapchat gjithashtu mbledh informacione prapa skenave. Për shembull, ata regjistrojnë sa shpesh e përdorni aplikacionin dhe kush i shkruani. Për më tepër, Snapchat e di se sa shpesh i shkruani çdo mik. Ai e di se sa kohë ju merr zakonisht për të hapur një mesazh nga secili mik, dhe më shumë. Snapchat madje monitoron se cilat filtra preferoni dhe cilat histori i shikoni në Discover.

Rrjeti social mbledh gjithashtu informacione për pajisjen tuaj duke përfshirë atë lloj telefoni që keni dhe sistemin operativ që funksionon. Snapchat gjurmon transportuesit celular që ofrojnë shërbimin tuaj celular. Aplikacioni mbledh informacione nga sensorët e telefonit tuaj, përfshirë gyroskopin tuaj dhe kompasat. Aplikacioni monitoron mikrofonët tuaj dhe nëse keni kufje të lidhura.


Snapchat gjithashtu mbledh informacione për vendndodhjen tuaj. Monitoron nëse pajisja juaj është në lëvizje dhe në cilën drejtim. Gjithashtu gjurmon informacionin e vendndodhjes përmes pajisjes tuaj. Kjo ndodh nëse i jepni leje apo jo t’i përdorni cilësimet e vendndodhjes tuaj për të ndarë vendndodhjen me miqtë. Përmes kullave të afërta të lëvizshme dhe Wi-Fi, Snapchat mund të ngushtojë vendndodhjen tuaj me saktësi të arsyeshme.

Informationfarë informacioni mbledh Snapchat Rreth meje nga burime të tjera?

Snapchat nuk mbështetet vetëm në përdorimin tuaj të aplikacionit për të marrë informacione rreth jush. Kompania gjithashtu mbledh informacione nga reklamuesit dhe palët e tjera të treta. Kjo përdoret për të ndërtuar një profil më të plotë të interesave tuaja. Kur ndani informacione me një partner reklamimi të Snapchat, kompania përpilon atë informacion me atë që ai tashmë e di. Nëse instaloni një aplikacion ose lojë të re nga një kompani që reklamon me Snapchat, kompania do të mbledhë atë informacion. Kjo i ndihmon ata të përcaktojnë nëse Snapchat ju tregoi dhe reklamoni për produktin. Ky reagim e bën reklamën me Snapchat më të vlefshme.

Kurdoherë që bashkëveproni me një reklamues në Snapchat, kompania është e informuar për atë ndërveprim për të synuar më mirë reklamat e tyre. Kjo gjithashtu ndihmon Snapchat të përmirësojë matjet e tij se si funksionon reklamimi përmes aplikacionit të tyre. Kjo e bën më të lehtë për bizneset e tjera të llogaritin kthimin e pritur për dollarët e tyre të reklamave.

Edhe nëse nuk përdorni Snapchat, nëse një mik lejon Snapchat qasje në librin e tyre të telefonit për të azhurnuar kontakte, Snapchat do të mbledhë informacione rreth jush nga kontaktet e mikut tuaj. Kjo mund të përfshijë informacione personale duke përfshirë emrin tuaj, adresën e emailit dhe numrin e telefonit.

Si i përdor Snapchat informacionet e mia private?

Një nga qëllimet kryesore të mbledhjes së informacionit tuaj është të ofroni shënjestrim më të mirë për reklamuesit. Zakonisht, Snapchat dhe kompani si ata do ta shprehin këtë si përfitim të përdoruesit. Shpeshherë mund të shihet gjuhë siç është “personalizimi i përvojës tuaj” ose “t’ju tregojë reklama më të rëndësishme”. Por nuk lë pas dore të nënvizojë faktin se sa më i personalizuar të jetë profili juaj, aq më shumë reklamuesit janë të gatshëm të paguajnë. Reklamat janë më të rëndësishme për ju sepse reklamuesit fituan qasje në informacione private për ju.

Kurdoherë që bashkëveproni me një reklamues në Snapchat, kompania është e informuar për atë ndërveprim për të synuar më mirë reklamat e tyre. Kjo gjithashtu ndihmon Snapchat të përmirësojë matjet e tij se si funksionon reklamimi përmes aplikacionit të tyre. Kjo e bën më të lehtë për bizneset e tjera të llogaritin kthimin e pritur për dollarët e tyre të reklamave.

A duhet të shqetësohem për tiparin e ri të hartës Snapchat?

imazh snapmapNë vitin 2017, Snap Chat prezantoi një veçori të quajtur Snap Map që ka të bëjë me shumë ekspertë të intimitetit. Kjo veçori ju lejon të ndani vendndodhjen tuaj me miqtë përmes Snapchat. Hapni aplikacionin dhe mund të shihni emoji të animuar të quajtur Actionmojis të miqve tuaj në një hartë. Kjo ju lejon të shihni se ku janë dhe çfarë mund të bëjnë tani.

Kur një mik është duke hipur në një makinë, ju mund të shihni Actionmoji e tyre në një makinë në hartë. Kjo mund të mos jetë shumë shqetësuese, por informacioni i disponueshëm nga kjo është i gjerë.

Të dhënat e vendndodhjes mund të jenë disa nga informacionet më të vlefshme për reklamuesit. Ju kurrë nuk mund të pranoni t’i jepni Snapchat adresën tuaj të shtëpisë ose emrin e punëdhënësit tuaj. Me informacione për vendndodhjen, Snapchat merr hyrje në një pjesë të madhe të jetës suaj offline. Duke ndjekur vendndodhjen tuaj, Snapchat mund të identifikojë nëse jetoni në një lagje të klasës së mesme ose të klasës së mesme. Në shumicën e kompanive, shefi parkon më afër derës sesa një punonjës i nivelit të hyrjes. Duke përcjellur sa kohë ecni pas parkimit në punë, Snapchat mund ta marrë me mend pozicionin tuaj në një kompani. Kjo mund të sigurojë një ide për gamën tuaj të të ardhurave.

Të dhënat e vendndodhjes gjithashtu mund të paralajmërojnë Snapchat për mundësitë e reja të mundshme të reklamimit. Vizitoni një dyqan golfi dhe Snapchat mund të paralajmërojë reklamuesit që jeni në treg për disa pajisje të reja golfi. Vizitoni një dyqan biçikletë dhe reklamat për biçikleta dhe pajisje mund të shfaqen në aplikacion. Më shqetësuese është se kjo mund të zbulojë edhe informacione shumë të ndjeshme shëndetësore. Vizitoni një specialist mjekësor për herë të parë dhe reklamuesit mund të bëhen të vetëdijshëm për problemin tuaj shëndetësor. Kjo mund të zbulojë informacione që nuk i keni ndarë as me anëtarët e afërt të familjes ende.

A mund ta mbroj privatësinë time dhe akoma të përdor Snapchat?

Ju mund të josheni në këtë pikë të fshini Snapchat, të anuloni shërbimin tuaj të telefonit dhe të hidhni pajisjen tuaj në lumin më të afërt. Shtë e mundur të merren disa masa të thjeshta për të mbrojtur privatësinë tuaj. Ju mund ta bëni këtë ndërsa akoma keni qasje në Snapchat dhe aplikacionet e tjera që ju pëlqeni të përdorni.

Rishikoni Cilësimet e Intimitetit të Snapchat

Së pari, të marrë disa minuta për të ecur nëpër Parametrat e Intimitetit të Snapchat. Këto ju lejojnë të merrni një kontroll mbi informacionin tuaj. Ju mund të kufizoni të dhënat që janë mbledhur përmes aplikacionit dhe si Snapchat do ta përdorë atë. Sigurimi i Ghost Mode është i angazhuar do të kufizojë të dhënat e vendndodhjes të arritshme për Snapchat. Ky hap vetëm do t’ju japë shumë më shumë intimitet. Mbani në mend se edhe nëse vendosni të mos e ndani vendndodhjen tuaj me përdoruesit e tjerë të Snapchat, aplikacioni ende mund të përcaktojë vendndodhjen tuaj.

Përdorni një VPN

Përdorimi i një Rrjeti Virtual Privat (VPN) është një nga mënyrat më të mira dhe më të lehta për të mbrojtur privatësinë tuaj ndërsa jeni online. Kur përdorni një VPN, nuk lidheni direkt me një faqe në internet ose shërbim tjetër në internet. Në vend të kësaj, ju lidheni me një server në një vend të largët, i cili përcjell kërkesën tuaj në internet. Kjo mund të ndihmojë që aktivitetet tuaja të bëhen në internet shumë më anonime, dhe kështu të mbroni privatësinë tuaj. Merrni disa minuta për të mësuar se si një VPN mund të rivendosë privatësinë tuaj.

Një VPN mund të sigurojë përfitime të tjera gjithashtu. Kjo përfshin shmangien e kufizimeve gjeografike për transmetimin e përmbajtjes video në internet. Ju gjithashtu mund të jeni në gjendje të shmangni kufizimet në aksesin e internetit në punë. Shërbime të ndryshme ofrojnë përfitime të ndryshme, prandaj eksploroni opsionet tuaja përpara se të zgjidhni.

përfundim

Ne përdorim Snapchat për të ndarë momente të çmuara me miqtë dhe familjen tonë. Sidoqoftë, ajo që ne shpesh nuk e kuptojmë është se vetë Snapchat gjithashtu ka shumë informacione për ju. Ne kemi parë që ata dinë më shumë nga sa mund të dëshironi. Për këtë arsye ju mund të rregulloni vendosjen tuaj të intimitetit Snapchat dhe të përdorni një VPN. Mos harroni se Snapchat sigurisht nuk është aplikacioni i vetëm që ka sasi të mëdha të informacionit tuaj personal.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me