Cilat janë rrjedhjet e WebRTC dhe WebGL? | VPNoverview

Një VPN (Rrjeti Virtual Privat) mbron të dhënat tuaja nga hakerat, reklamuesit dhe shumë ndjekës të tjerë të padëshiruar në internet dhe mban intimitetin tuaj të paprekur duke enkriptuar trafikun tuaj të internetit. Fatkeqësisht, teknikat e mbikqyrjes në internet po ndryshojnë vazhdimisht dhe po bëhen më të sofistikuara. Edhe me sigurinë e një VPN, identiteti juaj mund të gjurmohet akoma duke përdorur teknika të reja siç është shtypja e gishtërave të shfletuesit, gjë që bën përdorimin e rrjedhjeve WebRTC dhe WebGL.


Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë saktësisht se cilat janë rrjedhjet e WebRTC dhe WebGL dhe pse mund të dëshironi të lodheni prej tyre nëse dëshironi të jeni plotësisht anonim në internet.

Shtypja e gishtave të shfletuesit

Kompjuteri për shtypjen e gishtave të shfletuesitGjurmët e gishtave të shfletuesit janë një shembull kryesor i një lloji të ri të gjurmimit në internet. Nëse me të vërtetë dëshironi të mbroni privatësinë tuaj në internet, do të duhet të bëni më shumë përpjekje për të ndaluar këtë formë të gjurmimit. Gjurmimi i gishtërinjve në shfletues është një teknikë që përpiqet të caktojë një profil unik për ju bazuar në shfletuesit tuaj dhe cilësimet e kompjuterit. WebRTC (Komunikim në kohë reale në internet) dhe WebGL (Biblioteka Web Graphics) përbëjnë një pjesë të rëndësishme të kësaj gjurmë gishtash dhe mund të zbulojnë adresën tuaj IP, si dhe shumë informacione të tjera personale – edhe kur përdorni një VPN. Pra, cilat janë saktësisht WebRTC dhe WebGL? Këtu janë faktet.

Gjurmët e gishtave të WebRTC dhe WebGL

WebRTC dhe WebGL janë dy shtesa që janë bërë një tipar standard i shumicës së shfletuesve, si Chrome dhe Firefox. WebRTC ju mundëson të bisedoni me video drejtpërdrejt nga shfletuesi juaj, kështu që nuk keni nevojë të instaloni dhe hapni një pjesë të veçantë të programeve, si Skype. Nga ana tjetër, WebGL rrit dhe mundëson dhënien e grafikëve 3D brenda shfletuesit tuaj, duke lejuar përshpejtimin e harduerit nëse kompjuteri juaj ka një kartë grafike.

Këto dy shtesa u prezantuan për të përmirësuar përvojën tuaj të përgjithshme të shfletimit. Fatkeqësisht, ata gjithashtu ulin anonimitetin tuaj në internet. Ndërsa WebGL është përgjithësisht një tregues i fortë i gjurmëve të gishtave të shfletuesit tuaj, WebRTC nganjëherë do të rrjedhë IP-adresën tuaj të vërtetë, edhe nëse përdorni një VPN.

Si rrjedh WebRTC adresën time të vërtetë të IP?

Shumë njerëz përdorin një VPN për të fshehur adresën e tyre të vërtetë IP. Kjo i ndihmon ata të mbeten më anonimë dhe më të sigurt. Ndonjëherë, megjithatë, funksionaliteti peer-to-peer i WebRTC duhet të dërgojë adresën tuaj të vërtetë IP për të punuar. Pasi shfletuesi juaj të kërkojë leje për t’u lidhur me kamerën tuaj në internet, adresa juaj IP duhet të transmetohet në mënyrë që të krijoni lidhjen. Kjo lidhje direkte ju lejon të videokasoni lehtë brenda shfletuesit, por gjithashtu tradhton vendndodhjen tuaj të vërtetë.

Adresa juaj e IP-së mund të dalë madje pa pëlqimin tuaj. Përmes përdorimit të zgjuar të JavaScript, një faqe në internet mund të mbledhë shumë informacione personale në lidhje me kompjuterin dhe identitetin tuaj. Ky lloj rrjedhje shpesh quhet “një rrjedhje e vazhdueshme vanilje”. Shumica e VPN-ve të njohura pretendojnë se ju mbrojnë kundër këtij pushtimi të privatësisë tuaj, por jo të gjithë e bëjnë në të vërtetë.

Cilat VPN ju mbrojnë nga rrjedhjet e WebRTC?

Që nga dhjetori i vitit 2019, vetëm dy ofrues të njohur VPN kalojnë në mënyrë të vazhdueshme testin e rrjedhjeve WebRTC: ExpressVPN dhe NordVPN. Ofruesit e tjerë të VPN janë të aftë të neutralizojnë rrjedhjen e WebRTC me raste, por nuk janë aq konsistentë sa të mos e pranojnë problemin krejt. Shumica e ofruesve të buxhetit ose VPN falas nuk përpiqen të zgjidhin rrjedhjen e WebRTC. Ky problem thekson rëndësinë e zgjedhjes së një ofruesi të besueshëm, të vendosur VPN, në vend se të shkoni me një të lirë apo të lirë.

ExpressVPN

ExpressVPN është pa dyshim një nga ofruesit më të mirë të VPN të këtij momenti. Edhe pse nuk është opsioni më i lirë atje, është një shërbim ku mund të mbështeteni. Përveç që ju mban të sigurt nga rrjedhjet e WebRTC, ExpressVPN gjithashtu ka mijëra servera në të gjithë botën. Ajo punon me disa nga protokollet më të fortë të encryption atje dhe ju lejon të lidheni me deri në pesë pajisje të ndryshme në një llogari në të njëjtën kohë. Sshtë një VPN e shkëlqyeshme gjithëpërfshirëse kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe sigurinë.

NordVPN

Ashtu si Express, NordVPN është ndër shërbimet tona të preferuara VPN. Shtë i përballueshëm, ofron mbi 5000 servera në vende në të gjithë globin dhe funksionon në pothuajse të gjitha sistemet. Ata kanë një politikë të rreptë të prerjeve, dhe gjithashtu parandalojnë rrjedhjet e WebRTC, kështu që ju mund të jeni i sigurt që të dhënat tuaja janë të sigurta dhe mbeten anonime. Përveç kësaj, NordVPN është i thjeshtë për t’u instaluar dhe ka një ndërfaqe të qartë të përdoruesit, duke e bërë atë softuer të këndshëm për t’u përdorur çdo ditë.

Si mund të kontrolloj nëse shfletuesi im po rrjedh informacion privat?

Ka shumë faqe interneti që mund të përdorni për të kontrolluar nëse shfletuesi juaj po rrjedh ndonjë nga informacionet tuaja personale. Disa nga më të mirat janë:

 • Shfletuesit (gjithashtu ofron teste për rrjedhjet WebRTC dhe WebGL)
 • Deviceinfo
 • AmIunique
 • Brax

Këto uebfaqe do t’ju tregojnë nëse shfletuesi juaj po gjen ndonjë të dhënë të padëshiruar. Nëse jeni duke kontrolluar rrjedhjet në WebRTC, është veçanërisht e rëndësishme të shikoni nëse ka ndonjë ndryshim midis publikut tuaj dhe adresës tuaj IP lokale. Adresa juaj publike IP është adresa që ju dërgoni çdo entiteti tjetër në internet (uebfaqe, cookie, gjurmues etj). Adresa juaj IP lokale është e lidhur me ruterin tuaj. Të dyja këto adresa IP mund të falsifikohen. Gjëja e rëndësishme është të siguroheni që asnjë prej këtyre adresave IP nuk është e vërteta juaj.

Ndërsa WebGL nuk ia jep adresën tuaj IP si WebRTC ka një tendencë për të bërë, ai kontribuon në krijimin e një gjurmësh unik të shfletuesit. Kjo gjurmë gishtash është një mënyrë tjetër për t’ju identifikuar, pavarësisht nga adresa juaj e IP. Në tabelën më poshtë, mund të shihni një numër funksionesh WebGL të marra nga shfletuesi i Microsoft Edge si dhe Firefox.

Zgjerime të mbështetura WebGL (Edge)
Zgjerime të mbështetura WebGL (Firefox)
S3tc strukturë e ngjeshur WEBGLEXT tampon me ngjyra
Cilësi OES notonPërzierje float EXT
Cilësia OES noton lineareNxjerrja e strukturës EXT bptc
Filtër EXT filtër anizotropFiltër EXT filtër anizotrop
Derivatet standarde të OESCilësia OES noton lineare
ANGLE ka vendosur vargjeS3tc strukturë e ngjeshur WEBGL
Indeksi i elementeve OES uintWEBGL strukturë e ngjeshur s3tc srgb
Cilësi e thellësisë WEBGLWEBGL humbet kontekstin
Thellësi fragment EXT
Cilësi OES gjysmë noton
Cilësi OES lineare lineare
WEBGL humbet kontekstin
Objekt vargu vertikal OES
WEBGL vizatoni tamponët
EXT përzierje minmax
EXT shader lodër cilësi
Gjysmë noton tampon me ngjyra EXT
Noton tampon me ngjyra WEBGL
Informacion për prezantuesin e debugimit të WEB GL

Vini re se ka më pak funksione të shfaqura në shfletuesin Firefox sesa në Edge, që do të thotë se ka më pak pika identifikimi për Firefox. Me fjalë të tjera, Firefox është më e sigurta dhe private e të dyve, sepse ka më pak funksione WebGL që lejohen të ekzekutohen në shfletues..

Si t’i parandaloj rrjedhjet e WebRTC dhe WebGL?

Nëse përdorni një shërbim të nivelit të lartë VPN si ExpressVPN ose NordVPN, nuk do të duhet të shqetësoheni. Këta ofrues të VPN kanë mbrojtje të integruar kundër rrjedhjeve të tilla. Sidoqoftë, nëse përdorni një nga shumë ofruesit e tjerë VPN ose aspak VPN, është e nevojshme të shkarkoni dhe instaloni një zgjatje speciale.

Origjina uBlock

Për të parandaluar rrjedhjet e mundshme të WebRTC, mund të përdorni origjinën uBlock. Ky është një adblocker i besueshëm dhe i besueshëm që shpesh vlerësohet si një nga reklamuesit më të mirë falas në treg. Completelyshtë plotësisht e lirë për t’u përdorur dhe funksionon në Safari, Opera, Edge, Chrome, Firefox dhe Brave. Thjesht shkarkoni shtesën në shfletuesin tuaj dhe jeni gati të shkoni. Do të mbroheni nga shumica e formave të ndjekjes në internet dhe nuk do të shihni sa më shumë reklama të bezdisshme si zakonisht. uBlock Origin gjithashtu paaftësisht lehtëson funksionalitetin WebRTC. E tëra çfarë duhet të bësh për tu siguruar që je mbrojtur, është ndryshimi i një cilësie. Ja se si e bëni atë:

 1. Klikoni në shtesën në këndin e sipërm të djathtë të shfletuesit tuaj
 2. Klikoni në ikonën e cilësimeve në të djathtën e djathtë, vetëm nën çelsin e madh të fikjes / fikjes
 3. Kontrolloni kutinë “Parandaloni WebRTC të rrjedhë adresën IP lokale“, Që është pika e tretë nën”intimitet”Tab

Pasi ta keni bërë këtë, mund të siguroheni që shfletuesi juaj nuk do të rrjedhë adresën tuaj IP lokale përmes WebRTC.

Mbrojtje WebRTC dhe WebGL për secilin shfletues

Siç u përmend më lart, shfletuesi juaj mund të bëjë një ndryshim të vërtetë kur bëhet fjalë për sasinë e informacionit të WebGL që po dërgohet. Për shkak të kësaj, hapat që duhet të ndërmerrni për të mbrojtur trafikun tuaj në internet nga rrjedhjet WebRTC dhe WebGL ndryshojnë në varësi të cilit shfletues keni. Më poshtë, do t’ju tregojmë se si të përmirësoni privatësinë tuaj në shfletuesit më të njohur.

krom

Google Chrome LogoFatkeqësisht, shfletuesi Chrome nuk është opsioni më i sigurt kur bëhet fjalë për të mbrojtur veten kundër rrjedhjeve WebRTC dhe WebGL. Cilësimet e saj standarde nuk bëjnë shumë për t’ju mbajtur anonim. Sidoqoftë, ka shumë mundësi për të përmirësuar sigurinë e Chrome. Mënyra më e lehtë është të shtoni një numër shtesash që ju lejojnë të prishni cilësimet tuaja WebRTC dhe WebGL.

Ekzistojnë mundësi të shumta në dispozicion për thithjen e WebRTC. Thjesht zgjidhni një nga shtesat e listuara më poshtë dhe shtojini ato në shfletuesin tuaj.

 • WebRTC Mbroni
 • Kufiri i Rrjetit WebRTC
 • Kontrolli i WebRTC
 • Rrjedhja e WebRTC Parandalon

Në kohën e shkrimit, ka vetëm një shtrirje që ju ndihmon në mënyrë efektive të trajtoni problemin WebGL, dhe që është mbrojtësi i gjurmëve të gjurmëve të WebGL. Ekziston gjithashtu një shtrirje në dispozicion që ju mbron nga çdo formë e shtypjes së gishtërinjve të shfletuesit. Ky zgjatim, i quajtur Firewall i Prospektit të Inteligjencës së Gishtave të Browser Plugs, do të marrë një kohë për t’u vendosur, por ofron një gamë më të gjerë mbrojtjeje.

trim

Logoja e guximshme e shfletuesit

Shfletuesi Brave ekzekuton Chromium, një projekt me burim të hapur nga Google. Kjo do të thotë që të gjitha shtesat e Google Chrome funksionojnë edhe për Brave. Nëse doni ta bëni këtë shfletues më të sigurt duke shtuar shtrirje, mund të përdorni të gjitha programet e përmendura më lart. Për më tepër, mund të luani me cilësimet në Brave për të mbrojtur më mirë veten nga cookie-t, gjurmuesit dhe rrjedhjet e WebRTC. Këtu janë disa mënyra në të cilat mund ta bëni atë:

 • Përdorni një motor kërkimi anonim të tilla si DuckDuckGo, Qwant dhe Fillimi. Sigurohuni që ta vendosni si tuajin motor kërkimi parazgjedhur. Mos e përdorni Google, pasi Google është një nga mbledhësit më të mëdhenj të të dhënave në botë.
 • Shko tek “Cilësimet“Duke klikuar në tre shiritat në këndin e sipërm të djathtë të shfletuesit tuaj. Shkoni poshtë tek pjesa “Shields“Dhe aktivizo”Përditësoni lidhjet në HTTPS“. Një lidhje HTTPS është më e sigurt se HTTP, kështu që kjo mundësi do t’ju ndihmojë të mbroni privatësinë tuaj në internet ndërsa kërkoni.
 • Në “biskota“Seksioni i cilësimeve tuaja, zgjidhni”Vetëm bllokoni cookies në vend“. Kjo do të bëjë që faqet e internetit të mos ju ndjekin nëpër pjesë të ndryshme të internetit.
 • Shkoni poshtë dhe shkoni te “Cilësimet shtesë“. Kontrolloni opsionin “Shfletimi i sigurt“.
 • Minimizoni mundësinë e rrjedhjeve të WebRTC duke zgjedhur “Ableaktivizoni UDP jo të besueshëm“Nën”Politika e trajtimit të IP të WebRTC“. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të zgjidhni njërën nga opsionet më pak të sigurta, siç janë “Vetëm ndërfaqe publike e paracaktuar“Ose”Ndërfaqe të paracaktuar publike dhe private“. Këto opsione lejojnë shfletuesin të ngarkojë funksione të caktuara WebRTC nëse një faqe në internet e kërkon atë. Sidoqoftë, ato gjithashtu do të rrisin rrezikun e rrjedhjes së informacionit privat. Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë të shkoni në opsionin më të sigurt dhe të çaktivizoni plotësisht funksionin.

buzë

Microsoft Edge është padyshim shfletuesi më i mirë dhe më i sigurt që Microsoft ka lëshuarLogoja e Microsoft Edge deri tani Fatkeqësisht, Edge është më pak rezistent ndaj rrjedhjeve të mundshme të WebRTC dhe WebGL sesa disa shfletues të tjerë. Edge përdor këto protokolle si parazgjedhje dhe nuk ju lejon të çaktivizoni ato. Sidoqoftë, kjo ju jep mundësinë për të fshehur adresën tuaj IP vendore kur përdorni funksionimin e WebRTC. Mbani në mend se kjo nuk është gati aq e sigurt sa thjesht paaftësimi i këtyre tipareve krejt. Nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni Edge, është më mirë të mbroheni me shtesa të tjera si uBlock Origin ose shtrirjen e shfletuesit ExpressVPN.

ekspeditë gjuetine

Logo Safari Apple

Cilësimet standarde të Safari janë caktuar të bllokojnë kërkesat e faqes në internet që kërkojnë qasje në kamerën ose mikrofonin tuaj. Për shkak të kësaj, nuk do të duhet të shqetësoheni shumë për WebRTC që rrjedh adresën tuaj të vërtetë IP. Edhe kështu, mund të çaktivizoni plotësisht funksionalitetin WebRTC në cilësime, nëse doni të siguroheni që informacioni juaj të mbetet i sigurt. Shtë gjithashtu e mundur të instaloni origjinën uBlock. Nëse jeni duke kërkuar mbrojtje kundër shkrirjes së gishtave të mundshëm të WebGL, megjithatë, do të jeni më mirë të përdorni një shfletues të ndryshëm.

operë

Përveç shtimit të origjinës uBlock në shfletuesin tuaj Opera, është gjithashtu e mundur të ndryshoni cilësimet në Opera për të rritur sigurinë tuaj në internet. Për ta bërë këtë, shtypni “WebRTC“Në shiritin e kërkimit në menunë Cilësimet. Do t’ju tregohen katër mundësi, të cilat korrespondojnë me katër nivele të ndryshme të sigurisë kundër rrjedhjeve të WebRTC. Vendosni funksionin WebRTC në “Fikni UDB-në me siguri“. Ashtu siç është rasti me shfletuesin Brave, ju gjithashtu mund të zgjidhni njërën nga tre opsionet e tjera. Sidoqoftë, kjo do të thotë që përvoja e shfletuesit tuaj do të jetë pak më pak e sigurt.

Firefox

Logo e Firefox-it

Gjëja e shkëlqyeshme për Firefox është që ju mund ta rregulloni këtë shfletues aq sa dëshironi. Me fjalë të tjera, niveli i sigurisë së Firefox varet nga mënyra e konfigurimit të tij. Duke ndryshuar disa cilësime, mund ta shndërroni në shfletuesin më privat në dispozicion (përveç Tor-shfletuesit, domethënë). Dëshironi të dini saktësisht cilat parametra duhet të ndryshoni në mënyrë që ta bëni shfletuesin tuaj Firefox t’i rezistojë rrjedhjeve WebRTC dhe WebGL, si dhe shtypjen e gishtave? Këtu janë katër ato të rëndësishme.

Vendosja 1: Bllokoni përmbajtjen dhe gjurmuesit

Ky cilësim do t’ju ndihmojë të ndaloni gjurmuesit dhe cookie-t të ndjekin ju nga të gjithë në internet. Klikoni në simbolin e informacionit (rrethi me i në mes) në anën e majtë të shiritit të adresës. Do t’ju shfaqet kjo menu:

Cilësimet e Firefox-it

Klikoni në timon në anën e djathtë të “Bllokimi i përmbajtjes“, Menjëherë pranë”me porosi“. Zgjidhni opsionin “me porosi“Dhe kontrolloni kutitë para”gjurmuesit“,”Cryptominers“, Dhe”Fingerprinters”Siç tregohet në imazhin më poshtë.

Bllokimi i përmbajtjes së Firefox-it

Ju gjithashtu mund të kontrolloni kutinë para “biskota“Dhe zgjidhni”Cookie nga uebfaqe të pasqyruara”Nga menyja rënëse. Kjo ndalon cookies nga faqet e internetit që nuk i keni vizituar nga përcjellja juaj në të gjithë rrjetin. Shtë madje e mundur të bllokoni të gjitha cookie-t nga gjurmuesit e palëve të treta, por kjo do të kufizojë seriozisht aftësinë e shfletuesit për të ngarkuar një numër të madh të faqeve të internetit.

Vendosja 2: Fikni funksionalitetin WebRTC

Për të parandaluar rrjedhjet në WebRTC, shkruani “about: config“Në shiritin e adresave të shfletuesit dhe shtypni enter. Do t’ju tregohet një paralajmërim, duke thënë se ndryshimet që bëni mund të dëmtojnë shfletuesin. Për sa kohë që ndiqni hapat e rreshtuar këtu dhe nuk ndryshoni asnjë cilësim shtesë, nuk do të duhet të shqetësoheni. Klikoni tek paralajmërimi dhe shtypni “media.peerconnection.enabled”Në shiritin e kërkimit, siç tregohet në foton më poshtë. Kjo cilësim është caktuar si paracaktuar në “i vërtetë“. Klikoni me të djathtën e këtij cilësimi dhe klikoni “kunj“Për të kaluar vlerën në”I rremë“.

Opsionet e ndryshimit të Firefox-it

Vendosja 3: Fikni WebGL

Në mënyrë të ngjashme për të fikur WebRTC, mund të çaktivizoni WebGL duke shtypur “about: config“Në shiritin e adresave dhe duke kërkuar për”enableWebGL“. Ndrysho këtë cilësim në “I rremë”Duke klikuar me të djathtën.

Vendosja 4: Përdorni shtesën Gjurmë

Trace është një zgjatje e shfletuesit që ju lejon të prishni cilësime të ndryshme që përbëjnë gjurmën e gishtit të shfletuesit tuaj. Edhe pse shtimi i një shtesë në shfletuesin tuaj është diçka që shkon pak përtej ndryshimit të cilësimeve themelore, mund të jetë shumë e dobishme dhe ne do ta rekomandonim shumë nëse shqetësoheni për shtypjen e gishtave të shfletuesit. Zgjatja Trace ju jep shumë mundësi të ndryshme për të rregulluar gjurmët e gishtit. Ju mund të rregulloni “Canvas” tuaj, “Audio”, “Rezolucionin e ekranit”, “Hardware” dhe shumë funksione të tjera. Fotografia më poshtë jep një ide se si duket kjo zgjatje.

Cilësimet e zgjatjes së gjurmëve

Pasi të keni shtuar Gjurmimin në shfletuesin tuaj, mund të gjeni cilësimet duke klikuar shtesën në këndin e sipërm të djathtë. Kjo do të hapë një skedë të re, ku duhet të klikoni përsëri në Cilësimet. Tjetra, mund të ndizni “Karakteristikat e gjurmëve“,”Mbrojtja e WebRTC ”“, Dhe”Mbrojtja e gishtërinjve WebGL“. Gjurmët e gishtave të shfletuesit tuaj tani nuk do të jenë më unike si më parë, gjë që rrit privatësinë tuaj në internet.

shkëmb

Log The logo Router qepëTor ndoshta është shfletuesi më privat atje. Me shfletuesin Tor, përdoruesit mund të shfletojnë në internet goxha në mënyrë anonime, pasi rrjeti që përdor Tor përbëhet nga nyje të ndryshme që ristrukturojnë dhe kodojnë trafikun tuaj në internet. Ky shfletues gjithashtu ju lejon të vizitoni uebin e errët, megjithëse mund të jetë shumë i rrezikshëm pa masat e duhura të sigurisë.

Fatmirësisht, shfletuesi Tor nuk është i ndjeshëm ndaj shumicës së rrjedhjeve WebRTC dhe WebGL. Cilësimet themelore të Tor janë aq të rrepta sa përdoruesi mesatar nuk do të duhet të instalojë ndonjë shtesë shtesë. Pasi të keni fikur JavaScript, do të jeni të sigurt nga shumica e formave të ndjekjes në internet. Kjo nuk do të thotë që Tor është i paprekshëm nga rrjedhjet ose dobësitë e tjera. Nëse doni të mësoni më shumë rreth këtyre dobësive, mund të lexoni artikullin tonë mbi sigurinë e shfletuesit Tor.

përfundim

Interneti lejon që një sasi e madhe informacioni për përdoruesit e tij të ruhet dhe mblidhet. Kjo bëhet përmes gjurmuesve të faqeve në internet, cookies, shtypjen e gishtërinjve dhe më shumë. Si një përdorues i shpeshtë në internet, është mirë të jeni të vetëdijshëm për llojet e ndryshme të identifikimit në internet që ekzistojnë dhe opsionet në dispozicion për të mbrojtur veten kundër kësaj.

WebRTC dhe WebGL janë dy metoda shumë të vazhdueshme të ndjekjes që përdoren në internet. Fakti që plugin WebRTC mund të rrjedhë adresën tuaj të vërtetë IP edhe me një VPN aktive është veçanërisht problematik. Prandaj, është gjithmonë një ide e mirë të dini se si shfletuesi juaj implementon këtë shtojcë dhe çfarë mund të bëni për ta ndryshuar atë. Do shfletues ka pikat e tij të forta dhe të dobëta. Edhe pse, këshillat tona janë të përdorim Firefox si shfletuesin tuaj standard. Firefox ka shumë karakteristika të personalizueshme që ju lejojnë ta shndërroni atë në një shfletues mjaft privat dhe anonim. Me Firefox dhe pak kohë të harxhuar në cilësimet e tij, do të mbroheni mirë nga rrjedhjet e WebRTC dhe WebGL.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me