A i keni kontrolluar cilësimet tuaja të intimitetit në WhatsApp? | VPNOverview

WhatsApp është pasardhësi shpirtëror i mesazheve me tekst që kemi përdorur për të shpenzuar kaq shumë para në planin tonë mujor të telefonit. Ndërsa WhatsApp përfshin shumë karakteristika të dobishme, ai gjithashtu mund të vërë në dispozicion informacione private. Ju mund të mos e dini që Facebook zotëron WhatsApp. Me shqetësimin në rritje për mënyrën se si Facebook përdor informacionin tuaj, mund të jetë një kohë e mirë për të bërë një kontroll të cilësimeve tuaja të intimitetit WhatsApp.

Concështjet e privatësisë në lidhje me WhatsApp

Facebook bleu WhatsApp nga bashkëthemeluesit Jan Koum dhe Brian Acton në vitin 2014. Acton u largua nga kompania në 2017 dhe shpesh ka kritikuar Facebook ashpër për qasjen e tyre ndaj çështjeve të intimitetit. Më 30 Prill të 2018, Jan Koum njoftoi se ai gjithashtu po largohej nga kompania. Ndërsa njoftimi i Koum nuk ishte kritik për kompaninë, njerëzit që prapa skenës raportojnë se ai gjithashtu është i shqetësuar për përdorimin e informacionit personal të Facebook nga WhatsApp në Facebook. Isshtë mjaft e thënë që krijuesit e WhatApp kanë hipur në anije.

WhatsApp mbledh një pjesë të madhe të informacionit të përdoruesit si parazgjedhje në aplikacion. Konfigurimi i cilësimeve të intimitetit të WhatsApp mund të ju ndihmojë të kufizoni të dhënat e mbledhura nga aplikacioni vetëm në informacionin që ju ofroni rehat. Sidoqoftë, është mirë të mbani mend se nuk mund të përdorni WhatApp pa derdhur disa informacione personale. Ekzistojnë disa alternativa për WhatsApp që ju mund të dëshironi të shikoni nëse doni të qëndroni vërtet anonim.

Ndryshoni Cilësimet e Intimitetit tuaj të WhatsApp-it

Nëse dëshironi të rregulloni cilësimet e intimitetit tuaj WhatsApp, mund të hidhni një vështrim në përmbledhjen më poshtë. Ne shpjegojmë se ku mund të gjeni cilësimet që ju nevojiten. Për më tepër, ju mund të shihni se cilat gjëra mund të ndryshoni për të rritur privatësinë tuaj në WhatsApp.

Gjeni Cilësimet e Intimitetit tuaj të WhatsApp

Në WhatsApp trokitni lehtë mbi butonin e menusë. Nga atje klikoni në “Cilësimet” dhe kërkoni “Llogari”. Nën “Llogari”, do të gjeni “Intimitetin”. Këtu janë vendbanimet e konfidencialitetit që po kërkoni. Si parazgjedhje, WhatsApp lejon çdo përdorues të shohë foton e profilit tuaj, seksionin tuaj “për”, kur ishit aktiv i fundit në aplikacion, dhe nëse keni lexuar një mesazh të marrë.


Menaxhimi i faturave të lexuara

Mesazh WhatsAppSi parazgjedhje, kur merrni një mesazh në WhatsApp, çdo përdorues mund të shohë kur lexoni mesazhin. Ju mund ta fikni këtë veçori për mesazhe individuale. Ndonjëherë, mund të jetë një ide e mirë që të mos e njoftoni automatikisht dërguesin që keni parë mesazhin e tyre. Kjo mund t’ju japë kohë të mendoni për një përgjigje para se të ktheheni një mesazh. Sidoqoftë, faturat e lexuara janë gjithnjë për mesazhet në grup.

Kuptimi i Shikuar i Fundit

Karakteristika “Shikimi i fundit” tregon të tjerët kur ishit aktiv për herë të fundit në WhatsApp. Mund të jetë e dobishme të dihet nëse personi për të cilin po dërgoni mesazhe kontrolluar kohët e fundit apo nuk ka qenë aktiv brenda disa ditësh. Ju mund të mos dëshironi që informacioni i disponueshëm për të tjerët, megjithatë.

WhatsApp ofron disa opsione të tjera për të zgjedhur. Zgjidhni “Askush” për të siguruar që informacioni juaj i fundit i parë nuk është i disponueshëm për këdo. Ju duhet ta dini nëse zgjidhni këtë mundësi, gjithashtu nuk do të jeni në gjendje të shihni informacionin e Shikuar të Fundit të të tjerëve. Përndryshe, ju mund të zgjidhni për të kufizuar këtë informacion vetëm për të tjerët në listën tuaj të kontakteve. Për shumë njerëz, ky është një kompromis i arsyeshëm midis dobisë dhe shpërndarjes së tepërt.

WhatsApp në internet VPNOverview

Ju gjithashtu duhet të mbani në mend se nuk ka mundësi për t’u fshehur kur jeni aktualisht në internet. Ky informacion mbetet publik pa marrë parasysh se cilat opsione zgjidhni. WhatsApp gjithashtu sinjalizon kur shtypni. Nëse preferoni ta mbani aktivitetin tuaj në internet më private, WhatsApp nuk e ofron atë siguri.

Menaxhimi i vendndodhjes së drejtpërdrejtë

Cilësimet e vendndodhjes suaj janë në një seksion tjetër të cilësimeve nga cilësimet e intimitetit tuaj. WhatsApp ofron mundësinë për të ndarë vendndodhjen tuaj të tanishme me të tjerët në një bisedë individuale ose në grup. Kur ndani vendndodhjen tuaj, mund të vendosni një kohë për të vazhduar ndarjen e vendndodhjes tuaj, ose WhatsApp do të vazhdojë të ndajë derisa t’i thoni që të ndalojë. Nëse keni zgjedhur të ndani vendndodhjen tuaj më parë pa caktuar një afat skadimi, mund të dëshironi të ndaloni ndarjen e vendndodhjes tuaj.

Nga menuja Cilësimet, shkoni te “Aplikacionet” & Njoftime ”dhe trokitni lehtë mbi” Lejet e Aplikimit “. Gjeni opsionin Vendndodhja dhe trokitni lehtë mbi atë. Nga këtu mund të fikni të gjitha lejet e vendndodhjes dhe të ndaloni ndarjen e vendndodhjes tuaj. Nëse thjesht doni të ndaloni ndarjen e vendndodhjes tuaj me një bisedë, hapeni atë bisedë dhe trokitni lehtë mbi “Stop Sharing”.

Menaxhimi i Intimitetit tuaj Online

Facebook zotëron si WhatsApp ashtu edhe Instagram. Informacioni mbi cilindo nga këto platforma mund të rrjedhë tek reklamuesit nëpër cilindo nga këto platforma, si dhe t’ju arrijë në kërkimet në Google dhe faqet e internetit të tjera në internet. Në një botë në internet të ndërlidhur, edhe nëse cilësimet e intimitetit tuaj në WhatsApp janë vendosur ashtu siç dëshironi, mund të jetë e vështirë të siguroni privatësinë tuaj në të gjithë bordin në internet.

Një hap i parë mund të jetë të kaloni në cilësimet e intimitetit në të gjitha aplikacionet e mediave sociale që përdorni. Ne kemi shkruar udhëzues për shumë prej tyre, përfshirë: Facebook, Instagram, SnapChat dhe Google.

Lidhja VPNNjë tjetër mundësi, më e sigurt do të ishte të merrni një Rrjet Virtual Privat (VPN). Kjo vendos një ndërmjetës midis jush dhe shërbimeve që përdorni në internet për të mbrojtur privatësinë tuaj. Një shërbim cilësor VPN do të sigurojë një nivel më të madh të anonimitetit pa sakrifikuar shpejtësinë ose komoditetin. Për më tepër, një shërbim VPN mund të sigurojë përfitime të tjera si të qenit në gjendje të transmetoni versionin amerikan të Netflix ndërsa udhëtoni jashtë shtetit ose rreth rrethimit të firewall-ave që parandalojnë hyrjen në faqet e internetit të caktuara në punë. Për më shumë informacion në lidhje me VPN dhe si mund të ndihmojnë në rritjen e intimitetit tuaj në internet, shkoni te artikulli ynë kryesor rreth VPN-ve..

Farëdo opsioni që zgjidhni, siguria në internet po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme çdo ditë. Dije që jo të gjitha informacionet e tua janë të sigurta në duart e kompanive të mëdha të mediave sociale.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me