A keni azhurnuar cilësimet e intimitetit tuaj të Skype? | VPNOverview

Jo shumë kohë më parë, ideja për të bërë thirrje telefonike në video dukej si një ëndërr futuriste e rezervuar për Star Trek ose Jetsons. Megjithatë, në vitin 2011, Fjalori Anglez i Oksfordit njohu “Skype” si një folje që do të thotë të bëje një bisedë në internet me dikë, duke përfshirë zakonisht shikimin nga kamera në internet. Shtë e thjeshtë tani ta marrësh si të mirëqenë këtë teknologji të mahnitshme. Megjithatë, duke marrë vetëm disa minuta për të azhurnuar cilësimet e intimitetit tuaj në Skype mund të ndihmojë në ruajtjen e informacionit tuaj në internet.

Concështjet e privatësisë me Skype

Microsoft kohët e fundit azhurnoi marrëveshjen e saj të shërbimit me gjuhën që ka ekspertë të interesit në fjalë. Përditësimi i cili hyri në fuqi më 1 maj, vlen për Skype, si dhe lojtarët Xbox Live. Microsoft futur gjuhën që ndalon përdoruesit të “shfaqin publikisht ose të ndajnë [përmbajtjen] e përmbajtjes ose materialit të papërshtatshëm.” Microsoft gjithashtu shtoi rregulla që i japin kompanisë të drejtën të rishikojnë përmbajtjen tuaj në procesin e hetimit të ndonjë ankese.

logo skypePër përdoruesit e Skype, kjo duket se tregon qartë që Microsoft ruan thirrjet tuaja dhe mund t’i shikojë ato më vonë nëse vendosin të hetojnë se si po përdorni shërbimin e tyre. Kjo ka të bëjë me shumë përdorues që mendojnë se thirrjet e tyre nuk janë më private dhe janë subjekt i rishikimit dhe shqyrtimit të thirrjeve që ata mund të preferojnë t’i mbajnë vetë..

Ndërsa ekzistojnë disa mundësi të tjera për të bërë thirrje përmes internetit, ato kompani shpesh paraqesin shqetësime për privatësinë. Ju gjithashtu mund të shqetësoheni për informacionin që keni në Skype që janë publikisht të disponueshme për të tjerët. Një përmbledhje e shpejtë e cilësimeve të intimitetit të Skype mund të ndihmojë që të ndani vetëm informacionet që doni të ndani.

Gjetja e Cilësimeve të Intimitetit të Skype

Ka shumë platforma të ndryshme ku Skype është në dispozicion në. Kjo mund ta bëjë të vështirë gjetjen e cilësimeve që ju nevojiten në pajisjen tuaj të saktë. Gjetja e cilësimeve të intimitetit në Skype në tabletin ose telefonin tuaj do të jetë e ndryshme nga njëra-tjetra dhe e ndryshme nga vendi ku cilësimet janë të vendosura në një kompjuter desktop. Këto gjithashtu do të ndryshojnë në varësi të faktit nëse përdorni Windows ose Mac.


Në përgjithësi, shikoni në shiritin e menusë për cilësimet. Nga atje ju mund të shihni një opsion të menusë të etiketuar “Privatësia …”, ose mund t’ju duhet të klikoni në “Preferencat” dhe të zgjidhni “Privatësinë” tab nga atje. Në disa aplikacione, cilësimet e intimitetit janë thjesht në cilësimet tuaja dhe nuk janë nën një titull të intimitetit në asnjë mënyrë. Nëse hasni në vështirësi dhe thjesht nuk mund të gjeni cilësimin që ju kërkoni, mund të shkoni te Ndihma Skype për më shumë informacion.

Ndryshimi i Cilësimeve të privatësisë tuaj të Skype

Më poshtë mund të gjeni informacione rreth cilësimeve të intimitetit në Skype që mund të ndryshoni. Duke ecur nëpër opsione të ndryshme ju mund të zgjidhni se ku dëshironi të rritni privatësinë tuaj.

Ndryshoni kush mund t’ju telefonojë

Skype ofron mundësinë e lejimit të thirrjeve nga kushdo, ose vetëm lejimin e thirrjeve nga njerëzit tashmë në listën tuaj të kontakteve. Si parazgjedhje, kjo mundësi është vendosur për të lejuar thirrje nga kushdo. Duke kufizuar se kush mund t’ju telefonojë, ju mund të parandaloni telefonuesit e padëshiruar ose të bezdisshëm të përpiqen të arrijnë tek ju përmes Skype. Thjesht klikoni në shiritin për të fikur opsionin dhe për të siguruar privatësinë tuaj.

Menaxhoni mesazheve të çastit

Në të njëjtën mënyrë që Skype të mos lejojë cilindo që të telefonojë përmes Skype, aplikacioni lejon këdo që të të dërgojë një mesazh të çastit si parazgjedhje. Nën “Cilësimet e njoftimit” mund të fikni mesazhet dhe SMS-të e menjëhershme nëse preferoni të mos merrni këto mesazhe në Skype.

Nëse preferoni të merrni mesazhe të menjëhershme, por preferoni ta kufizoni këtë aftësi vetëm në kontaktet tuaja, gjithashtu mund ta ndryshoni këtu. Kontrolloni kutinë pranë “Vetëm Kontaktet” për të parandaluar ata që nuk dini nga t’ju dërgojnë mesazhe të çastit.

Kufizoni listën tuaj publike

Për t’u lidhur me ju në Skype, të tjerët mund të ju kërkojnë në shiritin e kërkimit. Ata mund ta bëjnë këtë ose me emrin tuaj të përdoruesit, adresën tuaj të postës elektronike ose numrin tuaj të telefonit. Skype ju lejon të kufizoni çfarë informacioni është në dispozicion të publikut për të tjerët që po kërkojnë për ju në Skype.

Për të parë dhe ndryshuar cilësimet tuaja, klikoni në “Menaxhoni se si njerëzit më gjejnë në Skype”. Nga këtu mund të ndryshoni mundësinë që të shfaqeni në rezultatet e kërkimit në sugjerime. Ky është ambienti më privat.

Nëse preferoni, mund të shtoni adresën tuaj të postës elektronike ose numrin celular për t’i lejuar njerëzit të kërkojnë për ju, për këdo që të jetë më i përshtatshëm. Kushdo që të zgjidhni, informacioni do të jetë i disponueshëm publikisht për këdo që bën një kërkim në Skype.

Menaxhoni informacionin tuaj të kontaktit

Skype ofron mundësinë për të gjetur automatikisht miq që janë tashmë në listën tuaj të kontakteve. Në këtë mënyrë ata mund të shtojnë informacionin e tyre të kontaktit në listën tuaj Skype. Për ta bërë këtë, Skype skanon librin tuaj të adresave për numrat e telefonit dhe adresat e emailit të miqve tuaj. Skype më pas i kërkon automatikisht ato dhe i shton çka gjen në listën tënde Skype. Nëse kontaktet tuaja kanë kufizuar renditjen e tyre publike, ato mund të mos shfaqen në listën tuaj Skype, edhe nëse kanë një llogari Skype.

Nga ana tjetër, nëse nuk jeni të kënaqur t’i ofroni përmbajtjen e librit tuaj të adresave Skype, mund ta mbani këtë opsion të fikur. Kjo do të thotë që të shtoni miqtë tuaj në listën tuaj Skype, do t’ju duhet t’i kërkoni ato me dorë. Kjo padyshim që do të marrë më shumë kohë. Sidoqoftë, shumë njerëz preferojnë të shkojnë në këtë rrugë sesa të japin librin e tyre të adresave në Skype.

Reklama të synuara në Microsoft

Në pjesën më të madhe, Skype ofron shërbimin e saj falas për përdoruesit që bëjnë thirrje dhe thirrje video në shumicën e vendeve. Por ne të gjithë e dimë, asgjë në jetë nuk është vërtet e lirë. Për të fituar para Skype, Microsoft u shet reklamat bizneseve. Meqenëse kanë profile në të gjithë përdoruesit e tyre ata mund të synojnë shtimin me përpikëri të madhe. Ky profil mund të përfshijë detaje të tilla personale si mosha dhe gjinia juaj.

Si parazgjedhje, Skype kontrollon kutinë që lejon Microsoft të sigurojë reklama të synuara për ju. Nëse preferoni të mos merrni reklama në shënjestër, zgjidhni kutinë pranë “Lejoni Reklama të synuara nga Microsoft”.

Përditësoni profilin tuaj

Skype ju ofron një faqe të profilit me hapësira boshe për të përfshirë informacionin tuaj personal. Sa më shumë të shtoni profilin tuaj, aq më shumë të ngjarë janë miqtë ose familja për t’ju gjetur kur kërkoni të lidheni me ju përmes Skype. Sidoqoftë, mund të preferoni të qëndroni më private në internet. Ju mund të merrni shumicën e informacionit të kërkuar për të ndërtuar profilin tuaj.

Për shembull, nuk duhet të përfshini mbiemrin tuaj aktual në profilin tuaj. Qyteti dhe shteti gjithashtu nuk janë një fushë e kërkuar. Ju mund të zgjidhni të ndaloni ditëlindjen dhe gjininë tuaj. Skype nuk kërkon që ju të zbuloni numrin tuaj të telefonit në informacionin e profilit tuaj.

Përsëri, ju mund të jeni mirë me përfshirjen e këtyre në profilin tuaj dhe mund ta gjykoni të dobishëm ndonjëherë. Zgjedhja për të zbuluar atë informacion është juaji. Sidoqoftë, duhet të plotësoni sa më shumë informacione sa të kënaqeni.

Filloni të shikoni sërish rreth parametrave të intimitetit tuaj dhe do të zbuloni se sa shumë informacion kanë kompanitë e informacionit për ju. Kjo vlen për WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram, Google, si dhe Skype dhe të gjitha ato shërbime të tjera dhe platformat e mediave sociale. Për fat të mirë, ju mund të optimizoni cilësimet në një mënyrë që të mund të qëndroni relativisht private në internet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me